Liga prvakov

FOTO in VIDEO: Rušilna Barca brez milosti do Guardiole: Messijev hat-trick in zadetek Neymarja potolkla City

Barcelona, 19. 10. 2016 19.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Vse je bilo pred derbijem skupine C v znamenju povratka Josepa Guardiole, toda trener Manchester Cityja je hitro padel v senco Lionela Messija, ki je zvezdniški obračun odločil s hat-trickom (4:0). Poleg številnih poškodb, zelenico so zapustili Jordi Alba, Gerard Pique in Pablo Zabaleta, sta bila izključena Claudio Bravo in Jeremy Mathieu.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Barcelona - Manchester City
    04:25
    Vrhunci tekme Barcelona - Manchester City
  • Drugi in tretji gol Lionela Messija ob zmagi Barcelone nad Manchester Cityjem
    02:41
    Drugi in tretji gol Lionela Messija ob zmagi Barcelone nad Manchester Cityjem
  • Gol Lionela Messija za vodstvo Barcelone proti Manchester Cityju z 1:0
    01:26
    Gol Lionela Messija za vodstvo Barcelone proti Manchester Cityju z 1:0
  • Iz 24UR: Guardiola več kot le trener za navijače Barcelone
    03:06
    Iz 24UR: Guardiola več kot le trener za navijače Barcelone
  • Iz 24UR: Claudio Bravo se vrača na Camp Nou
    02:03
    Iz 24UR: Claudio Bravo se vrača na Camp Nou
Zelo smo bili dobri. Tekma je bila zelo naporna, toda videli smo veliko zadetkov. Za nas so to zelo dobre novice. Kaj sem rekel Claudiu Bravu, bo ostalo med nama. Takšno je življenje vratarjev, toda med nama ni nikakršnih težav. Messi? Zelo je pomemben za nas, a ni edini. Imamo eno najboljših ekip na svetu, toda to moramo dokazati vsak teden. Po izključitvi Brava so prenehali pritiskati in reči so se zelo dobro razpletle. Marc-Andre ter Stegen, vratar Barcelone

Tudi navijači sami bi si težko zamislili boljšo tekmo, je derbi skupine C napovedal trener Barcelone Luis Enrique. Manchester City je v Barcelono prišel na čelu s starim znancem katalonskega velikana Josepom Guardiolo, ki se je sicer po slovesu od Camp Noua tja že vrnil kot gledalec in kot trener Bayerna. Takrat je Enrique dobil dvoboj z nekdanjim soigralcem, ki se mu je tokrat postavil po robu s postavitvijo s štirimi branilci. V postavo se je vrnil francoski reprezentant Samuel Umtiti, argentinski vezist Javier Mascherano je po podaljšanju pogodbe prav tako dobil priložnost za dokazovanje celo na položaju desnega bočnega branilca, medtem ko je Cityjeva vrata ogrožal najmočnejši napad kluba z Lionelom Messijem, Luisom Suarezom in Neymarjem. Guardiola je presenetil in načetega Sergia Agüera pustil na klopi, v konici napada sta Argentinca, ki se ni pojavil na ogrevanju, nadomeščala Kevin De Bruyne in produkt šole Barcelone Nolito. City je tako kot v časih, ko je Guardiolina Barca blestela na krilih Messija, začel brez klasičnega napadalca. Še en stari znanec v postavi sinje modrih je bil Claudio Bravo: priljubljeni čuvaj mreže se je na katalonsko zelenico vrnil le nekaj tednov po odmevnem slovesu. Enrique in Guardiola sta se na stopnicah, ki vodijo na zelenico, zapletla v daljši pogovor, že prej pa so navijači Barcelone izžvižgali himno Evropske nogometne zveze (Uefa) in spet tvegali kazen z dvigovanjem spornih separatističnih zastav, nogometaše je pričakal tudi napis "Dobrodošli v Katalonijo".

City je nemudoma visoko pritisnil na obrambo domačih, ki se vseeno niso odrekli igri z vratarjem Ter Stegnom, čeprav je Nemec v zadnjih sezonah že nekajkrat razočaral navijače s svojim poigravanjem. Meščani so z nekaj hitrimi (proti)napadi resno zapretili vratom Kataloncev v prvih petih minutah, toda oba vratarja pravega dela nista imela. Enrique je moral prvič menjati že v deveti minuti, ko je v karieri že večkrat poškodovani Jordi Alba spet zapustil zelenico s poškodbo mišice, zamenjal ga je francoski novinec Lucas Digne. Messi je bil v prvih 15 minutah večinoma neviden, nato pa se je nenadoma "vklopil" po mojstrski in morda tudi malce srečni podaji kapetana Andresa Inieste, ki je tudi po zaslugi zdrsa Fernandinha pred Bravom vrnil podajo Argentincu, ta pa je lepo počakal pred vrati, obšel Brava in pospravil žogo v mrežo za vodstvo. V 21. minuti so imeli domači novo lepo priložnost, Messi je podal na stran do Neymarja, žoga pa je prišla do Suareza, ki je meril v stranski del mreže. Igra se je nato umirila in v 28. minuti so se začele nove težave za Barcelono, Gerard Pique je obležal po štartu Silve. Katalonec je za nekaj minut nadaljeval z igro, Bravo pa je s hitrim izletom daleč iz svojih vrat v 31. minuti tik pred strelom ustavil Neymarja. Minuto kasneje je Ivan Rakitić prosti strel Messija z glavo poslal mimo vrat. Eden redkih poskusov Cityja je bil v 37. minuti delo De Bruyna, ki je praktično iz mrtvega kota poskušal presenetiti Ter Stegna, ki pa je bil na mestu. Veliko resneje je moral Nemec posredovati že v naslednjem napadu, v katerem je Nolito spet precej s strani meril točno v dobro postavljenega nekdanjega člana Borussie Mönchengladbach.

