Liga prvakov

FOTO in VIDEO: Francoz Ben Yedder s hat-trickom pokopal mariborske upe v Andaluziji

Sevilla, 26. 09. 2017 10.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Nogometaši Maribora so v 2. krogu nogometne Lige prvakov izgubili v Sevilli z 0:3. Potem ko sta obe ekipi v prvem krogu igrali neodločeno, so bili Andaluzijci tokrat premočni, junak večera je bil Francoz Wissam Ben Yedder s tremi doseženimi goli.

V taboru vijoličastih so pred dvobojem v Andaluzilji upali in verjeli, da lahko pripravijo presenečenje. To bi bil vsak rezultat razen poraza. Pred tekmo s Sevillo so obljubljali, da so dobro pripravljeni in da bodo, kljub nekaterim težavam s poškodbami, kos nalogi. Manjkajo namreč Marko Šuler, Denis Šmej in Dare Vršič, priložnost v obrambi pa je dobil Jean-Claude Billong. Stadion Ramon Sanchez Pizjuan slovenski prvaki že poznajo. Pred tremi in pol leti so bili tukaj v šestnajstini finala Lige Evropa v zaključku tekme celo zelo blizu senzaciji.

Po drugem krogu sledi reprezentančni premor, tako da se bo Liga prvakov nadaljevala 17. in 18. oktobra. Mariborčani bodo v torek, 17. oktobra, gostili slavni Liverpool.
Trener Darko Milanič je pred dvobojem ponavljal, da bodo morali njegovi varovanci odigrati perfektno tekmo, če se hočejo zadovoljni vrniti v domovino. Poleg kakovosti Seville, ki ima neprimerno več izkušenj v evropskih tekmovanjih - Ligo Evropa je osvojila petkrat, nazadnje 2014, ko je poti do naslova v šestnajstini finala izločila prav Mariborčane, je Milaniča skrbelo še peklensko vzdušje, ki ga tradicionalno pripravljajo tamkajšnji gledalci, ter precej višja temperatura kot v Sloveniji. Domači so tekmo so pričakovano odprli z veliko mero agresivnosti in pritiska na nasprotnika, a se Maribor ni zmedel, oziroma "slekel hlač", tako da prvi nalet Seville nogometašem iz Andaluzije ni prinesel rezultatskega učinka. Pri Sevilli je bil v uvodnih minutah najbolj aktiven Francoz Wissam Ben Yedder, kar dvakrat je (uspešno) posredoval gostujoči vratar Jasmin Handanović. Na drugi strani je bil po pol protinapadu v obetavni akciji Valon Ahmedi, a so njegov poskus, morda je celo preveč okleval, gostitelji odbili v kot.

Wissam Ben Yedder je že v prvem polčasu Mariboru zabil dva gola. V nadaljevanju je zaključil delo s klasičnim hat-trickom.
Wissam Ben Yedder je že v prvem polčasu Mariboru zabil dva gola. V nadaljevanju je zaključil delo s klasičnim hat-trickom. FOTO: AP

