Liga prvakov

FOTO in VIDEO: Po debaklu v Ljudskem vrtu Maribor le popravil vtis, krvniki vijoličastih tokrat le Salah, Can in Sturridge

Liverpool, 01. 11. 2017 19.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Nogometaši Maribora so v 4. krogu skupinskega dela Lige prvakov gostovali na kultnem Anfieldu. Po visokem porazu v Ljudskem vrtu so vijoličasti z dostojno igro v prvem polčasu uspeli ohraniti mrežo prazno, v drugem pa so morali priznati premoč Liverpoolu (3:0). Za redse so zadeli Mohamed Salah, Emre Can in Daniel Sturridge.

Več videovsebin
  • Zapravljena 11-metrovka Milnerja na Anfieldu
    00:40
    Zapravljena 11-metrovka Milnerja na Anfieldu
  • Gol Salaha za vodstvo Liverpoola z 1:0
    00:59
    Gol Salaha za vodstvo Liverpoola z 1:0
  • Gol Emreja Cana za vodstvo Liverpoola 2:0
    01:02
    Gol Emreja Cana za vodstvo Liverpoola 2:0
  • Zadetek Daniela Sturridga za zmago Liverpoola s 3:0
    00:58
    Zadetek Daniela Sturridga za zmago Liverpoola s 3:0
  • Izjava Darka Milaniča po tekmi z Liverpoolom
    01:06
    Izjava Darka Milaniča po tekmi z Liverpoolom
  • Aleks Pihler po tekmi na Anfieldu
    01:15
    Aleks Pihler po tekmi na Anfieldu
  • Izjava Martina Milca po porazu z Liverpoolom
    01:47
    Izjava Martina Milca po porazu z Liverpoolom
  • Vrhunci tekme Liverpool - Maribor
    03:19
    Vrhunci tekme Liverpool - Maribor
Liverpool je zadnji poraz v elitnem evropskem tekmovanju utrpel pred tremi leti proti madridskemu Realu. Zato pa so redsi slavili na zadnjih sedmih tekmah LP .

V 4. krogu skupinskega dela Lige prvakov se je Mariborčanom po visokem porazu proti Liverpoolu na domači zelenici (0:7) ponudila nova priložnost, da popravijo slab vtis iz Ljudskega vrta. Misli na zmago in visoko mero samozavesti jim niso skazile niti tehnične težave na letalu, zaradi katerih so na Otok prispeli šele 24 ur pred tekmo. V zmago svojih varovancev so trdno verjeli tudi navijači, ki so v rekordnem številu, bilo jih je kar 2500, pripotovali v mesto Beatlov. 

Mariborčani so si želeli zmage, remija, predaja ni prišla v poštev. Tega se je dobro zavedal tudi karizmatični domači strateg Jürgen Klopp, ki zaradi poškodbe ni mogel računati na Sadia ManejaAdama Lallano, Nathaniela Clynea in Philippeja Coutinha. V prvi enajsterici ni bilo niti Hrvata Dejana Lovrena, ki si je na zadnjih tekmah prislužil številne kritike navijačev z Anfielda pa tudi grožnje s smrtjo.  

Trener Darko Milanič je tokrat pripravil precej drugačno taktično postavitev kot na tekmi v Ljudskem vrtu. Odločil se je za pet branilcev, tri osrednje (Jean-Claude Billong, Marko Šuler in Aleksander Rajčević), bočna pa sta Martin Milec in Mitja Viler. V napadu tokrat ni bilo prostora za kapetana Marcosa Tavaresa, od prve minute je začel v zadnjem času vroči Jasmin Mešanović

Jürgen Klopp Liverpool Maribor
Jürgen Klopp Liverpool Maribor FOTO: AP

Tudi tokrat na Anfieldu ni manjkala slovita himna 'You'll Never Walk Alone', ki je odmevala iz grl zvestih navijačev Liverpoola in je strah v kosti nagnala že številnim zvezdnikom, ki so gostovali v gnezdu redsov. 

