Liga prvakov

FOTO in VIDEO: Kraljevi klub s kraljevsko predstavo spisal zgodovino in kot prvi ubranil naslov v Ligi prvakov

Cardiff, 03. 06. 2017 18.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Real Madrid je bil v finalu Lige prvakov premočen tekmec za Juventus, ki je v drugem polčasu povsem popustil, kraljevi klub pa je tako v Cardiffu kot prvi v zgodovini ubranil lovoriko (4:1). Gol Cristiana Ronalda, njegov drugi na tekmi, je skupaj z zadetkom Casemira odločil dvoboj v treh minutah drugega polčasa. Fantastičen zadetek Maria Mandžukića za 1:1.

Več videovsebin
  • Navijači Reala in Juventusa pred finalom
    02:46
    Navijači Reala in Juventusa pred finalom
  • Navijači pripravljeni, slačilnici Juventusa in Reala tudi
    08:25
    Navijači pripravljeni, slačilnici Juventusa in Reala tudi
  • Prihod ekipe Real Madrida na stadion pred finalom LP
    06:38
    Prihod ekipe Real Madrida na stadion pred finalom LP
  • Prihod ekipe Juventusa na stadion pred finalom LP
    03:14
    Prihod ekipe Juventusa na stadion pred finalom LP
  • Iz 24UR: Neprecenljiv pokal
    01:55
    Iz 24UR: Neprecenljiv pokal
  • Iz 24UR: Cardiff ograjen in poln policistov
    02:03
    Iz 24UR: Cardiff ograjen in poln policistov
  • Iz 24UR: Poostrena varnost
    01:06
    Iz 24UR: Poostrena varnost
  • Iz 24UR: Vse pripravljeno za tekmo leta
    03:06
    Iz 24UR: Vse pripravljeno za tekmo leta
  • Nogometaši Juventusa in Reala preizkusili zelenico pred finalom LP
    10:02
    Nogometaši Juventusa in Reala preizkusili zelenico pred finalom LP
  • Otvoritvena slovesnost pred finalom Lige prvakov
    06:48
    Otvoritvena slovesnost pred finalom Lige prvakov
  • Gol Cristiana Ronalda na tekmi Juventus - Real Madrid
    01:35
    Gol Cristiana Ronalda na tekmi Juventus - Real Madrid
  • Gol Maria Mandžukića na tekmi Juventus - Real Madrid
    01:35
    Gol Maria Mandžukića na tekmi Juventus - Real Madrid
  • Gol Casemira na tekmi Juventus - Real Madrid
    01:40
    Gol Casemira na tekmi Juventus - Real Madrid
  • Drugi gol Cristiana Ronalda na tekmi Juventus - Real Madrid
    01:46
    Drugi gol Cristiana Ronalda na tekmi Juventus - Real Madrid
  • Gol Marca Asensia na tekmi Juventus - Real Madrid
    01:52
    Gol Marca Asensia na tekmi Juventus - Real Madrid
  • Vrhunci tekme Juventus - Real Madrid
    18:22
    Vrhunci tekme Juventus - Real Madrid
  • Ekskluzivni pogovor z Aleksandrom Čeferinom po finalu LP
    01:00
    Ekskluzivni pogovor z Aleksandrom Čeferinom po finalu LP
Neverjetno. Še enkrat je za nami navdušujoča sezona. Da smo leto zaključili z Ligo prvakov in rekordom ... Zelo sem srečen. Odigral sem spektakularen finale. Za to sem se pripravljal. To je bila dobra odločitev z moje strani in s trenerjeve, zelo sem zadovoljen s tem, kako se je vse skupaj končalo. Med polčasom smo imeli pozitiven pogovor. Zelo verjamemo vase in dokazali smo, da smo zelo dobri. Cristiano Ronaldo, napadalec Real Madrida