Messi proslavlja zadetek v mreži Cityja na Camp Nouu.
Messi proslavlja zadetek v mreži Cityja na Camp Nouu. FOTO: AP

Še en bivši član Borussie ‒ Borussie Dortmund ‒ Ilkay Gündogan je z izvrstnim prodorom prišel v najlepšo priložnost polčasa, a ga je znotraj kazenskega prostora z izvrstnim posredovanjem ustavil rojak v vratih Blaugrane. Pique je po več minutah šepanja le zapustil zelenico, zamenjal ga je Jeremy Mathieu. City je polčas zaključil v veliko boljšem slogu, De Bruyne je v enem zadnjih napadov lepo našel osamljenega Nolita, ki pa ga je še pravočasno zaprl Mascherano. Čisto priložnost je po podaji s prostega strela zapravil še John Stones, branilec angleške reprezentance je ostal povsem sam na drugi vratnici in z nekaj metrov zgrešil. Kazen bi kmalu prišla že v naslednjem napadu, ko je Messi našel Suareza, ta pa se je spretno obrnil v kazenskem prostoru in Bravo je z zadnjimi močmi odbil žogo čez svoja vrata. De Bruyne je po izjemnem prodoru Sterlinga v zaključku polčasa s težkega položaja zadel v zunanji del mreže, Sterling pa je skupaj z Guardiolo brez uspeha zahteval igro z roko Digneja v kazenskem prostoru. Drugi polčas je City vnovič začel podjetno in De Bruyne je pobegnil po desni in hitro ogrel dlani Ter Stegna. Odgovorila je tudi Barcelona, Umtiti je v 51. minuti po kotu z glavo udaril manj kot meter mimo vrat. Bravo si je dve minuti kasneje privoščil veliko napako in ob prekinjanju dolge podaje proti Suarezu namesto "čiščenja" izbral podajo točno v noge Urugvajcu, ki ga je poskušal lobati s slabih 30 metrov, Čilenec pa je njegov strel ustavil z roko in srbski sodnik Milorad Mažić ga je poslal pod prho. Za nameček je nekaj sekund kasneje obležal še kapetan Pablo Zabaleta in tudi Guardiola je bil nenadoma prisiljen v številne menjave.

Argentinec Willy Caballero se v vratih Cityja še ni niti dobro ogrel, ko je že moral po žogo v svojo mrežo. Tja jo je poslal njegov rojak Messi, ki je natančno meril z roba kazenskega prostora. V 64. minuti je imela deseterica gostov zelo zrelo priložnost za znižanje izida, De Bruyne je ušel in meril po tleh, Ter Stegen pa si je z novim odličnim posredovanjem prislužil ovacije. Pet minut kasneje je bilo vse odločeno, Suarez je velikodušno zaposlil Messija, ki mu ni bilo težko zaključiti svojega hat-tricka z elegantnim strelom mimo Caballera. Izjemno razpoloženi Ter Stegen ni dovolil častnega zadetka Cityju, ki se mu je večkratni angleški prvak približal v 72. minuti ob prostem strelu Aleksandra Kolarova, a je Nemec žogo uspel odbiti, Umtiti pa izbiti izpred svojih vrat. Rezervist Mathieu je po dveh hitrih rumenih kartonih, obakrat za prekršek nad Raheemom Sterlingom, moral z igrišča v 74. minuti. Umtiti je z izvrstnim posredovanjem v kazenskem prostoru ustavil akcijo Silve, ki je s "smrtno" podajo iskal Sterlinga. Oba trenerja sta nato opravila še zadnji menjavi, Agüero je presenetljivo pozno prišel v igro namesto Gündogana, medtem ko je Andre Gomes zamenjal podajalca pri prvem zadetku Iniesto, ki je dobil obvezne ovacije. Rakitić je z lepo podajo v 82. minuti zaposlil Neymarja, Brazilec je moral le še podstaviti nogo pred Caballerom za dobitni volej, a je Argentinec zelo dobro posredoval. Neustavljivi Messi je v 86. minuti prodiral in izsilil posredovanje Kolarova, ki ga je Mažić označil za najstrožjo kazen, a je slednjo po dolgem zaletu po dobrem posredovanju Caballera in slabem strelu zapravil Neymar. Brazilec se je hitro odkupil in globoko s svoje polovice silovito potegnil v protinapad, ki ga je po podaji Messija po lepem preigravanju tudi zaključil za 4:0. S tem je Barcelona izenačila najvišji poraz Guardiole v trenerski karieri na najvišji ravni (tako prepričljivo je proti njegovemu Bayernu na povratni tekmi polfinala Lige prvakov slavil Real Madrid), to pa je bil tudi najvišji poraz Cityja v klubski zgodovini, ko gre za evropska tekmovanja.

