Liga prvakov

Skriti načrt Mourinha, kako v plesu milijonov pretentati City in zvabiti Messija k rdečim vragom

Barcelona, 22. 11. 2016 11.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V boj za Lea Messija sta se, kot kaže, spustila angleška nogometna velikana, oba iz Manchestra. Tako City kot United sta pripravljena plačati velikansko količino denarja, da bi zvezdnika Barcelone zvabila v svojo sredino. Mourinho in United sta moči združila z Adidasom, ki naj bi Argentincu celo plačal 100 milijonov bonusa.

Leo Messi in Neymar
Leo Messi in Neymar FOTO: AP

Številni angleški in španski časniki so začeli "glodati kost", ki je zaokrožila v nogometnem svetu in zadeva Lea Messija. Bogata kluba iz Manchestra bi rada na vsak način v svoje vrste zvabila zvezdnika Barcelone. In glede na zapise v časnikih ne glede na stroške. Najprej je Sunday Mirror objavil, da si Manchester City s trenerjem Pepom Guardiolo želi v klub pripeljati argentinskega zvezdnika, celotna operacija pa naj bi stala kar 250 milijonov evrov in bi presegla dozdajšnji rekord. Ta je v "lasti" Paula Pogbaja, ki se je preselil k Unitedu iz Juventusa letos poleti.

V sredo si lahko na Kanalu A in VOYO ob 20.30 ogledate tekmo nogometne Lige prvakov, pomerila se bosta Celtic in Barcelona.
Guardiola naj bi naročil Ferranu Sorianu in Txikiju Begiristainu, naj Messija prepričata o prestopu, preden bi podpisal novo pogodbo z Barcelono, ki jo pripravljajo Katalonci. City igra tudi na karto nezadovoljstva argentinskega zvezdnika zaradi njegovih znanih težav s špansko davčno službo. Tako naj bi bil Messi nezadovoljen, ker ga vodstvo kluba ni dovolj zaščitilo. Po nekaterih ocenah Barcelona tudi nima dovolj denarja, da bi podpisali vse ključne igralce na čelu z Messijem, Luisom Suarezom, Andresom Iniesto ...

Trener Uniteda Jose Mourinho
Trener Uniteda Jose Mourinho FOTO: AP
A kot kaže, so rokave zavihali tudi pri Unitedu, kjer niso zadovoljni z rezultati po prihodu slavnega trenerja Joseja Mourinha. Portugalec je očitno naredil načrt, v posel naj bi se vmešal tudi Adidas, ki je verjetno pripravljen pristaviti del denarja. Adidas je osebni Messijev pokrovitelj že 13 let in tudi eden od glavnih pokroviteljev Uniteda, na sezono plača klubu blizu 90 milijonov evrov, poroča Mundo Deportivo. Adidas želi United znova spraviti med najboljše klube na svetu tudi kar zadeva izide, vse skupaj pa bi bila seveda tudi dobra marketinška poteza.

Adidas naj bi tako plačal 100 milijonov bonusa Messiju, če se bo odločil obleči dres rdečih vragov, United pa bi mu zagotovil bruto plačo v višini 50 milijonov evrov. Edini pogoj Uniteda in Adidasa je, da argentinski zvezdnik ne podaljša pogodbe z Barcelono, saj bi to pomenilo krepko povišanje stroškov prestopa. Messiju se pogodba izteče leta 2018, odškodnina zanj je kar 250 milijonov evrov.

Celtic - Barcelona
Celtic - Barcelona FOTO:
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (92)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

