Liga prvakov

VIDEO: Prebrisani lisjaki še niso rekli zadnje, Leicester v Sevillii poražen, a ima gol v gosteh

Sevilla, 22. 02. 2017 22.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

V izjemnem vzdušju stadiona Ramon Sanchez Pizjuan sta se na prvi tekmi osmine finala elitne Lige prvakov pomerila Sevilla in angleški prvak Leicester City. Zmage z 2:1 pa so se veselili domačini, katere je večino časa v obup spravljal vratar Kasper Schmeichel, Jamie Vardy pa je dosegel pomemben gol v gosteh.

Veselje nogometašev Seville ob vodilnem zadetku.
Veselje nogometašev Seville ob vodilnem zadetku. FOTO: AP

Sevilla je v letošnji sezoni z uvrstitvijo v izločilne boje Lige prvakov prekinila svojo vladavino v Ligi Evropa, katero je osvojila kar trikrat zapored. Nazadnje lani, ko je v Baslu v velikem finalu premagala prav angleškega nasprotnika Liverpool. Tokrat pa je na nasprotni strani Andaluzijcev stal angleški prvak Leicester City, ki pa je v letošnji sezoni daleč od lanske šampionske forme in bo najbrž v Evropi reševal sezono, saj se bo v Premier League boril za obstanek. 

Srečanje pred razgretimi domačini navijači so bolje otvorili domačini, za katere je kot prvi v poskusil Pablo Sarabia. Omenjeni je po samostojni akciji prišel do strela na robu kazenskega prostora, a je žoga zletela čez prečko vrat Leicester Cityja. Varovanci Jorgeja Sampaolija so hitro prevzeli pobudo na igrišču in si v 12. minuti priigrali najlepšo priložnost, da povedejo. Wes Morgan je z nespametnim prekrškom v svojem kazenskem prostoru podrl Joaquina Correjo in glavni sodnik Celement Turpin je brez oklevanja pokazal na belo točko. Žogo je na belo piko postavil kar Correa sam, a je Kasper Schmeichel njegovo namero prebral in slab strel ubranil. Tako se je znova izkazalo tisto nepisano nogometno pravilo, da naj ne bi nogometaš, ki je priigral enajstmetrovko, jo potem tudi izvajal. Tako je po zapravljeni priložnosti Seville ostalo pri začetnih 0:0. Andaluzijci so znova zapretili v 21. minuti, ko je z roba kazenskega prostora silovito sprožil Sergio Escudero, a je bil Schmeichel dobro postavljen in je s fantastično obrambo ob svoji levi vratnici preprečil vodstvo domačinov. Štiri minute kasneje pa so Andaluzijci povedli. Victor Vitolo je poslal izjemen predložek na drugo vratnico gostujočega kazenskega prostora, kjer pa je Sarabia z nebeškim skokom preskočil Christiana Fuchsa, ter žogo poslal v 'malo mrežico'. Sccmeichel je bil nemočen, domači navijači pa so bučno proslavili vodstvo svojih fantov. Kmalu za tem je lepo priložnost za povišanje prednosti zapravil še Stevan Jovetić, ki je iz ugodnega položaja znova prislil danskega čuvaja v dresu Leicestra v odlično obrambo. Schmeichel je bil na delu nekaj trenutkov kasneje, ko ga je z novim strelom preizkusil strelec gola Sarabia. Gostujoči navijači so uživali v predstavi svojega vratarja in mu namenili bučen aplavz in nekaj pesmi. V 32. minuti je Vitolo prišel do žoge v osrčju kazenskega prostora, a slabo zaključil in ostalo je pri 1:0. Vse, kar se je dogajalo na srečanju, se je dogajalo pred in v kazenskem prostoru gostov. Naslednji je s strelom z razdalje poskusil osmoljenec Correa, a tudi temu strelu je bil Schmeichel kos. Do konca polčasa je Leicester uspel nekoliko umiriti Sevillo in ji ni dopuščal več toliko priložnosti. Zadnjo je v sodnikovem dodatku zapravil še Vitolo, ki je z glavo streljal čez gol. Tako se je prvi polčas končal, Sevilla pa je na odmor odšla z minimalno prednost, gostje pa so se lahko zahvalili vratarju, da ni bil njihov zaostanek še večji.