Maribor je v primerjavi s prvo tekmo v Ljudskem vrtu tekmo pričel defenzivno, Liverpool pa si je že po začetku hitro priboril žogo in jo zadrževal v svoji posesti, vijoličasti pa so skušali unovčiti priložnosti s protinapadov. Prvi se je proti vratom Lorisa Kariusa odpravil Marwan Kabha, vendar pa je obramba njegov poskus še pravočasno zaustavila.

Nogometaši v rdečih dresih so nato pritisnili na vrata Jasmina Handanovića, vendar je obramba vijoličastih vse poskuse uspela še pravočasno zaustaviti. Milaničevi varovanci so postavili pravi zid okrog vrat, zaradi česar se jim domači niso uspeli približati in zadovoljiti so se morali s streli z razdalje. Eno izmed lepših priložnosti prvega polčasa je zapravil Alex Oxlade-Chamberlain, ki pa je z glavo meril čez prečko.

Strelec prvega zadetka za Liverpool - Mohamed Salah.
Strelec prvega zadetka za Liverpool - Mohamed Salah. FOTO: AP

 Redsi so uspešno zaposlovali gostujoče nogometaše in jih stisnili na vijoličasto polovico zelenice. V obrambni vrsti gostov je blestel predvsem Martin Milec, ki je uspešno zaustavljal napade domačih. V vrhunski formi je bil tudi čuvaj mariborskih vrat, ki je predvidel namero Roberta Firmina, čigar poskus se je od Handanovićeve roke odbil v prečko in končal za vrati. Pred vrati mariborskega vratarja pa je bil nevaren tudi Emre Can, ki je po lepi podaji poskušal z glavo. 

Gostje so imeli le redke priložnosti za napad na vrata redsov, ki pa jih niso znali izkoristiti. Liverpool obrambni vrsti vijoličastih ni pustili zadihati, v prvem polčasu si je zagotovili kar devet kotov.  Tudi v drugem polčasu je bila enajsterica Liverpoola napadalno razpoložena, medtem ko je Maribor še enkrat znova zavzel obrambne položaje. Že v prvih minutah je po samostojni akciji do priložnosti prišel Mohamed Salah, vendar se je na strani vijoličastih izkazal Marko Šuler. Zato pa odpor ni trajal dolgo, že štiri minute po začetku drugega polčasa je Egipčan našel rešitev za obrambo gostov in z mojstrsko potezo zatresel mrežo Handanovića. 

Liverpool Maribor Anfield Road
Liverpool Maribor Anfield Road FOTO: AP

Po prejetem zadetku je v mariborskem kazenskem prostoru zavladala panika in ob napadu Liverpoola je Aleksander Rajčević grdo zaustavil Firmina, slovaški sodnik pa je pokazal na belo točko. Z izjemno obrambo se je izkazal Handanović, ki je ubranil poskus Jamesa Milnerja. Prav čuvaj vijoličaste mreže je bil zanesljiv tudi nekaj minut kasneje, ko je odlično postavljen zaustavil poskus Brazilca. 

Liverpool kljub zadetku ni popuščal, ob nevarnem predložku v kazenskem prostoru je z glavo mimo vrat gostov streljal Salah. Na drugi strani pa je priložnost dobil tudi Maribor, ko je v 57. minuti po podaji Damjana Boharja do strela prišel Mešanović, ta pa je streljal mimo vrat Kariusa. 

Nevarni so bili gostje tudi nekaj minut kasneje, ko so si priborili priložnost pred vrati domačih, vendar je Milec streljal previsoko. Liverpool se je maščeval z zadetkom Emreja Cana, ki je po podaji Milnerja brez oklevanja sprožil natančen in močan strel, premočan za vratarja Handanovića. 

