Liga prvakov

FOTO in VIDEO: Atleticu do naslova ni pomagal niti slovenski zid, Ronaldo enajstič okronal Real z odločilno 11-metrovko!

Milano, 28. 05. 2016 22.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 9 min

Real Madrid je še enajstič osvojil naslov v Ligi prvakov z dramatično zmago v milanskem finalu proti mestnemu tekmecu Atleticu. Po 120 minutah je bil rezultat 1:1, zadela sta Sergio Ramos in Yannick Ferreira Carrasco, Jan Oblak pa v loteriji enajstmetrovk ni uspel postati junak.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Real Madrid - Atletico Madrid
    24:22
    Vrhunci tekme Real Madrid - Atletico Madrid
  • Slavje Real Madrida na zelenici po finalu Lige prvakov
    07:03
    Slavje Real Madrida na zelenici po finalu Lige prvakov
  • Podelitev nagrad najboljšim v finalu Lige prvakov
    08:55
    Podelitev nagrad najboljšim v finalu Lige prvakov
  • Izvajanje enajstmetrovk v finalu LP med Real Madridom in Atleticom
    07:12
    Izvajanje enajstmetrovk v finalu LP med Real Madridom in Atleticom
  • Pevski nastop Andrea Bocellija
    00:44
    Pevski nastop Andrea Bocellija
  • Uvodna točka Alicie Keys pred pričetkom finala LP
    07:29
    Uvodna točka Alicie Keys pred pričetkom finala LP
  • Iz 24UR: Fokus: Kakšen posel je nogomet?
    10:06
    Iz 24UR: Fokus: Kakšen posel je nogomet?
  • Iz 24UR: Navijaško vzdušje tudi v Sloveniji
    01:57
    Iz 24UR: Navijaško vzdušje tudi v Sloveniji
  • Prihod nogometašev Real Madrida na San Siro
    06:24
    Prihod nogometašev Real Madrida na San Siro
  • Iz 24UR: Real ali Atletico?
    03:42
    Iz 24UR: Real ali Atletico?
  • Prihod nogometašev Atletica na San Siro
    06:43
    Prihod nogometašev Atletica na San Siro
  • Utrip s stadiona San Siro pred začetkom finala Lige prvakov
    14:11
    Utrip s stadiona San Siro pred začetkom finala Lige prvakov
  • Slačilnici Reala in Atletico Madrida pred finalom Lige prvakov
    03:58
    Slačilnici Reala in Atletico Madrida pred finalom Lige prvakov
  • Prihod pokala na stadion San Siro pred finalom Lige prvakov
    02:08
    Prihod pokala na stadion San Siro pred finalom Lige prvakov
  • Trening moštva Real Madrid na San Siru
    05:08
    Trening moštva Real Madrid na San Siru
  • Trening moštva Atletico Madrid na San Siru
    04:13
    Trening moštva Atletico Madrid na San Siru
Enajstmetrovke so vedno loterija, nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo, toda naše moštvo je pokazalo večjo izkušenost in to se je videlo po tem, da smo izkoristili vse enajstmetrovke. Za nas je to fantastična noč. To je konec sezone in ljudje niso pripravljeni, zdaj se moramo spočiti in potem gremo na zmago na evropskem prvenstvu. Prosil sem Zidana, da bi streljal kot peti in rekel sem mu, da bom prav jaz odločil. Cristiano Ronaldo, napadalec Real Madrida

Petnajst let je minilo od zadnjega slovenskega naskoka na prestol Lige prvakov. Rene Krhin in Vid Belec sta bila sicer člana šampionskega Interja, ki je z Josejem Mourinhom leta 2010 osvojil naslov na Realovem stadionu Santiago Bernabeu, a nista dobila priložnosti na obračunu z Bayernom. Tokrat je imel priložnost v vratih Atletico Madrida Jan Oblak, ravno na stadionu Interja (in AC Milana), kjer je Zlatko Zahović leta 2001 boleče izgubil finale, prav tako proti münchenskemu velikanu. Oblak je na stadion prispel nasmejan in v družbi svojega največjega prijatelja v ekipi, Črnogorca Stefana Savića. V Črni gori so tako kot v Sloveniji nocoj z napetostjo spremljali razplet, saj od osamosvojitve evropskega naslova ni osvojil še noben predstavnik "sokolov". Trenerja Zinedine Zidane pri Realu in Diego Simeone pri Atleticu sta se odločila za preverjene moči, argentinski strateg je moral pomembno odločitev sprejeti le v osrčju obrambe, kjer je Savić dobil prednost pred Josejem Mario Gimenezom. Nared je bil skladno z napovedmi tudi prvi strelec tekmovanja Cristiano Ronaldo. Deset minut pred napovedanim začetkom finala je na San Siru zapela ameriška pop zvezdnica Alicia Keys, ki je kot prva v zgodovini nastopila na zelenici pred katerim od finalov, ob prihodu nogometašev na zelenico pa je zapel še legendarni tenorist Andrea Bocelli. In kot da bi majhna zamuda še bolj razgrela ozračje: navijači so do prvega sodnikovega žvižga Angleža Marka Clattenburga glasno navijali in v takšnem vzdušju se je obračun tudi začel.