Še bližje morebitnemu zadetku je bil v 15. minuti kapetan Marcos Tavares, ki je z diagonalnim strelom dvignil pritisk domačim navijačem, teh se je zbralo kakšnih 40.000, njegov strel je zletel le malo mimo španskih vrat. Sredi prvega polčasa je imela Sevilla najlepšo priložnost, ko je poskus razpoloženega Ben Yedder bravurozno zaustavil mariborski vratar Jasmin Handanović. In potem vendarle vodstvo Špancev. Veliko dela je opravil Joaquin Correa, ki je nanizal nekaj mariborskih igralcev ter odlično podal povsem samemu Ben Yedderju, ki mu ni bilo težko zadeti prazne mreže (1:0). Francoz je bil krvnik Maribora tudi nekaj minut kasneje in Španci so še pred odmorom obogateli vodstvo (2:0). Odlična podaja Franca Vazqueza za hrbet mariborskih branilcev, kjer se je sam pred Handanovićem znašel 27-letni Francoz, ki je s pomočjo vratnice povišal rezultat. Uvodne minute nadaljevanja, podobno kot začetek tekme, so bile v znaku pritiska gostiteljev, a ko je ta minil brez posledic za goste, so do sape in tudi obetavnih akcij pred španskimi vrati prišli tudi Mariborčani, najprej Jean-Claude Billong, nato pa še Marwan Kabha, sta skušala ogroziti vratarja Sergia Rica. Sledile so spet domače minute, ko je bil nekajkrat v središču pozornosti Handanovič, a je izkušeni ljubljanski čuvaj mreže svoje delo opravljal z odliko. Maribor je z dvema bolj ofenzivnima igralcema, namesto Kabhe in Boharja sta vstopila Martin Kramarič in Dino Hotić, napovedal da bo v zaključku tekme poskušal s še bolj napadalno igro ogroziti gostitelje. Seveda je ob tem puščal veliko prostora za izvedbo protinapadov, vendar pa je najlepša priložnost drugega polčasa za Sevillo prišla po napaki mariborske obrambe, ko je "grešil" Billong, a je poskus Jesusa Navasa zaustavil okvir vrat. Slabih deset minut pred koncem je izvrstni Ben Yedder kronal odlično igro še s tretjim golom. Prekršek za enajstmetrovko je storil Aleks Pihler, v polno pa zadel francoski napadalec za končnih 3:0.

Izid:
Sevilla - Maribor 3:0 (2:0)
Ben Yedder 27., 38., 83/11-m
Sevilla, stadion Ramon Sanchez Pizjuan, 40.000 gledalcev.

Sevilla FC: Sergio Rico, Corchia, Lenglet, Pareja, Escudero, N'Zonzi, Banega, Vazquez (Sarabia), Correa, Nolito (Navas), Ben Yedder. Klop: David Soria, Pizarro, Navas, Sarabia, Ganso, Luis Muriel, Mercado. Pomočnik trenerja: Alberto Kisluk.

NK Maribor: Handanović, Milec, Rajčević, Billong, Viler, Vrhovec, Kabha (Hotić), Pihler, Ahmedi, Bohar (Kramarič), Tavares (Mešanović). Klop: Obradović, Hotić, Dervišević, Mešanović, Palčič, Kramarič, Bajde. Trener: Darko Milanič.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (394)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