Liverpool Maribor Anfield Road
Liverpool Maribor Anfield Road FOTO: AP

V drugem polčasu so gostje le prišli do nekaj več priložnosti za zmanjšanje zaostanka. Po čudoviti akciji Mariborčanov v 67. minuti podaje Milca pred vrata Kariusa ni uspel izkoristiti Bohar, ki je namesto strela podal nazaj, vijoličasti pa so nato izgubili žogo. Tri minute zatem se je znova izkazal Milec, ki je odigral eno izmed ključnih vlog v vrstah Maribora. Namero 26-letnika pa je pravočasno prepoznal domači vratar. 

Zadnji žebelj v krsto Mariborčanov je z zadetkom zabil rezervist Daniel Sturridge, ki je v igro vstopil po menjavi Salaha. Angleški reprezentant se je izkazal tudi na zadnji tekmi v angleškem prvenstvu, ko je zadel za zmago proti Huddersfieldu. Takrat so se redsi veselili zmage s 3:0, takšen je bil tudi končni rezultat na tekmi z aktualnim slovenskim prvakom. Maribor se je tokrat izkazal za dostojnega nasprotnika, ki pa vendar ni uspel konkurirati evropskemu velikanu iz Liverpoola (3:0). 

Liga prvakov, 4. krog, skupina E:

Liverpool – Maribor 3:0 (0:0)
Salah 49., Can 64., Sturridge 90.
Milner je v 53. minuti zgrešil 11-metrovko

Postavi:
Liverpool
: Karius, Alexander-Arnold, Matip, Klavan, Moreno, Can, Milner, Wijnaldum (Henderson/17.), Salah (Sturridge/74.), Oxlade-Chamberlain, Firmino (Grujić/85.)

