Liga prvakov

FOTO in VIDEO: Zapravljivi Real po zaslugi Garetha Balea in bledega Cityja ponovil zmenek z Atleticom iz leta 2014

Madrid, 04. 05. 2016 22.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Nogometaši Real Madrida so na povratni tekmi polfinala Lige prvakov z 1:0 premagali zasedbo Manchester Cityja in si priigrali vozovnico za finale Lige prvakov, potem ko se je prva tekma na Otoku zaključila z 0:0. V Milanu se bodo 28. maja pomerili z mestnim tekmecem Atleticom. Strelec odločilnega zadetka je bil Gareth Bale.

Nogometaši Madrida so pred prihodom na stadion v Madridu sprejeli bučen pozdrav večtisočglave množice, ki je že nekaj ur pred pričetkom tekme poskrbela za spektakularno vzdušje na ulicah Madrida. Tekma se je začela z rahlo pobudo gostov, pri katerih pa se je že v deveti minuti resno poškodoval Vincent Kompany. Ker ta ni mogel nadaljevati tekme, je na zelenico vstopil Eliaquim Mangala. Prvo nevarnejšo akcijo je pripravil Real. Dani Carvajal je z desne strani v zaključku 13. minute podajal v kazenski prostor, kjer je najvišje skočil Portugalec Cristiano Ronaldo, a je prvi strelec Lige prvakov v letošnji sezoni (in vseh časov) meril mimo in preko vrat gostujočega vratarja. Po zaspanem začetku in začetnem otipavanju je za veselje na Bernabeuu poskrbel Gareth Bale, ki je s pravo mojstrovino iz težkega položaja z desnico (s pomočjo Fernanda in vratnice) popeljal Real v vodstvo z 1:0. Real je mrežo gostov po prekinitvi in podaji s prostega strela drugič zatresel v 36. minuti, a so slovenski sodniki na čelu z Damirjem Skomino zadetek branilca Pepeja razveljavili, saj je bil Brazilec s portugalskim potnim listom v prepovedanem položaju. Počasni posnetek je razkril, da so imeli slovenski sodniki prav. V 43. minuti je strelec prvega zadetka Bale sprožil s kakšnih 30 metrov, a meril preveč po sredini, tako da gostujoči vratar Joe Hart ni imel večjih težav pri lovljenju žoge. Do najlepše priložnosti je v izteku rednega dela prvega polčasa prišel Fernandinho, ki je sprožil z roba kazenskega prostora, a se je žoga po močnem strelu odbila od vratnice v avt, tako da se je prvi polčas končal z vodstvom Reala z 1:0.

Bale in Ronaldo sta takole proslavila prvi zadetek na tekmi.
Bale in Ronaldo sta takole proslavila prvi zadetek na tekmi. FOTO: AP

V drugem polčasu je Real nadaljeval z ofenzivno na vrata gostov. Jese, ki je tokrat v prvi enajsterici dobil priložnost namesto poškodovanega Karima Benzemaja, je v 51. minuti poskušal z desne strani, a meril prek in mimo vrat Harta. Hrvat Luka Modrić je za galaktike le minuto kasneje zapravil 'smrtno' priložnost, da bi Real popeljal v vodstvo z 2:0, a mu je Hart iz oči v oči ubranil strel in ga odbil v kot. Hart se je izkazal tudi dve minuti kasneje, ko je po podaji Carvajala z glavo sprožil Ronaldo, a je angleški vratar žogo ujel. Novo obrambo je Hart zabeležil že v 59. minuti, ko je z roba kazenskega prostora po tleh sprožil Ronaldo, a se je gostujoči čuvaj mreže znova izkazal z odlično reakcijo. Real je bil blizu drugega zadetka, ko je po podaji s kota Valižan Bale stresel vratnico v 64. minuti tekme. Eden izmed redkih poskusov Manchester Cityja je sledil v 84. minuti tekme, ko je po prekršku Lucasa Vazqueza nad Raheemom Sterlingom s prostega strela sprožil Kevin de Bruyne. Belgijec je želel presenetiti domačega vratarja Keylorja Navasa, a z leve strani meril v zunanji del mreže Realovega gola. V 88. minuti stoječe ovacije ob odhodu z zelenice požel hrvaški reprezentant Luka Modrić, ki ga je nadomestil rojak Mateo Kovačić. Le slabe pol minute po vstopu Kovačića je s kakšnih 22 metrov sprožil Agüero, a meril le za las preko Navasovih vrat. Do konca tekme se izid ni več spremenil in navijači Reala so lahko pozdravili uvrstitev v finale Lige prvakov, kjer se bodo 28. maja v Milanu pomerili z mestnim tekmecem Atleticom Madridom. Finale v lombardijski prestolnici bo ponovitev finala iz leta 2014, ko so se desetega naslova veselili nogometaši Reala. Ti so tedaj slavili po podaljšku.