grozjak
23. 11. 2016 12.53
+1
ker sem mislil, da je nemogoče, da bi Morinjo treniral MU, bom ob tej novici okoli messija raje malo zadržan.........Če pa Morinja do božiča naženejo, kar sem prepričan, da go tudi bojo, potem tudi z Messijem v MU vsaj zarenkrat ne bo nič. Veliko pa je odvisno tudi od tega, kako resna je španska davčna inkvizicija, a v tem primeru Messija pričakujem bolj v Citiyu, pri Guardioli.................
fihner
23. 11. 2016 14.57
SAF1
22. 11. 2016 22.14
+0
To so itak samo bedni trači nič drugega, Messi v Ang. ligi je ogromen rizik. Tam bi obrnu 2 ali 3 in pristal na urgenci. Messi ti kar ostani v Barci, v Španski ligi imate samo Real za konkurenco za naslov, ne pa v EPL kjer je konkurenca vedno do 5 klubov za prvo mesto. Barca fani govorijo da so Realovci mesarji, ki niso niti pol toliko grobi, kot Stoke. Ma kje bo Messi igral v EPL, ni šans. Naj ostane v Barci in tam naj dočaka pokoj, to je za take "fantiče".
Barca17 1
23. 11. 2016 11.05
+0
EPL fani še zmer mislijo, da bi messi popušo tam, tak kot mislijo da je angleška liga najboljša na svetu, pa čeprav od tega nič ni res !!??
tedoVV2HCmedo
22. 11. 2016 19.50
-1
TŠ, prav je "skrit načrt", saj je mišljeno kakšen načrt in ne kateri. Proplusovcem je vseeno za slovnico, važno jim je samo pokazati subjekt in slike.
lovesosa
22. 11. 2016 17.51
+5
united rabi ekipo ne pa mesija
MaunelNeuer
22. 11. 2016 20.55
+0
grozjak
23. 11. 2016 12.55
ekipo pa res rabi....in to tako, z messijem.......
MaunelNeuer
23. 11. 2016 13.55
Petarda10
22. 11. 2016 16.33
-1
Messi ne gre nikamor v barci ima najboljše kolege denarja ima pa tako ali tako več ko dost
LocoBlanco
22. 11. 2016 18.06
+2
Glede tega ali ima dosti bi pa še lahko govorili...vsak, ki v življenju osvoji ali naredi milijon jih hoče imeti čez čas 10mil. Iz 10mil. je potem cilj 100mil. in iz 100mil. je nov cilj 1milijarda itd. Vsi milijonarji oz. milijarderji nimajo dovolj. Zakaj mislis, da nogometasi vlagajo vecinoma v nepremicnine oz. gradijo hotele itd. Tako CR, kot Messi, oba imata svoj hotel in ne vem koliko nepremicnin potem so se tu privat letala, jahte itd. ki jih pravtako dajejo v najem...Skratka nikoli ni dovolj...
Petarda10
22. 11. 2016 19.29
+0
Baletka
22. 11. 2016 21.14
sem navijač barce.. ampak "rekordi" se podirajo tut v kešu.. in to marsikoga privab. sploh če je možnost zgodovinskega dejansko zgodovinskega prestopa.. nasploh kar je dnarja ubistvu.. nekej kar bi blo vrjetno nedosegljivo kar za par let.. skor bi lah reku mejnik..
kor22
22. 11. 2016 16.31
+2
se je že govorlo da naj bi adidas k chelsea-ju pripelal mesija, pa ni blo nič z tega. A united misli kar miljardo zapravit za nakupe? Zgublajo pa tekmo za tekmo?
LocoBlanco
22. 11. 2016 16.22
-2
Naj gre v Anglijo in tam doseže zlato žogo ter CL naslov! Potem pa še naj z reprezentanco osvoji SP pa ga bomo šteli med največje! Točno to Messiju še manjka. Vemo kdo so Xavi, Iniesta, Neymar in Suarez. Brez njih Messija preprosto ni. Lep dokaz za to je reprezentanca kjer ima še boljše soigralce, kot pa v klubu pa je vse skupaj ena velika sramota za Argentino! Zato je za mene CR najboljši nogometaš modernega nogometa pa čeprav vsi vemo, da se njega in Messija ne more primerjati...Lahko pa primerjamo kaj, kje in s kom je kdo osvojil več pa vidimo, da tu Messi potegne krajšo...DEJSTVA!!! Messi legenda Barce, CR legenda ManUTD-a, RM-a ter Portugala medtem, ko Messija niti v lastni državi ne marajo preveč. Dokaz zato je tudi ta, da že par let ni najbolj priljubljen športnik! Zakaj pa mislim, da mi ni treba ponavaljati... Navijače Barce pa kljub vsem žaljivkam, ki jih bom deležen spodaj naprošam, da pogledajo REALNO in ŠIRŠO sliko pa upam, da bodo dojeli kar jim dopoveduje večina nogometnih strokovnjakov z SAF-om vred!!!
