Liga prvakov

Pri Portu in Romi zadovoljni, Spalletti brez milosti do svojih: 'Določene reči se ne smejo zgoditi'

Porto, 18. 08. 2016 09.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Za oba trenerja je bil kozarec po prvi tekmi play-offa za uvrstitev v Ligo prvakov "napol poln". Portov strateg Nuno Espirito Santo se je na prvi evropski tekmi pred domačimi navijači izognil neprijetnemu rezultatu, Luciano Spalletti pa je na klopi AS Rome videl dobro predstavo kljub izključitvi Thomasa Vermaelna.

Prizor s sredine tekme iz "zmajevega gnezda" v Portu.
Prizor s sredine tekme iz "zmajevega gnezda" v Portu. FOTO: AP

Porto in AS Roma sta z remijem na prvi tekmi play-offa kvalifikacij za Ligo prvakov pripravila napet povratni obračun, ki bo čez slab teden na sporedu v Rimu. Roma je v 36. minuti povedla po neposrečenem posredovanju Portovega branilca Felipeja, Italijani pa so ob precejšnji prevladi na zelenici ostali brez branilca Thomasa Vermaelna - posojeni nogometaš Barcelone je bil izključen po grobem posredovanju z visoko dvignjeno nogo. Porto je številčno premoč izkoristil z bele točke, Andre Silva je po igranju z roko Emersona natančno zadel in postavil končni izid 1:1. Trener Porta Nuno Espirito Santo, nekoč je pri Rio Aveju vodil tudi Jana Oblaka, nazadnje pa Valencio, si želi po eni najslabših sezon v novejši zgodovini zmajev svoje službovanje na severu države začeti z napredovanjem v skupinski del, z videnim na stadionu Dragao pa je bil nekdanji vratar kluba zadovoljen.

"Dvajset diskretnih minut z naše strani. A nato smo videli ekipo, kakršna želimo biti ‒ dominantna, intenzivna, hitra," je dejal Espirito Santo. "Več kot enkrat smo pokazali, da lahko preživimo po neugodnem rezultatu. Veliko več smo si ustvarili in si zaslužili več iz te tekme. Nismo zadovoljni, smo pa optimisti pred povratno tekmo, predvsem pa smo ponosni. Ne bomo govorili o sojenju, vsi ste videli. Delo sodnikov je njihovo in mi smo opravili dobro delo kot ekipa. Igralci so bili solidarni, združili so se in šli do meja svojih zmožnosti. Tega si želimo tudi v prihodnje."

Luciano Spalletti (desno) spremlja odhod z zelenice v režiji Thomasa Vermaelna.
Luciano Spalletti (desno) spremlja odhod z zelenice v režiji Thomasa Vermaelna. FOTO: AP

Njegov italijanski kolega Luciano Spalletti ni bil nezadovoljen, Roma je seveda zabila zadetek v gosteh, toda nekdanji strateg Zenita ni pozabil okarati Vermaelna zaradi nepremišljene poteze, ki bi lahko Rimljane drago stala. Edin Džeko je prav tako zapravil krasno priložnost za zadetek, s katerim bi bili rumeno-rdeči z eno nogo že v skupinskem delu Lige prvakov. "Zelo sem zadovoljen s predstavo fantov," je za Premium Sport v uvodu dejal Spalletti. "Nocoj je šlo za naš uradni debi in užitek jih je bilo gledati na zelenici. Vedel sem, da imam močno moštvo, nocoj sem dobil tudi potrditev. Po našem zadetku smo izgubili kakšno žogo preveč, vedno znova smo iskali vertikalno podajo v trenutku, v katerem se je Porto vkopal na svojo polovico, brez da bi jim poskušali vzeti posest. Oni bi morali siliti ritem igre. Lahko bi bolje speljali tekmo, sem prištevam tudi dva prejeta rumena kartona Vermaelna. določene reči se nogometašu s takšnimi izkušnjami ne smejo pripetiti, še posebej mislim na to, kar se je zgodilo pri prvem kartonu. Džeko? Skupaj z (Mohamedom) Salahom je bil na voljo in se močno žrtvoval za moštvo. Ne želim pogrevati dogodkov prejšnje sezone, če on prispeva svoj delež, potem je možno prav vse."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.