Liga prvakov, skupina C, 3. krog:

Barcelona ‒ Manchester City 4:0 (1:0)
Messi 17., 61., 69., Neymar 89.
RK: Mathieu 74./Barcelona; Bravo 53./City
Neymar (Barcelona) je v 87. minuti zapravil enajstmetrovko.

Postavi:

Barcelona: Ter Stegen; Mascherano, Pique (od 39. Mathieu), Umtiti, Alba; Busquets, Alba (od 9. Digne), Rakitić, Iniesta (od 80. Gomes); Messi, Suarez, Neymar. Na klopi: Masip; Arda, Rafinha, Alcacer.

City: Bravo; Zabaleta (od 57. Caballero), Stones, Otamendi, Kolarov; Fernandinho, Gündogan (od 79. Agüero); Sterling, Silva, Nolito (od 57. Clichy); De Bruyne. Na klopi: Fernando, Navas, Sane, Maffeo.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (339)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MaunelNeuer
22. 10. 2016 13.47
-1
v repki pa nič od njega, čudno res ;) se vidi da zna samo v barci ;)
Baletka
20. 10. 2016 19.09
+4
realno gledano so se poškodbe zgodile v prvem polčasu.. v drugem polčasu pa je šov šel naprej.. še vedno city ni 3je razredno moštvo.. eni lah tako ocenite njihovo igro.. samo.. ob taki igri barcelone, kaj drugega niti ne vidiš.. žal
mmmmmmmnnnnnnmmm
20. 10. 2016 18.24
+8
pol pa kdo reče če bi igral messi v angleški ligi tam nebi bil tak dober...hahahaha a vsako angleško ekipo zasipa z goli.ko bo za vpenzijo bo šel v angleško ligo iigrat pa bo še vedno boljši kot ostali v tej ligi...barcelona je kera 3 tja v španiji city pa prvi..
Baletka
20. 10. 2016 19.08
+6
pa naj še kdo reče da je angleška liga ena najmočnejših.. ja,. takoj za špansko pa nemško za moje pojme.. v anglii ni ekipe, ki bi tako superiorno premagala city! fix
MaunelNeuer
22. 10. 2016 13.48
zaka pa je zavrno city če vsi mislite da bi tud tam trgal?
BARCA 2014
20. 10. 2016 18.05
+8
Kako slabo je spal Cristanio, če je sinoči gledal Nessijev šov ?
Kollerik
20. 10. 2016 20.23
+2
dajno
21. 10. 2016 08.45
šumar
20. 10. 2016 17.51
-1
glavno da ronaldo odloci tekme haha
saturnsky23 saturnsky23
20. 10. 2016 17.14
+1
Imamo srečo, da se nogomet igra skozi celo leto. Premier liga za Boxing Day in celo drugi dan novega leta. Res se nas crkljivo "oskrbuje". Tukaj nas časopisje non stop hrani z religijskim, neskončno dolgim "vnebohodom " Tine Maze. Radi bi jo, tudi samase gre skoraj religijo, a svet, vemo kam postavlja smučanje.
šumar
20. 10. 2016 17.39
-1
apodgraj
21. 10. 2016 14.44
Ampak tisti , ki bodo odločali , oziroma izbirali najboljšega igralca na svetu ,take dogodke ne štejejo za pomembne. Ko se bo dokonca leta nekomu končno enkrat usralo in malo več pokazal , bo to velika senzacija in mojstrovina , ki si zasluži ta naslov.
StarDeluxe
20. 10. 2016 17.08
+9
Bravo Barça , tako se dela! Včeraj smo videli The Messi show, strokovnjaka nogometnih veščin, najboljšega na svetu in daleč v celem vesolju. Dobra tekma, užitek jo je bilo gledati...upam samo, da tiste poškodbe niso nič resnega in da se čim prej vrneta na zelenice. Força Barça!
Kollerik
20. 10. 2016 20.29
mmickica
20. 10. 2016 14.28
+7
Kot se meni zdi, smo z Umtitijem dobili spet obrambni par Pique - Umtiti, kot se spodobi, oziroma tak, kot smo ga že imeli Pique - Puyol. Meni namreč Mascherano že dolgo ne deluje več zanesljivo! In potem bo vse lažje... No, desnega bočnega še rabijo. In Suarez naj se čimprej vrne v formo, ker to je pa že od sile, kaj vse fali in kako se slabo odkriva, sicer ga naj pa Alcacer zamenja - temu se mora samo odpreti gol, pa bo šlo. Saj tudi Suarez celo večnost ni zadel, po tem, ko je prvič zaigral za Barco.
mmickica
20. 10. 2016 14.32
+15
Aja še nekaj..., marsikdo zdaj govori čez Pepa, češ kako slab trener je!? Jaz pa mislim tako - razlika med obema kluboma je bil včeraj Messi! Brez Messija bi bila tekma popolnoma izenačena si upam trditi. Messi je po moje prav zaradi Guardiole imel včeraj še večjo motivacijo in takrat, ko je on zares motiviran, mu ni kos noben klub in noben trener na tem svetu!
MaldiniSLO
20. 10. 2016 15.07
-4
Pa kaksen Pique ta je edino dober za na klop...Mascherano in Umtiti morata biti štoperski par
mmickica
20. 10. 2016 15.19
+1
Vsake oči imajo svojega malarja, ampak zame je Pique svetlobna leta pred Mascheranom, na tem položaju seveda!
