Liga prvakov

VIDEO: Priznanje za Jana Oblaka: izbran v idealno moštvo Lige prvakov

Cardiff, 05. 06. 2017 15.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenskega nogometnega vratarja Jana Oblaka je skupina tehničnih opazovalcev Evropske nogometne zveze (Uefa) uvrstila v ekipo sezone v pravkar končani sezoni Lige prvakov. Na vratarskem mestu je v idealnem moštvu poleg Slovenca italijanski vratar Gianluigi Buffon.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Strokovnjaki pri Uefi (tehnični opazovalci) so izbrali 18 nogometašev, ki so v končnem izboru za idealno moštvo letošnje Lige prvakov. Med strokovnjaki, ki so naredili ta izbor, so tudi številna znana imena iz nogometnega sveta: Ryan Giggs, Cristian Chivu, Dejan Stanković, Sir Alex Ferguson, Savo Milošević, Gareth Southgate, David Moyes, Ioan Lupescu, Jean-François Domergue, Alain Giresse in drugi.

V moštvu je sicer največ nogometašev Reala, kar osem, drugi finalist Juventus jih je prispeval tri, med elito je tudi edini slovenski predstavnik. Pri obrazložitvi so strokovnjaki zapisali, da je vratar madridskega Atletica Jan Oblak pokazal izjemno sposobnost ustavljanja strelov, ki ga je podprlo veliko število obramb. V LP je zbral največ obramb med vsemi vratarji, pri njem je v statistiki zapisanih 39 obramb, ter s tem prehitel Bayernovega Manuela Neuerja (37) in Realovega Keylorja Navasa (36).V ekipi leta sicer vratarsko mesto zaseda še čuvaj mreže finalista tega tekmovanja Juventusa, Gianluigi Buffon.

