Liga prvakov

Sloviti Time: Mbappe je prihodnost nogometa!

New York, Pariz, 12. 10. 2018 12.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ameriška revija Time je na naslovnici svoje mednarodne izdaje, ki izide danes, postavila francoskega nogometnega superzvezdnika Kyliana Mbappeja, s pripisom, da je 19-letnik "prihodnost nogometa".

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Delnice napadalnega vezista francoskega prvoligaša PSG in francoske izbrane vrste rastejo vse od septembra 2017, ko je prestopil iz Monaca v PSG za takrat rekordnih 180 milijon evrov. Še bolj pa so porasle letos zaradi njegovih predstav na svetovnem prvenstvu v Rusiji, kjer je pomembno prispeval k francoski zmagi na turnirju. Na mundialu je med drugim postal najmlajši nogometaš z zadetkom za Francijo, ko je v skupinskem delu zadel za zmago z 1:0 s Perujem. V četrtfinalu, pri zmagi s 4:3 nad Argentino, je pokazal vse svoje kakovosti z dvema zadetkoma in priigrani 11-metrovki za galske peteline.

Kylian Mbappe je v zadnjih sekundah srečanja proti Islandiji v okviru Lige narodov, uspešno izvedel enajstmetrovko in poskrbel, da so svetovni prvaki remizirali z 2:2. To je bil njegov deseti gol v dresu 'galskih petelinov', s katerim je postal prvi igralcev, ki je toliko golov dosegel, preden je dopolnil 20 let.

Tako je postal šele drugi najstnik po brazilski legendi Pelejem z dvema zadetkoma na tekmi mundiala. V finalu proti Hrvaški, ki ga je Francija dobila s 4:2, pa je z golom postal tudi edini najstnik ob Peleju z zadetkom na najpomembnejši tekmi svetovnega prvenstva. S tem si je zaslužil pohvale enega najboljših igralcev vseh časov. Trikratni svetovni prvak z Brazilijo je tako ob Mbappejevih dosežkih izjavil: "Če bo Kylian Mbappe še naprej izenačeval moje rekorde, bom moral spet nadeti nogometne čevlje."

Navdušil z dobrodelnostjo
19-letni Mbappe pa ne navdušuje zgolj na nogometnih zelenicah, ampak tudi izven njih. Krilni napadalec, ki je bil julija eden ključnih mož, da je Francija še drugič v zgodovini osvojila naslov svetovnega prvaka, je namreč nagrade in bonuse, ki jih je prejel, potem ko je z rojaki osvojil naslov najboljšega na svetu, podaril v dobrodelne namene. Govorimo o zneskih, ki so krepko presegli pol milijona evrov! "Jaz ne rabim plačila, da igram za dres z državnim grbom. Na prvenstvu sem branil barve svoje države in to je najbolj pomembno. Tako ali tako zaslužim dovolj denarja - veliko denarja. Prepričan sem, da je potrebni pomagati tistim, ki to najbolj potrebujejo. Veliko ljudi po celem svetu trpi in so hudo bolni in tem ljudem je potrebno pomagati. Nam nogometašem, ni težko pomagati drugim in tukaj jaz ne izpadem kot 'velik' človek. To ne spremeni mojega življenja, a lahko ga spremeni njim, ki to potrebujejo. In če mi uspe pomagati, potem sem zelo vesel in zadovoljen," je skromno o nesebični gesti spregovoril najstniški nogometni superzvezdnik. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
13. 10. 2018 09.46
+1
mbappe in hazard....kmalu u real madridu...visje v nogometu ne gre..
xxdrgregoryhouse
12. 10. 2018 12.22
-6
če hočeš biti najboljši moraš igrati v Angliji ali Španiji
ehjaehja
12. 10. 2018 12.43
-9
Oziroma v Angliji Španiji in Italiji kot cristiano:)
brezcasni
12. 10. 2018 21.46
+2
ja seveda..in ti si strokovnjak zaposlen pri FIFI ali le eden od tistih ki
CarlossCarsss
12. 10. 2018 12.16
+7
Pa je nekdo menil, da bodo Kitajci osvojili svet...