Pod zaprto streho stadiona Millenium, ki je bil skorajda nabito poln že dobro uro pred finalom, je Zinedine Zidane za zmenek z zgodovino sestavil pričakovano postavo. Real Madrid je po zgodovinski drugi zaporedni evropski naslov krenil tudi z vezistom Iscom Alarconom, na klopi pa je Zidane pred začetkom dvoboja z nekdanjimi delodajalci pustil šele nedavno zaceljenega domačina Garetha Bala. Niti za klop nista bila zrela Lucas Vazquez in James Rodriguez, ki je tako ostal brez najbrž že poslovilnega nastopa v belem dresu. Tudi Massimiliano Allegri ni presenetil, ni pa med prvih enajst uvrstil delovnega Kolumbijca Juana Cuadrada. Na bokih sta tako kot večji del sezone čakala nekdanji član Barcelone Daniel Alves in njegov brazilski rojak Alex Sandro, tako da bi lahko belo-črni tekom dvoboja zaigrali tako s tremi kot tudi s štirimi ali petimi branilci v zadnji vrsti. Po otvoritveni slovesnosti, pod katero so se podpisali Black Eyed Peas, je ambasador finala, legendarni Liverpoolov strelec Ian Rush, na zelenico prinesel tudi pokal. Z dobrimi tremi minutami zamude se ej finale pod cardifsko streho le začel. Prvi poskus je bil v tretji minuti delo Gonzala Higuaina, nekdanjega člana Reala, ki je s težkega položaja preslabo meril točno v Keylorja Navasa. Argentinec je Kostaričana nato preizkusil še v četrti minuti, s precejšnje razdalje, Navas pa je z nekaj težavami ukrotil okroglo umetno usnje. Fantastično je Navas posredoval v sedmi minuti, ko je Realova obramba slabo izbijala, do polvoleja s 16 metrov pa je prišel Miralem Pjanić, a je Navas rešil kraljevi klub. Sprva precej nevidni Cristiano Ronaldo je v enajsti minuti padel ob Giorgiu Chielliniju in iskal najstrožjo kazen, toda Felix Brych v prvi ključni situaciji na tekmi ni zapiskal. Casemiru za razliko od Paula Dybale nekaj minut prej v 18. minuti ni pokazal rumenega kartona za prekršek nad Pjanićem. Prve iskrice so ob koncu iste minute poskočile med Mariem Mandžukićem in Sergiom Ramosom, ki je Hrvata nahrulil po grdem startu nad Danielom Carvajalom.

Carvajal je bil že čez nekaj sekund v osrčju akcije, ki je Realu prinesla vodstvo. Ronaldo mu je podal na bok, Španec pa mu je vrnil žogo v sredino, kjer jo je Portugalec pričakal s strelom "na prvo" v daljši kot. Žogo je tja preusmeril Leonardo Bonucci, tudi sicer pa Buffon najbrž ne bi dosegel Portugalčevega izstrelka, s katerim je kot prvi v zgodovini zadel že v tretjem evropskem finalu. A dobrih pet minut kasneje je bil izid že poravnan: po dolgi diagonali Bonuccija proti Sandru je Brazilec brez ustavljanja žoge podaljšal do Higuaina, ta pa nemudoma do Mandžukića, ki si je znotraj kazenskega prostora nato mojstrsko pripravil strel s "škarjicami" in s poskusom pod prečko neubranljivo meril prek Navasa. Real bi kmalu odgovoril v 33. minuti, ko je Ronaldo z ugodnega položaja pred vrati povsem zgrešil na predložek Carvajala. Dve minuti kasneje je Ronaldo z roko ustavil prosti strel Dybale, toda Brych ni zapiskal in še malce razhudil torinski tabor. Pobudo je imel do konca polčasa beli balet, a razen nenevarnega poskusa Casemira s precejšnje razdalje, ki ga je Buffon zgolj pospremil v golavt, večjih priložnosti ni bilo. Drugi polčas sta Allegri in Zidane začela brez sprememb igralskega kadra. Isco je v 48. minuti pobegnil obrambi Juventusa in prišel pred Buffona, a ga je v zadnjem hipu ustavil Andrea Barzagli. Na obeh straneh je bilo v teh minutah prisotne veliko nervoze, Brych je moral posredovati tudi z rumenimi kartoni. V 54. minuti je Real dolgo pletel mrežo okoli vrat Juventusa, Luka Modrić pa je nato zgolj ogrel Buffona. Branilci naslova so igrali bolje, v enem naslednjih napadov je od daleč poskusil še Marcelo, a precej s strani ni zadel cilja. Sledila je 58. minuta in predložek Marcela z levega boka, na katerega Buffon ni stekel, Ronaldo pa je bil za las prekratek. Isco je v 59. minuti neoviran prodrl do roba kazenskega prostora in meril mimo vrat.

