Liga prvakov

VIDEO in FOTO: Rumeno prekletstvo Reala še traja, Schürrle s projektilom zagotovil točko Borussii

Dortmund, 27. 09. 2016 19.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
T.Š./Ž.L.
Komentarji
219

V 2. krogu skupinskega dela Lige prvakov je bil na sporedu derbi med Borussio iz Dortmunda in Realom iz Madrida. Moštvi sta prikazali izjemno razburljivo in napeto tekmo. Real je dvakrat vodil, Borussia se je dvakrat vrnila v igro in iztržila remi (2:2). Gole so dosegli Ronaldo, Varane, Aubameyang in Schürrle.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Borussia Dortmund - Real Madrid
    05:59
    Vrhunci tekme Borussia Dortmund - Real Madrid
  • Zadetek Cristiana Ronalda za vodstvo Reala z 1:0
    01:03
    Zadetek Cristiana Ronalda za vodstvo Reala z 1:0
  • Gol Pierre-Emerick Aubameyanga za izenačenje na 1:1
    01:10
    Gol Pierre-Emerick Aubameyanga za izenačenje na 1:1
  • Zadetek Raphaela Varana za vodstvo Reala z 2:1
    01:23
    Zadetek Raphaela Varana za vodstvo Reala z 2:1
  • Gol Andree Schürrleja za izenačenje na 2:2
    01:15
    Gol Andree Schürrleja za izenačenje na 2:2

Nabito poln stadion v Dortmundu je doživel vrhunski dvoboj dveh evropskih nogometnih velikanov, Borussie in Reala, v 2. krogu skupine F. Aktualni prvak Lige prvakov je gostoval v Dortmundu, galaktiki pa se pred tekmo niso mogli pohvaliti z ugodno medsebojno statistiko. Borussia je do torkovega večera petkrat gostila Real, a galaktiki še niso uspeli zmagati. Tako je bilo tudi tokrat, galaktiki so bili sicer blizu zmage, a se je razpletlo z delitvijo točk. Nemški klub je v tako v medsebojnih šestih dvobojih Lige prvakov na domačem igrišču zabeležil tri zmage in tri remije.

Trener Reala Zinedine Zidane ni mogel računati na poškodovana Casemira in Marcela, zato pa je bil pričakovano od prve minute v napadu Cristiano Ronaldo, ob njem pa kot običajno Gareth Bale in Karim Benzema, ki so tvorili udarni napad BBC. Borussia je v dobri formi, zmagali so na zadnjih štirih tekmah in dosegli kar 20 golov. Trener Thomas Tuchel je seveda stavil na bučno navijaško podporo, v napadu pa na nevarnega Pierra-Emericka Aubameyanga.

Ronaldo je dosegel gol za vodstvo Reala za 0:1.
Ronaldo je dosegel gol za vodstvo Reala za 0:1. FOTO: AP
Že v uvodnih minutah sta se izkazala oba vratarja, domači Roman Bürki v 3. minuti po prostem strelu Ronalda, minuto kasneje pa še Kaylor Navas po strelu Gonzala Castra, prav tako iz prostega strela. Tekma se je nadaljevala v živahnem tempu, v 11. minuti je Aubameyang izvedel prosti strel, žoga pa je zadela Ronalda v roko, vendar glavni sodnik Mark Clattenburg tega ni kaznoval in je pustil igro, da se nadaljuje.

To so bile minute Borussie, nogometaši rumeno-črnih so pletli mrežo okoli Realovega kazenskega prostora, vendar brez učinka. Je pa Real pretil iz protinapadov, naprej se je v 15. minuti v kazenskem prostoru sam znašel Benzema, vendar mu je v ključnem trenutku spodrsnilo. Le dve minuti kasneje je Real, praktično iz prve resne priložnosti, povedel. Bale je podal do Ronalda, ki je zadel diagonalno tik ob vratnici. Portugalec je stekel do madridske klopi in za gol mu je čestital tudi Zidane, kar pomeni, da je bil njun medsebojni spor hitro pozabljen.

Borussia ni popuščala, Ousmane Dembele je zapretil v 25. minuti, v 34. minuti pa je z glavo streljal Sokratis Papastathopoulos, a se je izkazal vratar Navas. Pritisk se je gostiteljem le izplačal pred iztekom prvega polčasa. Raphaël Guerreiro je izvajal prosti strel v 43. minuti, Navas je žogo na kratko odbil. Zadela je Varana in se kotalila proti golu, kjer jo je ujel hitri Aubameyang in jo "pospravil" v mrežo za izenačenje. V izdihljajih prvega polčasa je gol dosegel Ronaldo, a je bil Portugalec v prepovedanem položaju in gol je bil razveljavljen. Prvih 45 minut se je tako končalo brez zmagovalca. 

