Liga prvakov

Simeone uničuje nogomet, pravi nekdanji trener Ranka Stojića, Hummels že pred povratno tekmo član Bayerna?

Amsterdam, Dortmund, 28. 04. 2016 20.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Vsi niso bili navdušeni nad predstavo Atletica proti Bayernu. Zelo kritičen je (bil) nekdanji trener Ajaxa Aad de Mos, ki je stopil v bran Josepu Guardioli. Katalonec je v nemških medijih deležen številnih kritik, toda pozornost je zdaj preusmerila zgodba z Matsom Hummelsom.

Nepopustljivi slog Simeoneja, ki ga je prenesel tudi na ekipo Atletica, ni po godu vsem.
Nepopustljivi slog Simeoneja, ki ga je prenesel tudi na ekipo Atletica, ni po godu vsem. FOTO: AP

Tudi zaključek tokratne sezone bo očitno v znamenju nogometaša, ki želi iz Borussie Dortmund prestopiti v vrste velikega nasprotnika Bayerna. Bavarci so sredi tedna izgubili prvo tekmo polfinala Lige prvakov proti Atletico Madridu (1:0), kjer je Josep Guardiola znova eksperimentiral s prvo postavo, ki je nestanovitna že več mesecev. Rdeče mučijo hude težave s poškodbami, predvsem v zadnji vrsti, kjer bi lahko Bayern kmalu okrepil Mats Hummels. Nekdanji "šolarček" bavarskega velikana je klub po vsega enem nastopu zapustil leta 2009, zdaj pa bi se rad po isti poti vrnil nazaj na Allianz Areno. Željo svojega nogometaša je po tednih govoric v četrtek potrdila tudi Borussia. A zaenkrat konkretne ponudbe na Signal Iduna Parku še ni. Hummelsa so sicer poleti povezovali z Manchester Unitedom, a se je rdečim vragom javno zahvalil, čeprav je enkrat dejal, 

"Še vedno ni konkretne ponudbe za Hummelsa, ki bo ostal v klubu, razen v primeru, če bi prišla ponudba, ki bi zelo zanimala Borussio Dortmund,"
so sporočili iz tabora črno-rumenih. "Mats Hummels nas je obvestil, da si želi letos poleti prestopiti v vrste velikega rivala Bayerna. Igralec ima sklenjeno pogodbo s klubom do 30. junija 2017 in nima odkupne klavzule, tako je z vsemi ostalimi našimi igralci," so na nova trda pogajanja namignili iz nemških revirjev, od koder sta v zadnjih letih odšla že Mario Götze in Robert Lewandowski, Poljak šele po izteku pogodbe, Götze pa po spornem plačilu odkupne klavzule tik pred finalom Lige prvakov na Wembleyju, kjer sta se leta 2013 pomerila prav nemška velikana.

Trener BVB Thomas Tuchel (desno) si gotovo ne bo želel izgubiti svojega standardnega branilca.
Trener BVB Thomas Tuchel (desno) si gotovo ne bo želel izgubiti svojega standardnega branilca. FOTO: AP

Zgodba o Hummelsu je vsaj malce zmanjšala medijski pritisk nad Guardiolo, ki Hummelsa sicer pri Bayernu v nobenem primeru ne bo vodil v naslednji sezoni, saj odhaja v Manchester City. Katalonec je na udaru kritik zaradi tega, ker je proti Atleticu na klopi do drugega polčasa pustil Francka Riberyja in (predvsem) Thomasa Müllerja. Trener madridskega kluba Diego Simeone je lahko slavil veliko zmago, svojo prvo proti Guardioli v karieri, toda upokojeni strateg Ajaxa in PSV Eindhovna Aad de Mos ni bil tako navdušen.

