Liga prvakov

Verbič in Stojanović pred vrati nogometnega raja: prvi proti slovitemu Ajaxu, drugi pa proti Švicarjem?

Nyon, 06. 08. 2018 11.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Nyonu so opravili žreb zadnjega kvalifikacijskega kroga za elitno ligo prvakov v sezoni 2018/19. V primeru uspeha v 3. kvalifikacijskem krogu kijevski Dynamo in zagrebški Dinamo naših reprezentantov Benjamina Verbiča oziroma Petra Stojanovića za vstop v nogometni raj čakata obračuna s švicarskim predstavnikom Young Boys oziroma z zmagovalcem dvoboja med belgijskim Liegem in slovitim Ajaxom.

Glede na to, da v novi sezoni v skupinskem delu najelitnejšega nogometnega klubskega tekmovanja na svetu Slovenija ne bo imela svojega predstavnika, je bilo zanimivo spremljati, katerega nasprotnika bo ples kroglic v Nyonu določil našima reprezentantoma Benjaminu Verbiču (Dinamo Kijev) in Petru Stojanoviću, ki brani barve zagrebškega Dinama.

V primeru uspeha v tretjem kvalifikacijskem krogu se bo kijevski Dynamo v 4. krogu pomeril z zmagovalcem dvoboja med belgijskim Standardom iz Liega in slovitim Ajaxom iz Amsterdama. Stojanovićev Dinamo pa v primeru zmage nad neugodno kazahstansko Astano v zadnjem kvalifikacijskem krogu za vstop v elitno ligo prvakov čaka obračun s švicarskim državnim prvakom Young Boys.

Reprezentančnega krilnega napadalca Benjamina Verbiča v primeru uspeha v zadnjem krogu kvalifikacij za vstop v elitno ligo prvakov čaka obračun z zmagovalcem dvoboja med belgijskim Standardom in slovitim Ajaxom.
Reprezentančnega krilnega napadalca Benjamina Verbiča v primeru uspeha v zadnjem krogu kvalifikacij za vstop v elitno ligo prvakov čaka obračun z zmagovalcem dvoboja med belgijskim Standardom in slovitim Ajaxom. FOTO: Miro Majcen

Med zanimivejšimi pari velja izpostaviti dvoboja med portugalsko Benfico in turškim Fenerbahčejem ter grškim Paokom in moskovskim Spartakom, ki je v lanski sezoni gostoval v Ljudskem vrtu. Zmagovalca omenjenih obračunov se bosta 'udarila' za vstopnico med nogometno elito. 

Žreb kvalifikacij za ligo prvakov, 4. krog:
Crvena zvezda/Spartak Trnava - Salzburg/Skendija Tetovo
Quarabag/BATE Borisov - PSV Eindhoven
Young Boys Bern - Astana/Dinamo Zagreb
Malmoe/Vidi - Celtic Glasgow/AEK Atene
Benfica/Fenerbahce - PAOK Solun/Spartak Moskva
Standard Liege/Ajax Amsterdam - Slavija Praga/Dinamo Kijev

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KranskyJanez
06. 08. 2018 12.52
+2
bravo fantje, gremo v evropo
dajno
06. 08. 2018 14.55
-2
Tako pravijo ilegalci, eni smo v Evropi doma