Liga prvakov

Nasri žali Vardyja in pravi, da je Anglež 'goljuf', trener Shakespeare odločno brani varovanca

Sevilla, Leicester, 16. 03. 2017 14.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Kot da se vezist Seville Samir Nasri z izključitvijo na tekmi z Leicester Cityjem ni že dovolj osramotil, je Francoz zdaj še prilil olja na ogenj z nekaterimi novimi izjavami o Jamieju Vardyju. Napadalec Leicestra je v drugem polčasu povratne tekme osmine finala Lige prvakov izsilil Nasrijevo izključitev, 29-letni Marseillčan pa se še ni pomiril.

"Goljuf" ali ne? Jamie Vardy (levo) bo v petek čakal na nasprotnika v četrtfinalu Lige prvakov.
"Goljuf" ali ne? Jamie Vardy (levo) bo v petek čakal na nasprotnika v četrtfinalu Lige prvakov. FOTO: AP
"Jamie ni goljuf in to nikoli ni bil," je na novinarski konferenci pred naslednjo ligaško preizkušnjo Nasriju žogico vrnil trener lisjakov Craig Shakespeare. "Mislim, da se je Jamie na njegove izjave dobro odzval in to poglavje smo zaprli. Tekme je konec, sodnik se je odločil in moramo naprej," je še povedal uspešni strateg. Vardyja je, za razliko od zvezdnika Manchester Uniteda Wayna Rooneyja, za naslednje preizkušnje angleške reprezentance vpoklical tudi selektor Gareth Southgate. Anglija (10 točk) v kvalifikacijski skupini F vodi za dve točki pred Slovenijo (8) in Slovaško (6).

Sevillin vezist Samir Nasri še ni predelal dogodkov iz Leicestra, kjer so rdeče-beli vsaj malce presenetljivo zapravili prednost s prve tekme osmine finala Lige prvakov in izpadli proti domačemu Leicester Cityju (2:0). Napadalec lisjakov Jamie Vardy se je z Nasrijem na štiri oči pomeril v drugem polčasu, srboriti Marseillčan pa je "naslonil čelo" na podobno nepopustljivega angleškega reprezentanta iz Sheffielda. Glavni sodnik je obema petelinoma pokazal rumeni karton, ki je bil za Nasrija drugi, nekdanji francoski reprezentant pa je zdaj Vardyja označil za "goljufa". Nasri za Sevillo sicer igra kot posojeni nogometaš Manchester Cityja, za njim je vzpodbudnih nekaj mesecev, ki pa jih je pokvaril z nerazumljivo reakcijo, ki mu je v 74. minuti prinesla izključitev, ko je Sevilla lovila gol v gosteh, s katerim bi izsilila podaljšek. Leicester je nato proti deseterici Andaluzijcev zadržal rezultat 2:0 in napredoval s skupnih 3:2.

 "Nič ni rekel, da dobro je odigral. Pomerila sva se iz oči v oči in nato je padel na tla. Mislil sem, da bo angleški nogometaš bolj čvrst. On je bil tisti, ki mi je prišel v obraz, nato pa je padel na tla. Dobro je odigral vse skupaj," se z razpletom ni želel pomiriti Nasri. "Zame je goljuf. Ker če bi bil tujec, bi ga vi, angleški mediji, označili za goljufa. Goljuf je. Vodili so z 2:0, igraj igro kot moški. Zmagaj. Nisi boljši od nas, a zmagujete z 2:0, uvrstili se boste naprej, samo igrajte. Imate kakovost, ste reprezentant, tega ti ni treba storiti," je nadaljeval Francoz, ki kljub posnetkom še vedno trdi, da se Vardyja ni dotaknil.

Nasri (na fotografiji) je soigralce s potezo v drugem polčasu pustil na cedilu.
Nasri (na fotografiji) je soigralce s potezo v drugem polčasu pustil na cedilu. FOTO: AP
Leicester bo v petek (prenos ob 12. uri na 24ur.com) izvedel za ime nasprotnika v četrtfinalu Lige prvakov. Na naši spletni strani si boste lahko kasneje ogledali tudi žreb četrtfinala Lige Evropa.

"Če sem storil napako? Da, toda nisem se ga dotaknil. Nisem storil nobenega giba z glavo. On je padel na tla in nato nama je sodnik pokazal rumena kartona. Ne verjamete? Poglejte posnetke," je bil v svoj prav po tekmi na stadionu King Power prepričan Nasri. "Če je simuliral? Je, a to mu je dobro uspelo. O tem bi moral prej razmisliti, moral bi biti pametnejši. Če povem resnico, potem mislim, da je ne boste mogli napisati. Zelo rad bi govoril z njim, a veste, da je kamer preveč, za varnost je predobro poskrbljeno, moram pa razmišljati o naslednjem letu, da ne dobim visoke kazni. Presenečen sem bil, a kot sem rekel: moral bi bolj razmišljati in ne bi se smel odzvati. A daj no, fant, izgubljam, vidim celo reč, kako bomo izpadli iz Lige prvakov, kar je za nas velik udarec, bila je le reakcija."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TomažNovak
17. 03. 2017 08.56
+0
Vardy je tretjerazredni igralec v tretjerazrednem klubu.
Brcavrit
17. 03. 2017 09.07
-1
Pa še vedno v tednu dni zasluži več, kot boš ti v lajfu!
TomažNovak
17. 03. 2017 09.22
Trenutno da, dolgoročno pa ne. Nihče ne jamči, da vsega ne bo pognal po žili ali po grlu, ko neha nabijati žogo.
grozjak
16. 03. 2017 20.24
za city sem zadel, da bo zaključil v lp za to sezono, lester me je pa presenetil z uvrstitvijo v četrtfinale.......sploh če pogledamo, kako sevilla drži korak v la ligi....
CURVANORD Zanetti
16. 03. 2017 18.01
+2
Sploh ni padel na tla kera komedija