Oblak je letos izjemno branil v Ligi prvakov, najbolj so si navijači verjetno zapomnili tri zaporedne obrambe na tekmi proti Bayerju iz Leverkusna, pa obrambo na tekmi z mestnim tekmecem Realom, blestel pa je tudi v španski ligi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Seznam moštva sezone LP:
vratarja: Gianluigi Buffon (Juventus), Jan Oblak (Atletico Madrid)
branilci: Leonardo Bonucci (Juventus), Dani Carvajal (Real Madrid), Marcelo (Real Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid), Diego Godin (Atletico Madrid)
vezisti: Casemiro (Real Madrid), Toni Kroos (Real Madrid), Luka Modrić (Real Madrid), Isco (Real Madrid), Miralem Pjanić (Juventus), Tiemoue Bakayoko (Monaco) napadalci: Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Lionel Messi (Barcelona), Antoine Griezmann (Atletico), Kylian Mbappe (Monaco), Robert Lewandowski (Bayern)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (21)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JohnyCash
06. 06. 2017 19.13
+1
Buffon japajade, v finalu LP od prvih štirih strelov v okvir Juventusovih vrat kasira 3 gole. Na drugi strani Navas ni nek presežek od golmana, pa je branil precej bolje. Ni kej leta so tu, penzija vabi.
Maximus
06. 06. 2017 12.22
+0
Mislm, da ma zdej Real sredino, kot jo je imela Barca par let nazaj ko so dominirali vse po spisku. Kroos, Modrić, Casemiro, Isco. Pa Isco šele prihaja v top leta. Modrić pa Kroos pa mislim, da sta bila Realova nakupa stoletja. U glavnem taka sredina, so sanje vsakega napadalca. Zato je še toliko večje vprašanje, zakaj ni nič od Benzemaja in zakaj ga kljub neučinkovitosti Zidane tako forsira?
roberto-q4
06. 06. 2017 08.57
+1
Pišem kot navijač Reala, komentar pa ni namenjen hvalospevu uspehu Reala ampak je njegov namen prikazati objektivno mnenje komentarjev na tem portslu. Realu je letos uspelo nekaj izjemnega, pa vendar zagotovo ne neponovljivega. Primerjave Messi - Ronaldo, primerjava trojcka v eni sezoni Barce / Bayerna in dvojcka LP Reala, itd. so popolnoma brezpredmetne. 1. oba sta vrhunska nogometaša, ki imata skupaj 9 (najbrž 20) zlatih žog in 2. oba dosežka - trojček in dvojček LP sta izjemna in obeh se mora ekipi zelo poklopiti --> dokaz je, da se ekipi kot je Real letos trojček ji poklopil zaradi, beri piši - CELTA VIGO 🙂 in dokaz je tudi to, da se neverjetni generaciji Barve iz prejsnjih let ni uspel poklopiti dvojček LP. Dobolj je torej ena poteza, ena napaka, dnevna forma, ena sodniska odlocitev... dejstvo, da stejete napake sodnikov v prid enega ali drugega kluba je brezpredmetno, ker 1.: nihce ne gleda vseh tekem iz nsjboljših lig, da bi lahko objektivno ocenil kateri klub je deležen največ "daril" sodnikov in 2. vsake oci imajo svojega malarja. Obenem so smesne navedbe o podkupovanju celotne sodniske ekipe in uefe s strani kazeregakoli kluba - cudno da ni kdo izpostavil, da je bil podkupljen Buffon in da je to razlog za prejetje 4 golov 🙂. Skratka kar zelim povedati - ne izgubljajte zivcev s kregom o tem kdo je koga podkupil, kdo je za koga sodil, kdo je boljši - Robaldo ali Messi - gre za debato brez koncev in krajev kjer objektivni rezultst ni ugotovljiv. Cestitke se enkrat Reaku za dosezek, osebno se zelo veselim ze srecanja Real:United v superpokalu 🙂 lp, HALA MADRID :)
RdečiKarton
06. 06. 2017 10.30
Tako je! Gre za uživanje ob športu samem. Za občudovanje čarovnij
Karantanija
05. 06. 2017 21.02
+8
RdečiKarton
05. 06. 2017 18.26
+22
To sezono si je res zaslužil. Odkar je v Atleticu je zrastel vratarja svetovnega kova. Takšnega Slovenija še ni imela.
KOPITES
05. 06. 2017 17.13
-4
In zdej se bo najdu Abramovic in vse to kupu..lol
Beslic
06. 06. 2017 18.01
cripstoned
05. 06. 2017 16.57
+7
kaksna dominacija igralcev reala kar 8 jih je prislo zraven.....ne razumem pa kako da tam ni navasa in kaj tam dela messi ki ni povohal polfinala z svojo ekipo....messi je edini uvrsceni ki prihaja iz ekipe ki je koncala svojo pot v cetrtfinalu pa vsi vemo da bi se morala njihova pot koncati v osminifinala....a so ga dali tam samo da ne bo uzaljen in da ne bo grozil z odhodom hahahhahaha...
Barbarezo
05. 06. 2017 17.27
+2
dajno
05. 06. 2017 18.04
-2
Ima vezo do kot je katera ekipa prišla? IQ.....
-6
cripstoned
05. 06. 2017 20.09
+1
ekipa katera je bla ponizana v osminfinala in cetrtfinalu za moje pojme nima pravice biti med top enajsterico....noben od njih niti messi....mandzukic bi bil se najboljsa opcija pa ga ni....krivicno mu je messi vzel mesto samo da ga potolazijo...
JohnyCash
05. 06. 2017 20.49
-6
"kaksna dominacija igralcev reala kar 8 jih je prislo zraven": kaj to pomeni? Da so pod črto najboljše MOŠTVO, tako po imenih kot po igri, predvsem njihovi feni pa vidijo samo in edino Ronalda... eh.
cripstoned
05. 06. 2017 21.57
+9
ko je bila barca najboljsa ste pa govorili da je najboljsi messi....bilo je pa mostvo xavi, iniesta itd. .....ronaldo je del tega kar je real madrid...je legenda kluba ampak ni vecji od kluba....pri barci pa dobi clovek drugacen obcutek glede messija in kluba...on odloca na prihode in odhode ....je ibrahimovic ze lepo povedal kaj je barca....in glede na to da je bil tam mislim da mu gre verjeti....
JohnyCash
06. 06. 2017 10.37
+1
Messi je najboljši, če je Barca prvak ali ne, nihče mu tudi blizu ne pride. Ko se jih že primerja, dejansko sploh ni primerjave, Ronaldo je golgeter, Messi je pa golgeter in še mnogo več.
apodgraj
13. 06. 2017 09.47
+1
Cripstoned - Marsikaj ti ni jasno in še dolgo ne boš dojel kaj je igra ekipe in kaj je igra posameznika . Po tvojem ,če si v slabi ekipi ne moreš biti kot poedinec nikdar najboljši . Če bi Real izgubil tekmo proti Juventusu . potem bi se vse vrtelo okrog Buffona in Ronaldo ne bi bil več siju žarometov. "Zlata žoga " , bi po medijskem prepričanju odšla v druge roke . Takšno razmišljanje je prosto nespremenljivo in nepravično, do tistih ,ki so vso sezono igrali odlično -vrhunsko . Odločati bi morale vse odigrane tekme in te so lahko edini kriterij za oceno sezone. Ena. dve ali tri lastovke ne pomenijo , da je pomlad že pred vrati . Med Messijem in Ronaldom so tako velike razlike, ki pa jih ti žal ne želiš videti ozoroma ne znaš ugotoviti .
dajno
05. 06. 2017 16.40
+12
Jure Anonimen
05. 06. 2017 19.15
-11
Barbarezo
05. 06. 2017 19.27
-9
apodgraj
13. 06. 2017 09.53
+1
Ekipa Reala je igrala in si preigrala zmage , Ronaldo pa si je polastil vsa priznanja in nase obesil vsa osvojena odličja . Fant ima atletsko postavo in je edini ,ki lahko prenese težo teh kolajn .