265004
20. 10. 2016 15.35
-1
dej mmickica sej če je lep ni nujno da je dober nogometaš.Pa kdo ti mora še povedat da je Mascherano glavni obrambni igralec Barce.Kakšen Pique??Pa kaj in kako ti gledaš nogomet??
MaldiniSLO
20. 10. 2016 15.39
+3
Ne vem koliko časa spremljaš nogomet ampak v preteklosti je Barcelona prav zaradi Piquea izgubila dosti točk in tekem...Zdaj se je malo popravil ampak vseeno je Mascherano 5x bolj zanesljiv in kvaliteten v obrambi tudi včeraj je to dokazal.
mmickica
20. 10. 2016 15.51
+3
Glejta fanta, naj vama bo lepo z mislijo, da samo zato vidita bolj prav od mene, ker sta fanta! Ampak upam stavit, da bo Pique ostal tatamata pri Barci, Mascherana bo pa na tem položaju zamenjal Umtiti in to kmalu. Mascherano je bil dober na zadnjem veznem in to v repki, na tem položaju kot igra v Barci, pa že dolgo več ne. Vi2 vidita le Piquejeve napake, da jih pa prav Pique ves čas popravlja prav za Mascheranom, pa ne vidita. Malo boljše poglejta drugič! In sempre, ne, Piqueja ne branim zato ker je lep (mimogrede mi to niti ni), ampak zato ker je zame eden najboljših centralnih branilcev na svetu! Toliko o tem, vi2 se pa kar posmehujta, če hočeta..., me ne moti.
Symbolic
20. 10. 2016 16.51
+3
No Mmickica, jaz tudi delim mnenje, da je Javier, v primerjavi s Piquejem, trši steber obrambe... Je pa tudi on sklon napakam in nemalokrat je bil nagrajen ali z "rumenjakom", ali še hujše: z 11 metrovko... Umtiti je res velika pridobitev za Barco! Desnega bočnega pa Barca nujno rabi... Poskus z Aleixom Vidalom se ni obnesel (sicer je Vidal-vezist), S. Roberta pa je škoda "žrtvovat" za branilca, on bi se lepo razvil v zveznega... Mah, čudni so ti transferski "manevri"... Po mojem bi za Barco najbolj pasal Belerin... komaj 21 let star, hiter, borben, prehaja v napad pa še rojen v Barceloni!
MaldiniSLO
20. 10. 2016 17.00
+3
Problem Mascherana je da je malce prenizek za stoperja...pa tud ni več tako mlad mogoče bo lahko odigral že 2 sezone na vrhunskem nivoju...
mmickica
20. 10. 2016 17.42
+2
No MaldiniSLO, s tem se pa strinjam, da Mascherana najbolj j. višina. Symbolic tudi s tabo okrog desnega bočnega in predvsem Belerina, ampak ga po moje ne bo nazaj v Barco. Mogoče, če bi bil mlajši, bi se prav Mascherano lahko "prekvalificiral" v "Alvesa", no pa saj tudi Robertu ne gre slabo. Ampak se meni tudi zdi, da bo treba dobiti enega takega z malo več izkušnjami na tej poziciji.
Baletka
20. 10. 2016 19.10
+1
vse lepo in prav.. ampak maskerano je pa igral letos kar nekaj tekem na res vrhunskem nivoju, skoraj bi lah reku da igra bolš kot lani.. ter definitivno mu bolj ustreza ofenziva po boku, kjer je načeloma ta človek igral v svoji karieri,.
Baletka
20. 10. 2016 19.14
+1
umtiti je pa res zadetek v polno,. upam le da nebo šel kot bartra po krajšem roku.. ker zdaj naprimer,. če bi imeli še bartro bi meli poleg enega najboljših če ne celo najbolših napadov v evropi, še najboljšo obrambo v evropi.. poleg tega bi mel z bartro tok prostora za rotacijo, da poškodbe na tekmi s cityiem niti nebi bile evidentne..
Campeones34
20. 10. 2016 20.43
-2
@mikica, razlika med kluboma je bila predvsem v obrambi, oz obrambnih napakah, smolah kakorkoli že. Messi je včeraj zelo dobro odigral, a še zdaleč ni čaral kot on zna, kajti vsi njegovi goli o bili posledica nedopustnih napak Man Cityjeve obrambe. Brez teh napak vprašanje če bi sploh prišel do zadetka.
modelx
20. 10. 2016 21.33
brez masceranan je obramba šibka. havier daje trdnost obrambi. posebno ker je ter stengen bolj ter šatnga. ko je bil bravo v golu sem veliko mirneje gledal tekmo. pri štang pa ne veš, al bo žoga šla mino v gol, al ga bo zadela in se odbila. tamle zgoraj piše nekdo, da je nagnjek h kratonom. ja kva pa bo dobil, če je ponavadi tisti, ki rešuje zajeb... drugih. v 99% mu uspe izbiit žogo na čisto, so pa primeri, ko je delčes sekunde prepočasen(kljub še vedno visoki hitrosti) in potem pride do česar pride.
mmickica
20. 10. 2016 22.20
Ok.ok.ok..., se predam, čeprav me niste prepričali! Bomo videli zdaj, ko 3 tedne ne bo Piqueja, kako bo Mascherano vladal obrambi. P.s.: Unitedu je zalaufalo, če slučajno kdo gleda...
modelx
20. 10. 2016 22.46
za njega ne skrbim. je pa res, da Pique letos bolj stabilo igra v primerjavi z zanjimi 3 leti, ko ga je vsaj na 50% tekem zelo biksal.