Velja dodati, da bo letošnjo sezono Lige prvakov Real Madrid zaključil s svojevrstnim dosežkom. Na domačem Bernabeuu galaktiki v celotni sezoni sploh niso prejeli zadetka. Keylor Navas je z devetimi nedotaknjenimi mrežami v letošnji sezoni izenačil rekord Santiaga Canizaresa v dresu Valencie iz sezone 2000/01, ko je za netopirje igral tudi Slovenec Zlatko Zahović.

Liga prvakov, polfinale, povratna tekma (prenos na Kanalu A in VOYO):

Real Madrid - Manchester City 1:0 (1:0)   /0:0/
Bale 20.

/izid s prve tekme/

Začetni postavi:
Real Madrid: Navas; Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo; Modrić (Kovačić/88.), Kroos, Isco (James/68.); Bale, Jesé (Vazquez/56.), Ronaldo.
Manchester City: Hart; Sagna, Otamendi, Kompany (Mangala/10.), Clichy; Fernando, Fernandinho; Navas (Iheanacho/69.), Touré (Sterling/61.), De Bruyne; Agüero.

KOMENTARJI (240)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Barbarezo
05. 05. 2016 18.53
-1
kera muka je navijacem barcelone,da njih ni v finalu ..... REAL MADRID !!!
Symbolic
05. 05. 2016 17.32
+3
Evforija pa taka! Prava diareja posameznih eksponatov! Poglejte si samo tole: "Ko žoga ni v igri, lahko tudi obrambni igralec drži žogo v 16m prostoru brez kazni. Torej brez penala, rumenega kartona. Kaj šele rdečega. Torej jo je lahko tudi Ronaldo." prvi stavek: DRŽI, Zadnji pa ne!!! In zakaj ne: ker STA, tako žoga, kot Ronaldo BILA V ZRAKU! Kako je možno, da si v zraku in da držiš žogo, ko je še v igri! Toliko glede "podtikanja, neresnice, laži, nesramnosti "navijačev""... itd. Pa še to: Bale-u so za avtogol Fernanda čestitali: Ramos, Pepe, Modrić, Carvajal in še nekdo, Ronaldo je ob zadetku bil tik pred golovo črto, na sredini gola, samo se je obrnil in usmeril proti centru...od "veselja", ker je Bale zadel!
Barbarezo
05. 05. 2016 18.49
+2
stari ti pa si pacient,kva tebe briga kdo se je veselil gola in gdo ne..boli te ker tam ni tvoje ljigave farcelone.umirte se sezoncki pa napaljivcki
LocoBlanco
05. 05. 2016 19.00
-1
Symbolic: Povsem nepotreben komentar. Da bi pa čestital RM-u in AtlM za napredovanje spanskega nogometa v finale, pa ne? Navijač pa tak...
Symbolic
05. 05. 2016 20.15
+2
Barba, raje pejt na morje, da boš kaj ujel za večerjo... Pa vzemi v roke nek priročnik za kulturno konverzacijo, če veš kaj je to? Dokaži s kskšnim vljudnim komentarjem, brez žaljivk! Zdaj pa še Loco: zakaj siliš druge, da naredijo to kar se tebi zdi fajn? Kot po navadi si se, svojimi občasnimi pojavami (beri: samo kadar zmaga Real), spet uštel... Če bi sledil mojim komentarjem, bi ugotovil, da sem tako kot 2 leti nazaj, tudi zdaj, nekaj dni pred to tekmo, kot navijač Barcelone, napisal: "Želim si španski finale!"... Takrat AtMd še ni bil finalist! "Cvrc Milojko!"
Symbolic
05. 05. 2016 20.29
+3
Še mal Barbarezo: praviš kaj me briga kdo se je veselil... Prav maš, ni me to briga, briga me, da ste popljuvali komentatorja, ki je to napisal (včeraj, 04.05.2016 ob 21:09:37), čeprav je imel prav! No, zame, nič čudnega kako se primitivci obnašajo...
Barbarezo
05. 05. 2016 17.11
+1
HAHAHAHAHAHAHAHAHHHA....REAL MADRID !!!!!!!
alien8potnik
05. 05. 2016 10.09
+3
to, da niti enkrat niso ustrelili v okvir vrat, pove vse. napredoval je absolutno boljši.
alien8potnik
05. 05. 2016 09.46
+4
tooooooo! dajmo, rm, samo še eno je treba dobit!
catman
05. 05. 2016 09.19
+5
