Liga prvakov

Roma je povedla, a se je Šahtar na koncu veselil domače zmage

Doneck, 21. 02. 2018 18.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov sta se pomerila Šahtar in Roma. Na Donbass Areni se je razpletlo po željah domače zasedbe, čeprav je italijansko moštvo povedlo, na koncu se iz Ukrajine vračajo s porazom (2:1). Odločil je gol Freda v 71. minuti.

Cengiz Under je dosegel gol za Romo v prvem polčasu.
Cengiz Under je dosegel gol za Romo v prvem polčasu. FOTO: AP

Uvodni dvoboj ukrajinskega in italijanskega tekmeca v Ligi prvakov je bil v prvem polčasu pisan na kožo Romi, saj so prvi povedli, a so gostitelji v drugem polčasu rezultat preobrnili z dvema zaporednima goloma. Šahtar sicer stavi na brazilsko nogometno šolo, saj je bilo v prvi postavi kar pet Brazilcev in en Argentinec, pri Romi pa je bila v udarni enajsterici kombinacija "združenih narodov" (Brazilec, Belgijec, Grk, Turek, Srb, Nizozemec, Argentinec...), od domačih adutov sta bila na začetku v postavi kapetan Daniele De Rossi in Alessandro Florenzi.

V 41. minuti vodstvo za Romo, po podaji Edina Džeka se je za hrbtom obrambe Šahtarja znašel 20-letni Cengiz Ünder, njegov strel je vratar Andrij Pijatov še malce odbil z roko, a je žoga končala v mreži. Na začetku drugega polčasa je Šahtar hitro izenačil, samostojno akcijo je uspešno izvedel Facundo Ferreyra v 52. minuti. Slabih 20 minut kasneje pa so gostitelji prešli v vodstvo. Brazilec Fred je natančno izvedel prosti strel z roba kazenskega prostora, žoga se je od prečke odbila v gol nemočnega vratarja Alissona Beckerja. To je bil končni izid tekme, čeprav bi lahko Šahtar v zaključku tekme še povišal vodstvo.

Povratna tekma bo na sporedu 13. marca v Rimu.

Edin Džeko
Edin Džeko FOTO: AP

Izid:
Šahtar Doneck - Roma 2:1 (0:1)
Ferreyra 52., Fred 71.; Ünder 41.
Šahtar: Pjatov, Ismaily, Rakitski, Krivtsov (Ordets, 48.), Butko, Fred, Stepanenko, Bernard, Taison, Marlos, Ferreyra;
Roma: Alisson, Florenzi (Peres 71.), Manolas, Fazio, Kolarov, De Rossi, Strootman, Under (Gerson, 71.), Nainggolan (Defrei, 83.), Perotti, Džeko;

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

poserjemsenavas
22. 02. 2018 08.35
+3
to bi morali prenašat ne pa dolgcajt v sevilli. kaj je delal romin golman, čuda