Erik Volk
20. 10. 2016 13.05
+11
Pričakoval sem bolj izenačen dvoboj...celo zelo dobro tekmo iz strani obeh ekip...vendar bolj malo od tega. Škoda, ker City je gotovo boljši, kot so to pokazali. Pa tudi trenerja imajo, ki zelo dobro pozna Barco. So pa pokazali igralci Barce kaki igralci so..vrhunska ekipa. Pep je z njimi osvojil vse...dal je svoj pečat ekipi Barce takrat...vendar vse je bilo izvedljivo le zaradi njihove kvalitete!!! Tudi Luis E. žanje uspehe zaradi ekipne kvalitete...bolj kot zaradi sebe. Če ne bi delal take napake po nepotrebnem, bi Luis E. dosegel še več kot je. Upam, da bo Barca odnesla letos vse kar se da...
Baletka
20. 10. 2016 19.48
al z malo več kot 30% posesti žoge, kaj več težko pokažeš.. ljudje vidite slabo igro citya,. js vidim superiorno igro barcelone.. city s tako igro v ligi izvleče minimalno neodločen rezultat.
Campeones34
20. 10. 2016 20.45
-1
mislim da ni potrebno poveličevanje barce včeraj, so odigrali dobro tekmo, ampak city se je dobesedno sam premagal. Prev tri gole so dobesedno asistirali barceloni.
Mikrostruktura
20. 10. 2016 12.19
-5
Kaže se, da Guardiola nima pojma. Bil je samo na pravemmestu ob pravem času sedaj pa počasi tone z to svojo plava z vodo miselnostjo. Prepotentnež en....
apodgraj
20. 10. 2016 12.49
+8
Zelo kruta izjava . Če to velja za njega, velja tudi za vse druge njemu primerne trenerje Vedno govorim , da samo dobra ekipa naredi velikega trenerja- Igralci so vedno tisti ,ki igrajo in oni sami odločajo o uspehu ali neuspehu ekipe. Tudi Zidan , Maurinho ali Enrique se lahko postavljajo na glavo in ne morejo bistveno vplivati na igro svojih ekip. Trener Elzner je lepo rekel , da on ne igra in zato , ker ne igra ne more neposredno vplivati na sam potek igre . Nogomet ni igra šaha , da je vse odvisno od tistega, ki vleče šahovske poteze . Lahko pa vplivajo toliko v, kolikor v ekip postavijo trenutno igralce , ki so v slabi formi . Tu pa ima večina trenerjev velike probleme , kako zvezdnika , ki ni v dobri formi postaviti na klop za rezerve ali ga med igro zamenjati . Kdo si pa upa zamenjati Ronalda .
Mikrostruktura
20. 10. 2016 13.11
+0
Sam vidim trenerja kot vez med lastniki kluba, navijači in igralci ne pa da ti uvozi v nemški klub same Špance... Trener res ne igra namesto igralcev ampak naprimer Klopp ima čisto drugačen pristop in povezuje trikotnik celote. Je pa to moje osebno mnenje in ni nujno, da imam prav. Za komentar sem ti dal +
Symbolic
20. 10. 2016 18.44
Hemster, glede "povezovalnega trikotnika" se strinjam... Ni mi pa jasno le eno: kako je možno, da trener, ki "nima pojma", v relativno kratkem času, prevzame 2 visoko-ratingirana kluba? Koliko je meni znano, trenerja angažira uprava kluba čigar člani so sami "strokovnjaki"...
modelx
20. 10. 2016 21.37
seveda, pep je kriv, ko igralec poda iz sredine nazaj suarezu na nogo, da odbrzi mimo obrambnega igralca, ki bi moral dobiti žogo in to poda messiju. in potem pep ni trener, ko ima messija in celo ekipo fantazije in zopet ni trener, ko njegovi ekipi messi nasuje za koš golov. sam ve, kaj messi zmore, zato vsi zanikajo včerajšnji pogovor v tunelu. ja kaj pa si mislite, da mu je rekel? ja: pridi k nam, kja pa drugega. snubil ga je!!!!
aki10
20. 10. 2016 12.00
-5
Bravo Mesut za hat trick! Sam o tem noben ne govori ker ni Messi al pa Ronaldo... prou gravža mi se kam je šel fuzbal... Vrti se okoli 2 igralcev in samo 2 klubov... FUJ!!
grozjak
20. 10. 2016 12.28
+6
maš prispevek a je bolj malo komentarjev, ker nikogar ne zanima...................
apodgraj
20. 10. 2016 14.14
+4
aki10- NIhče te ne prisiljuje , da bereš te komentarje V vseh drugih športih je tudi tako , da se vedno govori in komentira samo o najboljših.
Symbolic
20. 10. 2016 18.50
Aki, na HRT 2 so po tekmah povedali, da je zadetek včerajšnega kroga bil
Symbolic
21. 10. 2016 08.12
LOL, odrezal me je... Nadaljevanje se glasi: zadetek Sancheza za vodstvo Arsenala z 1:0...