Gostitelji so imeli več strelov proti vratom in bili v prednosti tudi v posesti žoge (62:38 v odstotkih) po prvem polčasu, podjetno so začeli tudi drugi del tekme. V 51. minuti je Dembele močno ustrelil, žoga je zletela čez gol, nato pa je bil v glavni vlogi znova nevarni Aubameyang, a se je Navas izkazal. Real se je odzval s strelom Bala z glavo čez gol v 66. minuti, dve minuti kasneje pa je Real drugič na tekmi prešel v vodstvo.

Predložek v kazenski prostor je poslal Ronaldo, Benzema je žogo preusmeril proti golu, vendar se je žoga odbila od vratnice in prečke nazaj v polje, kjer je bil na pravem mestu Raphael Varane, ki je brez težav poslal žogo v mrežo. Galaktiki so dobrih 20 minut pred koncem povedli z 1:2. V 70. minuti je sledil strel Guerreira, izkazal se je Navas, podobno tudi v 83. minuti po poizkusu Christiana Pulišića. Nepopustljivost se je obrestovala rumeno-črnim, v 87. minuti je z rezervist Andre Schürrle s pravim projektilom zadel zgornji del Realovega gola za izenačenje na 2:2, kar je bil tudi končni izid tega izjemno napetega in zanimivega obračuna. Kar se tiče statistike je bilo 19:11 v strelih v korist domačinov, podobno tudi v odstotkih posesti žoge (59:41).

V 3. krogu bo Borussia gostovala pri Sportingu, Real pa bo gostil varšavsko Legio.

Tekmeca sta se razšla z remijem.
Tekmeca sta se razšla z remijem. FOTO: AP

Izid:
Borussia Dortmund - Real Madrid 2:2 (1:1)
Aubameyang (43.), Schürrle (87.); Ronaldo (17.), Varane (68.)

Borussia Dortmund: Bürki, Piszczek, Schmelzer, Ginter, Guerreiro (Mor, 77.), Papastathopoulos, Dembele (Pulišić, 73.), Weigl, Götze (Schürrle, 58.), Castro, Aubameyang.
Real Madrid: Navas, Carvajal, Ramos, Varane, Danilo, Kroos, Modrić, James (Kovačić, 70.), Bale, Ronaldo, Benzema (Morata, 88.).

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (219)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