Barca17 1
22. 11. 2016 17.13
-3
patetik ... naštej vsaj enega world class playmakerja, ki ga premore argentina ? poleg messija seveda. priljubljenost pa ... hja, so navijači preveč zahtevni, ker pričakujejo, da bo vsako tekmo vsaj polovico nasprotnikov predriblal in zabil. v barcu je skoraj praktično vezist, pa je top strelec lige in UCL v tej sezoni. z argentino bi že zdavni bli prvaki al cope ali WC, ampak ga zarad argentinskega novakoviča nimajo. pa nea neki bluzi, CR ke kaj naredil v finalu z repko ? NIČ ! sicer seveda ne po lastni krivdi, ga kovat v višave, ker je kao ne vem kak bil "zaslužen" za naslov, pove samo nekaj: da je tisti NEREALEN in LAŽE SAMEMU SEBI. P.S. ko je CR igral za sporting oz. man utd, je messi že zdavnaj zabil hattrick realu, poleg tega pa res ne vem, zakaj bi messi kot eden najboljših nogometašev v zgodovini nogometa (da ne boste nekateri jokali spet) šel v "slabše" lige oz klub. skratka PATETIK ! pa da ne bo pomote, nič nimam proti CR-ju ... ampak kdaj pa kdaj bi lahk tud normalno odigral tekmo brez svojih "vložkov" in da nene dobesedno včasih znori na tekmi :P
Barca17 1
22. 11. 2016 17.15
-10
pa opravičujem se zamorebitne slovnične napake ... pišem na telefonu :P
LocoBlanco
22. 11. 2016 18.13
+4
Preberi si moj zadnji odstavek še enkrat in mogoče boš dojel... Vecina nogometnih strokovnjakov je mnenja, da bi Argentina bila boljša brez Messija samo vi in on tega ne dojamete! Messiju ustreza igra Barce v kateri je dobesedno rojen! Mislim, da je Argentina 2. najdražja repka na svetu, pa ne more zmagati letos povprečne Cope! Mucijo se za uvrstitev na SP in iz vsega tega je razvidno da gre za najslabso reprezentanco Argentine v zadnjih 20letih! To so besede nogometnih strokovnjakov s katerimi se tudi sam strinjam in ni cloveka, ki bi me preprical v nasprotno!!! Lp
bondjanez
22. 11. 2016 19.19
+3
Loco, ti si pravi loco. A ti ves kolkrat so zmagal z Messijem in kolkrat brez njega. Sam da pises. Drugac se pa strinjam da ne mores primerjat Messija in Cr. Messi je kreator in eksecutor. CR pa caka kaj mu bo v noge prletelo.
kameltrajbar
22. 11. 2016 19.26
+1
....)))))))..nobena ekipa ne svetu ni boljša brez mesija...:)))))
Barca17 1
22. 11. 2016 20.34
+0
Loco, samo messi, higuan, di maria in aguero (4 igralci) so vredni skupaj 260mio€ od skupne vrednosti reprezentance 420mio€ . potem so še samo štirje igralci, ki presegajo 15mio€ , ostalo pa je kot je. z dragim napadom je pa težko zmagovati, če ni neke dobre zvezne linije, zato tu nastopi messi ki je playmaker in se posledično prelevi v vezista, ki pripravlja šanse, da jih potem razni higuan zapravlja (kot sem rekel, argentinski novakovič). In še enkrat te sprašujem, katere world class playmakerje ima argentina poleg messija ? samo poglej si kako so igrali brez njega in z njim ...