Petarda10
20. 10. 2016 10.39
+14
messi je enostavno najboljsi igralec sveta! igra barce je fenomenalna
bobrock46
20. 10. 2016 13.29
+1
In je šele 4. v DP, Real pa s slabo igro 1.
šumar
20. 10. 2016 17.30
+1
haha gdaj je real nazadnje osvojil DP če si ze na tem haha
Baletka
20. 10. 2016 19.50
bobrock46,. kdaj je rezultat začetka sezone odločil špansko prvenstvo? redko kdaj je sploh kero prvenstvo odločeno že v štartu, tut prednosti niso neulovljive če smo realni.. in lej ga zlomka, ne zmaga vedno ekipa, ki vodi v začetku sezone..
Baletka
20. 10. 2016 19.50
kot da bo real v prvenstvu do konca sezone LE zmagoval,. tako eni napišejo komentar na trenutno stanje na lestvici..
MaunelNeuer
22. 10. 2016 13.50
sej zato k drugi špilajo dobro špila tud messi, če gre kam drugam bo neopazen
265004
20. 10. 2016 10.38
+14
moja ocena tekme je -odlično. Ko sem videl kako se je City postavil na začetku sem vedel da bodo pokasiral tri komade sigurn.Vsaka čast Guardioli da se je upal.Katera koli ekipa na svetu si upa takole odpreti kot se je City bo pokasirala tri komade sigurn.Vključno z Realom,ki jim potem lahko uspe kakšen gol na kontro če slučajn Barca naredi napako v napadu.Veseli me ,da se je včeraj igralo športno,da so bili vsi igralci fer in korektni,da so si po koncu tekme športno čestitali,da so sodnika pustili da dela svoj posel....To je bil praznik nogometa.Včeraj sta me še posebej razveselila Messi,ki je daleč najboljši igralec na svetu(na igrišču opravlja kar tri naloge-organizira igro,podaja in zabija) in še posebej Umtiti,za katerega sem že na začetku pisal da sem res vesel da je prišel.Messi je z eno potezo včeraj še posebej povedal Ronaldu,da ga ne zanima strelski dvoboj.Zdej pa še enkrat in zadnjič razložim mojemu prijatelju sportku vlogo Suareza oz.centralnega napadalca,če me že ravno sprašuje.SPORTKO,ker si že za lansko sezono zaprl usta,ker dobr veš kako se je iztekla(po mojem bi osvojil še ligo prvakov,če ne bi bilo tiste čudne deževne tekme z Atleticom kjer je vsem drselo),ti povem še ,da bo letos podobno.Rekel sem ,da je Suarez eden treh najboljših napadalcev na svetu(centralnih),ampak da je zame najboljši ker pač igra za Barco.Suarez je dokazal,da lahko izvrstno poda,da z volejem zabije perfekten gol,da zna odigrati dvojno podajo,predvsem pa da IMA NOS za postavljanje in predvidevanje igre.Torej to, kar centralni napadalec mora imeti.Strinjam se ,da včasih zgreši tudi nemogoče, ampak kdo pa ne??Tako uigrani kot so MSN ni nobena trojka na svetu.In vsak dela točno tisto kar mora.Tukaj ni soliranja,zato so pa tako uspešni,SPORTKO sej si pameten fant boš razumel.Sej ti tud zmeraj ne zadaneš direktno v luknjico ki jo ciljaš a ne?MMickica sej si simpatična samo nogomet glej malo širše,predvsem pa ne zmarjaj igralcev za katere navijaš.Kakšen hlod je Mathieu?On je v Barci rezerva in ni na nivoju prve ekipe,ampak je super da imamo take rezerve.Ti pišeš pri 3-0 in rdečem Mathieuja da še ni konec tekme????On je že vedel zakaj ga je dobil.Zaslužil si je pa samo en rumeni karton.Drugega ni bilo,upam da si vidla
Petarda10
20. 10. 2016 10.41
+0
fihner
20. 10. 2016 11.23
-1
sportko47
20. 10. 2016 11.29
+2
Sempre če bi napisal da mu vsake tolk časa uspe dvojna podaja, dribling , volej se sploh ne bi oglasil...pomembno vsake tolk časa mu nekaj rata...ok? Zadnič si si vzel cajt pa si opazoval Ronalda proti Legiji , poglej si včerajsnjo tekmo še enkrat in opazuj kaj počne Suarez ,,(. Smešno za ta nivo ) vsaj zame...zaprla so se ti usta verjetn ko so izpadl z Atleticom, jest sm clo na to opozoru vas ki ste skoz trdil da bojo osvojil vse...dež je zdej razlog, a za Grizmana pa ostale pa ni dež padu. Strokovnjaki dej zresnte se mal...pravm da Suarez ni sposoben sam pridt v priložnost al jo pa skreirat, če ga najdejo , mu jo naštimajo im pa mogoče 30% realizacijo..se pa gibljevin postavlja to pa ima od vsega kar si naštel...ce je vse tko TOP k hočš prikazat bi mogl vse zmagat brez problema, MESSI je top tle ni kej govort, o Suarezu sm že , Neymar je pa nadut in ga bo to pokopal, no ne pokopal sam nikol ne bo dosegu tistga kar bi lahko...