idiu3krasne
28. 09. 2016 19.29
+1
a real igra bunker po novem...
LocoBlanco
28. 09. 2016 13.17
-2
Bravo za fante v belem! Gostovanja v Nemčiji so bila vedno najtežja za njih. Kakorkoli obrnemo je bil neodločen rezultat še najbolj pošten. Kar se tiče pa tistih vseznalcev pred tekmo pa vam lahko povem, da se boste načakali preden bo RM izgubil tekmo! Roka CR-a je bila in tam bi moral CR prejeti rumen karton kar se tiče pa ostalega sojenja pa mislim, da je bilo odsojeno korektno. Lahko bi zmagal BVB, lahko bi zmagal RM. Je pa res, da je potrebno hitro pozabiti to tekmo in se osredotočiti na Eibar. Meni osebno bi zmaga v prvenstvu pomenila več, kot pa zmaga proti BVB-u u Nemčiji. Čestitke vsem igralcem še posebej pa Modriču, Varane-u in Navasu, kljub njegovemu kiksu iz katerega je BVB prišla do gola, se zgodi. Lp
enakostzavse
28. 09. 2016 10.15
+3
Bravo Borussia ! Nepopisno veselje pa je bilo zopet gledat padavičarja kristino, kako preganja mrčes po luftu. Pa tik pred solzami je bil, ko mu niso dosodili gola iz prepovedanega položaja, kateri je bil več kot očiten. Ofsajd namreč !
Trend01
28. 09. 2016 10.02
-5
Nekateri jamrate nad včerajšnjo predstavo Reala. Tako slabo pa spet ni bilo. Imeli so sicer manj priložnosti, a lepše.... Jih pač niso realizirali. Nihče ne omeni posredovanja Navasa, ko bi Varane skoraj dosegel avtogol (a mu ga je "preprečil" Aubameyang.... Omenjate večjo posest BvB, Je to čudno? Real je hitro povedel in BvB je šel na polno. Logično, da ima potem večjo posest. Ajd, igrali so brez Casemira in Marcela. A to se ne bi smelo poznati v igri. Mene bolj moti, da pri Realu več ne vem ali igrajo na posest, predložke, želijo dosegati "tap-in" gole... Vse skupaj je konfuzno. Morda je pa to "taktika" Zidana, da nasprotnik ne ve kako se pripraviti.... Pa še to. BvB je v vrhunsko formi. Legia - 6 golov, Wolfsburg - 5 golov, Freiburg - 3 goli. Ne, trenutni BvB je zelo, zelo močan. Kje je logika, da je Ramos skupaj z Asensiom prvi strelec ekipe? Obrambni igralec. CB! No, je pa "fajn", da ima Real kar 13 različnih strelcev. Pa še Marcelo manjka. In Vázquez ter Isco. Pa bodo vsi igralci tudi strelci.
Symbolic
28. 09. 2016 10.55
+4
Ne, ni bilo "tako slabo" ampak še slsbše: "nastreljana" - iztegnjena roka Ronalda + bunker Zidana... skoraj "odlično"! Njregovo visočanstvo: M. Clattenburg! Z eno besedo: sramota!
Symbolic
28. 09. 2016 11.08
-1
FootballMaster
28. 09. 2016 11.34
-3
Sj hejterčki kot si ti se bodo vedno na sodnike zgovarjali pa čeprav bodo proti realu sodli... Ni vam pomoči
Symbolic
28. 09. 2016 12.44
+3
"Hejterčki" smo videli iztegnjeno roko Ronalda v KP pri rezultatu 0:0... Ti tega NISI VIDEL, oz. hočeš reči, da ni bila roka, ali da sodnik se NI UPAL piskati, a ne "Master" (česar: slepote?)...
FootballMaster
28. 09. 2016 13.00
-2
Poglej si posnetek še enkrat HEJTERČEK. 2 m iz kazenskega prostora. Sj vi bi že radi vidli da je kazenski pri realu do sredine igrišča
Symbolic
28. 09. 2016 13.30
+3
Ok, moja napaka: pri prvem prostem udarcu je bil v KP skupaj z Benzom, Croossom ter Varanom, samo je žoga šla čez zid ...Ampak, to pomeni, da bi Borussia imela NOV PROSTI udarec z 18-ih metrov, Ronaldo bi pa fasal rumenjaka!
FootballMaster
28. 09. 2016 13.32
+0
apodgraj
29. 09. 2016 10.13
Symbolic - morda si na HTV1 slišal izjavo priznanega hrvaškega sodnika o sojenju Clettenburgha , ki je dejal takole -
Symbolic
28. 09. 2016 09.46
+1
Čigav "uspeh / neuspeh" je včerajšnja tekma? Toliko debate, čeprav je najboljverjetno , da bosta oba šla v izločilne boje!
grozjak
28. 09. 2016 09.05
+3
realu samo še kak poraz manjka pa bo konec napenjanja o nepremagljivosti. in to je dobro za fuzbal. isto menim za barco, ki pa je poraz že okusila........
boy36
28. 09. 2016 08.53
+1