Ronaldo slavi po že svojem tretjem golu v rednem delu finalnih tekem Lige prvakov. Kasneje se je veselil še svojega četrtega, skupno že 600. v karieri.
Ronaldo slavi po že svojem tretjem golu v rednem delu finalnih tekem Lige prvakov. Kasneje se je veselil še svojega četrtega, skupno že 600. v karieri. FOTO: AP
Real Madrid je po 59 letih osvojil dvojno krono, sestavljeno iz španskega in evropskega naslova. Zidanovo moštvo je gol zabilo prav na vsaki tekmi, v sobotnem finalu jih je v Juventusovo mrežo pospravila več, kot jih je stara dama prejela v celotni evropski sezoni. Zdaj je že jasno, da se bosta za evropski superpokal v Skopju 8. avgusta pomerila Real in Manchester United, ki ga vodi nekdanji strateg belega baleta Jose Mourinho.

Pritisk Reala je obrodil sadove v 61. minuti, ko je z ogromne razdalje meril Casemiro, žoga pa se je od bivšega realovca Samija Khedire odbila ob vratnico vnovič nemočnega Buffona. Slavje belih se še ni poleglo, ko je bilo na semaforju že 1:3 in je po desnem boku pobegnil Modrić ter poslal ostro žogo na bližnjo vratnico, kjer je Portugalec natančno "na prvo" udaril ob oddaljenejšo vratnico ter si z drugim golom priboril še naziv najboljšega strelca za to evropsko sezono. Allegri je v igro nato poslal Cuadrada in Claudia Marchisia, da bi svoje moštvo nekako vrnil v boj vsaj za podaljškom. Real je igral "atomski" nogomet in po tem, ko so izigrali obrambo italijanskih prvakov, so si Madridčani pripravili novo lepo priložnost, a je ostro podajo Marcela prek vrat s težkega položaja poslal Ronaldo. Nato je v 75. minuti po neuspešni podaji Benzemaja proti Iscu z razdalje močno poskusil še Marcelo, a udaril prek vrat. Domači privrženci nogometa so na svoj račun prišli v 77. minuti, ko je Zidane na zelenico poslal še Bala, medtem ko je Allegri poskusil še z Mariem Leminajem. Tik pred prihodom v igro Marca Asensia, Zidane je zamenjal Isca, je imel Juventus veliko priložnost s prostega strela, ki ga je v osrčje 16-metrskega prostora poslal Alves, Sandro pa je z glavo meril za las mimo daljše vratnice. Cuadrado je nato hitro dobil dva rumena kartona, drugega po dvoboju z Ramosom ob robu igrišča, Brych pa je ocenil, da je španskega kapetana Kolumbijec namerno pohodil in po kratkem prerivanju je razburjen le zapustil zelenico. Vsega je bilo praktično že konec, "smrtni" udarec pa je Real prihranil za sodnikov podaljšek, ko je na boku izjemno prodrl Marcelo in v sredini serviral žogo rezervistu Asensiu za enostavnih 4:1. Juventusovi nogometaši so ob zadnjem žvižgu glavnega delivca pravice popadali na zelenico, kot tudi Ronaldo, ki mu je uspel nov veliki met z madridskim klubom. Ta je nato s soigralci slavil ob velikem grbu, ki ga je za podelitev na zelenici pripravila Evropska nogometna zveza (Uefa) skupaj s predsednikom Aleksandrom Čeferinom. Grosupeljski pravnik je podelil nagrade tako poražencem kot nato še zmagovalcem, ki so s svojimi navijači proslavljali še dolgo v noč, medtem ko so v Torinu spet premlevali napake pri reševanju uganke Lige prvakov. Ta je zanje zakleta že 21 let.