Baletka
22. 11. 2016 21.17
+0
realno gledano če bi pršu v united, bi se pomaknu nazaj kot v barci.. odigral skoraj v sredini.. zabijal gole, ter razigraval igralce ki so tipični golgeterji kot je ibra.. in potem united nebi bil uspešen? hjahahaha in potem misliš da ta človek nebi dosegu vsega kra se ti sprašuješ.. če bi se prestop zgodil v najkasneje 1letu, je garantirano.. če pogledaš fuzbal nasploh, pa pogledaš kaj unitedu manjka, poleg trenerja.. ki pač je itak filozof, zato ustvar tako mal priložnosti in iz kadra iztisne 50%.. messi je pa definitivno doprinos vsaki ekipi.. tut pozna se v igri barcelone brez ali z messijem,
idiu3krasne
23. 11. 2016 10.45
-1
MaunelNeuer
22. 11. 2016 15.35
-8
ne hvala, tk ne bo naredo nič, raje nazaj CRja
Merenda
22. 11. 2016 15.52
+0
Ma vsaj fajn nasmejem se ob takih komentarjih...
MaunelNeuer
22. 11. 2016 16.12
-6
krnekilojz
22. 11. 2016 16.20
+8
Več kot polizani, dva finala cope in finale svetovnega vse po njegovi zaslugi, ti se pa zjoki koroška kokoš
kor22
22. 11. 2016 16.33
-7
ronaldo osvojil euro, ki je 10x več vredno od kope, messi ni osvojil nič, finale je glih tak kot nič, če ga ne zmagaš.
MesOjediPinGvin
22. 11. 2016 18.03
+2
Ronaldo je osvojil Euro zaradi soigralcev, ne zato, ker bi on dominiral. Pri Messiju in Argentini je obratno.
MaunelNeuer
22. 11. 2016 20.57
-1
smo vidli proti brazilcem kolko je naredo, po njegovi zaslugi hehe a sanjaš, res si kr neki
MaunelNeuer
22. 11. 2016 21.01
-1
idiu3krasne
23. 11. 2016 10.46
CR bi bil tema če ga nebi Rooney filal z žogami.
MaunelNeuer
23. 11. 2016 13.57
a da ja? poglej si CR best moments, enako velja za messija če ga ne bi Iniesta in par let nazaj Xavi filala, v repki pa ni Inieste, smo vidli proti Brazilcem
srebrnibreg
22. 11. 2016 15.34
+4
Naj bi plačal davek kot vsak običajni Španec oziroma tam zaposleni pa ne bi imel težav z davčnim uradom. Več ima več bi hotel imeti.
CURVANORD Zanetti
22. 11. 2016 15.06
+6
Ti anglezi po vsej sili zelijo da bi bila njihova liga najboljsa,ze od tv pravic jim bo padlo ful vec dnarja kot v drugih ligah,ce imajo naj dajo.Kako pa kaj pravijo stavnice bo messi ostal,bo zdruzil moci ponovno z Pepom ali gre v United? Jaz bi stavil da bo ostal
TomažNovak
22. 11. 2016 15.16
+4
Ostal bo seveda. V Barceloni je Bog, v Manchestru bi bil samo plačanec.
SAF1
22. 11. 2016 22.10
+0
Sej je najboljša in najtežja, ne vem o čem trobiš?
DirtySanchez
22. 11. 2016 15.04
-11
naj Massi kar gre k rdečim vragom ,,,tam ga bo vsaj Ibrahimovič naučil kako se pravi nogomet igra,,,,,ne pa samo šminkira..........................................................pa povejte če se motim,,,,,pa ne tisti pisat ki ste zaljubljeni v Mesota.
bondjanez
22. 11. 2016 15.11
+13
Ti si model. Pozivas ljudi naj komentirajo ampak samo tisti,ki se s tabo strinjajo. Ti si k un Korejc. Severni Korejc.
dajno
22. 11. 2016 15.13
+7
Pa kaki ibra, nima on za burek proti Messiju
bububu123
22. 11. 2016 15.23
+2
ibra in Messi sta prijatelja e iz Barce... Tako da Messija na desni bok napada, Ibro pa na sredino... Na levo stran pa naj kupijo CR7 :)... To bi pa bil napad vseh napadov
MaunelNeuer
22. 11. 2016 20.59
-1
dajno če bi blo tk, bi lesi kaj naredo proti cariocam
Ka pa mislis
22. 11. 2016 14.52
-3