Maribor: Handanović, Viler, Šuler, Rajčević, Billong, Milec, Kabha, Pihler, Bohar (Bajde/69.), Mešanović (Tavares/59.), Hotić (Ahmedi/81.)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (347)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rudar
02. 11. 2017 19.16
Jaz privoščim Mariboru, tud navijači so dobri, tud 3:0 je sicer poraz, ampak tako je. Ampak tistih 0:7 pa ne bom pozabu nikoli. Malo preveč, sicer pa t ega ne pripisujem igralcem ampak slabi taktiki trenerja.
Janez_53
02. 11. 2017 09.51
+5
Imel sem občutek, da gledam skupinico preplašenih, kratkovidnih pionirčkov na telečjih nogah, ki niso v stanju obdržati žoge v svoji lasti niti pet sekund, ko pa jo podajo, pa jo podajo praviloma nasprotnemu igralcu. Preigravanje nasprotnika se običajno konča klavrno. Poleg tega so skoraj vsi cepljeni proti hitrosti. In kako se naj kosa takšna ekipa z ekipami, ki v resnici znajo igrati nogomet?
JbmTiMt
02. 11. 2017 07.11
-1
3:0 poraz je kot zmaga. bravo
unigard1
02. 11. 2017 02.10
-4
in ja tisti k kle smetite da olimpija ne bo vidla LP..zakaj pa ne..a privoscite slovenskim klubom da igrajo uzuni..lahko da bo se ker slabsi klub kdaj prilezel vn..pa bo takat ta vas zlati mb doma iz kavca gledu..uglavnm jst prvoscim usm da jim v prihodnosti rata igrat v LP..bu bilo lepo za nas nogomet..no ko bo nas nogomet lep seveda..
Janez_53
02. 11. 2017 09.41
+1
Kje hudiča pa je to "uzuni"??? Kam si pa hodil v šolo???
unigard1
02. 11. 2017 10.54
+1
unigard1
02. 11. 2017 02.06
+12
kaj mate eni s temi mocvirniki..uglavnm noben slovenski klub nima kaj iskat v LP. nimamo izkusenj, dnarja, vodstva, lahoo nastevam do jutr kaj manka slo nogometu da se lahko bocka za tisto zogo z velikani nogometa..je pa seveda lepo vidt slovenski klub igrati na takih tekmah..pohvala mb da so sploh kam prisli.
MaunelNeuer
02. 11. 2017 16.10
-1
a žabarskih zavistnih komentatorjev pa ne vidiš?
basket77
02. 11. 2017 00.05
-10
Ajde kavčarji in uni ki nimate kaj delat PLZVAJTE SAJ DRUGO NE ZNATE... Solidna tekma in odlicni navijaci v Angliji.. Vsaka cast..
VSEMOGO?NI1
01. 11. 2017 23.13
-7
samo za v vednos degenusu in ostalim. danes smo gledali tekmo 14 milijonov proti 510 milijonov. mogoce koga ta podatek zanima
unigard1
02. 11. 2017 02.20
+2
mene ne..mene zanima samo zakaj nasi nogometni klubi igraji tak nogomet kot da so skupi vredni 13.99€..lej ni vse kok je kdo vredn ves lahko bi se vec dosegl ampak mislim da so na polozajih ljudje ki bi pocas mogl it pa pridt taki ki bodo iz fantov prave mojstre neprecenljive vrednosti..no vsaj moje mnenje..kaj si pa ustali mislte je pa vs problem
Maxx365
01. 11. 2017 22.59
+14
naš fuzbal je pa res en poden, če smo z 0:3 zadovoljni, pa Liverpool ga je v dveh tekmah nabil z 10:0, halo, in to bi naj bil dober vtis?
AjdeMiPopuši
01. 11. 2017 22.59
+4
na vseh 4 tekmah dosegli zgolj 1 gol a sprejeli 14 golov. Lahko se sam smejim, ker delate blamažo, da ste tam bli 3x in niste nč dosegli nek napredek.
den456
01. 11. 2017 22.58
+17
Maribor le za gol slabši od Reala.
ehjaehja
02. 11. 2017 02.02
+2
ja ampak real se bo uvrstil naprej maribor pa žal ne
ehjaehja
02. 11. 2017 02.02
+1
Nevzdrzni
01. 11. 2017 22.57
+10
Smo veseli da smo videli vsaj poraz maribora v ligi prvakov saj vi ostali za casa svojega zivljenja ne boste videli niti poraza v LP ker je ne boste nikoli dosegli hahahhaha
degenos
01. 11. 2017 22.56
-1
edino kar blesti je bil ...golman handanović ostalo vse nula !!
VSEMOGO?NI1
01. 11. 2017 23.07
+1
bigdick19
01. 11. 2017 22.55
-6
Tri v vrsto...z golmanom in enim bekom zmagas "nk murkolandis"
degenos
01. 11. 2017 22.52
-5
navijači so kr utihnl .hihihihihi
MaunelNeuer
02. 11. 2017 16.15
hihihihi tvoji možgani so uthnili ko stwe izpadli že v kval.
macro
01. 11. 2017 22.51
+0
ggargamell
01. 11. 2017 22.51
-3
a vi se delate neumne a ste res tok neumni da ne dojamete da je maribor danes odigral odlično tekmo ?
degenos
01. 11. 2017 22.53
+1
degenos
01. 11. 2017 22.53
+0
MaunelNeuer
02. 11. 2017 16.16
a 3-0 proti evro velikanu je slabi razultat? se vidi da si kavčmeister
den456
01. 11. 2017 22.51
+7
Zaho, ni bilo 3:3. To je dvojni vid, posledica wiskija.
rudar51
01. 11. 2017 22.49
+7
BRAVO MARIBOR --10 ---0 JE PRAVI REZULTAT VREDNOSTI MARIBORA.
VSEMOGO?NI1
01. 11. 2017 23.08
-1
vrednost je 14 milijonov proti 510 milijonov
degenos
01. 11. 2017 22.48
+0
čist bojo zgubl vesele do fuzbala ........a je pichler sploh igral ??
Nevzdrzni
01. 11. 2017 22.48
-2
Najbolsi smo to se vidi po zavisti katero gojite nesposobnezi. MARIBOR SAMPIOOOOOOON
degenos
01. 11. 2017 22.50
+3
hehe.kako najboljši vidš da je Liverpool boljši ..ane!!