Liga prvakov, finale:

Juventus ‒ Real Madrid 1:4 (1:1)
Mandžukić 27.; Ronaldo 20., 64., Casemiro 61., Asensio 90.
RK: Cuadrado 84./Juventus

Postavi:

Juventus: Buffon; Barzagli (od 66. Cuadrado), Bonucci, Chiellini, Sandro; Khedira, Pjanić (od 71. Marchisio), Alves; Dybala (od 78. Lemina), Mandžukić, Higuain. Na klopi: Neto; Benatia, Asamoah, Lichtsteiner.

Madrid: Navas; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo; Modrić, Kroos (od 89. Morata), Casemiro, Isco (od 82. Asensio), Benzema (od 77. Bale), Ronaldo. Na klopi: Casilla; Nacho, Kovačić, Danilo.

Sodnik: Felix Brych (Nemčija).

KOMENTARJI (548)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

big247
04. 06. 2017 18.49
+7
Škoda za Juventus res sem jim privoščil ampak ne moreš nič Real zasluženo zmagal. V prvem polčasu Juventus ni izkoristil tistih 2h priložnosti, ki bi po vsej verjetnosti pripeljale do pokala. hala Madrid.
BUONcaffee
04. 06. 2017 17.40
-2
Kdaj nas bo kak naš klub razveselil?????
BUONcaffee
04. 06. 2017 17.39
+5
Bravo Ronaldo!!!!!!!!!!!
LaFerrari
04. 06. 2017 15.20
-20
zdaj bo CR7 z veseljem kupoval otroke in placeval zenskam da se odrecejo otroku !!!!
laycan
04. 06. 2017 16.21
+14
ej ferarček,nisi nekaj brihten,nasmejiš pa me še zmeraj,za dvorskega norčka bi bil perfekten.
LaFerrari
04. 06. 2017 19.01
-9
Chaparral M
04. 06. 2017 22.35
+3
In kaj to tebe briga! Pozanimaj se kdo je tvoj biološki oče, nikoli ne veš, kaj je res, ne? Pa poskrbi za svoje življenje, da dosežeš kak odmeven uspeh. Ne obremenjuj se s CR, če seveda nisi bolestno ljubosumen .......
mjkox
04. 06. 2017 14.52
+11
juventus je v 1,polčasu prikazal fenomenalno igro, in sem kot navijač reala že malo obupal...ampak v 2polčasu se je vse spremenilo...real je pokazal res fenomenalen nogomet... privoščil sem naslov tudi juventusu predvsem zaradi velike legende buffona, za mene je pa vseeno lepše da je zmagal real... mislim pa da vsakega navijača barcelone ta poraz juventusa bolj boli in muči kot katerega koli navijača juventusa, vsak navijač juventusa, ki ga poznam je priznal, da je real naslov dobil pravično in zasluženo... moraš pa razumeti, da so navijači barce (večina) stari 15let in imajo take in drugačne probleme okoli reala... barca brez messija bi letos ligo prvakov končaka že v skupinskem delu, pa pustimo sodnike sedaj na strani... ;)
Dany75
04. 06. 2017 14.48
+13
No,in kako je bilo ??? TAKO KOT SEM NAPISAL V TOREK ... da bo Real zmagal dokaj lahko ...2:0 ali 3:1 in potem ste se oglasali razni strokovnjaki ... ces da Real nima sans ... itd ...ter stiskali tiste m inuse,ter si zatiskali oci .... razlika pa je vec kot ocitna ! Vse kar sem napisal se je sinoci izkazalo na igriscu ... trenutno je pac tako,da vecina klubov po 60 minuti nima vec tiste prave moci,Real pa takrat komaj zacne mleti ... in pravi dokaz je bil Juve,ko so od 55 minute noge dobesedno vlacili za sabo,Real pa je letel,in ce bi bili se bolj ucinkoviti,bi lahko rezultat bil se visji ... skratka spisana je zgodovina,in vsi tisti hejterji ter nevoscljivci upam da boste v nasl.sezoni se tudi vi prisli na vrsto,da se veselite ... vam privoscim! Hala Madrid!
Trend01
04. 06. 2017 13.25
-1
