Liga prvakov

VIDEO: Porto prek Layuna ter Corone izkoristil izključitvi De Rossija in Emersona za visoko zmago in napredovanje

Rim, 23. 08. 2016 22.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na povratnem obračunu play-offa Lige prvakov je Porto v italijanski prestolnici premagal Romo s 3:0 in se s skupnim izidiom 4:1 veselil uvrstitve v skupinski del. Tekmo sta zaznamovali dve izključitvi na strani Italijanov. Rdeče sta videla Daniele de Rossi in Brazilec Emerson. Strelci za Porto so bili Felipe Monteiro, Miguel Layun in Jesus Corona.

Porto se veseli napredovanja v skupinski del Lige prvakov.
Porto se veseli napredovanja v skupinski del Lige prvakov. FOTO: AP

Roma je pred domačimi gledalci pritisnila že na samem začetku tekme – v drugi minuti je s kakšnih 30 metrov poskusil Radja Nainggolan. Njegov poskus je z dobro parado z desnico zaustavil izkušeni Iker Casillas, ki je žogo izbil v kot. V peti minuti je na drugi strani skušal odgovoriti Andre Andre, a je z roba kazenskega strela, kljub temu da je bil neoviran, sprožil preveč mlačno, tako da poljski čuvaj mreže Szczesny ni imel nobenih težav pri lovljenju žoge. Za šok v Rimu pa je v osmi minuti poskrbel Portov branilec Felipe Monteiro, ki je po podaji Otavia s prostega strela skočil najvišje in matiral nemočnega vratarja Rome. Felipe se je tako vsaj malce oddolžil za avtogol na prvi tekmi na Portugalskem. V 15. minuti tekme je v nevarnem napadu za Romo z glavo poskusil Nainggolan, a meril dobrega pol metra prek vrat Casillasa. Sledile so minute zatišja na obeh straneh, do strela je v 30. minuti prišel Edin Džeko, ki pa je z leve strani sprožil preskromno, da bi resneje ogrozil Portova vrata. Po izjemni akciji Rome je do prve stoodstotne priložnosti za Rimljane prišel Mohamed Salah. Toda poskus Egipčana je z odlično obrambo z nogo zaustavil nekdanji vratar madridskega Reala Iker Casillas. Salaha je zelo dobro asistenco zaposlil bosanski diamant Džeko. Nov šok za Rimljane je sledil v 40. minuti, ko je glavni sodnik Simon Marciniak izključil kapetana Rome De Rossija. Ta je z visoko dvignjenim podplatom nevarno krenil na Maxija Pereiro. Spalletti je nemudoma reaigral in v igro namesto Leandra Paredesa poslal Brazilca Emersona. Poškodovani Pereira je po treh minutah nadaljevanja moral zapustiti zelenico na nosilih. Namesto nesrečnega Argentinca je v sodnikovem podaljšku prvega polčasa vstopil Miguel Layun. Tik pred iztekom prvega polčasa je po napaki Romine obrambe zagrozil gostujoči Hector Herrera. Ta je s strelom po tleh z roba kazenskega prostora le za las zgrešil Szczesnyjivo desno vratnico.

Felipe je načel mrežo Porta, nato pa sta sledila kar dva rdeča kartona na strani Rome.
Felipe je načel mrežo Porta, nato pa sta sledila kar dva rdeča kartona na strani Rome. FOTO: AP

Nov hladen tuš za Romine navijače na olimpijskem stadionu v italijanski prestolnici je sledil na začetku drugega polčasa, ko je tako kot De Rossi na nasprotnika nespametno krenil Emerson, sicer rezervist, ki je vstopil ravno po izključitvi De Rossija. Roma je tako tekmo sezone nadaljevala zgolj z devetimi igralci. Porto je hitro začel prevzemati pobudo, v 55. minuti je z močnim strelom z razdalje poskusil Otavio, a bil za las nenatančen. Na drugi strani pa bi po slabi uri igre za izenačenje Rome kljub kar dvema igralcema manj kmalu poskrbel Diego Perotti, a se je s posredovanjem v zadnjem hipu izkazal Layun. Prav Layun je v 73. minuti povišal na 2:0, ko je s sredine stekel proti vratom Rimljanov, vratar Szczesny je hitro krenil iz vrat. Bočni branilec Porta je čuvaja mreže preigral in s kakšnih 18 metrov žogo poslal v prazna vrata Rome. Na 3:0 je v 75. minuti po samostojnem prodoru z močnim in natančnim strelom povišal Jesus Corona. To je bil tudi končni izid tekme na olimpijskem stadionu v Rimu.

Liga prvakov, povratna tekma play-offa kvalifikacij:

Roma - Porto* 0:3 (0:1)  /1:1/
Felipe 8., Layun 73., Corona 75.
RK: De Rossi 40., Emerson 51./(oba Roma)

*ekipa, ki je napredovala

/izid prve tekme/

Začetna postava:

Roma: Szczęsny, Juan, Bruno Peres, Manolas, Nainggolan, Paredes (Emerson/42.), Strootman, De Rossi, Perotti, Džeko (Iturbe/59.), Salah.

Porto: Casillas, Maxi Periera (Layun/45+2.), Marcano, Alex Telles, Felipe, Herrera, Andre Andre, Danilo, Otavio (Oliveira/57.), Andre Silva (Adrian/66.), Corona. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

FootballMaster
24. 08. 2016 13.23
+1
Res da je imel malo strog kriterij vendar pa ni bil pristranski sodnik. Pa ne navijam ne za enega ne za drugega...
Trend2
24. 08. 2016 11.27
-1
sudja je baje navijač lazia
CURVANORD Zanetti
23. 08. 2016 22.02
Pa ne morem verjet
CURVANORD Zanetti
23. 08. 2016 21.28
Kaj mu je bilo zahebal je celo ekipo
tedx
23. 08. 2016 21.27
-13
sodnik sodi za porto
pizzamargerita
23. 08. 2016 20.50
+13
pol clankov zaklenjenih za komentiranje. Zivela svoboda izrazanja.
TRUMPP
23. 08. 2016 20.56
+1
peggi
23. 08. 2016 20.47
zakaj ne dela povezava v živo?