Ce ostane v spaniji mu ne uide zapor, zato logicna izbira je selitev v anglijo. Tudi neymar ima podobne tezave. Drzava terja svoje...
bondjanez
22. 11. 2016 15.01
+2
Joj. V Evropi se izroca. Ce bi sel pa v Argentino pa mogoce res pobegne. Drugace se bo pa usedu kvecjemu foter.
TomažNovak
22. 11. 2016 15.17
+1
Horde ve vse. Je glasen, ker je njegov klub dvakrat zapored zmagal.
srebrnibreg
22. 11. 2016 14.50
-5
Messi ni za Angleško ligo, ker je premehak igralec. Tam uspevajo *pretepači* ne pa takšni tehničari.
dajno
22. 11. 2016 15.14
+4
bububu123
22. 11. 2016 15.22
+5
ja uspevajo... zato pa španci dosegajo rezultate proti angležem
MaunelNeuer
22. 11. 2016 15.37
-2
ma mesi ni za nikamr drugam kot za barco, jh je obračal ja, to lahk dela samo v barci, se vidi kak za repko nič ne naredi
Merenda
22. 11. 2016 15.54
A zato jih je tako razval po CLju? Izjema je Moujev Chelsea..
fihner
23. 11. 2016 12.34
Steiger, spet brca v temo. Po mojem, ti že perje raste in vedno bolj si podoben papagaju.
MaunelNeuer
23. 11. 2016 13.58
mmickica
22. 11. 2016 14.49
+0
Ne bo šel nikamor do zadnjega! Le če bi mu dejansko grozil zapor, pa še takrat bi šel po moje nazaj v Argentino.
fihner
23. 11. 2016 12.36
SAF1
22. 11. 2016 14.20
-3
Vi niste resni, Messi bi odigral par tekem in končal kot Di Maria, na klopci in se cmeril. Muri, če pa ti misliš kupovat sam izdelana imena, pa se samo spelji iz MUFC. Hvala.
TomažNovak
22. 11. 2016 15.18
+2
že to, da imate Murija na klopi, dovolj pove o tem, kako nizko je padel vaš klub.
TvojPrijatelj
22. 11. 2016 14.19
-9
Saj sem jasno povedal: Messi, Bale, Lewandowski, Godin, Bonucci, Varane, Griezmann. Vseh 7, pa zelo verjetno še kdo (Verratti?) gre v naš preljubi Man United in prav je tako!
FootballMaster
22. 11. 2016 14.47
+5
Ka pa mislis
22. 11. 2016 14.53
+0
bondjanez
22. 11. 2016 15.03
+1
Se kaksnega v gol,pstavte dodatno, ko boste mel vse v spici ;-)))
dajno
22. 11. 2016 15.15
+0
ddolores
22. 11. 2016 14.07
+14
Naj si pogleda Muriči kaj dela Conte z isto postavo Chelsija, kot jo je imel on lani!
Godyr
22. 11. 2016 13.59
+5
mou bo messija postavil na mesto defenzivnega vezista
dajno
22. 11. 2016 15.16
Fugu
22. 11. 2016 13.52
+11
Pravkar je radio maribor objavil novico, da naj ne bi bil Messi več glavna tarča, ampak Milivoje novaković, ki si ga želita tako Pep kot Mou. Letna plača naj bi znašala slabo milijardo evrov neto, plus vsi bonusi in za vsak dosežen gol še milijon evrov. Zanj naj bi se osebno zavzel še svetovno znani proizvajačec opreme Adishdash, ki Mariboru ponuja nov stadion in Zahoviču pokojnino za naslednjih 55 let.... Novinarji ste res čudaki svojega posla. Samo nekaj meljete, na koncu pa nič iz tega. Ko je bil Messi majhen, je imel probleme z rastjo. V rani mladosti je Barcelona pripeljala njega s komplet familijo v Španijo, mu omogočila zdravljenje in top pogoje za igranje nogometa. Vprašanje- mislite da bo res zapustil Barco? Po moje nikoli.
bondjanez
22. 11. 2016 15.05
+1
Denar pa hvaleznost ne hodita nujno skupaj.
bububu123
22. 11. 2016 15.21
+1
Ja je Barca pripeljala, vendar je ostal le oče, mama je odšla z družino nazaj v Argentino... Malo si poglej dokumentarec. je vse zelo lepo prikazano.Messi je to Barci že povrnil z obrestmi.
specjalci
22. 11. 2016 13.44
+0
Mislim da če gre messi gre 80 % tud neymar.