Liga prvakov

Sporting napoveduje maščevanje za madridski poraz: 'V Lizboni se bo delila pravica, Realu so pomagali do zmage'

Madrid, Lizbona, 16. 09. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Lizbonski Sporting si je s sredino predstavo v Madridu pridobil veliko simpatij privržencev nogometa, ki so lahko na stadionu Santiaga Bernabeua videli dramatično končnico, v kateri so Portugalci nato potegnili krajši konec proti madridskemu Realu. Očitno bo na povratnem obračunu še kako vroče.

Ronaldo in reprezentančni soigralec Carvalho v akciji na Santiagu Bernabeuu.
Ronaldo in reprezentančni soigralec Carvalho v akciji na Santiagu Bernabeuu. FOTO: AP

Sporting se je na prvi tekmi v novi sezoni Lige prvakov na obračunu z Real Madridom predstavil v izvrstni luči kljub nesrečnemu porazu, ki pa Portugalcev v sredo ni preveč potolkel. So pa imeli v klubu kar nekaj pripomb na dogodke na zelenici, kjer so imeli v rokah celo zmago, zadel je Bruno Cesar, nato pa je Real v zadnjih petih minutah zrežiral izjemen preobrat in z zadetki Cristiana Ronalda ter Alvara Morate speljal zmago lizbonskim levom. Ti so zaradi domnevno spornih sodniških odločitev italijanskega delivca pravice Paola Tagliaventa po tekmi v javnosti udarili z ostrimi izjavami, ki že dolgo pred povratnim obračunom (ta bo 11. novembra v Lizboni) napovedujejo pravo evropsko klasiko. V glavni vlogi sta bila medijski predstavnik Sportinga Nuno Saraiva in predsednik Bruno de Carvalho, nekdanji pripadnik najzvestejše navijaške skupine kluba, ki ga zdaj vodi iz pisarn. "Ko ekipa, kakršna je Real Madrid, čuti potrebo po tem, da ponavlja, da je najboljši klub na svetu, še slabše pa - da od polovice prvega polčasa potrebuje zunanjo pomoč, da se izogne porazu, ki se zdi že praktično gotov ... To kaže na to, kako veliki smo," je izjavil Saraiva, čigar izjave so prenesli pri portugalskem športnem dnevniku A Bola: "Čakamo na Madrid na (stadionu) Alvaladeju, tam se bo delila pravica."

De Carvalho, ki se je pred obračunom veselil ponovnega merjenja moči z nekdanjim članom kluba Ronaldom, ni mogel biti zadovoljen z razpletom tekme. Nezadovoljen je bil tudi ob odločitvi Tagliaventa, da v drugem polčasu izključi glavnega trenerja Sportinga Jorgeja Jesusa, ki je ostro protestiral po dosojenem prekršku Williama Carvalha nad Luko Modrićem. "Niso nam razložili, zakaj so izključili trenerja. Ko je moral zapustiti klop, je ekipa postala malce nemirna. A vsak dan potrebuješ kaj, čemur se lahko nasmejiš. Ko bo luč sveta ugledal zapisnik, se bomo smejali," je obljubil De Carvalho, ki ni pozabil niti na prekršek, po katerem je Ronaldo (izsilil ga je sam) izvedel prosti strel za izenačenje. "Prekršek na Cristianu? Ni bilo prekrška, ne," trdi De Carvalho.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (31)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