Koke je že v prvih sekundah čvrsto v skoku startal nad Casemira in hitro je bilo jasno, da Atletico od preverjenega recepta iz zadnjih nekaj sezon ne bo odstopal. V četrti minuti je bil čvrst v dvoboju s Pepejem tudi Fernando Torres, toda Clattenburg je kartone zadržal v žepu. Kot tudi ob izteku pete minute, ko je pobegnil Gareth Bale in padel na robu kazenskega prostora po prekršku kapetana Gabija Fernandeza. Sledila je izjemna priložnost za Real, Bale je s prostega strela poslal ostro žogo pred vrata, Oblak pa je v praktično izgubljeni situaciji ustavil Karima Benzemaja, ki je ostal povsem sam le nekaj metrov pred Škofjeločanom in meril točno vanj. Sodnik Clattenburg je na začetku enajste minute le pokazal prvi rumeni karton, ki ga je prejel Daniel Carvajal, potem ko je grdo startal nad Antoinom Griezmannom, ki je bežal v protinapad. Finale je povsem drugačne obrise dobil v 15. minuti - Toni Kroos je v kazenski prostor Reala poslal visoko žogo, Bale jo je podaljšal pred vrata, kjer jo je pod Oblaka v prepovedanem položaju spravil Sergio Ramos. Angleži so zadetek priznali, junak nepozabnega finala iz leta 2014 pa je lahko nemoteno slavil pred južno tribuno z navijači Atletica. Njihovi ljubljenci se kar nekaj časa niso pobrali, razen enega ponesrečenega poskusa z razdalje Juanfrana proti vratom Reala ni stekel kakšen nevarnejši napad. Na drugi strani je Casemiro v 32. minuti začel hiter protinapad, oster predložek v sredino je Oblak lepo odbil. 

Sporni trenutek, ki je odločil prvi polčas: Ramos je pod prekrškom Savića spretno ukanil Oblaka v nedovoljenem položaju.
Sporni trenutek, ki je odločil prvi polčas: Ramos je pod prekrškom Savića spretno ukanil Oblaka v nedovoljenem položaju. FOTO: AP
Te reči te postarajo za kar nekaj let. Najprej čestitke Real Madridu – spet so bili superiorni, tokrat po enajstmetrovkah. Slabo smo začeli, nato smo se organizirali od 20. minute naprej. V drugem polčasu bi lahko izenačili zelo hitro, toda naša namera je bila jasna. Diego Simeone, trener Atletico Madrida

Atleticovi nogometaši so se vsaj še enkrat spravili v precejšnje težave zaradi napak v zvezni vrsti, še tisti redki primeri, ko so rdeče-beli prebili obrambne okope Reala, pa so se končali z nenevarnimi streli. Antoine Griezmann je šele v 36. minuti resneje preizkusil Keylorja Navasa, a bil v prepovedanem položaju, Kostaričan pa je njegov brezhibni volej še lepše tudi ustavil. Griezmann je zagrozil še v 43. minuti, ko se mu je odprlo nekaj prostora na dobrih 20 metrih od vrat, toda poskus Francoza je po zelenici švignil precej mimo vratnice. Precej povprečen polčas nogometa se je končal po minuti Clattenburgovega dodatka ob navdušenju med navijači v belih dresih. Pred začetkom nadaljevanja se je najbolj vneto ogreval Yannick Ferreira Carrasco in Simeone je belgijskega reprezentanta res poslal v igro namesto Augusta Fernandeza. Drama se je nemudoma začela, že v prvem napadu je po podaji v kazenski prostor Fernanda Torresa nepremišljeno podrl Pepe in zakrivil najstrožjo kazen. Žogo je vzel Griezmann, toda zadel v prečko, žoga pa se je v 48. minuti odbila nazaj v polje. V solzah je v 52. minuti igrišče zapustil Carvajal, ki se je nenadoma zgrudil na zelenico, zamenjal ga je v tej sezoni velikokrat kritizirani Danilo. Nogometaši Atletica so ob skoku Torresa med Ramosom in Pepejem zahtevali igro z roko, toda piska niso zaslišali, ofenziva rdeče-belih pa se je nadaljevala. Po predložku se je žoga odbijala pred vrati Reala, na koncu jo je mimo vrat za las preusmeril Savić. Beli balet se je šele po slabih desetih minutah otresel pritiska in Bale je najprej nenevarno udaril s precejšnje razdalje, a Oblaku ni bilo treba posredovati.

