Liga prvakov

Športni direktor Borussie Aubameyangu svetoval, naj se raje kot intervjujem posveti Ligi prvakov

Dortmund, 02. 02. 2017 15.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Športni direktor Borussie Dortmund Michael Zorc je govoril z gabonskim nogometašem Pierre-Emerick Aubameyang in mu svetoval naj se raje kot z dajanjem intervjujem o svoji prihodnosti ukvarja s pripravami na prihajajočo tekmo izločilnih bojev Lige prvakov.

Aubameyang tudi v tej sezoni serijsko trese mreže nasprotnikov, a zaradi dogodkov izven zelenice, je že bil suspendiran.
Aubameyang tudi v tej sezoni serijsko trese mreže nasprotnikov, a zaradi dogodkov izven zelenice, je že bil suspendiran. FOTO: AP

Najboljši strelec nemške bundeslige Pierre-Emerick Aubameyang (16 zadetkov na 16 tekmah), ki ne skriva ambicij, da bi nekoč zaigral za madridski Real, kjer si ga prav tako močno želijo, v zadnjih tednih veliko časa posveti dajanju intervjujev o svoji prihodnosti. Dejstvo je, da bodo Dortmundčani v svojih vrstah težko zadržali izjemnega Afričana, a dokler je še član njihove ekipe, od njega pričakujejo maksimum. Tako je športni direktor Borussie Dortmund Michael Zorc v četrtkovem pogovoru za lokalni medij WAZ dejal, da je Gaboncu v hitrem pogovoru dal naslednji nasvet: "Svetoval sem mu, naj daje manj intervjujev, kjer govori o svoji prihodnosti in naj se raje osredotoči na izločilne boje Lige prvakov." Če gre verjeti besedam Zorca, potem je Aubameyang razumel, kaj mu je s tem hotel povedati. Gabonec, ki ima z rumeno-črnimi pogodbo vse do poletja 2020, je (v vsaj dveh intervjujih) dejal, da si klub želi zapustiti letos junija, a da nima nobenega namena prestopiti k velikemu rivalu Bayernu iz Münchna.

Borussia Dortmund se bo v osmini finala Lige prvakov pomerila z Benfico (prva tekma bo 14. februarja, v prenosu na Kanalu A in VOYO si boste na ta dan lahko ogledali tekmo med PSG-jem in Barcelono).

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
02. 02. 2017 18.24
-1
Ta naslednje sezone ne bo docakal v borusiji ...