Liga prvakov

VIDEO: Ponosni Mariborčani: Milanič: Fantje si zaslužijo prisrčen aplavz, kapetan Tavares dodaja: To je Maribor!

Moskva, Ljubljana, 21. 11. 2017 20.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Ž.L./T.V.
Komentarji
26

Nogometaši Maribora so na zahtevnem gostovanju v Moskvi, kjer sta se v letošnji sezoni že opekla velikana evropskega nogometa Sevilla in Liverpool, osvojili drugo točko v letošnji izvedbi Uefa Lige prvakov. Čeprav je ta točka premalo, da bi tudi v spomladanskem delu igrali evropski nogomet, pa so v vijoličastem taboru vsi enotni, da jim je uspel nov veliki met.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Darko Milanič zadovoljen z izidom
    00:47
    Iz 24UR: Darko Milanič zadovoljen z izidom
  • Vrhunci s tekme Spartak Moskva - Maribor
    02:29
    Vrhunci s tekme Spartak Moskva - Maribor
  • Darko Milanič po drugi točki v Ligi prvakov
    02:32
    Darko Milanič po drugi točki v Ligi prvakov
  • Odzivi iz mariborskega tabora po novi točki v elitni Ligi prvakov
    01:47
    Odzivi iz mariborskega tabora po novi točki v elitni Ligi prvakov
  • Kako je tekmo Spartak - Maribor videl komentator Tomaž Lukač
    02:14
    Kako je tekmo Spartak - Maribor videl komentator Tomaž Lukač

Mariborčani so se po dveh visokih porazih proti Liverpoolu (0:3 in 0:7) v skupini E znašli v zelo zahtevnem položaju. Na gostovanju v Moskvi pri Spartaku so nujno potrebovali zmago, če bi še želeli sanjati o nadaljevanju evropske sezone tudi v spomladanskem delu. Prva tekma med omenjenima tekmecema se je v Ljudskem vrtu končala brez zmagovalca, potem ko je v uvodnem krogu točko vijoličastim v izdihljajih tekme zagotovil Damjan Bohar. Tudi v Moskvi smo spremljali podobno srečanje. Spartak je za razliko od tekme pod Kalvarijo sicer konkretneje začel srečanje, a si pravih priložnosti ni uspel pripraviti. Drugi polčas pa so kot prerojeni začeli vijoličasti. Darko Milanič je v slačilnici pustil Blaža Vrhovca in v igro poslal veliko bolj kreativnega Dareta Vršiča. Primorski strateg je z menjavo 'zadel v polno', saj je Vršič le štiri minute po vstopu s prostega strela nevarno zaposlil Marka Šulerja, ki pa je uspel zatresti zgolj okvir vrat. Zapravljena priložnost se je Štajercem maščevala. Rusi so prevzeli pobudo in začeli s silovitim pritiskom na vrata Jasmina Handanovića, katerega je z zadetkom v 82. minuti kronal razpoloženi Ze Luis. A Moskovčani so se prehitro veselili in se v prehitro osredotočili na branjenje, kar pa se jim je maščevalo. Milanič je namreč še enkrat v igro s klopi poslal pravega igralca, tokrat Jasmina Mešanovića. Napadalec je bil v 92. minuti na pravem mestu ob pravem času in odlično podajo kapetana Marcosa Tavaresa pretvoril v premierni zadetek v elitni Ligi prvakov in Mariborčanom prinesel drugo točko v letošnji sezoni, ki pa je vseeno bila premalo, da bi slovenski državni prvaki prezimili v Evropi. A kljub temu, da so ostali brez zmage, zadovoljstva v gostujočem taboru niso skrivali. 

"Zelo sem zadovoljen, odigrali smo super tekmo in uspeli v zadnjih trenutkih izenačiti. Skozi tekmo smo imeli svoje priložnosti, katere so bile kar izrazite, odigrali smo taktično dobro tekmo. Vse je bilo na najvišji ravni. Fantje si zaslužijo prisrčen aplavz, ker so pustili vse, kar so imeli na igrišču," je zadovoljno po tekmi v Moskvi našemu novinarju Tadeju Vidrihu zaupal strateg vijoličastih Milanič. 