Kot tudi ne Navasu, ki je lahko v 58. minuti prek svoje prečke pospremil lep poskus Kokeja z roba kazenskega prostora. Dobre minute Atletica so se nadaljevale, Saul Niguez je bil v 60. minuti s težkim volejem naslednji, ki je resno opozoril Navasa, a Kostaričanu spet ni bilo treba posredovati. V 70. minuti bi bilo verjetno finala že konec, če bi Benzema po tem, ko ga je z izvrstno podajo povsem samega na desnem boku našel Luka Modrić, zadel po prodoru pred Oblaka, ki ga je ustavil z izvrstnim posredovanjem. Nemočno je okoli bele pike z rokami krilil tudi do tedaj praktično nevidni Ronaldo. Isco je bil druga Zidanova menjava v 72. minuti, ko je zelenico zapustil Kroos, pet minut kasneje pa je Benzemaja njegov rojak zamenjal z Lucasom Vazquezom. Real je imel takoj dve izvrstni priložnosti, a je Oblak najprej ustavil strel z neposredne bližine Ronalda, Bale pa je po preigravanju slovenskega reprezentanta streljal v Savića na golovi črti. Kako dragocen trenutek je to bil! Nemudoma je Atletico speljal akcijo po desnem boku prek Gabija, Juanfran pa je v skoku na drugo vratnico poslal prekrasno podajo, ki jo je v padcu z Vazquezom na hrbtu v mrežo pospravil rezervist Ferreira Carrasco. Torres je imel ob izteku 83. minute lepo priložnost za popoln preobrat, spet je z desne podajal njegov (pol)soimenjak Juanfran, toda nekdanji španski reprezentant se pred vrati na prvi vratnici ni znašel. Atletico se je nato potegnil v obrambo in Bale je lepo preigraval v 85. minuti in ustrelil na prvo vratnico, kjer je njegov poskus pričakal prisebni Oblak. Pepe je po kotu, ki je sledil, morda celo rešil zadetek po tem, ko je najvišje skakal Bale in udaril z glavo, toda zadel soigralca. Ostrega predložka Marcela v 87. minuti v mrežo prav tako ni uspelo pospraviti nobenemu od mož v belem. Ronaldo je po tej akciji tudi zašepal, a kaj, ko je Zidane že porabil vse menjave. V zadnji minuti sodnikovega podaljška je Ramos s pametnim prekrškom blizu sredine igrišča ustavil bežečega Ferreiro Carrascoja in dobil rumeni karton, tako kot Gabi zaradi protestov. Podaljšek je bil neizbežen.

Ferreira Carrasco slavi po izenačujočem zadetku v Milanu.
Ferreira Carrasco slavi po izenačujočem zadetku v Milanu. FOTO: AP