degenos
27. 09. 2017 16.39
+1
beda od Maribora .bili kot otroci
SENCA2X
27. 09. 2017 17.27
+3
tudi Dortmund je dobil 3 gole,pa še kdo malo poglej,mi palčki smo se še dobro odrezali!
yurife
28. 09. 2017 09.26
+1
degenos, ti si tud beda od človeka, pa kaj hočemo..
LAC
27. 09. 2017 16.06
+2
SAMO TABELE PO SKUPINAH PA SO TOČNE!?
Viejo cabron
27. 09. 2017 15.10
+3
Poglejte prosim, katera država z 2 milioni prebivalcev in manj ima v Ligi Prvakov svojega predstavnika!?? To so osnova za razmišljanje glede vrednosti in kvalitete naših predstavnikov v LP. Samo to, da se je NK Maribor uvrstil skupinski del LP je že superuspeh in vsaka točka je vredna za Slovenske razmere in proračun naših prvoligašev ogromno! Kdor pa si želi boljših uspehov pa naj investira 30-50 milionov EUR v naš prvoligaški klub in potem naj bo pameten! V prihodnje pa želim vsem našim njboljšim klubom podobno uvrstitev v LP in na to bo vsa Slovenija ponosna!
macro
27. 09. 2017 13.32
+5
Vsa čast pubecom.
yurife
27. 09. 2017 11.15
+3
pa štajerci, ne vem, zakaj se pustite provocirat od ljubljane; tisti ki premorejo vsaj malo možganov v glavi, znajo stopit skupaj in navijat za vse kar je slovensko, tako kot to znamo štajerci, četudi je to Olimpija. tisti ki pa tu pljuvajo in so nevoščljivi, so očitno huligani z nizko inteligenco, ki jih boli, da njihov klub najbrž nikoli ne bo dosegel takšnega uspeha...
MaunelNeuer
27. 09. 2017 14.09
+3
in ti samooklicani huligani(green dragons) dajo rep med noge čim se pojavijo "ta prave" Viole
yurife
27. 09. 2017 11.05
+5
Maribor je igral po svojih najboljših močeh, je pa logično da je Sevilla v rangu ki je Mariboru nedoseglijv. ampak zato ni za pljuvat po Mariboru, taka je pač realnost. Eni govorite o sramoti in da bi jih morali nagnat iz LP; Olimpija je tud 1 naslov osvojila v 15 letih, a to pa ni sramotno? pa jih zato tud ne izženemo iz lige...
yyyeb
27. 09. 2017 10.14
+9
Zelo zgovoren je tudi končni podatek o uspešnosti podaj Seville na tej tekmi, ki je bila po zadnjem sodnikovem žvižgu 91,26-odstotna! To pomeni, da so bili Mariborčani v igri premalo agresivni, premalo borbeni in da je Sevilli uspevalo skoraj vse, kar si je zamislila. Za piko na i: to je najvišji odstotek uspešnih podaj v zgodovini Seville v ligi prvakov!
yyyeb
27. 09. 2017 10.14
-1
grozjak
27. 09. 2017 10.29
-1
lahko bi rekli tudi Dinamo zagreb......so se podobno v preteklosti blamirali
zeleleni
27. 09. 2017 11.23
+4
MaunelNeuer
27. 09. 2017 14.10
+0
Ferdo Crni
27. 09. 2017 10.06
+0
ČE je bil pred dvema tednoma po ravno tako bledi predstavi proti Spartaku naslov "Mariborčani nejevernim tomažem zaprli usta" bi bilo fer, da je naslov danes "Nejeverni tomaži zopet odprtih ust".
grozjak
27. 09. 2017 10.13
+1
Symbolic
27. 09. 2017 12.09
To ti je , milo rečeno: NEprofesionalen lokal-patriotizem... Kvaliteta pa... A mislite, da je Liga Evropa kar tako... In kolkrat ZAPOREDOMA je Sevilla osvojila ta naslov? Pa še to: po tihem sem upal, da bodo Mb stisnili kakšen gol... Žal, vse se je odvilo v mejah razlike v kvaliteti... V Mb bo druga pesem? Upajmo...
Ferdo Crni
27. 09. 2017 10.01
+4
Še besedica o komentatorju: KATASTROFA. Da pri statistiki posesti 70% napram 30%, strelih proti golu 10:4 in v okvir 3:0 blebetaš o "enakovrednem če ne celo nevarnejšem Mariboru" moraš biti premaknjen. Komentator bi moral biti profesionalen in do določene mere nevtralen. Ne pa da se komentira kot da na komentatorskem mestu sedi čistokrvna viola s flašo piva zraven.
zeleleni
27. 09. 2017 11.22
+0
Ferdo Crni
27. 09. 2017 10.01
+5
