Liga prvakov

Reprezentančni premor terjal davek pred ključnim delom sezone: Juve brez Pjace, Barca brez Arde pred spopadom v LP

Torino, Barcelona, 29. 03. 2017 17.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Marčevski reprezentančni premor se je za nekatere nogometaše končal na najslabši možen način. Pred ključnim delom sezone, je marsikateri klub zaradi poškodb ostal brez nekaterih svojih igralcev. Tako je Juventus do konca sezone ostal brez Marka Pjace, Barcelona brez Arde Turana, Everton pa brez Seamusa Colemana.

Marko Pjaca je edini gol za Juve zabil prav v osmini finala Lige prvakov proti Portu.
Marko Pjaca je edini gol za Juve zabil prav v osmini finala Lige prvakov proti Portu. FOTO: AP

Hrvaški nogometni reprezentant in napadalec Juventusa Marko Pjaca je že končal sezono. Na prijateljski tekmi med Hrvaško in Estonijo si je enaindvajsetletnik strgal križne vezi, čaka ga operacija, z igrišč pa bo odsoten od šest do osem mesecev, je sporočila hrvaška zveza. Pjaca je v Juventus prestopil pred začetkom letošnje sezone, italijanski prvaki so zanj zagrebškemu Dinamu plačali 23 milijonov evrov odškodnine. Napadalec, ki je zablestel na zadnjem evropskem prvenstvu, je za staro damo zbral 20 nastopov, dosegel pa en gol. Po novih pravilih Juventusu v času odsotnosti ne bo treba plačevati igralca, njegovo denarnico bo polnila Mednarodna nogometna zveza (Fifa), saj se je poškodba zgodila v času reprezentančne tekme, nogometaš pa bo odsoten več kot štiri tedne. Podobno bo tudi z Ircem Seamusom Colemanom, ki se je poškodoval na tekmi med Irsko in Walesom. Pjaca v Juventusu sicer zasluži 1,8 milijona evrov na leto.

Katalonski nogometni velikan Barcelona je sporočil, da bo zaradi poškodbe desne stegenske mišice turški reprezentant Arda Turan odsoten okrog tri tedne. To pomeni, da bo vezist izpustil prvenstveni tekmi z Granado in Sevillo, najverjetneje pa tudi prvo četrtfinalno tekmo lige prvakov proti Juventusu. Turan je igral zadnjo tekmo Turčije v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018 proti Finski (2:0). Juventus in Barcelona se bosta sicer pomerila v četrtfinalu letošnje Lige prvakov. Prva tekma bo odigrana 11. aprila v Torinu, povratna pa 19. aprila v Barceloni. Juve je v osmini finala izločil Porto, strelec enega iz med golov pa je bil prav Marko Pjaca, med tem ko je Barcelona po epskem preobratu izločila francoski PSG. Četrtfinalni obračun bo sicer ponovitev finala iz leta 2015, ko je katalonski klub sredi Berlina slavil s 3:1.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Matej Šinkovec
31. 03. 2017 20.20
Kdo je Pjaca...Nogomet Glejte pa boste vedeli.....😈😈
Paštašutar
31. 03. 2017 09.00
Kdo je Pjaca ???????????????
poserjemsenavas
30. 03. 2017 18.31
+1
arda se bo ful poznal, bo na klopi prazno mesto