Dodatnih 30 minut so bolje začeli realovci, ki so prevladovali že v zaključku tekme. Simeone je še hranil dve menjavi, ki sta mu ostali v žepu. A njegovi varovanci so bili še naprej malce neobičajno ranljivi po standardnih situacijah, v 94. minuti je po predložku s strani skok dobil Ronaldo, a je Filipe Luis malce preusmeril Portugalčev strel, ki je končal v rokah mirnega Oblaka. Danilo je po bliskoviti akciji in pobegu Griezmanna rešil najhujše s posredovanjem v zadnjem hipu, a pritisk Atletica se je pred iztekom prvega dela podaljška nadaljeval. V 101. minuti je lepa akcija uspela tudi Realu, Bale je po kombinaciji med Ronaldom in Iscom na koncu meril v blok pred Oblakom. Razen optimističnih "škarjic" Griezmanna tik pred iztekom polovice podaljška po podaji iz kota večjih razburjenj ni bilo več. Neodločen izid 1:1 so lahko navijači po 105 minutah videli tudi v famoznem finalu iz Lizbone, Simeone pa je v 109. minuti po tem, ko je bil že pripravljen Thomas Partey, poškodovanega Luisa raje zamenjal z Lucasom Fernandezom. Po šestih minutah zadnjega dela podaljška se ni zgodilo še nič pretresljivega, le grd prekršek Pepeja, ki je z udarcem v stegno pokosil Gabija in zasluženo dobil rumeni karton. Za sicer nenamerno igro z roko bi ga lahko videl tudi Torres, pred nevarnim prostim strelom za Real z okoli 30 metrov pa je obležal Koke, ki so ga z zelenice odnesli na nosilih. Zamenjati ga je moral Thomas Partey, ki je deloval malce izgubljeno, ko bi Real skorajda izpeljal dobitno akcijo, a jo je na koncu s prepoznim strelom zaključil Vazquez. V zadnji akciji Atletica sta se prerivala Pepe in Ferreira Carrasco, oba sta si izmenjala tudi udarca, toda Clattenburg ni zapiskal. Pritisk Reala je trajal prav do konca, toda Oblaku razen enkrat po visoki žogi ni bilo treba posredovati do izteka tekme. 

Kot leta 2001, ko je bil v vrstah poražene Valencie mariborski športni direktor Zahović, se je finale odločal po izvajanju najstrožjih kazni. Vazquez je zanesljivo premagal nepremičnega Oblaka s prvim strelom, Griezmann, ki je zgrešil že v rednem delu tekme, pa je nato še bolj elegantno v napačno smer poslal Navasa. Marcelo je bil naslednji, ki je bil natančen, čeprav je Oblak prebral njegovo namero, a je bil strel premočen. "Kapetansko" je pod prečko za 2:2 meril tudi Gabi. Bale je slovenskega reprezentanta prav tako poslal v napačno smer in zadel ob vratnico. Zanesljivo izvajanje se je nadaljevalo tudi po strelu Nigueza, Navas je krenil v napačno smer. Kot tudi Oblak, ki ni uspel niti ob poskusu Ramosa, vratnico pa je v četrtem poskusu zadel Juanfran. Ronaldo je imel priložnost za zaključni udarec in z novim strelom v vratarjevo levo ni grešil. Slavje, že enajsto v Realovi zgodovini v tem tekmovanju, se je lahko začelo, medtem ko so navijače Atletica spet oblile solze. Oblak je ostal brez zgodovinskega podviga za slovenski nogomet in po finalu Lige Evropa, ki ga je prav tako izgubil po izvajanju strelov z bele točke (v bližnjem Torinu), po izvajanju najstrožjih kazni klonil tudi v Milanu.

Finale Lige prvakov, izid:

Real Madrid ‒ Atletico Madrid 1:1* (1:0) /5:3/
Ramos 15.; Ferreira Carrasco 79.
Antoine Griezmann (Atletico) je v 48. minuti zapravil enajstmetrovko.
* ‒ po izvajanju enajstmetrovk

Postavi:

Real: Navas; Carvajal (od 52. Danilo), Ramos, Pepe, Marcelo; Casemiro, Modrić, Kroos (od 72. Isco); Bale, Ronaldo, Benzema (od 77. Vazquez).

