Liga prvakov

Poškodovani Bartra ganil s sporočilom iz bolnišnice: 'To je bilo 15 najdaljših minut v mojem življenju'

Dortmund, 14. 04. 2017 13.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Branilec Borussie Dortmund Marc Bartra, ki je bil poškodovan v bombnem napadu na avtobus svojega kluba pred torkovo tekmo z Monacom, je med okrevanjem spisal daljše ganljivo sporočilo na Instagramu, posvečeno svoji družini in hčerki Gali.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Marc Bartra se je v objavi na Instagramu spomnil dogodkov, ki ga bodo skupaj s soigralci in strokovnim štabom Borussie Dortmund najbrž zaznamovali za vse življenje. Člani Dortmunda so bili v torek zvečer na poti iz hotela proti domačemu stadionu Signal Iduna Park, kjer jih je čakala prva tekma četrtfinala Lige prvakov z AS Monacom, a so jih na poti ustavile eksplozije, v katerih je bil najhuje poškodovan nekdanji član Barcelone Bartra. Tekmo so odpovedali, medtem ko je Katalonec uspešno prestal operacijo roke, zdaj pa je skupaj s fotografijo svoje leto in pol stare hčerke Gale v spletni objavi opisal občutke, ki so ga obšli vse od črnega torkovega dogodka. "Danes sem v bolnišnici spet dobil obisk, ki me najbolj osrečuje. Onidve sta mi vse, razlog, zaradi katerega se vedno borim, da bi preskočil ovire, ta pa je bila moja najhujša v življenju, izkušnja, ki je ne bi želel nikomur na tem svetu. Bolečina, panika in negotovost, ko ne veš, kaj se dogaja, niti koliko časa bo trajalo ..." je zapisal Bartra.

"To je bilo 15 najdaljših in najtežjih minut v mojem življenju," je o napadu, ki ni terjal smrtnih žrtev, povedal Bartra. "Edino, kar si želim, EDINO, je, da VSI živimo v miru in za seboj pustimo vojne. V teh dneh, ko pogledam svoje zapestje, ki je povito in ranjeno, veste, kaj čutim? Ponos. Ponosno gledam nanj, misleč, da je vsa škoda, ki so nam jo skušali v torek nanesti, ostala le pri tem," je še sporočil postavni 26-letnik. Bartra še pravi, da si želi le "živeti, se boriti, delati, smejati, jokati, čutiti, želeti, verjeti, igrati, trenirati in še naprej uživati" v družbi svojih najdražjih in soigralcev. Dodal je, da je iz dneva v dan posledic šoka manj, zahvalil se je vsem, ki so zanj skrbeli v teh dneh, da bo lahko kmalu na vse skupaj pozabil in spet počel tisto, kar ima najraje: igral nogomet.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mastaflash
15. 04. 2017 08.21
-1
bla bla populizem
Iluzionist
14. 04. 2017 18.59
-19
bogi revež je skoraj umrl, ker je bil ranjen v roko hahaha in zato čuti ponos, tale bi bil za na fronto
nisde357
14. 04. 2017 22.15
+9
si resen? kaksna bi bila tvoja reakcija po cem taksnem. sigurno bi bil popolnoma miren oz bi se isto noc tekmo odigral ane..kako si zabiiit.
pizzamargerita
14. 04. 2017 18.18
+0
Ponos cuti???? Moral bi cutiti olajsanje sprico presnete srece, ki jo je imel IN JEZO, GROZOVITO UPRAVICENO JEZO na evropske politike, sploh merklco, zaradi katerih je sploh prislo do tega in vseh drugih napadov!!!!
CestniKolesar370Wattov
14. 04. 2017 15.19
-14
Ja bogi revez. Kakor pravi londonsko zupan "terorizem je del nasega zivljenja, treba se bo navadit".
xx234
14. 04. 2017 15.36
+9
ti si pa k.r.e.t.e.n svetovne klase...bi vidu ka bi ti nardil ce bi se teb to zgodil...dej prvo razmisl predn kej napises smkravec smrkavi...
CestniKolesar370Wattov
14. 04. 2017 15.37
+2
didi1963
14. 04. 2017 15.37
+0
V redu, se bo treba navadit, kaj pa če se prebudijo začnejo neki nori kristjani na svojo roko z povračilnimi ukrepi? Se še vedno pogovarjamo kot forma terorizma? Me prav zanima do kdaj bo trajalo,