Jamie Vardy je dosegel izjemno pomemben gol v gosteh za svoje moštvo.
Jamie Vardy je dosegel izjemno pomemben gol v gosteh za svoje moštvo. FOTO: AP

V nadaljevanju so prvi zapretili gostje, za katere je poskusil Ahmed Musa, a je njegov močan strel za las švignil mimo desne vratnice Sergia Rica, ki sicer na srečanju ni imel prav nobenega dela. Na drugi strani je Schmeichla 'ogrel' še Mariano, a tudi njegov strel iz razdalje ni bil dovolj, da bi moral Danec še drugič na srečanju po žogo v svojo mrežo. Nato je Rico ustavil še strel Wilfreda Ndidija, ki je meril preveč po sredini, čeprav je bil v ugodnem položaju za zaključek. V 50. minuti je najlepšo priložnost zapravil Vitolo, ki je iz težkega kota uspel sprožiti in žogo poslal med nogama Schmeichla, a je nato belo usnje švignilo po golovi črti in se odbilo na varno za gostujočo mrežo. Dancu je na pomoč priskočil tudi okvir vrat, ki je spremenil smer žogi. Strelski šov na vrata lisjakov se je nadaljeval tudi v naslednji akciji, ko je znova nevarno sprožil Sarabia, a tokrat se je zatresel zgolj zunanji del mreže. Po uri igre je v eni redkih akcij zapretil tudi angleški prvak. Danny Drinkwater je prišel nekoliko srečno do žoge in se na robu kazenskega prostora nemudoma odločil za strel, ki bi šel v okvir vrat, a se je žoga odbila od enega iz med domačih branilcev in za nekaj centimetrov švignila mimo desne vratnice Sergia Rica, ki je bil zaradi spremenjeni smeri povsem na napačni nogi. V 62. minuti pa je moral drugič po žogo v svojo mrežo gostujoči vratar. Andaluzijci so izpeljali bliskovit protinapad. Jovetić je imentino zadržal žogo v kazenskem prostoru, se obrnil in lepo zaposlil osamljenega Correo, ki je s pomočjo prečke žogo zabil v gol Leicestra in povedel Sevillo v vodstvo z 2:0. V 71. minuti pa so obmolknili domači navijači. Leicester, ki je bil celo tekmo nenevaren je prišel do zadetka v gosteh. Drinkwater je poslal izjemen predložek z leve strani, v petmetrskem prostoru pa je bil na pravem mestu Jamie Vardy, ki je brez težav premagal Rica. Lisjaki so tako prišli do izjemno pomembnega gola v gosteh. Takoj za tem bi lahko Vardy zadel še enkrat, a je bil tokrat Rico na pravem mestu in brez težav ubranil poskus angleškega reprezentanta. Deset minut pred koncem je z ambicioznim strelom poskusil Jovetić, a ni bil blizu zadetka. Sevilla je iskala tretji zadetek, s katerim bi si omogočila lažje gostovanje na King Power stadionu v Leicestru. Tri minute kasneje je Vitolo znova prisili Schmeichla v izjemno obrambo. V 89. minuti pa se je znova zatresel okvir vrat. Tokrat je skok po kotu dobil domači branilec Adil Rami in že premagal danskega čuvaja mreže, veselje pa mu je preprečila prečka. Do konca srečanja si Andaluzijci niso pripravili še ene priložnosti za dosego zadetka in jih čaka še zahtevnih 90 minut v Leicestru, če se bodo želeli uvrstiti v četrtfinale. Leicester je res da utrpel novi poraz, a jim rezultat zagotovo nekoliko dvignil moralo tudi za tekme v domačem prvenstvu, kjer nujno potrebujejo točke, če ne želijo kot aktualni prvaki izpasti v nižji rang tekmovanja.

Izid:
Sevilla - Leicester City 2:1 (1:0)
Sarabia 25., Correa 62.; Vardy 71.
Correa je v 12. minuti zapravil enajstmetrovko za Sevillo

Postavi:
Sevilla: Sergio Rico, Rami, Langlet (Carrico 55.), Escudero, Sarabia, Nasri, N'Zonzi, Vitolo, Mariano, Jovetić, Correa (Iborra 63.)
Leicester: Schmeichel, Simpson, Morgan, Huth, Fuchs, Albrighton (Amartey 88.), Drinkwater, Ndidi, Musa (Gray 58.), Mahrez, Vardy
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Chelsea1991
22. 02. 2017 22.50
-3
BRUKA za seviljo, glede na prosti pad lestra in da ga v angliji premaga vsak tretjeligaš z deseterico bi moral biti rezultat najmanj 5:0 haha
roberto-q4
23. 02. 2017 08.03
+3
Chelsea1991 - tekme lige prvakov so nekaj drugega kot ligaške tekme in lokalne pokalne tekme .. drugo je vzdušje ter predvsem motivacija - verjamem da je v PL Leicester totalno demotiviran zaradi rezultatov in vsega skupaj, na drugi strani pa ima rezulte v LP zelo solidne in temu primeren je tudi njihov odziv :)) tudi sicer je motivacija višja proti boljšim nasprotnikom, zato pa premagujejo "majhne" ekipe velikane, ker jih žene nekaj več česar nimajo proti sebi enakovrednim ekipam :) zato posploševanje, da je Sevilla slaba ekipa ker je PREMAGALA Leicester samo z golom razloke nima smisla..moje mnenje je, da se lahko Sevilla na 2 tekmah enakovredno kosa z vsako angleško ekipo (ne rečem da bi vsako premagali ampak zagotovo bi bili pa enakovreden tekmec npr. Arsenalu in Cityju - dokaz je tudi to, da so 3x zapored zmagali LE :)