a znate še kaj drugega kot jokat!!! Rezultat je bil 1:1 in edino to šteje,pa če še tako "strokovno" komentirate.Mislim da je Real lahko velik bolj zadovoljen z točko kot Borussia.In ne vem kje vi vidite (24) neko rumeno prekletsvo....pač ne morete iz svoje kože-provocirat Slovenijo.Z malo sreče bi pa lahko Real odnesel vse tri točke in me prav zanima s čim bi potem provocirali.
Tomaž Podkrižnik
28. 09. 2016 08.56
+2
Ne glumi, z malo sreče bi borussia odnesla tri točke tudi. Zakaj ne prekletstvo? Saj pa real nikoli ni premagal borussije.
boy36
28. 09. 2016 09.03
+0
al pa nobene Real je dvakrat vodil.Kakor gledaš na to.
boy36
28. 09. 2016 09.04
+2
odigrala sta pa 8 tekem vsak po tri zmage in dva neoodločena rezultata.Tako da imajo zmago :)
grozjak
28. 09. 2016 09.07
+2
rezultat je bil 2:2, a to res ni pomembno................
Symbolic
28. 09. 2016 09.36
+1
Tvoj komentar je tudi "zelo strokoven", začenši z rezultatom, ki ga navajaš...
apodgraj
28. 09. 2016 09.54
+4
Vprašanje je , kaj bi se zgodilo , če bi sodnik dosodil roko Ronalda v kazenskem prostor in bi se zgodil zadetek . . Potek igre, bi šel prav gotovo v popolnoma drugo smer. Borussi ne bi več tako agresivno napadala in puščala veliko nepokritega prostora na svoji polovici . Proti Realu se ni dobro preveč odreti . Slabše ekipe , ki igrajo proti Realu uporabijo taktiko postaviti pred svoja vrata betonski zid in s kontra napadi iskati priložnosti za svoje zadetke . Takšno taktiko je igral Real proti OPrussije , postavil pred svoja vrata vseh dest igralcev in zapr dostop žoge , do svohi vrat Za takšno ekipo kot je Real ni to opravičljivo niti dopustno- to je taktika Maurinha Potem pa trener Zidan še govori ,da so si zaslužil več kot eno točko in , da so razočarani , da so prejeli gol v zadnjih mintah igre . Izgleda da ima Zidan močno amnezijo in je že pozabil , kaj se je dogajalo s tekom proti Sportingu . Kjer pa so vse tri točke ostale doma neupravičeno in po veliki sreči in pomoči sodnika
fafajonka
28. 09. 2016 10.02
+3
Zidan ima anamnezo od trenutka, ko je začel udarjati z glavo.....:D
FootballMaster
28. 09. 2016 12.27
-2
@apodgraj Dj si prosim še enkrat poglej kje je Ronaldo igral z roko pa nehaj bluzit neumnosti...
apodgraj
29. 09. 2016 10.27
footom46- Če je moj komentar širjenje neumnosti , škoda da nisi gledal HTV 1 , kaj sta nogometni strokovnjak in sodnik komentirala na dva kritična na posnetka. Roko v kazenskem prostoru in namerni udarec Ronalda po nogi , ko ta ni imel žoge. Oba komentatorja sta . bila enotnega mnejna , da bi Ronaldo za oba primera moral dobiti rumeni karton in po prejetem rdečem kartonu izključen iz igre. V ekipi Reala igrata dva pomebna igralca iz hrvatske , potem lahko zaključimo , za koga navijata in za nepristranski komentar .
Campeones34
28. 09. 2016 08.53
+3
Edino upanje za realovce je, da bo zidane se sprijaznu da nkegov sodrzavljan ni za v prvo poatavo Reala. Real je imel vceraj dve odprti kontri, ki ju je benz za.ebal
grozjak
28. 09. 2016 09.11
+4
Petarda10
28. 09. 2016 08.48
+9
definitivno si je zmago zasluzila borussia! vec posesti vec priloznosti lepsa igra!
boy36
28. 09. 2016 08.54
-3
aja umetniški vtis za 10 :) pa kaj nuca ko ni točk,ni to balet :)
fafajonka
28. 09. 2016 08.41
+6
Kako ločiš beli balet od ekipe pekov?....ne moreš.....vsi so tabeli......:D
grozjak
28. 09. 2016 09.12
-5
vrtojb
28. 09. 2016 08.37
+5
bravo borussia, škoda da niso bile vse 3 tocke, ronaldo jokica, uzaljencek kot vedno, tale navas je tudi bolj med malimi
skrajnež
28. 09. 2016 08.13
+10
kretenska bela sedmica predstavlja vse slabo v fuzbalu...roka stegnjena namerno, gol iz ofsajda je dobr vidu, da je v ofsajdu pa je nekaj gestikuliral....simulacije...za bruhat
Symbolic
28. 09. 2016 09.26
+5
Prav to so njegove poteze, ki mu ZBIJAJO RATING! Ta-pravi ljubitelji nogometa, tega ne marajo! Cenijo le igralne sposobnosti, ne pa gestikulacije, protestov in podsmehovanja sodniku in nasprotnikovim igralcem... A sodnik, roko na srce, je včeraj bil na njihovi strani: sramota!