"Tako Guardiola kot on trenirata 'iz trebuha'. Deset od enajstih trenerjev preživi le zaradi imen igralcev, ki jih imajo, igralci jih izvlečejo, a njiju ne. Onadva nadzirata svoje zvezde,"
ocenjuje 69-letni trener, ki je kot trener Anderlechta leta 1990 izgubil finale pokala pokalnih zmagovalcev proti Sampdorii Srečka Katanca. Na klopi je imel Nizozemec sicer tudi bivšega (športnega) direktorja Ranka Stojića. Po mnenju De Mosa sta Guardiola in Simeone dokaz tega, da lahko ob uspešnem kombiniranju avtoritete, strukture igre in strukture ekipe dolgo obstaneš v klubu. "Oba sta dokaz tega. Njun dvoboj je kot boj med dobrim in zlim. Oba sta ekstremna v pogledih na igro, Simeone se zdi kot nekdo, ki uničuje nogomet, ne izbira sredstev za doseganje uspehov," še pove De Mos.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nogometjemrtev
03. 05. 2016 15.33
pocasi bo veljalo: bayern- prva postava bvb
RedRooster
29. 04. 2016 12.55
-2
:):) Če Guardiola prevzame Maribor, Simeone pa Olimpijo bi igrali slabše kot sedaj! Evro nogomet se hrani z denarjem iz umazanega ozadja o katerem normalen obiskovalec na tekmi ne ve nič; vse skupaj je farsa za velike zaslužke! Če kdo misli, da je Ronaldo vreden 100mil ima prav, ker z njim se zasluži še mnogo več in nogomet je danes le postranska zadeva za rajo, ki si želi kruha in iger, v ozadju pa se pretaka ali pere ogromen denar! Če odvzamemo ozadje z gledalci, naštudiran način snemanja tekem lige prvakov ali angleške lige, postavimo tekmo ob 16h na sonce pred prazne tribune in gledamo tekmo Simeone proti Mourinhu, avtobusno postajališče 1 in 2, vam garantiram, da ne bo nič boljša od Rudar - Krka:) Ljudje so naivni, ker mislijo, da vsi poznajo nogomet, v bistvu pa padajo na znamke in imena.....
Petarda10
29. 04. 2016 10.02
+4
strinjam se igra simeoneja je za bruhat! in to ni nogomet!
šmajser1
28. 04. 2016 21.54
+5
Simeone je car.
Iniesta
28. 04. 2016 21.42
+8
Jah, pep definitivno s svojim slogom igre, ki jo goji, ne pase v bajern ... Zadnjo priloznost bo imel v sredo, ce ne uspe, bo njegovo delo v bajernu hitro pozabljeno ...
vectron
29. 04. 2016 10.57
+4
srebrnibreg
28. 04. 2016 21.35
+8
Včeraj je pač Bayern bil preslab nasprotnik. Tako slabega že dolgo nisem gledal.
šmajser1
28. 04. 2016 21.54
+6
Bayern je bil vceraj tolko dober, kolko mu je atletiko pusto! Sicer so nemci tudi imeli sanse....bo se napeto na povratni! A stavil bom na atlete!
BayernGomez
29. 04. 2016 12.18
Bayern je bil preslab. Podobno kot lani in predlani.
rambek
28. 04. 2016 21.09
+9
Simeone je trenutno najbolji trener. Atletico je dvignil na stara pota. Glede na to, da nima igralcev za 100mil €
SDS Kopriva
29. 04. 2016 10.07
+3
Igralce za 100 mio. ne mora ustvarit z bunkerjem, z igro ki ni gledljiva. Poglej liecester, ki igra atraktiven nogomet in je prvi na lestvici, vsem igralcem se dviga cena. V takem bunkerju kot je atleticov pa ustvarjaš samo garače, s to igro atletica simeone ustvarja igralce ki so vredni pol manj kot bi lahko bili. Edini ki mu vrednost naraste je goan , na sreco oblak
dugi159
29. 04. 2016 10.34
+6
Pa se oblaku ne raste glih ne vem kako ker imajo proti boljsim ekipam vecinoma avtobus pred kazenskim naprimer v kaksnem realu ki ni tako obrambno nastiman bi bil vrjetno zresetan. Barca mu je v treh tekmah vsadila 6 golov kljub obrambni igri atletov