dajno
20. 10. 2016 12.07
+3
Dodam še da Messi igra tudi v obrambi, ko je potrebno
dajno
20. 10. 2016 12.07
+4
Dodam še da Messi igra tudi v obrambi, ko je potrebno
mmickica
20. 10. 2016 14.44
+3
sempre, ti pa očitno nisi dobro prebral, kaj sem napisala. Nikjer nisem napisala, da je bil Matheau upravičeno izključen, ker ni bil in si je dejansko zaslužil samo en rumeni karton, tako kot pišeš, toliko o tem. Da pa ne smem kritizirati igralcev kluba, za katerega navijam, ta je pa bosa...!? Zakaj že...? Vedno pohvalim in vedno kritiziram, tako "moj" klub, kot kateregakoli drugega, pač tako, kot sama vidim te zadeve in meni se tako zdi tudi prav. Če se tebi ne, je to tvoja stvar in jaz se v to ne spuščam. Povem pač svoje mnenje. In če je moje gledanje dovolj široko, ali ne..., no ja, si kaj razmišljal, da mogoče ti gledaš na stvar preveč enostransko?
265004
20. 10. 2016 15.29
mmickica preber si tvojo izjavo ko sem kritiziral Enriqueja pa ti bo vse jasno.Napisal sem samo zaradi tega.Pa tud zarad tega ker spreminjate izjave kot dež pada.Včeraj je bil Mathieju hlod,drug teden ko bo dobr igral ga boš pa hvalila.Isto se ti dogaja z Enriquejem.Najbolj si ga zagovarjala,letos si ga pa že dvakrat pljuvala in to točno zaradi tega o čemer sem jaz pisal
265004
20. 10. 2016 15.33
+3
Sportko dajva Suareza takole zaključit:me veseli da imamo različne poglede na stvari,ker ne bi bilo zanimivo če bi se o vsem strinjali.Pa vendar smo mi kavčarji tuki gor bolj slabo zajemali nogomet(jaz sem treniral drug šport)tako da neke objektivne ocene težko dajemo.Zato bodo nagrade in ankete,ki jih dajejo strokovnjaki in trenerji odločile kakšen igralec je Suarez(hlod štorast ali eden izmed treh najboljših napadalcev na svetu).Po mojem je vsekakor bližje moji oceni,ker v tak klub kot je Barcelona se ne pride iz gozda z delovno obleko a ne?
mmickica
20. 10. 2016 16.02
+7
Sempre, Matheu je zame vedno bil in bo hlod, tudi če se mu kdaj kaj posreči, tako kot bo zame Messi vedno najboljši vseh časov, tudi ko 3x zapovrstjo fali penal in tako kot bo zame Pique vedno eden najboljših branilcev, tudi če kdaj naredi kako neumno napako! Zakaj? Zato, ker se to enostavno vidi in zato, ker vsi ostali naredijo bistveno več napak. Kar se tiče Enriqueja pa zares ne vem kaj naj si mislim in točno tako sem tudi že večkrat napissla. Ne vem, zakaj tako rad obračaš moje besede?
apodgraj
21. 10. 2016 08.14
+1
NI nogometnega igralca na svetu , da bi ne napravil napake , Razlika je samo v teži napak . Pregovor pravi , kdor dela ,dela tudi napake in kdor dela več , naredi tudi več napak .Enako velja tudi za nogometaše. Kvaliteta igralca je pa tista posebnost , ki se meri tudi skozi storjene napake . Manj je takih spodrsljajev večja je njegova kvaliteta in obratno .
-MARIBOR-
20. 10. 2016 10.24
+3
Napake, napake....pa saj je normalno, ker je čisto vsak gol posledica neke napake (obrambnega igralca, veznega, golmana...) in kdo jih manj naredi je boljši.
dajno
20. 10. 2016 12.07
Trend01
20. 10. 2016 10.21
-2
Malo za "hec". Težji test za Barcelono bo v soboto, ko igra proti letos razmontirani Valenciji......
grozjak
20. 10. 2016 10.35
+12
v ligi je vsaka tekma težka, saj se vsi borijo proti barci ali realu, kot da jim je zadnja tekma (Celta nafila barcelono, potem pa izgubi za ne vem koliko z ne vem kom)
sportko47
20. 10. 2016 10.47
+10
Trend a si joint zapalil da ti je bolj lustn dons? Kje si zdej Valencijo najdu? Tut vsaka naslednja tekma bo težja za Ronaldka kot ferski otoki..Legija ipd...dve stvari mam zate, krvava nogavica še ni dokaz da je šlo za prekršek, sm sou prov še enkrat pogledat igralec Barce ( ne vem točno kdo) je bil prvi na žogi on jo na polno zadel, pol sta pa prklizila še Zabaleta in še 3n od Barce in je ( pokal ) ampak prekrška ni bilo...če hočš prodat foro da je ležal na tleh, poskodovan in bi mogl ustavt igro..ni blo časa ker se je čez 2-3 sek že zgodila roka..zakaj je prišlo do vseh teh poškodb je pa to butasto zalivanje igrišč da bo žoga hitrejša..za kva že vsak k se je kdaj ukvarjal z športom na travi ve da je ta kombinacija idealna za zdrse in s tem poškodbe...to bi tut ti lohk vedu k poxnaš vse dohtarje za kolena in njihove rešitve za poškodbe...zdej pa še prošnja iskrena...dej objav statistiko kolg golov sta dala Messi in Ronaldo v LP, katerim ekipam, v koliko tekmah in koliko iz 11 m! Lepo prosm tebi bo to v zabavo ( projekt ) men je jasn da se ne da teh dveh primerjat, enim bo pa ta podatek morda odprl oči..lepo prosim...