Atletico: Oblak; Luis (od 109. Lucas), Godin, Savić, Juanfran; Gabi, Augusto (od 46. Ferreira Carrasco), Koke (od 116. Partey), Niguez; Griezmann, Torres.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (992)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Xipsilon
29. 05. 2016 18.52
-4
Hala Madrd y nada mas <3 Real je taktično nadigral Atlete. Tudi sam Simeone je priznal, da je zmagal boljši. Nekateri pišete o dominaciji Atletica ampak naj mi nekdo našteje koliko 100% priložnosti so imeli (streljali so 4x na gol, od tega so 1x zadeli...Ostali streli pa popolnoma nenevarni). Na drugi strani je imel Real tri 100% priložnosti... Drugače pa vsa čast Atleticu za borbo in srčnost!
RdecaZvezda
29. 05. 2016 17.23
+1
Ronaldova zvezda zahaja,na odpad
bobrock46
29. 05. 2016 18.22
+0
Važno da je Real zmagal, Ronaldo bo pa dobil tudi zlato žogo
apodgraj
03. 06. 2016 09.32
-1
Bob tedna , Ronaldo bo dobil "Zlato žogo" . Včasih je že dovolj , da samo enkrat zadaneš iz enajstmetrovke in ta prestižni naslov je tvoj . Tako preprosto , pa res ne gre . Pogledati je treba celo sezono in oceniti njegovo igro ..Ronaldova sezona je bila v celoti prej slaba , kot dobra . Če se za tako sezono zasluži ta naslov , potem je v nogometu nekaj hudo narobe in vse skupaj smrdi po denarju in podkupovanju .
mmmmmmmnnnnnnmmm
29. 05. 2016 17.07
+1
ramos gol z prepovedanega položaja branil je tud z roko..plus prekrški za katere bi moral gledat z tribune za pepeja tak ni besed--glumac plus umazan igralec..ampak zaslužili so si real ker je največ zapravavil za žreb da je prišel v finale kjer se je iz bunkerja branil atletiko je imel celo večjo posest..čarovnik z reala ronald je pokazal kako izginit celo tekmo..za penal je pa se prikazal..
Kollerik
29. 05. 2016 18.02
+5
Kollerik
29. 05. 2016 18.05
+2
ljubljenčki bogatunčkov so pač morali zmagat na vsak način (tudi s pomočjo sodnikov), da so tako prišli vsaj do ENE lovorike to leto, ker vse ostale je pobrala barsa....
bobrock46
29. 05. 2016 18.22
-2
Barbarezo
29. 05. 2016 18.39
-1
lev10
29. 05. 2016 21.12
idiu3krasne
29. 05. 2016 17.03
+5
undecima...ja česa ...kopanja krompira ali ličkanje koruze ...LP je od 92" leta (popravite me če se motim) in tu ni 11 zmag realovih...
LaDecima
30. 05. 2016 10.14
+0
poskusi sedaj povedati isto, brez jokanja.
madridista in to 100%
29. 05. 2016 16.27
-1
Ramos je strup za Atlete...se enkrat ista zgodba ispred 2 let ... Ronaldo je mogoce zadel kljucno 11m, ampak ce Ramos ne bi zadel v 15min..hmm..kdo ve..torej zame igralca tekme Ramos in Carasco. Cestitke tudi Atletom, niso se predali do samega finisa. Hala Madrid!!
scorpion23
29. 05. 2016 16.26
-1
Kakšni kekci pišejo članke..pa kaj a ste vsi navijači roosijev, belega baleta in oh in sploh?? Na kozlanje mi greste z CR7 VRED!! :)
idiu3krasne
29. 05. 2016 15.00
+3
hahahaha Ronaldo okronal...ja s čim ...celo tekmo ga ni bilo...potem pač dal gol...v 11kah ...dal bi ga tudi navas...kr neki......hahahaha...
Barbarezo
29. 05. 2016 18.40
+0
Armonia
29. 05. 2016 14.25
-5
Pa se tole. Ce je nekdo iz Ljubljane in navija za Olimpijo in ni navijal za Oblaka, ki je Olimpijin otrok. O tem imam svoje mnenje, ki ni za javnost.:)
Armonia
29. 05. 2016 14.23
-2
Atleticov gol je bil zares lep, zaradi takojsnje prezicne podaje Juanfrana v skoku. Realov gol je pac padel notri, taka beda se pac tudi dogaja.
NoExit
29. 05. 2016 14.07
+5
Spet se je igra odločala zaradi sodnika . Ramos bi MORAL dobiti za tisti prekršek RDEČ ..ja ..RDEČ karton !!! Vse je bilo že vnaprej zrežirano.... kupljena tekma .....