Mariborčani so osvojili drugo točko v letošnji sezoni. Z nekaj več sreče, bi morda Moskvo lahko zapustili tudi z vsemi tremi in z upanjem o evropski pomladi.
Mariborčani so osvojili drugo točko v letošnji sezoni. Z nekaj več sreče, bi morda Moskvo lahko zapustili tudi z vsemi tremi in z upanjem o evropski pomladi. FOTO: AP

Pritisk Spartaka v napačnem trenutku
"Imeli smo težave z njimi samo zaradi tega, ker nismo pravilno razbrali situacij. Do trenutka, ko smo imeli na naši desni strani dovolj svežine smo super delali, to pomeni, da je bil nasprotnik nemočen. Potem ko se nismo uspeli več pravočasno vračati v obrambo in zadeve razbrati, pa se je začel pojavljati problem. Dobili smo gol in seveda je bilo potrebno napadati. Spremenili smo formacijo v romb, nasprotnik se je pomaknil nazaj in smo zadeli. Škoda prejetega zadetka, tik preden smo gol dobili, sem pripravljal romb in morda bi lahko tekmo tudi zmagali," je o spremembi postavitve na igrišču in težavah na desni strani obrambe spregovoril Milanič. 

Mešanovićev prvenec med elito 
"Izbral je pravo tekmo za gol. Zadovoljen sem zanj, da je zadel, na splošno sem zadovoljen za moštvo, ker je odigralo dobro tekmo. Taktično dobro, fantje so se zbrali, tako ko smo se dogovorili. Smo zelo moštveni in delamo za uspeh in izgledamo dobro," je še povedal primorski strateg. "Zagotovo je občutek izjemen. Ni lepšega kot zabiti gol v Ligi prvakov. Uresničile so se mi sanje. Žal mi je le, da nismo osvojili treh točk. Odigrali smo izvrstno tekmo," pa je svoje občutke opisal novi junak vijoličastih Jasmin Mešanović. Mariborčani so torej zaključili z gostovanji v letošnji sezoni Lige prvakov, a niso še konec z nastopi. Za konec jih čaka še ena poslastica, ko v Ljudski vrt prihaja slovita Sevilla, ki je v zadnjih sezonah sicer veliko bolj uspešna v Ligi Evropa kot pa Ligi prvakov. Morda pa Mariborčanom vendarle uspe, kar jim še ni - zmaga med elito pred domačimi navijači. 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (26)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SavaRe
22. 11. 2017 17.14
Spoštovani navijači Olimpije! Enkrat za vselej si nekaj zapomnite.Če bi Mandarič prišel v Maribor s takim denarjem,ki ga je porabil v Olimpiji in res nič se mu ni v smislu uspehov vrnilo.Razen enega naslova državnih prvakov,bore malo za miljone,ki so šli v nič.Če bi te miljone dobil Maribor bi danes lahko rekli oz. moje mnenje je tako,Maribor gre zasluženo v izločilne boje spomladi.Me pa veseli,da Zahović ne zapravlja denarja z igralci ,ki niso za nas in da se denar vlaga v mladi rod vijolic.Čestitke za vse uspehe Maribora,ki mu sedaj ni treba igrat v evropi,ampak lahko v miru odigra ligo in postane 15 državni prvak in to bo naredil z lahkoto,ker se kader ne bo spreminjal. Pri Ljubljančanih pa je že napovedana zimska razprodaja igralcev.Dober tek Mandarič in veliko sreče v drugi sredini,ki ti bo prinesla srečo,žal tle je glavni le en klub z častjo NK MARIBOR.
brezcasni
22. 11. 2017 13.36
-3
če je to igra za ligo prvakov...pol naj jo razširijo na 1000 klubov ker jih vsaj toliko lahko igra igro ki se ji je reklo do nedavnega nogomet.....tole sprehajanje in čakanje na žogo da bo pri podaji prišla do igralca ki stoje čaka žogo......naj gredo pogledat kako se na U11 fantje borijo in tečejo....precej bolje......fizična moč je na nuli,tek prav tako,da pa znaš žonglirat na treningu je pa premalo za nogomet na takem tekmovanju...skratka to ni nogomet,je le ...nič....