Vsem, ki jih nogomet (sploh Real ali Barcelona) nekoliko bolj zanima, si preberite intervju v sobotni prilogi Dela (3. junij), ki ga ima Miha Hočevar z bivšim (med 1993 in 95') generalnim direktorjem Reala Inocencio Arias-om. Govori o Di Stefanu kako in kaj. Govori o neumnem (po njegovo) nakupu Bale-a. Govori o Francu ter Realu. Pa o neumnostih, ki jih je delalo vodstvo Reala v tistih časih (predsednik je bil Ramón Mendoza). Pa o Pérezu, Ronaldu, Messiju. Zanimivo in poučno branje. Veliko kritike do obeh.
CURVANORD Zanetti
04. 06. 2017 16.16
+3
Delo casopis ne bere nihce vec sedaj ga uporabljajo prisleki iz bliznjega vzohoda namesto tepiha:-D
nikajzadodat
04. 06. 2017 21.06
+2
...in seveda Trend01. Zdaj vsaj vemo do kod prihaja ;)
tom672
04. 06. 2017 12.38
-7
Real si je letos delno zaslužil naslov... Enako bi veljalo za Barco, če bi zmagala. Sojenje v letošnji ligi prvakov je bila katastrofa. Sramota za nogomet...Ronaldo je gol mašina, to je jasno. Je tudi igralec za velike tekme, to je tudi jasno. Letos si je zaslužil zlato žogo, čeprav ima dosti slabšo statistiko od Lionela Messija. Ampak Messi je daleč najbolj kompleten igralec v zgodovini svetovnega nogometa. Je gol mašina, asistent, ustvarjalec igre,...... In še fizične karakteristike ima dosti slabše od Ronalda. Real bi bil brez Ronalda še vedno dobra ekipa, medtem ko bi bila Barca brez Messija 5 ligaška ekipa. Enako velja na reprezentanči ravni. Pa lep pozdrav
cripstoned
04. 06. 2017 12.43
+5
delno? še en ranjen navijač barcelone....resno ..koga briga messi in barca?
mcHudurra
04. 06. 2017 14.26
-8
RM ste antipropaganda za nogomet. Brez podkupljenih sodnikov nebi osvojili državnega prvenstva niti lige prvakov. Po dolgih letih spremljanja nogometa sem prvič vesela, da je tega cirkusa za nekaj časa konec. RM in vsi večji klubi so samo še pralnice denarja, takšne vsote kot jih obračajo nekateri klubi to je grotestno in prav čudi me kako to, da se UEFA ali pa FIFA ne vtakneta v to. Ahhhhhhhh pozabila sem , da so vodje te mafije bili vodilni teh ustanov. Upam, da bo Čeferin vsaj poskusil narediti kaj na tem področju. Realovci vi vse to veste samo se pretvarjate, da to ni res. Tistemu, ki noče videti je najteže nekaj dokazati. Ne niste zmagovalci ste sramota za šport
mjkox
04. 06. 2017 14.44
+4
mchudurra; kaj ti bluziš? sploh veš kaj od nogometa pa barce in reala,... če že tak opevaš barco je barca v zadnjih sezonah za okrepitve porabila veliko več kot real... pa ne bluzi če nima pojma...malo spremljaj... pa ne nekaj na pamet... :D
mcHudurra
04. 06. 2017 14.58
-1
mjkox, jaz pravim VSI veliki klubi, tudi Barca. No ne samo veliki tudi manjši, če pogledamo malo okoli sebe.
RdečiKarton
04. 06. 2017 12.21
+3
Zabavno. Komentarji (ne morem napisat navijačev Barce) hejterjev Reala so res na mentalnem nivoju amebe. Tipično slovenceljsko jamranje in jokanje in iskanje krivde v sodnikih in podkupovanjih ter žaljenje. Navijači Reala slavimo dvanajstico in tega nam nihče ne more vzet. Slavje je naše in maček tudi. Real je najboljši klub na svetu dokler nam kak drug klub tega ne vzame! Hala Madrid!
LocoBlanco
04. 06. 2017 12.15
+6