Kollerik
29. 05. 2016 17.02
+1
bobrock46
29. 05. 2016 18.23
-2
Kollerik
29. 05. 2016 20.35
+1
brez dvoma je najbolj previligiran, kraljevi ljubljenčki pa to...
Armonia
29. 05. 2016 14.03
+4
No, Realovci povejte mi kaksno potezo Reala, ki vam je bila vsec vceraj. Meni recimo je bil strasno vsec Carrasco, imam nek obcutek, ce bi igral od zacetka, da bi bilo 3:1 za Atletico. Saul na zalost ni ponovil driblinga proti Bayernu, kjer je naredil nekaj zaradi cesa se fuzbal sploh splaca gledat. Ker nisem gledal ostalih Realovih tekem mi prosim nastejte eno lepo potezo v tej sezoni, da grem gledat na you tube. Pa upam, da bo res lepa, da ne bom slucajno bruhal. No potrudite se:)
Armonia
29. 05. 2016 14.20
-1
Evo, ni nobenga, ki bi lahko kaj povedal. Mogoce, ker je ni?:) No, dajmo, kar pogumno
Armonia
29. 05. 2016 14.21
+0
cripstoned
29. 05. 2016 15.17
+2
najlepsa poteza celotne tekme je bila ko je ramos dvignu pokal....
scorpion23
29. 05. 2016 16.27
+0
pa da vas je BARCA spet nabila v ligi hahahaha:)
Kollerik
29. 05. 2016 17.05
+2
tekma je bila prodana.... RM je to tekmo MORAL dobiti tako ali drugače, škoda za atlete... so si zaslužili, Oblak pa je itak že sedaj legenda... vendar kaj, ko morajo ljubljenčki bogatunčkov zmagat na vsak način
mmmmmmmnnnnnnmmm
29. 05. 2016 17.16
+6
najlepša poteza je bila ko je pepe dobil skoraj smrtni udarec brez udarca hahahahah
bobrock46
29. 05. 2016 18.24
-1
Symbolic
29. 05. 2016 12.57
+11
No, tako je to, kadar trčita dva enakovredna nasprotnika! Pravila so jasna: en mora zmagat! Vsak je imel svoj polčas! Brez veze je zdaj razglabljat kaj bi bilo, če ne bi bilo tako kot je bilo, nič ne pomaga jok za zapravljeno 11 metrovko (Griezmann), ali gol iz "offside"-a... Lahko bi zmagal tudi Atletico... pa ni mu ratalo... Realu je treba športno čestitat za osvojeno lovoriko!
seba19891
29. 05. 2016 12.22
+6
"Ronaldo okronal Real". Celo tekmo ni pokazal nic. Na koncu zadel penal kot vsi 4 Realovi igralci pred njim, a očitno pobral sam vse zasluge. emmm ... what
macro
29. 05. 2016 12.24
+1
MaunelNeuer
29. 05. 2016 13.32
+2
jbg od njega je blo odvisno al bojo dobli penale. celo tekmo ni pokazal nič, 16 golov do finala svoje je dosegel
tom672
29. 05. 2016 12.09
-4
Ronaldo je odličen igralec in golgeter, ampak primerjava z Lionelom Messijem pa ni ravno na mestu. Je drugi najboljši nogometaš na svetu, Messi pa sigurno najboljši vseh časov. Lp!
cripstoned
29. 05. 2016 12.16
+1
hahahahaaa kdo je sploh messi....ronaldo je osvojil ligo prvakov in zlato žogo z dvema razlicnima kluboma....ko bo to messi osvojil se lahko pogovarjamo.....zadnih 5 ali 6 sezon zabija clovek vec kot 50 golov na sezono in do danes ne obstaja igralec ki bi lahko to dosegel....prosim ce v temah reala ali ronalda ne omenjas messija ker on je z svojim klubom izpadel ze v cetrtfinalu....
fihner
29. 05. 2016 12.08
-1
Vsekakor čestitke Realu, za zmago!! Zmaga je zmaga, tu ni kaj. Še enkrat, bravo.......
Kollerik
29. 05. 2016 17.06
+2
da, zmaga je zmaga, pa četudi je gnila...
Flamee
29. 05. 2016 12.07
+8
Zame je bil Carasco igralec tekme.
Kollerik
29. 05. 2016 17.06
+0
borut30
29. 05. 2016 12.05
+1
