Liga prvakov

Simeone kljub porazu zadovoljen, Ancelotti priznal, da v osmini finala noče Real Madrida

München, 07. 12. 2016 10.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trener Atletico Madrida Diego Simeone je bil kljub porazu njegove ekipe v Münchnu zadovoljen, Carlo Ancelotti pa je po zmagi poudaril, da ga drugo mesto v skupini ne skrbi, saj da razlike med prvo- in drugouvrščenimi ekipami v skupinskem delu Lige prvakov niso velike.

Več videovsebin
  • Vrhunci srečanja Bayern München - Atletico Madrid
    02:56
    Vrhunci srečanja Bayern München - Atletico Madrid
  • Mojstrovina Roberta Lewandowskega na tekmi z Atleticom
    01:25
    Mojstrovina Roberta Lewandowskega na tekmi z Atleticom

"Ideja s Carrascom in Griezmannom v napadu se je izkazala za dobro v prvih 15 minutah tekme. Neuer je pri obeh priložnostih, ki smo jih imeli, obakrat dobro reagiral. Gol jim je prišel prav. Spominjal se bom zadnjih 15 minut tekme, kjer je Atletico počel tisto, kar mora početi. In to je dobro za tekme, ki še prihajajo," je po porazu na areni Allianz pojasnil trener Atletica Diego Simeone. Na vprašanje, zakaj je postavil slovenskega čuvaja mreže Jana Oblaka v vrata kljub temu, da je bilo v skupini D že vse odločeno pred derbijem v Münchnu, je Simeone odgovoril: "To je bila zadnja tekma skupinskega dela in vedno je bolje zmagati kot izgubiti."

Simeone je bil kljub porazu v Münchnu po tekmi zadovoljen.
Simeone je bil kljub porazu v Münchnu po tekmi zadovoljen. FOTO: AP

Na drugi strani je bil trener Bayerna Carlo Ancelotti zadovoljen s tem, kako je ekipa reaigrala na tekmi, ki ni odločala več o ničemer, a je bila pomembna za samozavest. "Zakomplicirali smo si položaj s porazom v Rostovu. Želeli smo biti prvi, toda mislim, da drugo mesto ne bo spremenilo veliko. Pred vodilnimi in drugovurščenimi klubi ni velike razlike. Počakali bomo na žreb," je po zmagi nad Atleticom razlagal Ancelotti. Ta je priznal, da si v osmini finala ne želi srečati svoje nekdanje ekipe Real Madrida. "Ne želimo si Reala (ta prvega mesta v svoji skupini še nima zagotovljenega in si ga bo skušal rezervirati nocoj v prenosu na Kanalu A in VOYO ob 20.30, ko na Bernabeuu gosti Borussio Dortmund), toda moramo počakati. Na drugem mestu je precej močnih ekip. Žreb bo zapleten za vse."

Ancelotti verjame, da drugo mesto za Bayern v nadaljevanju Lige prvakov ne pomeni nič slabega.
Ancelotti verjame, da drugo mesto za Bayern v nadaljevanju Lige prvakov ne pomeni nič slabega. FOTO: AP

In res bo tako. Pravzaprav je vprašanje, s katerim se poigravajo španski mediji v zadnjem času, ali se Real Madridu resno izplača igrati za prvo mesto v skupini F, povsem na mestu. Že zdaj je namreč jasno, da bo v drugem bobnu, kjer bodo drugouvrščene ekipe skupinskega dela, kar nekaj t. i. krokodilov. To so za zdaj Bayern, Manchester City, Bayer Leverkusen, PSG in Benfica. V kolikor bi Real Madrid zaključil kot drugi, bi se avtomatsko izognil španskima ekipama Atletica in Barcelone in morda celo Sevilli, če ta zaključi na prvem mestu. Na prvem mestu pa so zaključile manj renomirane ekipe, kot so Leicester, Napoli in Monaco. A v Madridu pravijo, da ne bodo špekulirali in da gredo nocoj po prvo mesto.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PIERREBRICE
07. 12. 2016 10.16
+8
Ancelottiju se bo želja uresničila, ker Dortmund danes ne bo izgubil in bo Real ostal drugi v skupini! Mia san mia
Ka pa mislis
07. 12. 2016 11.49
-3
Js pa mislim da bo real uspel zmagat, nekak tezko, ampak bo :-)