Zdaj, tale Ronaldo in Bale, se naj kar navadita, de se bosta po njunih strelih v finalu prijemala za glavo, ker ne bo šlo not, bo tam ena nepremostljiva ovira, slovenska. Za hrvateka velja enako.
alien8potnik
05. 05. 2016 09.47
+0
borut30
05. 05. 2016 09.01
+2
In vse tiho je postalo :-) Spodaj berem komentarje in *junakov*, ki so napovedovali polom Reala pred mesecem dni v vseh tekmovanjih, ni in ni in ni videti :-) Karma je huda reč in bi jo bilo v prihodnje potrebno upoštevati. Sicer pa za moje pojme zelo dobra igra Reala, kar se v taktičnem smislu tiče. Igrali so točno toliko, kolikor so potrebovali. Ronaldu se je videlo, da ni 100%, se je pa trudil in bodril ekipo. Zelo dobro Marcelo, Bale, Modrić. Obramba je pa tudi delovala izjemno. Zame zelo zaslužena zmaga in upam, da gredo na 11. lovoriko.
vrtojb
05. 05. 2016 09.11
-3
Še celo pri takem razporedu kot ga imajo, jim je skoraj ratalo kiksniti. Igrali so točno toliko, kot so potrebovali? Ce en gol nasprotnika pomeni izločitev, potem to ne drži. Drži samo to, da so (spet) imeli kar nekaj sreče. Finale Atletico vs City bi bil veliko bolj zanimiv, tkole bo pa spet dolgcajt. Samo vprasanje bo, ali se bo tvoji kristini kaj ukenjalo ali ne.
alien8potnik
05. 05. 2016 09.48
+0
vrtojb, a res? finale brez reala bi bil bolj zanimiv? smešno.
borut30
05. 05. 2016 11.39
-3
vrtojb......*Kristini* se je tolikokrat v življenju ukenjalo, da bi lahko naredil iz tega d...en velik hrib za tvojo hišo. In bi ti lahko po njemu smučal in se veselil. Mogoče bi ga takrat malo bolj spoštoval, ane primitivc? Sicer pa iz ust *barcelonarja* ne bi pričakoval kej drugega, kot tisto..kar si ti izustil. Je..bi ga, sej smo se vas že navadili....Je pa fajn, da vam kr pogosto Real zapre *kljune*......in jokate in jokate
janezdollar
05. 05. 2016 08.55
-1
Real ne bo imel za burek v finalu!!!
derek angelus
05. 05. 2016 09.02
+0
torej mormo stavit na real ker vedno nasprotno nardi
Paštašutar
05. 05. 2016 09.15
+1
Burek bodo delili v nedeljo na katalunskem finalu!!!!!
piuski
05. 05. 2016 08.53
+6
kaj bi delu ta city v finalu?še za v ligo evropa niso.
apodgraj
06. 05. 2016 09.33
+2
Ekipa, ki niti enkrat v 90 minutah ni sposobna streljati na nasprotna vrata , si prosto nezasluži , da bi igrala v finalu lige prvakov . Že to je veliko presenečenje ,da se je uvrstila v polfinale LP . Potem pa je trener Zidan še kar naprej trdno prerpičan , da Real ni imel sreče z žrebom. . Vse do polifinala je imel Real še kako veliko srečo , da je dobil med dobrimi ekipami vedno najslabšo ekipo . . Kaj bi bilo , če bi se namesto Barce srečala , Reala in Atletico ali Real in Bayern .
VaSi4658
05. 05. 2016 08.48
-5
Kristina iz obupa kar z rokami nad žogo... No tako je vsaj malo pozornosti dobil, drugače niti nebi vedel da je igral.
brutal9999
05. 05. 2016 08.51
+2
Si vesel zdej ko maš ti mal pozornosti a?
Castrum
05. 05. 2016 08.40
+7
Ma slaba tekma. Lukec si je pa kmalu zlomu nogo, ko je bil sam pred Hartom.
Paštašutar
05. 05. 2016 09.09
+0
zombie 1
05. 05. 2016 08.36
+3
A Ronaldo je igral?,sam uprašam,pa to!!!
derek angelus
05. 05. 2016 08.39
+8
bomo vprasali messija pred televizorjem pa ti povemo
VaSi4658
05. 05. 2016 08.46
+1
piuski
05. 05. 2016 08.54
+5
derek angelus
05. 05. 2016 09.03
-4
lani so meli dovolj denarja za podkuonine letos pa c ne .
CURVANORD Zanetti
05. 05. 2016 09.04
-1