Dolga in vesela noč! Kako sem se veselil zmage, kot otrok...Lepo je biti navijač RM-a in to se ne spreminja oz. se ne bo nikoli spremenilo! Mnogi so dvomili v to ekipo, ampak ta ekipa je še 1x več dokazala, da gre za najboljšo ekipo na svetu! Postali so španski in evropski prvaki z dosežkom, ki še ni uspel nobenemu klubu! To je moj RM in čestitke ekipi za 12*! Čestitke tudi Juventusu in Buffonu, ob golu Mandzukiča sem si mislil, da bodo zabili še vsaj 2.gola, ampak na srečo ni bilo tako! Pričakoval sem spektakularen finale in to se je tudi zgodilo. Obe ekipi povsem zasluženo v finalu in zmagala je boljša, čvrstejša in kvalitetnejša! Alves se lahko obriše pod nosom pravtako pa Pique in ostali hejteri, ki so zeleli RM-u najslabše! Duodecima je v žepu in naslednja želja navijačev RM-a je 15*, ki je s to ekipo še kako dosegljiva! #iHALA MADRID Y NADA MAS!!!
saxon1
04. 06. 2017 12.08
-5
španski klubi imajo druge sodniške kriterije ronaldo odličen strelec iz nedovoljenih položajev - in enajstmetrovk- lahko je biti dober s pomočjo sodnikov . in seveda denar kateri se preliva na račun španskih klubov...........? realovci poglejte si natančno še enkrat tekmo REAL-BAYREN pa pošteno precenite sodniške odločitve in boste videli kaj je pošteno kdo bi napredoval. jaz menim da bi finale morale biti "BAYREN-JUVENTUS"
Flamee
04. 06. 2017 12.13
+4
Kakšen Bayern? Na kakšnih substancah si ti? Bayern dokazuje zadnjih par sezon kje končuje CL.. Toliko o Vašem Bayernu.
saxon1
04. 06. 2017 12.25
Flamee
04. 06. 2017 11.55
+8
Real povsem zasluženo. Nekateri krivite Cuadrada ampak realno je Real vodil 3:1 do izključitve, a ste vseeno taki optimisti, da bi dosegli 2 zadetka Realu v parih minutah? Juve pač ni kondicijsko dovolj pripravljen saj v Serie A ponavadi že v prvem polčasu vse odločijo potem pa gredo na easy način. Včeraj so isto poskusili z Realom pa jim ni uspelo. Prvi polčas pa so odigrali odlično, me prav zanima kako bi se tekma razpletla če bi lahko vzdržali ta tempo do konca. Tisti, ki pa jokate o Bayernu. Malo poglejte počasne posnetke.. Gol Bayerna iz offsajda, Vidal bi moral obe tekmi bit izključen itd itd.. Real je pojedel Bayern, pojedel. Hala Madrid!
Trend01
04. 06. 2017 11.45
+7
Oči, katera je najboljša ekipa na svetu? Ja Barcelona sinko, Barcelona. Zakaj pa potem tako močno navijaš za Napoli, Bayern, Atlético, Juventus? Pa za Málago, Celto in Sevillo? Zakaj očka, zakaj?
nikajzadodat
04. 06. 2017 12.09
-5
Da si ne boš delal utvar. Si samo na nivoju omejenega Realovega navijača, ki se smeši z navajanjem nepomembnih statistik, ki nekja pomenijo samo tebi in mogoče še komu na tvojem nivoju. Si pač probal biti smešen, vendar v vsem omejen in podpovprečen ;)
fihner
04. 06. 2017 12.13
+6
Symbolic
04. 06. 2017 12.20
-1
Drži se ti "kopi-pejsta"... humor ni tvoje področje!
Trend01
04. 06. 2017 12.31
+2
LaFerrari
04. 06. 2017 13.13
-4
idiu3krasne
04. 06. 2017 17.35
-2
pa še to si prebra na portalu marca ali as ...tu nekje...
Trend01
04. 06. 2017 17.48
+4
nikajzadodat
04. 06. 2017 21.01
+2
Tvoja bolečina me ne prepriča. Še vedno omejen do konca ;)
nikajzadodat
04. 06. 2017 11.01
+13
Real zasluženo. Čestitke. Tudi Ronaldu.
MM?
04. 06. 2017 10.57
+12
