Liga prvakov

Sevilla v Maribor na krilih zmag in brez odličnega Francoza: 'Čaka nas slabši nasprotnik in mrzla Slovenija'

Sevilla, 04. 12. 2017 21.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ekipa Seville bo v torek v Maribor pripotovala brez enega največjih zvezdnikov, vezista Stevena N'Zonzija, a to ni prav nič skalilo vzdušja v andaluzijskem taboru, kjer si že namejo roke pred velikim derbijem z Real Madridom. Prenos zadnje tekme skupinskega dela Lige prvakov iz Ljudskega vrta v sredo ob 20. uri samo na POP TV in VOYO.

Po tem, ko so prebrodili uvodni šok po razkritju, da ima trener Eduardo Berizzo raka, se življenje pri nogometnem klubu Sevilla počasi vrača v ustaljene tirnice. Berizzo prek svojega pomočnika Ernesta Marcuccija vsak dan podrobno spremlja vsako podrobnost v povezavi s svojim moštvom, ki ga sicer resda gleda le prek TV-zaslonov. Tako je bilo tudi minuli konec tedna, ko so rdeče-beli na domačem stadionu Ramona Sancheza Pizjuana ugnali Deportivo iz La Corune (2:0). Sevilla se je na zadnjih nekaj tekmah izkazala s skorajda pravljičnimi povratki oziroma preobrati, zadnja predstava, ki je bila prva ligaška pod taktirko Marcuccija, pa je bila veliko zanesljivejša.

Berizzo se je tik pred norim slavjem na tekmi z Liverpoolom (3:3) sporekel z N'Zonzijem, ki je vse od tedaj "na hladnem".
Berizzo se je tik pred norim slavjem na tekmi z Liverpoolom (3:3) sporekel z N'Zonzijem, ki je vse od tedaj "na hladnem". FOTO: AP

A tabor sredinih gostov v Ljudskem vrtu še vedno pesti težava z enim največjih zvezdnikov v moštvu, Francozom Stevenom N'Zonzijem, ki je vse od epskega remija z Liverpoolom (Sevilla je doma v Ligi prvakov že zaostajala z 0:3 in nato remizirala s 3:3) na stranskem tiru. Tako bo tudi pod Kalvarijo, saj Marcucci oziroma Berizzo na seznam potnikov za sredin obračun N'Zonzija nista uvrstila. Nekdanji mladi in zdaj občasni članski francoski reprezentant je pred prihodom v Španijo igral za Amiens, Blackburn Rovers in Stoke City, mediji pa napovedujejo njegov skorajšnji povratek na Otok, trenutna situacija v moštvu je govorice le še okrepila. Po zelo dobrih predstavah v minuli sezoni je bil N'Zonzi že pred meseci na robu odhoda, ki bi se po dveh letih in pol v seviljskih vrstah zdaj očitno res lahko zgodil.

Vijoličasti so bili v Sevilli nemočni, hat-trick pa je v mrežo Jasmina Handanovića zabil Wissam Ben Yedder.
Vijoličasti so bili v Sevilli nemočni, hat-trick pa je v mrežo Jasmina Handanovića zabil Wissam Ben Yedder. FOTO: AP

"Potreben je najmanj remi"
A z N'Zonzijem se v Andaluziji ne ukvarjajo preveč podrobno, Sevilla ima v Guidu Pizarru, enemu od junakov omenjene tekme z Liverpoolom, izvrstno zamenjavo. Lokalni dnevnik Diario de Sevilla je teden, v katerega smo vstopili, napovedal kot "teden pričakovanja", saj rdeče-bele po gostovanju v Ljudskem vrtu čaka še pot na mitski Santiago Bernabeu. Španski kolegi omenjajo pozitivno vzdušje, ki je v klubu zavladalo kljub zdravstvenim težavam glavnega trenerja Berizza. "Ni časa, da bi se gledali v ogledalu, toda ni slabo opozoriti na to, da je Sevilla Berizza in Marcuccija, ki je vodil tekmi s Cartageno in Deporjem, v tem trenutku sezone na petem mestu po številu točk v klubski zgodovini," pišejo pri dnevniku iz Seville, kjer opozarjajo, da so Berizzovi varovanci gostovali pri vseh glavnih kandidatih za naslov, le še pri Realu ne. "Ta teden bi moral prinesti potrditev uvrstitve v osmino finala Lige prvakov," so optimistični španski kolegi. "V sredino tekmo strokovno vodstvo in celotno moštvo vlaga vse svoje moči, da bi prinesla napredovanje, za katerega potrebujejo najmanj remi."

Opozarjajo, da Sevillo čaka "slabši nasprotnik" in "mrzla Slovenija", torej bo imel Real boljše pogoje za pripravo na ligaški derbi, ker ima že zagotovljeno drugo mesto v Ligi prvakov in mu na zadnjo tekmo z Borussio Dortmund ne bo potrebno oditi iz države. 

Pasica Maribor - Sevilla
Pasica Maribor - Sevilla FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CURVANORD Zanetti
05. 12. 2017 18.03
+2
Ko bi jih premagali z golov Tavaresa v 94 minuti, naj gredo z dolgim nosom domov
viol?nibojevnik
05. 12. 2017 18.21
Ne, gol bo dal Meša iz bolniške postelje ;)
RayManzarek
05. 12. 2017 19.26
+1
Bigbadjohn
04. 12. 2017 22.35
+12
Kaj mislijo s tem "slabši nasprotnik"? A ne vejo, da je Maribor šampijon?! ma kje ti žvijo..))
zeleleni
05. 12. 2017 09.26
+1
zzugma
05. 12. 2017 20.22
+2
Naj oni kar govorijo "slabši nasprotnik" .... so že igrali z nami in šli z dolgimi nosi ... to je samo dobro za nas! Dejstvo je, da za zmago, se bodo morali pošteno potruditi, pošteno!!!