Liga prvakov

Simeone svojo prihodnost pogojuje z vrhunskimi okrepitvami, navijači ga prosijo: 'Ostani, to je tvoj dom!'

Madrid, 30. 05. 2016 14.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Za navijače Atletica bi lahko nov udarec po izgubljenem finalu Lige prvakov sledil že kmalu. Vprašljiva je namreč prihodnost trenerja Diega Simeoneja, ki si je danes pred stadionom Vicente Calderon že lahko prebral poseben napis. Argentinec nadaljevanje dela v Madridu bojda pogojuje z močnimi okrepitvami.

Simeone je boleče izgubil še en finale Lige prvakov.
Simeone je boleče izgubil še en finale Lige prvakov. FOTO: AP
Po nekaterih informacijah Simeoneju njegov nekdanji klub Inter iz Milana ponuja sto milijonov evrov za pet sezon na San Siru. A v taboru Atletica naj bi bili prepričani, da jih Argentinec (še) ne bo zapustil, je poročal dnevnik MARCA.

Diego Simeone je z Atleticom od svojega prihoda (oziroma povratka) v klub leta 2011 rasel iz sezone v sezono. V soboto so rdeče-beli po zmagi v Ligi Evropa odigrali še drugi finale Lige prvakov, a ga tako kot vsakič v zgodovini kluba boleče izgubili v zaključku tekme. Argentinski trener ekipe slovenskega vratarja Jana Oblaka je na novinarski konferenci po prazu z Realom deloval povsem poklapano in napovedal razmislek o prihodnosti. Dnevnik AS je danes poročal, da je svoje želje, ki vključujejo predvsem primerne okrepitve, ki bi bile v skladu s trenutnim statusom Atletica, že prenesel vodilnim. Simeonejeve besede so v Milanu presenetile prav vse, sam pa si želi igralcev, s katerimi bi se lahko na domači fronti še naprej boril z Barcelono in Real Madridom, v Evropi pa z vsemi ostalimi velikani.

"Simeone meni, da bi se morala rast, skozi katero je šel klub vse od njegovega prihoda decembra 2011, skladati z ekonomskim vidikom in od kluba zahteva vrhunske okrepitve," so zapisali pri dnevniku AS. Direktorja Miguela Angela Gila Marina čaka težka naloga ob skromne(jše)m proračunu, vsaj v primerjavi z največjimi evropskimi klubi. Pozimi je klub zapustil Jackson Martinez, ki je bil zveneča okrepitev, dobljenih 42 milijonov evrov pa niso vložili v kakšnega preverjenega strelca, kar ni zadovoljilo Simeoneja. Benficin vezist Nicolas Gaitan je bil prva zahteva argentinskega vezista in poleti bo res okrepil Atletico, svojemu strategu pa so pripravljeni tudi povišati plačo. "Simeone meni, da je njegov projekt morda že dosegel svoj vrhunec in da bo zelo težko še naprej tekmovati z Madridom in Barcelono ter se še enkrat uvrstiti v finale Lige prvakov. Bolje bi bilo zamenjati sredino," je trenutno Simeonejevo razpoloženje še prenesel AS. Ni skrivnost, da bo nekoč sedel na klop Interja, o tem je že večkrat povsem odkrito spregovoril, saj si želi voditi klube, v katerih je nekoč igral. A na klopi Interja zaenkrat še vedno sedi Roberto Mancini, ki pa bi lahko kmalu postal selektor Italije ...

Navijači so že pokazali, kaj si mislijo o tem, če bi Simeone moral ostati. Vse od finala v Milanu so družbena omrežja polna sporočil podpore, poleg stadiona Vicenteja Calderona se je danes pojavil tudi napis: "Cholo, ostani. ATM (Atletico de Madrid, op. a.). To je tvoj dom in tvoja družina." Privrženci rdeče-belih so po dramatični tekmi z mestnim tekmecem in porazu po izvajanju enajstmetrovk stopili tudi za tragičnega junaka Juanfrana, ki je zgrešil odločilni strel z bele točke, nato pa se navijačem opravičeval na zelenici. Že na San Siru je dobil stoječe ovacije, zdaj so mu sestavili tudi ganljivo sporočilo. "Če bi danes lahko govoril s tabo, Juanfran, bi se ti opravičil enako globoko in čustveno, kot si se nam ti na San Siru," piše v dolgem pismu, ki se je pojavilo v medijih. "Opravičil bi se ti, ker te nisem podpiral na vsakem metru, ki si ga pretekel v tem dresu in prosil bi te odpuščanja, ker nisem začutil vsakega udarca, ki si ga prejel in te prosil odpuščanja za vsako kapljico znoja, ki si jo izločil. Prosil bi te odpuščanja, ker si zgrešil enajstmetrovko, toda nas nikoli nisi pustil na cedilu, Atleti pa smo vedno hvaležni ... Zahvalil bi se tebi in celotni ekipi, ker sem z vami verjel in ker vedno obstaja jutri, če pa parafraziram naše izrek - nikoli ne bom nehal verjeti, dokler bom ponosen na naše igralce. To ti, Juanfran, pravim s solzami v očeh ..."

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

yoloyo
31. 05. 2016 15.21
na zivce mu gre ker ga je premagal frisn trener ki ima prakticno all star ekipo on pa more sparat.
bullitt
30. 05. 2016 17.50
+20
nikjer ne bo več naredil kot tu, enostavno Atletico mu je res zelo usojen, sam par dobrih igralcev in bodo glavni v Evropi
Trend01
30. 05. 2016 18.22
+8
Ja, a bo težko. Danes Atleti sestojijo iz igralcev, ki so dejanski garači. Neumorni! Želi še nekaj top igralcev. In ima prav. Ne vidim pa top igralcev, ki bi bili pripravljeni tako garati v ekipi. Torej, redno preteči 12+ km na tekmo.
PartyTime
30. 05. 2016 19.49
-2
Samo da se ne ponovi Valencia. 2x finale lige prvakov zapored in 2x poraz... potem pa samo se navzdol.
vrtojb
30. 05. 2016 17.27
+8
trener, ki je spravil na kolena barvo, si zasluži najboljse
Luka Radeka
30. 05. 2016 16.16
-4
morda inter baje 100 mil za 5 let ponudba ki se ne odbija.
CURVANORD Zanetti
30. 05. 2016 16.54
+6
Ni takega denarja na razpolago,niti ni pravih igralcev za njegovo igro.