Čestitke Realu, za zasluženo in pravljično lovoriko. Igra je bila taktična pri obeh ekipah in to se je zelo dobro videlo na zelenici. Finali nikoli niso *gledljivi* za gledalce, ker je preveč če-jev v *igri*. In nagrada je preveč *velika*, da bi nekdo brezglavo napadal. Mi je pa nekako *žal* barcelonarjev oz njihovih navijačev, ker so tako zelo potrti. Seveda nisem pričakoval, da bodo pošteno čestitali Realu in to se tudi ni zgodilo. Navijali ste za vse žive in nežive klube, samo da bo Real neuspel. Zgodilo se je obratno in Vam zaprl *usta*. Spet je vse krivo, od vesolja naprej, da je Real zmagal. Berem tuje forume, vsi so enotni, Real si je zaslužil pokal..le nekdo je kritičen in nebogljen. Klub Barcelona z Pique-jem na čelu in njihovi podvrženci, v tem primeru navijači. Smilite se mi in spet je prišel čas, ko ste se poskrili v luknje. Prosim, ostanite tam v temi in pustite veselje drugim, tistim, ki si ga zaslužimo.
LocoBlanco
29. 05. 2016 12.12
-2
Symbolic
29. 05. 2016 15.44
+0
Odlično si začel svoj komentar... Zlasti mi je všeč tista : "Finali nikoli niso *gledljivi* za gledalce..." Vendar, na koncu pa, kot po navadi, si spet zabluzil... Kaj mešaš Barco in njene navijače zraven? Jaz sem navijal za Oblaka, pa ti? A, ja... ti si za Pepeja in druščino... Ajde, priznaj po pravici, za kerga si navijal? Pa še to: a si si želel, da Oblak odbrani kakšno 11 metrovko? Jaz SEM!
cripstoned
29. 05. 2016 16.07
-2
symbolic spet si prevec pameten.....poglej malo kdo se meša v teme o realu pa bos videl da ste vedno najbolj pametni....glede navijanja ti pa lahko tudi povem da si navijal tudi za romo, wolfsburg in city pa ni tam nobenga iz slovenije....oblak je za hejtere reala samo izgovor ces da so kao navijali za atletico ker je tam oblak... hahahaha
Symbolic
29. 05. 2016 16.17
+5
Cripsy, konkretno se TI, KOT NEPOKLICAN, MEŠAŠ v tuji dialog, zato: "začepi!"
alien8potnik
29. 05. 2016 11.45
+0
Ramos, specialist za ATM in finala LP:)
fihner
29. 05. 2016 12.05
+0
LocoBlanco
29. 05. 2016 11.42
+9
Kot navijač RM-a bi na začetku najprej pokazal spoštovanje do AtlM-a. Ekipa borcev, ki je dobesedno naredila vse, da se je 'udarila' z RM-om. Če bi lahko delil pokal bi ga definitvno delil z AtlM-om! Simeone je res odlličen trener in to se vidi tudi v ekipi, ki jo je ustvaril v teh zadnjih letih. Niso si zaslužili poraza na takšen način (po 11-m). Upam, da bo prišel dan za AtlM. in da bodo prav oni tisti, ki se bodo veselili CL pokala, ker roko na srce si to tudi zaslužijo! Potem je pa tu RM...moje osebno mnenje je, da je v zadnjih letih madridski derbi prehitel sam EC. V prihodnosti če se bo AtlM okrepil oz. rastel veramem, da sam EC ne bo vec tako zanimiv, kot bo derbi Madrida in v to sem 100% prepričan! Trenutno je RM v procesu in sam sem dojel oz. vidim vizijo Zidane-a! Kar se tiče fantov so od dneva, ko je prišel Zidane garali, dobesedno so pustili dušo za ta naš beli dres in kot navijac RM-a sem lahko samo ponosen na njih. To je RM in prihodnost z Zidane-om mislim, da je zelo, zelo svetla. 11* je pri nas in mi smo najvecji klub, ki je kdaj igral nogomet. #iHALA MADRID y nada mas!!!
alien8potnik
29. 05. 2016 11.46
-3
Trend01
29. 05. 2016 12.22
-3
Simeone je izjavil, da razmišlja ali je ciklus z Atleti zaključen. Vzel si bo nekaj časa počitka, razmisleka ali bo nadaljeval v Madridu. Po njegovi izjavi sodeč, ga je vnovičen (tretji) izpad proti Realu močno prizadel. Bomo videli. K sreči za Atlete, so vsa trenerska mesta najboljših klubov že oddana. Vsaj za prihajajočo sezono. Sam menim, da bo poskušal še enkrat. No, morda bi bil PSG "prost" ali Arsenal. A tam je večni Wenger. Roko na srce - Simeone si zasluži top ekipo. Da bi šel še enkrat od nule, je tudi za njega verjetno preveč. Pa čeprav z bunkerjem.
alien8potnik
29. 05. 2016 11.37
-9
Kot je nekdo tu lucidno zapisal: Barca je hit, Real pa legenda. Tu je ta razlika. Real 4ever.
idiu3krasne
29. 05. 2016 17.05
+2