A mu sosed Neymar ne dovoli,al bosta gledala pri suarezu njemu se davcna ni zarubila tv
Barbarezo
05. 05. 2016 17.12
Barbarezo
05. 05. 2016 18.50
teli pluski gredo zanettiju in landerju hahahahaha
catman
05. 05. 2016 08.31
+12
Sam sem najbolj držal pesti, da Skomina & CO ne bi kake generalne napake naredili. Itak se najde kaj, ampak kriterij je bil kar dober, vsak dotikec se ne sme piskat.
hoya
05. 05. 2016 09.23
+2
Tako, sodniki niso bili v centru pozornosti in niso naredili kake vecje napke, da bi vplivali na tekmo. Kar lahko ocenimo kot dobro opravljeno delo.
medvedJEkriv
05. 05. 2016 08.26
+0
Čestitke realu...........sam tista odbojkarsko ujeta žoga z rokami, je bila pa močna.
apodgraj
05. 05. 2016 08.32
+0
Ne vem od kdaj naprej je dovoljeno z roko doseči gol , ne da bi bil zato tudi nagrajen z rumenim kartonom . Morda zato , ker je to storil zvezdnik Ronaldo .
Campeones34
05. 05. 2016 08.34
+3
Morda zato ker je bil pred tem piskan offside bizgec
Castrum
05. 05. 2016 08.36
+11
Rumenega kartona ni dobil, ker je stranski pokazal offside.
Trend01
05. 05. 2016 08.40
+0
Ko žoga ni v igri, lahko tudi obrambni igralec drži žogo v 16m prostoru brez kazni. Torej brez penala, rumenega kartona. Kaj šele rdečega. Torej jo je lahko tudi Ronaldo.
sportko47
05. 05. 2016 09.06
+0
Dej Trend bod dec pa drž besedo...sm vedu da k te s psihiatrije spustijo bos spet " ta glavn "! Kok časa boš pa zdej zdržu??? Upam da se zavedaš da nisi cist nč drgačn od raznih pacijentov tle gor...k jim ponavad soliš pamet...isti si brrz karakterja in hrbtenice...to je dno dna...poden in zame ne boš več nikol več najboljši komentator...
borut30
05. 05. 2016 09.12
-3
sportko47..oglašaš se samo takrat, ko je to nepotrebno. Do sedaj še enkrat nisi nič pametnega napisal in samo žališ ljudi na forumu. Si totalni primitivc, ki se skriva za računalnikom. Brez hrbtenice. Če ne poznaš pravil v nogometu, se jih nauči ali pa ne komentiraj! Če tvoje moštvo izgubi, čestitaj nasprotniku ali utihni! Ti je zdej bolj jasno?
Trend01
05. 05. 2016 09.32
-3
@sportko47 - Me ni bilo in nisem sploh spremljal. Nato grem brat forum in vidim spet podtikanja, neresnice, laži, nesramnosti "navijačev" ter tudi napake uredništva. V kolikor bi ti in tvoji "prijatelji" pisali le malce bolj pošteno, korektno, me ne bi nikoli več brali. Tako sem bom javljal in popravljal. Dokumentirano - če bo potrebno. Tekem in ostalih stvari pač ne bom komentiral. Se bom pa oglašal na nepravilnosti. Anton, tale post ne gre na tvoj rovaš. Si eden redkih, ki zna kakšno težko povedati tako čez Real, Atlete ali Barcelono. Pa tudi druge. Zmotimo se pa tako ali tako lahko vsi.
apodgraj
05. 05. 2016 10.01
+2
Minotauer- Zate nisem noben bizgec . Že dolgo sem na svetu , pa še mi ni nihče rekel , da sem zanj bizgec . Malo več spoštovanja oziroma malo manj zaletavosti in več razmiščljanja pri pisanju takih žaljivih komentarjev. Ni mi jasno zakaj je potem sodnik Skomina samo opomnil Ronalda , če je bil pred tem piskan nedovoljen položaj. Po pisku sodnika se žoga torej ne sme namerno poslati iz igrišča in tudi ne z obenam roko po košarkaško poslati v gol nasprotnika. Videli smo tudi , da so nekateri igraci v pretklosti , za take primeru prejeli tudi rumen karton.
Symbolic
05. 05. 2016 18.22
+4
Symbolic
05. 05. 2016 18.39
+4