Paštašutar
20. 10. 2016 10.19
-19
Rusilna moc ????? Prvi trije zadetki smesni(tri katastrofalne napake),nedosojen penal za City,pred rdecim kartonom za Brava,prekrsek na Zabaleti !! Ce ekipa zmaga 4-0 je zmaga zasluzen,sam tule ni bilo nobene rusilne moci,moje mnenje je,da je bil City do izkljucitve Brava BOLJSI !!!!
grozjak
20. 10. 2016 10.32
+11
potem nisi gledal iste tekme, ali pa si imel še folijo čez ekran. sploh pa, pojdi šinfat pod realov članek, se da dosti tega napisati........
Paštašutar
20. 10. 2016 10.50
-6
Jaz sem gledal tisto tekmo,ko se je VAS komentator tik pred izkljucitvijo vratarja cudil statisticnim podatkom o strelih na gol!!!
FootballMaster
20. 10. 2016 10.53
-1
Se strinjam do izključitve je imel več od igre City
grozjak
20. 10. 2016 11.04
+7
jap, pri golu zaostanka so morali nekaj storiti. To, da so fasali še tri, pa je tudi plod cityjeve "več od igre", KAJNEDA, "STROKOVNJAKA". Vsaj oni vejo, da ni sramota izgubiti proti najboljšemu klubu na planetu................
Paštašutar
20. 10. 2016 12.01
-6
Napisu sem do izkljucitve Brava!!! Ce me spomin ne vara je bil takrat rezultat 1-0 in City izjemno napadalen On pa vejo samo to,da so zmago podarili,ampak tega ne bodo povedali naglas,vemo zakaj!!!!
dajno
20. 10. 2016 12.10
+3
Zabaleta bi moral v prvem polčasu fasat tri rumene kartone!
FootballMaster
20. 10. 2016 12.11
+0
Nima smisla komentirat. On je pač videl dominantnos Barce
grozjak
20. 10. 2016 12.46
+4
ob izključitvi brava, bi bil rezultat 2:0, če ne bi nešportno branil z roko in ostal v igri kljub tvoji "kao dominanci cityja". Ne vem od kod jih jemlješ. Ali res tako močno sovražiš Barcelono?
SUTA
20. 10. 2016 16.26
-1
berglander se pred koncem prvega polcasa bi moral bit penal za City, in ce bi zadeli za 1-1 bi bila lahko cist druga tekma... Sa kontra Barceloni je tezko piskat...
MesOjediPinGvin
20. 10. 2016 17.42
+2
Prvi trije prekrši Zabalette so bili za dva rumenjaka, dobil ni nobenega. Na drugi strani Mathieu enega kar tako za lepši dan, ker se sploh ni dotaknil Sterlinga, drugi je bil upravičen.
apodgraj
21. 10. 2016 08.37
+1
Paštašuter -Nepredstavljam si , da noben igralec na obeh straneh , ne bi napravil nobene napake . Gledali bi nogomet brez golov in brez zmagovalca . Takšen nogomet bi bil obsojen na propad in nihčne , ne bi hotel gledati takšnega nogometa , Kvalitetna moštva delajo manj napak in to je tisti faktor , ki dela razliko boljše ekipe od slabše.
-MARIBOR-
20. 10. 2016 10.14
+3
E janez z dola - tvoj Milan ne sodeluje v tem tekmovanju in nimaš kaj bolj pametnega za delat kod da trosiš neumnosti in se hvališ kako si že dovolj star in dozorel. Ampak tudi starejši nimajo vse prav.
Paštašutar
20. 10. 2016 10.11
-11
Ne razumem tega naslova,poglejte si prve tri gole (tri katastofalne napake),nedosojen penal in pa,kaj se je Zabaleti zgodilo pred rdecim kartonom za Brava!!! Ce ekipa zmaga 4-0 je zmaga absolutno zasluzena,je pa ta rezultat povsem NEREALEN in res nisem videl kaksne rusilne moci,celo nasprotno,do izkljucitve Brava je bil City BOLJSI !!!!
CURVANORD Zanetti
20. 10. 2016 10.30
+4
Navadi se na naslove zadnjic so napisali Jasmin Handanovic zabil avtogol Inter izgubil.V stozicah je bilo 14000 ljudi ki navijajo za zeleno izd.Ti novinarji na 24 ur sploh ne spremljajo tekem in niti ne vejo pri katerih klubih kdo igra,vazno da nekaj napisejo pa je za njih to koncano
grozjak
20. 10. 2016 10.31
+5
potem nisi gledal iste tekme, ali pa si imel še folijo čez ekran. sploh pa, pojdi šinfat pod realov članek, se da dosti tega napisati........
FootballMaster
20. 10. 2016 10.52
-2
Se strinjam do izključitve je imel več od igre City
+5
To pomeni da Brava ne bo niti na drugi tekmi...zanimivo
grozjak
20. 10. 2016 09.49
+3
v bistvu slabo, saj je bil Cabalero precej boljši
B2soraja
20. 10. 2016 09.35
+3
Eh Klemenčič ....(00:20) ...Jose Gvardiola ......cccc