Kar sem trdil že pri prvi tekmi, kjer je MB s težavo iztržil remi. Z miselnostjo da si "đek" ker igraš v LP je čisto mimo. Vsaka tekma se začne z 0:0 in vse možnosti so odprte. Klasičen totalen bunker je totalna zastarela miselnost in daleč od modernega nogometa. Torej nogomet ki ga igra MB (in seveda ostali slovenski klubi) je nogomet iz leta 1960. Tavares je že po 10 minutah dihal kot parna lokomotiva, po 30 minutah pa niti žoge 20m ni mogel brcniti. Ne gre za njegovo neznanje ampak za nepripravljenost in zmatran organizator igre nobeni ekipi nič kaj dosti ne doprinese. Ne prenesem tudi miselnosti da kritika pomeni pljuvanje po MB klubu ali slovenskemu nogometu. Ravno nasprotno - treba je marsikaj spremeniti in pot k temu so kritike (konstruktivne seveda)
mmickica
27. 09. 2017 12.41
+0
Imaš kar prav. Res je, da je razlika v kvaliteti očitna in to se je vedelo že prej. Ampak to, da nekaterim igralcem Maribora zmanjka sape že v prvem polčasu in to še predvsem Tavaresu, je pa malo tako tako.... Tavares sam seveda pri tem ni nič kriv, da ne bo pomote in brez njega sploh ne bi bili v tem tekmovanju! Moje laično mnenje je, da so treningi povsem neprimerni za ta nivo tekmovanja. In še nekaj mi ne da miru - zakaj niso kupili nobene okrepitve v napadu in mogoče na sredini igrišča, ko so vedeli, da bodo igrali v LP, saj je bilo še kar nekaj dni do konca prestopnega roka? Da bi vsaj približno poskušali parirati nasprotnikom. Tudi sama sem namreč mnenja, da se ne smejo kar zadovoljiti s tem, da so sploh prišli do sem, čeprav je to zares velik uspeh, ampak če si že tu in dobiš veliko denarja že samo zato, ker si se sem uvrstil, potem mislim, da bi bilo smiselno vsaj en del tega vložiti v okrepitev moštva. Moje mnenje pač...
general99
27. 09. 2017 09.33
-4
Kera sramota joj joj...dej naj jih izkljucijo iz lp....mb nima kej delat v lp...groza
grozjak
27. 09. 2017 10.13
+0
žal jih ne morejo izključiti, bodo pa sami izpadli, zagotovo....
yurife
27. 09. 2017 10.43
+1
Symbolic
27. 09. 2017 12.11
+2
Generalček: a veš koliko klub Mb kasira s to udeležbo? Nima kaj delat, razen kasirat, če pa kaj še "ušpiči" zraven, tem bolj...
MaunelNeuer
27. 09. 2017 14.11
+1
general, Sevilla je 3. v Španiji če še ne veš, tak da ko bojo vaši reveži v LP se čujemo
macek_garfield
27. 09. 2017 09.33
+5
habarcki, vi pa se naprej trenirajte, mogoce boste kdaj tudi vi v skupinskem delu lige prvakov, do takrat pa pridno premagujte klube vasega ranga kot to recimo Radomlje pa to
saturnsky23 saturnsky23
27. 09. 2017 10.00
-2
Kaj si pa prišel delat v ligo prvakov - maček?
nikoiništa
27. 09. 2017 09.10
+4
Navijam za MB, ampak tole včeraj je bla KATASTROFA. Nobenega pokrivanja, nobene ideje, nobene srčnosti, agresije.. Brezveze
sinhron
27. 09. 2017 09.19
-1
Bikoborci so imeli Mariborčane za PEPČKE , ki so včeraj videli , kako se igra evropski nogomet !
nikoiništa
27. 09. 2017 10.38
yurife
27. 09. 2017 13.40
+1
sinhron, PEPČEK mogoče tvoj nick iz otroštva in tako zdraviš svoje komplekse?
MaunelNeuer
27. 09. 2017 14.13
-1
Sevilla je 3.v Španiji tak da ne pametujte zaj
degenos
27. 09. 2017 16.37
MiskoPol
27. 09. 2017 09.06
+3
... a je izkušeni LJUBLJANSKI čuvaj mreže svoje delo opravljal z odliko ...
aki10
27. 09. 2017 09.10
+4
DA. Brez njega bi MB že po tekmi z Zrinjskim pomahal Evropi :)
MaunelNeuer
27. 09. 2017 14.15
cistajeba
27. 09. 2017 09.06
+1
Dobro jutro Štajerska!
aki10
27. 09. 2017 09.07
+3
MaunelNeuer
27. 09. 2017 14.15
+1
dobro jutro meglena kotlina.....ste bli že kdaj v LP? to ni PLTS
aki10
27. 09. 2017 08.55
+6