MaunelNeuer
22. 11. 2017 15.06
+1
če bi ti bil res tak dober bi špilal fusbal ne pa tu pametoval
Ferdo Crni
22. 11. 2017 10.32
+0
Najprej čestitke za remi. Morda še najboljša igra Maribora v LP a to seveda ne pomeni da gre za vrhunski nogomet. Namreč nogomet ki ga igra Maribor je zastarel in to se je videlo tudi včeraj. Vsa ta euforija me skrbi zaradi tega, ker to nakazuje na konstantno stagniranje, ne pa na potencialen razvoj kvalitete. Maribor bi z dvigom kvalitete in seveda s korenitimi spremembami dvignil celotno slovensko ligo. Tako pa vse te euforične izjave nakazujejo na nadaljno "zadovoljstvo" s trenutnim stanjem. Spartak iz Moskve je v dveh tekmah zelo klasično in zelo "slovensko" nasedel igri MB. Ta je uspel vsiliti le eno - mentaliteto. Po zdetem golu so se spartakovci v momentu postavili v obrambo in čakali konec tekme. To pa se lahko maščuje tudi proti ne ravno modernemu nogometnemu nasprotniku kot je MB. Torej vse te izkušnje MB-ja bi lahko bile podlaga za razvoj in delo z mladimi ali mladimi uvoženimi igralci. Ne pa da igra temelji na popolnoma nesposobnem trenerju in na izkušenih (starih) igralcih večinoma iz reprezentance slovenije izpred 5-6 let.
Hitri Jezek
22. 11. 2017 09.13
-10
A bo zdaj konec člankov o Mariboru?Bi bil čas.....
MaunelNeuer
22. 11. 2017 15.07
+1
motorist_mb
22. 11. 2017 08.08
+1
Zaho zadnjo tekmo naj zmagajo in ves denar njim obljubi boš vido kak bojo špilali pubeci v nulo!
papi1
21. 11. 2017 22.59
+13
Čestitam, samo to ne pomeni, da se morate sedaj kretensko obnašat. Npr Marqezi in podobni osebki, ki nimajo s športom nič skupnega.
tarzan13
22. 11. 2017 08.14
+3
Nevzdrzni
21. 11. 2017 22.33
+6
MARIBOOOOOOR SAMPIOOOOOOON!!!!! Prvaki 150 miljonske rusije niso uspeli premagat nasega svetega grala, ponosa slovenskega nogometa!!!!! Vsaka cast SAMPIONI!!!!
vutraš
21. 11. 2017 22.47
-2
MaunelNeuer
21. 11. 2017 22.52
+1
tarzan13
22. 11. 2017 08.15
+0
lej mijoni nimajo kej opraviti z igro na zelenici, žoga je za vse enako okrogla...je pa res tut odvsino od sreče....
MaunelNeuer
22. 11. 2017 15.11
+1
se če si plačan 10x več se boš tui potrudo malo bolj a se ti ne zdi? se pravi lahk pol MB premaga tudi barco po tvoji logiki
Kollerik
21. 11. 2017 22.32
+9
Čestitke vijoličastim!
fljfo
21. 11. 2017 22.02
+12
Čestitke Štajercem!
degenos
21. 11. 2017 22.03
-12
Kollerik
21. 11. 2017 22.34
+12
...na borbenosti, ki je vaši toliko ne premorejo, zato tudi še nikoli niso prišli tako daleč! Respect!!
MaunelNeuer
21. 11. 2017 22.50
-1
ja ddegenos in čestitke vašim ko ne morejo niti v LE hehehehehe
blef
22. 11. 2017 17.02
eni Štajerci navijajo za Olimpijo. Tako, da čestitke gredo vijoličastim....itak hec.
degenos
21. 11. 2017 21.54
-17
Hehe...izpad maribora ...in sindrom gorice in domžal na vidiku.. ..iztroseni so totki
Chelsea1991
21. 11. 2017 22.27
+9
in kaj potem? a boli? mi smo INSTITUCIJA 10.0000 SVETLOBNIH LET PRED VAŠIM UMETNIM KLUBOM, ki po 1.6.2018 ne bo več obstajal - POJEJTE IN SE IN TRPITE OB USPEHIH, KI JIH SAMI NE BOSTE DOŽIVELI
MaunelNeuer
22. 11. 2017 15.12
+1