Liga prvakov

Poostreni varnostni ukrepi pred velikim madridskim derbijem v polfinalu Lige prvakov

Madrid, 28. 04. 2017 15.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Več kot dva tisoč varnostnikov bo skrbelo za red na prvi polfinalni tekmi Lige prvakov, v kateri se bosta v torek, 2. maja, na madridskem derbiju pomerili ekipi Reala in Atletica, je sporočila madridska lokalna vlada. Prva tekma bo odigrana na stadionu Santiago Bernabeu, druga pa 10. maja na stadionu Vicente Calderon, to bo tudi zadnja tekma Lige prvakov, ki jo bo Atletico odigral na kultnem stadionu.

Navijači Atletica bodo na zadnji tekmi svojih ljubljencev na kultnem Vicente Calderonu zagotovo pirpravili peklenski sprejem za večne tekmece v belem.
Navijači Atletica bodo na zadnji tekmi svojih ljubljencev na kultnem Vicente Calderonu zagotovo pirpravili peklenski sprejem za večne tekmece v belem. FOTO: AP
"Glede na to, da tekme v Ligi prvakov veljajo za tekmo visokega tveganja, bomo povečali število varnostnikov," je v svoji izjavi zapisala lokalna vlada španskega glavnega mesta. Tako bo število varnostnega osebja številčnejše, kot je bilo na povratni četrtfinalni tekmi lige prvakov, ko je Real gostil Bayern München in ko je prišlo med polčasom do posredovanja madridske policije na delu tribun, kjer so bili navijači gostujoče ekipe. Do spopadov je teden dni pred tem prišlo tudi na tekmi med Atleticom in angleškim Leicestrom, ko je bilo osem gostujočih navijačev obsojenih na štiri mesece zaporne kazni.
Oba polfinala obračuna madridskih tekmecev si boste lahko ogledali v živo na Kanalu A in VOYO. Prva tekma bo na sporedu 2. maja, povratna pa 10. Prvo tekmo gosti Real, drugo pa Atletico. S prenosi obeh obračunov začnemo ob 20.30.

Za razliko od španske lige, ko je navijačem Atletica dodeljeno le nekaj sto vstopnic, bo Jana Oblaka in soigralce na stadionu Santiago Bernabeu po pravilniku Evropske nogometne zveze (Uefa) spremljalo štiri tisoč njihovih navijačev. Do povečanja varnosti je prišlo tudi zaradi ukrepov Evropske nogometne zveze (Uefa), ki je po bombnem napadu na avtobus Borussie Dortmund pred domačo tekmo z Monacom napovedala, da bodo morali klubi zanjo še bolj poskrbeti.

Polfinalni žreb se je znova nekoliko poigral z madridskima velikanoma in jima preprečil, da bi se ob uspehu v polfinalu še tretjič v zadnjih štirih letih srečala v velikem finalu. Leta 2014 je Real v Lizboni slavil po podaljških, potem ko se je redni del srečanja končal z 1:1. Atletico je takrat bil zelo blizu naslova, a je v zadnji akciji rednega dela Sergio Ramos izsilil podaljšek, v katerem pa so varovancem Diega Simeoneja povsem pošle moči. Slika se je ponovila lani, ko sta se madridska rivala udarila na San Siru v Milanu. Real je takrat povedel, a je Atletico izenačil, Anotine Griezmann pa je celo zastreljal enajstmetrovko. O zmagovalcu so nato odločali streli z bele točke, kjer pa so bili bolj zbrani galaktiki, ki so zadeli vseh pet strelov, za "Atlete" pa je kot edini zgrešil Juanfran. Real je tako slavil 11. naslov v Ligi prvakov, Atletico pa bo letos v polfinalu poskušal storiti vse, da jim prepreči morebitni 12. naslov in s tem tudi zgodovinski dosežek, da bi varovanci Zinedina Zidana postali šele prvo moštvo, ki bi v moderni izvedbi ubranilo laskavo lovoriko.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Desnica boli
28. 04. 2017 16.14
-3
Samo psihiatrični bolniki dajo težko prislužen denar za karte, da gledajo kako se 20 bogatašev podi za eno žogo in služijo na njihov račun. Povrh vsega še natlačeni kot sardine med tisoči podobnih bolnikov. Stadioni so idealno mesto za psihiatre, lahko bi kar tam izvajali terapije in še oni malo kasirali.
laskopivo
28. 04. 2017 16.49
+2
Kollerik
28. 04. 2017 19.32
+1
Spinaliss
28. 04. 2017 19.43
+1
Pa daj no, nekak si pa narod ja lahko popestri življenje, tuli, joče, si da duška, uživa ...