buldozzer
20. 09. 2016 13.29
+0
NIČ NI BILO ZREŽIRANO, TO GOVORIJO SAMO LUJBOSUMNEŽI, REAL JE BIL BOLJŠI V ZADNJIH 20 MIN. IN ČE ŠE NE VESTE V ZADNJIH MINUTAH PADAJO GOLI, KER SPORTING NI IMEL VEČ MOČI...IN ZDEJ VSI NA VELIKO GOVORIJO...DA SO IMELI SREČO...SEVEDA TO JE DEL NOGOMETA!!!! POŽRITE SE OD ZAVISTI!!!!
ddolores
16. 09. 2016 16.40
+1
Iz vesolja se je videlo, kako je sodnik zrežiral zmago Reala!
Maximus
16. 09. 2016 20.08
+4
hahahaha ja džal je Ruia Patricia za nogo da ni mogel braniti prostega strela in mojstrsko je podal Morati da je ta zabil za zmago. Mal objektivnosti pa ne bi škodilo. Poleg vsega, mislim da je v zadnjih letih prava redkost, da bi bil en gol dovolj za zmago proti realu.
ddolores
16. 09. 2016 21.05
+1
A resno misliš, da bi za enak prekršek na drugi strani v 89. minuti paštašutarski sudija dosodil prosti strel za Sporting?
ddolores
16. 09. 2016 21.06
+1
pardon - sem hotel napisat "za enak neprekršek"! Še samemu Ronaldu je bilo nerodno!
Uporabnik113089
16. 09. 2016 13.35
+9
Vsa čast novinarju za ta prispevek. Naslov tega članka je mojstrovina posebne vrste. Človek bi pomislil da gre za krvno maščevanje...
mackon08
16. 09. 2016 13.12
+5
Sporting je svojo šanso zapravil čisto po svoji krivdi. Ko bodo naslednjič igrali proti Realu jih bo ta povozil. Ni vsak dan nedelja, da vodiš proti Realu v Madridu in to par minut pred koncem.
lookaaa
16. 09. 2016 12.57
+6
sam ne vidim, kje je bil sporting toliko oskodovan? dejstvo je, da se ronaldu, ko je hotel se malce odigrati faul, ceprav je bil parkat tudi pod prekrskom ni piskalo. in prav je tako. v 89 minuti je bil faul nad njim (mogoce kdo nebi piskal, a pred kazenskim v izdihljajih tekme je treba igrati pac previdneje). edini mogoce sporni trenutek je bil, da sodnik ni pokazall kaksnega rumenega kartona realu takoj na zacetku, ampak jih je le opozarjal, kar pa bistveno na to tekmo ni vplivalo. sporting je igral dobro, izkoristil sanse, real pa zal ne. srecne okoliscine in tudi pogumna igra sportinga so jih pripeljale v koncnico s pozitivnim rezultatom, kjer bi lahko iztrzili vec, a zal niso. real se je resil v zakljucku (kombinacija pritiska, znanja in tudi kanca srece) in zadel dva regularna gola v regularnem casu. zal. bodite no malce realni!!! tekma se igra do sodnikovega zvizga!
Maximus
16. 09. 2016 11.18
+10
Ježeš ježeš kaka fovšija. Ta pravi Slovenci. V tekmi kjer si je Sporting v prvem polčasu priigral dve priložnosti v drugem pa eno(govorimo prosim o pravih priložnostih) ga hvalite kot da bi se oni poigravali z realom ne pa obratno. Samo v zadnjih 20 minutah je real zapravil 5-6 stoodstonih šans, vratnico, pa kljub vsemu zabil še dva zadetka. Kaj bi vi radi od teh ljudi meni ni jasno, mi je pa jasno da je sovraštvo do reala letos doseglo še nek nov nivo. Najbrž zato ker Messi ni postal najboljši nogometaš v Evropi in je Ronaldu uspelo osvojiti vse, čeprav ni odločal najpomembnejših tekem. Umirite se malo, stres je največji ubijalec današnjega časa. Kar se pa pomoči sodnikov tiče. Poglejte si kako košarkarsko tekmo izpred let ko je Olimpija igrala v evroligi proti Barceloni, Panathinaikosu, in še ostalim največjim. Tam dragi moji se lahko naučite kaj pomeni ko veliki ekipi proti mikro ekipi pomagajo sodniki. In kaj stori prava ekipa. Požvižga se na to in kljub vsemu strese tako Barcelono kot Panathinaikos. Tekme daleč čez mejo regularnosti, tekme ki ti kot gledalcu uničijo voljo do športa kaj šele igralcem. To včeraj...pih, dva popolnoma regularna zadetka, Sportingu ki se je zabarikadiral pred svoj gol in molil in upal. So pač probali obranit tistih srečnih 1:0 in se jim ni izšlo. Kaj pa so drugega pričakovali proti ekipi ki ima Balea, Ronalda, Benzemaja, Morato da niti ne nadaljujem. Tekma pa kot vsaka druga traja do zadnjega sodnikovega žvižga ki je bil tudi popolnoma regularen v okviru določenega časa. Ne vem katero tekmo ste gledali vsi pljuvači, ampak vse v vsemu popolnoma zaslužena zmaga reala. Simpatičen sporting, ki pa na koncu ni bil nič več kot to. Zmanjkalo je vsega, energije, znanja, pravilnih odločitev, sreče da ga niso že prej fasali in predvsem jajc, da bi vztrajali pri igri ki ijim je do takrat dajala rezultat. Ne obvlada pač vsaka ekipa bunkerja kot to znata Čelsea in Juve.
