Simeone v zadnjih štirih letih Atletico popeljal v polfinale Lige prvakov tolikokrat, kot prej vsi trenerji skupaj

V zadnjih štirih sezonah je argentinski trener Diego Simeone trikrat popeljal Atletico v polfinale (nazadnje v torek zvečer, ko so rojiblancosi izločili Leicester City), kar je točno tolikokrat, kolikor se je Atletico v celotni zgodovini kluba uvrstil v polfinale najelitnejših evropskih tekmovanj.

Diego Simeone

Med Simeonejem in Atleticom se je spletla lepa ljubezenska vez. (Foto: AP)

Prva izvedba najelitnejšega evropskega tekmovanja (danes poimenovan Liga prvakov) sega v sezono 1955/56, Simeone pa je na klop Atletica sedel decembra 2011. Že v prvi sezoni je osvojil Ligo Evropo, nato pa še evropski klubski superpokal, ko je v finalu v Monacu Atletico premagal zasedbo Chelseaja s 4:1. Prvič se je Simeone z rojiblancosi v polfinale Lige prvakov uvrstil v sezoni 2013/14, drugič v sezoni 2015/16, tretjič pa prav v aktualni sezoni. Vselej ko se je Atletico Diega Simeoneja uvrstil v polfinale, se je nato uvrstil tudi v finale, kar je dober obet pred polfinalnimi obračuni Lige prvakov. Obakrat pa je v finalu ostal praznih rok proti madridskemu Realu.

Preden je Simeone sedel na klop Atletica, so se nogometaši iz španske prestolnice v polfinale najelitnejših evropskih klubskih tekmovanj prebili ravno tolikokrat, kot je to uspelo Atleticu Diega Simeoneja – trikrat. Prvič v sezoni 1958/59, drugič je bilo v sezoni 1970/71, tretjič pa v sezoni 1973/74. Vsekakor je to podatek, ki kaže, da je Simeone našel recept za odlične igre v Ligi prvakov oz. recept za odlične igre, ko je govora o igri na rezultat, kar je v izločilnih bojih izjemno pomembno.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 2
 
nebi 19.04.2017 21:37:57
Če letos pridejo v finale in spet izgubijo... Mislim, da Simeone tega ne bo prenesel.
Več komentarjev