Apodgraj, jaz mislim, da je Ronaldo prav naredil! Če bi igral z glavo, takrat pride v poštev udarec "po pisku sodnika": Fant se je še zelo dobro znajdo (ne, to ni sarkazem, pravim: zares!) in zamahnil z obema rokama, češ, da zaščiti obraz! Skomina je to logično razlago upošteval in ni bilo nobene kazni!
sportko47
05. 05. 2016 20.18
+2
Trend nč mi ne dobtikaj, nisi mož beseda in ne se zdej zgovarjat! Borči ti si mi pa čist nezanimiv...
mptour
05. 05. 2016 08.15
-1
Oba finalista antireklama za nogomet. V Milanu rabijo postavit sam en gol, da bodo penale streljal. 120 minut bojo imel pa tabornike vsak na svoji strani.
CURVANORD Zanetti
05. 05. 2016 08.28
+0
Campeones34
05. 05. 2016 08.35
+0
Trend01
05. 05. 2016 08.48
-1
@mptour - spet neko metanje peska v oči. Real je taktično odigral odlično tekmo in popolnoma onesposobil tako opevano trojko Touré, De Bruyne, Agüero. Niso imeli "za burek". V dveh tekmah niso zadeli. V dveh tekmah so 2x streljali v okvir vrat. Žal se na nogomet ne spoznaš. Real je odtekel 105 km, Atleti zadnjič spet 120. Če gre finale v podaljške jih Atleti (kljub imenu), ne bodo preživeli. Fizično nemogoče. Da pa jih včeraj in zadnjič City ni več fasal, se pa lahko zahvalijo le tistemu "zgoraj" in Hartu.
El Diablo 2013
05. 05. 2016 08.48
+0
najboljs, da ti pripelješ svojo domačo ekipo in jih kej naucite.....reklama za nogomet
borut30
05. 05. 2016 09.08
-1
Mptour...antireklama za nogomet? Mhmmm...glede na to, da je Atletico odpravil z Barco in Bayernom in da je Real do sedaj dosegel največ golov v Ligi prvakov(v tem letu)...težko rečem, da sta te dve ekipi antigledljive. Kako priti do finala oz zmage je pa čisto vseeno, če nekdo osvoji pokal. Vsak ima svoj sistem igre, Atletico mora tako igrati, ker drugače ne zna in ne bo rezultatov, Real ima pa tudi taktično igro, ki se ji prilagaja glede na nasprotnika. Če tega ni, ne rezultata. Je pa res.......karma in pa zavist je huda reč in tisti, ki ste svoje ekipe izgubili...pustite drugim, da uživajo.
vrtojb
05. 05. 2016 09.15
-1
dej no, bunker atletica bo, potem bo pa samo, ali se kristini kaj ukenja ali ne, to je to od tekme. Ce bi bilo Atletico vs City, bi nazigali celo tekmo ornk nogomet.
bobrock46
05. 05. 2016 11.41
-1
a bejž vrtojb, tako kot city proti Realu. Angleži niso sposobni pač narediti nič. Če misliš da bil boljši finale se pa žal motiš. Tule bo šele vojna.
Symbolic
05. 05. 2016 22.57
+4
Real je na boljšem, ker v vnemi za revanšo za prejšnji finale LP, AtMd lahko pogori...
El Diablo 2013
05. 05. 2016 08.13
-4
a brukalona je pa že izpadla?
bobrock46
05. 05. 2016 08.12
-5
Real se je v zadnjih treh sezonah vedno pomeril z ATM. In še ni izgubil. Aja, a Barca je imela pa težek žreb? Isti kot lansko leto Real, ki pa je bil lansko leto še bolj zdesetkan kot letos. Če lani ne bi bilo poškodb bi bilo enako kot letos.
CURVANORD Zanetti
05. 05. 2016 08.10
+0
@srpkladivo vceraj si kar nekaj trdil ,ker ti gre Ronaldo v nos,zgoraj imas se en dokaz kako laznjive so tvoje oci.
bobrock46
05. 05. 2016 08.08
+3
Real s pol moči, so se šparali za Valencio, ki je bistveno boljši nasprotnik. A tem Angležem ni noben povedal, da tukaj nimajo kaj iskati. DALEČ najslabša ekipa v polfinalih.
dule100
05. 05. 2016 08.08
+0
Kako so lahko taka moštva v finalu ? Beda od nogometa !
derek angelus
05. 05. 2016 08.11
+5
preprosto premaguvali so vaske klube kot so city bayern barcelona

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.