Liga prvakov

Posebno sporočilo za Buffona: "Gigi, uživaj kot si vedno užival v vratih in nagrada bo sledila sama od sebe."

Cardiff, 03. 06. 2017 14.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vratarju stare dame Gianluigiju Buffonu bo v finalnem obračunu Lige prvakov pripadla velika odgovornost. Kot eden izmed glavnih akterjev lahko prepreči drugo zaporedno slavje kraljevega kluba in v Torino po enaindvajsetih letih vnovič pripelje trofejo elitnega evropskega tekmovanja.

Buffon je prešel že vse ovire do naslova, v finalu ga čaka še zadnja.
Buffon je prešel že vse ovire do naslova, v finalu ga čaka še zadnja. FOTO: AP
Ali bo Buffonu uspelo dvigniti bleščečo trofejo? Oglejte si ob 20. uri na POP TV in VOYO.

Juventusova obramba je v letošnji sezoni postala zakleta za nasprotnikove napadalce, saj so nogometaši v črno-belih dresih prejeli zgolj tri zadetke. Za to je v veliki meri zaslužen tudi Gianluigi Buffon, vratar med vratnicama Juventusa, ki bi se v primeru zmage vpisal v zgodovino kot najstarejši zmagovalec tekmovanja, s tem pa postal tudi resen tekmec za osvojitev Zlate žoge. Slednja le redko roma v roke čuvajev mreže, nazadnje jo je prejel legendarni Rus Lev Jašin leta 1963. "Zdi se, kot da se mi trofeja Lige prvakov uspešno izogiba. Izgubil sem finalne obračune in tega imam dovolj. Sanjam, da dvignem pokal visoko v zrak," je povedal Buffon, ki se že v rani mladosti zaljubil v vlogo vratarja.

Glavni krivec za to je Thomas N'Kono, najboljši afriški vratar vseh časov, ki je na svetovnem prvenstvu v Italiji s svojim branjenjem začaral malega Gigija. "To kar je naredil s Kamerunom na italijanskih tleh me je motiviralo, da sem postal vratar," je priznal Buffon, ki je sicer pred tem igral na položaju napadalca, po tem pa takoj prosil očeta, da mu je kupil vratarske rokavice. Pravilna odločitev! V svoji bogati karieri je namreč dvignil številne trofeje, medtem ko v njegovi zbirki manjka še naslov elitnega evropskega tekmovanja. V primeru zmage nad Realom bi si prislužil tudi slednjega, v dodatno motivacijo pa mu bodo zagotovo tudi besede N'Konoja, ki mu je pred finalnim obračunom sporočil: "Gigi, uživaj kot si vedno užival v vratih. Če boš užival, bo pritisk manjši in zato boš nagrajen."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ka pa mislis
03. 06. 2017 22.26
+2
Nagrado mu je poslal cr z dvema v mrezi
Ka pa mislis
03. 06. 2017 22.24
+1
Nagrado mu je poslal cr z dvema v mrezi
Mf1988
03. 06. 2017 18.16
-1
Gigi dans bos dvignil pehar.si zasluzis.
Barbarezo
05. 06. 2017 09.51