drimtim
16. 09. 2016 10.37
+6
kraje malih klubov se nadaljujejo,sramotno sojenje
apodgraj
16. 09. 2016 10.16
+4
Opravičena kritika in oster protest Sportinga na sojenje sodnika je popolnoma opravičen . Taka ekipa , kot je Real, se nebi smela zanašati na pomoč sodnikov . Zgodilo se je že večkrat , ko so sodniki v podobnem primeru priskočili na pomoč Realu . Ljudje božji, pa ja nismo vsi gledalci pri TV sprejemnik slepi , da ne vidimo kaj se dogaja na igrišču . Tudi Ronalda ima velike bonitete -beri prioritete pri večina španskih sodnikih . Rahel dotik in Ronaldo, se že kotali po igrišđču in piščalke sodnikov stopijo v funkcijo.
Ledo44
16. 09. 2016 09.54
+7
Kaj pri Sportingu ne vedo da so že vrsto let najboljši igralci Reala sodniki
1ddenis1
16. 09. 2016 09.25
-9
ronaldo je profesionalno oddal žogo od sebe in izsilil prekršek, prekršek je bil blag ampak je bil...pojejte se od zavisti
TomažNovak
16. 09. 2016 09.50
+8
Tako blag je bil, da ga je opazil samo sodnik.
FootballMaster
16. 09. 2016 10.04
-12
Poglej si na youtubu posnetek tekme pa boš videl mu je ruknal noge. Res je da mu nebi bilo treba pasti ampak prekršek je pa bil...
Symbolic
16. 09. 2016 09.23
+14
Sodnik kriv? Prej bi reko: Jorge Jesus, sam to nočejo priznat! Maščevala se mu je "strahopetna" odločitev: zamenjava Martinsa! O tem pa nič, kaj?
Petarda10
16. 09. 2016 09.00
+4
kdaj jim pa se niso pomagali sodniki? haha to je pac real madrid
kajenješkodi
16. 09. 2016 08.57
+1
Realu manjka samo še bivši igralec Angel di Maria...pa harajo
cripstoned
16. 09. 2016 08.24
-7
Pri sportingu pozabljajo da so dali tisti en srečen gol in da je ronaldo zadel vratnico ...tam bi lahko dal gol in potem bi 100% spet naredili preobrat....pa tudi real je imel slab dan....kako se bom smejal ko bo na naslednji tekmi sporting dobil podarjen penal...ali bodo potem tudi enakega mnenja? verjetno ne hahaha.....zaradi te izjave pa mislim da bo sedaj real samo se bolj motiviran tako da hvala sporting sami ste si krivi za poraz!!!
Paštašutar
16. 09. 2016 08.40
+0
Dobro da Ronaldo tam ni dosegel gola,kajti bil je v ofsajdu!! Edini sporni odločitvi sodnikov sta bili ofsajd Casemira in Morate ki ju ni bilo!!! Vse ostalo korektno,Carvalio sploh ni žoge gledu,cilj je bi ustavit Modrica,ni važno kako,Ronaldo je pa dobu točno kar je hotu,porinu žogo mimo igralca in počakal,da se ta zaleti vanj!! To znajo samo NAJBOLJSI!!!!!
Mister-no
16. 09. 2016 08.52
+4
Pri Ronaldu je bil offside. Spornih je bilo več odločitev, npr toliko prekrškov Casemira in niti rumenega kartona - na drugi strani dobi Sportingov igralec takoj rumenega. Marcelo spet odide brez kazni kot že tolikokrat. "Prekršek" nad Baleom - sodnik piska po petih sekundah - poglejte si počasen posnetek. Ronaldo nekajkrat pade sam od sebe, tudi ob takrat ko je zadel gol iz prostega strela večina sodnikov nebi piskala. ampak sodnik je piskal ker je večino majhnih stvari kar je lahko piskal v korist Realu.
apodgraj
16. 09. 2016 10.30
+2
Paštašuter -povej kaj je pri Ronaldu tisto najboljše , kar drugi ne znajo . Jaz pa zagotovo vem , kaj znaju drugi in kaj ne zna Ronaldo .
Paštašutar
16. 09. 2016 11.55
+1
Napisal sem,da to ZNAJO samo NAJBOLJSI!!!!
Paštašutar
16. 09. 2016 13.39
+2
Paštašutar
16. 09. 2016 13.40
+1
borut30
16. 09. 2016 08.23
-3
kaj vem...Ponavadi, ko se tele mali klubi, v tem primeru Sporting tako *bunijo*, jih ne čaka nič dobrega. Preveč se obremenjujejo z sojenjem, kar jim v bodoče sigurno ne bo pomagalo. Real tudi še ni v nekakšnem naletu oz formi, tako da na povratni tekmi zna biti malo drugače iz strani Reala. Sicer pa je bil drugi gol Reala čist kot solza in ne vem, zakaj Sporting govori o *krompirju*.
Ka pa mislis
16. 09. 2016 08.17
-3
Kdor zgubi ima pravico bit jezn
xyxyxyxyxyxyxy
16. 09. 2016 08.13
+12
Brez pomoči sodnika, ne bi Real nikoli zmagal
kajenješkodi
16. 09. 2016 08.56
-3
verjetno si molil da bi real zgubil..pa molitva ni bila uslišana..ubošček
LaFerrari
16. 09. 2016 08.07
+0
polizančkov vsak normalen človek nemara !!!!
Simoni?
16. 09. 2016 08.54
+9
Človek ki ostale deli na polizančke, plešaste, zašpehane in tiste z "normalno" frizuro, naj bi se imel za normalnega?