boy36
28. 09. 2016 10.25
-4
....a vi živite v drugem sveto ali jaz ne gledam nogometa!!!To počnejo vsi ali pa velika večina igralcev.Problem pri Ronaldu je pa samo v tem da daje velik golov in se potem raja obremenjuje z njim.Če jih ne bi nihče ne bi govoril o njem.Dobra reklama zanj!!
FootballMaster
28. 09. 2016 08.12
-5
Ne vem kako lahko spet čez sodnike govorite... Po mojem mnenju dobro sojenje (nepristransko). Res je bila tam roka Ronalda pa še mogoče kakšna malenkost ampak čisto nobena tekma še ni bila odsojena povsem brez napak... Se mi pa zdi da smo v prvem polčasu videli taktiko Reala, ki jo bodo igrali tudi proti Braci. Škoda za Real ampak vsaj nogomet je bil gledljiv.
fafajonka
28. 09. 2016 08.39
+4
Taktika Reala proti Barci......hehehe......enonadstropni avtobus pred golom......šoferja pa nikjer....:D
FootballMaster
28. 09. 2016 09.01
-1
Tudi bunker je taktika. Vendar predvsem sem mislil izpostaviti hitre protinapade. Tudi lani je bilo na drugi tekmi podobno...
apodgraj
28. 09. 2016 10.06
+2
FootballMaster - lahko govoriš , da je sodnik sodil dobro , edino napako , je storil, da ni dosodil igro z roko Ronalda .v kazenskem prostoru Če je to zate nepomembna napaka , ki se bi lahko končala z zadetkom in hitrim vodstvom Borussie . Potek igre bi se prav gotov razvil v popolnoma drugo smer in Real, bi lahko domov odnesl precej raztrgano mrežo .
apodgraj
28. 09. 2016 10.33
+2
Fantom46- barca ne pozna igre , kjer se igra bunker . S svojo napadlno igro , vendar ne more igrati na svoji polovici.
FootballMaster
28. 09. 2016 11.36
-1
Če misliš da je bila roka v kazenskem prostoru rabiš očala ali pa sploh nisi gledal tekme...
*sweet*
27. 09. 2016 22.57
+38
Škoda da še ni Borusija stisnila tisti še en gol.
GhostBuster
28. 09. 2016 08.27
+6
Zmajček@ ti si jo že dobil kar pa ni škoda. :P
laskopivo
27. 09. 2016 22.55
+34
Ufff poslastica od tekme bravo borrusia tak se spila na domacem hofu ... Kot zakleto real me more zmagat v borrusia parku.. Drgac pa sodnik nula od nule res prevec pristranski.
dajno
27. 09. 2016 22.57
+13
boy36
28. 09. 2016 08.56
sj edin zmaga bi bil uspeh Borussie ,vse ostalo je pa neuspeh in ne vem kje ti vidiš oddane točke za tak klub kot je Borussia za uspeh!!!!
Mrvastyle
27. 09. 2016 22.55
-24
Vi se kr norcujte iz belega baleta, bomo vidli kdo se bo maja v finalu smejal😄 #RealMadrid #bestfcever #cr7 #bestfpever
dajno
27. 09. 2016 22.57
+19
Barbarezo
28. 09. 2016 08.04
+1
ledr
28. 09. 2016 08.14
+6
To ti je neki "balet" ko evropski prvak igra celi prvi polčas totalni bunker??? To je sramota za takšen klub! Strahopetni nogomet! Očitno se Zidan uči od soseda Simeoneja... Če bi Barca igrala taki strahopetni nogomet, takoj neham navijat za njih. Strahopetci ki si ne upajo poštenega dvoboja... Groza! Fuj!
boy36
28. 09. 2016 08.58
-2
ledr je lej ko vam zmanjka argumentov za kritiziranje oz sovražni klub nabira točke, se pa zatečete k ocenjevanju umetniškega vtisa po tekmi.Lej na žalost to ne prinaša uspehov ,niso to skoki ali poleti to je nogomet!
apodgraj
28. 09. 2016 10.13
+3
Če nimaš dobrega napada , ne moreš igrati nadalno . Napad je najboljša obramba .Izgleda BBC po tej logiki, ne sodi med nejboljše napadalce .
gongash
27. 09. 2016 22.54
+16
clattenburga poslat okulistu
modelx
28. 09. 2016 08.02
+4
Felipao
27. 09. 2016 22.54
+30
Boljša ekipa žal ne zmaga vedno. Tokrat je imela Borussia smolo, Real pa veliko sreče poleg tega, da so večji del tekme igrali bunker. In to naj bi bil evropski prvak? Sramota.
dajno
27. 09. 2016 22.57
+10
IVO1965
27. 09. 2016 22.52
+8
kakšen je pa kaj bil rezultat Dinamo - Juventus........
fihner
28. 09. 2016 15.00
mity79
27. 09. 2016 22.51
+5
B.M.K jaz sem dobil kar sem stavil. juuuhuuuuhuu