Sem reku včeraj, da bo to hendikep na Sevillo +2, pa ste mi toteki potalal minuse. Pač lepo bi vplačal in bi dans dvignl neki € ;)
macek_garfield
27. 09. 2017 09.09
+1
aki10
27. 09. 2017 09.13
+0
zeleleni
27. 09. 2017 09.20
+0
no muci en velik bunker to zna le milaNIČ bilo je le vprašanje časa kdaj ga bodo dobili edino komentator se je besedno trudil da ni zgledalo še slabše pa roko na srce tavareš lahko na tem nivoju igra le en polčas menjave bi lahko opravil veliko prej no ja pozdrav iz prestolnice
macek_garfield
27. 09. 2017 09.31
+0
zelelenko, upam, da dozivim, da bo tudi tvoj klub enkrat v skupinskem delu lige prvakov, do takrat pa trenirajte proti radomljam pa to
grozjak
27. 09. 2017 10.30
garfild, v risanki si bolj kul, si tisti, ta pameten :)))
zeleleni
27. 09. 2017 11.21
-1
grozjak
27. 09. 2017 08.54
+6
nerealna pričakovanja in kanon futer za ekipe, ki redno izgubljajo proti največjim, je nekaj, kar ne morem gledati, saj me je kar malo sram. Za tekmovanje v ligi prvakov potrebujemo boljše igralce in trenerja, pa če smo še tako prepričani, da tja nismo prišli zgolj po čisti sreči. Tisto včeraj je bila lekcija fuzbala za telebane, razmišljanje o 3. mestu in prezimovanju v ligi evropa, pa samo obet za nadaljevanje mučenja žoge in prepiranju štajercev z ljubljančani, kdo ni slabši, saj boljšega tako ni........
aki10
27. 09. 2017 08.57
+1
grozjak
27. 09. 2017 08.58
+0
Kapo pa dol komentatorju, ki je v želji, da bi vsaj malo omilil tisto kar smo gledali, valil take optimistične buče, kot bi bil slep....
aki10
27. 09. 2017 09.09
+2
iztokkrneki
27. 09. 2017 09.25
+2
saturnsky23 saturnsky23
27. 09. 2017 08.38
-12
Ne bi smel Maribor v ligo prvakov. To je krnjenje ugleda te institucije, ki jo drugače občudujemo. Pravzaprav nobeden "velikih" noče igrat v tako majhnem kraju, malo večji vasi.
grozjak
27. 09. 2017 08.56
+6
Tekma Reala proti Borusiji, je izgledala kot hitri posnetek proti tem našim z Seviljo, ki se niti pošteno nalavfala ni.....
CURVANORD Zanetti
27. 09. 2017 09.01
-1
yyyeb
27. 09. 2017 10.02
+1
pravila bi morali spremenit. nimajo kaj iskat v ligi prvakov taki neatraktivni klubi kot so maribor, apoel, bate borisov,
saturnsky23 saturnsky23
27. 09. 2017 08.23
-6
Kot večkrat rečeno. Z veliko sreče so prišli do tu. Igrajo dolgočasno nič inovativno, skratka kot stara lajna. Mafijski posli trojke, so pravilno, pravočasno začutili, da se tu vrtijo gromozanski penezi. Olimpija in še nekateri, so zamudili, kar je Zaho spretno iskoristil, pravočasno udaril po sodnikih in rezultat je tu. Upajmo, da se stvari uspostavijo, postavijo na pravo mesto.
dajno
27. 09. 2017 08.30
+6
yyyeb
27. 09. 2017 08.33
+3
Norbert
27. 09. 2017 08.56
+2
Žal takšnih tablet če niso naredili - ta tega degena ni pomoči!
yyyeb
27. 09. 2017 08.22
+1
sevilla pričakovano 3 razrede boljša. samo tisti ki nimajo pojma o nogometu so pričakovali ugoden rezultat. drugače pa realno maribor nima kaj iskat v ligi prvakov.
aki10
27. 09. 2017 08.59
+0
Sej sam k tisti realni tuki fašemo minuse, ker so toteki tok zaslepljeni, da so oh in sploh ekipa. Kot prvo se jim je sama marija prikazala med poletjem in od prvega kola so s srečo šli naprej, pol pa pričakujejo, da bodo Sevilli vzemal pike. Sevilla, ki je za razred boljša še od Liverpoola, pa še ta jih bo namlatu v naslednjem krogu, ker morajo Angleži že počas zmagat.
yurife
27. 09. 2017 12.44
+0
Vam močvirnikom se je marija prikazala že v slov.ligi ob naslovu, še dobro da ste skromni in se tud majhnih in redkih uspehov tako veselite...saj vas je za razumet, take stvari pač bolijo..