Presenetljivo dobro finale in veliko število zadetkov, česar nisem pričakoval. Juve je zgrešil že tako na začetku, ko so igrali kot da so Barca ali Real. Seveda je bilo to všečno in Real je zgledal precej nemočen. Glavno vprašanje pa je bilo, koliko časa bodo lahko tako igrali. Seveda le en polčas, v drugem pa je sledil "prosti pad". Pravi Juve bi igral potrpežljivo in precej bolj zaprto od začetka. Tekma bi bila manj zanimiva, a s tem bi si precej povečali možnosti. Real je dokazal, da je res najboljši in da le z enim strelom na gol lahko povede. V drugem polčasu pa so se razigrali in Juve jih ni dohajal. Buffon brez ene resne obrambe žal ne more priti do lovorike. Vsaka čast Zidanu, res je pokazal, da je pravi mojster, na roko pa mu je šla tudi poškodba Bala, saj je več kot očitno, da je Real boljši, če on začenja na klopi. In na srečo Reala je bil Zidane tako pameten, da ga v finalu ni rinil v prvo enajsterico v njegovem Cardiffu, a kljub temu ga je "počastil" z nastopom. Sodniki so bili na nivoju. Sicer pa če logično pogledamo ima Juve kar nekaj "odpadnikov" (Manđo-preslab za Bayern, Khedira-preslab za Real, Alves-preslab/prestar za Barco) in res ne bi bilo logično, da bi osvojili krono, čeprav imajo granitno "italijansko" obrambo.
Trend01
04. 06. 2017 11.25
-2
Plus to, da je štartna enajsterica Juveta v povprečju stara 30,9 let. Le Dybala (23), Sandro (26), Pjanić (27) ter Higuaín (29), so pod 30 leti. Klop ima pa 29,2 leti v povprečju. Real štartno 28,3 in klop 25,9 let v povprečju. Juve mora ekipo pomladiti. Za italijansko ligo bo dovolj. Tudi za spodobne tekme v LP. A za na vrh kot kaže ne bo dovolj. Menda je Allegri js tem kar ima več kot zadovoljen (po njegovih besedah).
saxon1
04. 06. 2017 10.53
-11
niso samo aktualni prvaki? real je superprvak v kamufliranju prekrškov- navadni pod.....ni............!
Mungos2
04. 06. 2017 10.43
+9
Hala Madrid !!!!!!!
EUROSMOOTHIE
04. 06. 2017 10.36
+0
Objokcani italijančki in ostali pristaši Juveta so bili tako razočarani po tekmi, da so razbijali po svojem kraju, primitivno bolan narod. Da tolk verjameš v nekaj kar je nemogoče moraš bit res za v ustanovo.
Trend01
04. 06. 2017 10.52
+6
Če to misliš na 1000 poškodovanih ljudi v Torinu, je žalostno od tebe. Ljudje so pri 3-1 začeli odhajati domov, ko se je menda nekdo zadrl "bomba". Druga različica pa je, da je nekdo baklo odvrgel med množico in je prišlo do stampeda. Skratka - žalostno in grozljivo. Vsaj mrtvih ni. K sreči.
grozjak
04. 06. 2017 10.08
-2
Dobra in odprta tekma. Škoda za bufona, a roko na srce, v zmago juveta nihče ni prav resno verjel. čestitke realu, čeprav bo naslov lige prvakov še slajši, ko ga enkrst osvojijo kot aktualni španski prvaki v celem tekmovanju
Paštašutar
04. 06. 2017 10.14
+8
Da bo po tvojih razmisljanih,bodo to samo za tebe storili naslednjo sezono ..................:):):):)
Prodanekure
04. 06. 2017 10.34
+6
Bergla poglej pod komentarji člankov pred tekmo 80% komentatorjev je bilo navijačev juveta.. (barce) v stilu kako nas bo juve razmontiral da jim nebomo dali gola... hahahahhahaa res nismo jim dali gola dali smo jim 4. GOLE!!!! oleee Ja pa res ful je razlika kako osvojiš ligo prvakov a si državni prvak ali ne .. --- bedak. drugače pa s tako ekipo bo real tudi tretjič zapored osvojil ligo prvakov potem pa bo bergla relku da je slajše če osvojiš ligo prvakov ko si aktualni prvak v pokalnem tekmovanju...
grozjak
04. 06. 2017 14.33
+1
fafajonka
04. 06. 2017 10.07
+1
24ur, kdaj mislite sporočiti kaj se je dogajalo v Torinu sinoči po eksploziji. Boste o tem sporočali čez tri dni?