Liga prvakov

Kanal A in VOYO: Stara dama po vozovnico za osmino finala proti ranjenim meščanom

Torino, 25. 11. 2015 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Nocoj se bosta na Juventus Areni za primat v skupini D pomerila Juventus in Manchester City. Meščani so že uvrščeni v izločilne boje, Italijani pa si lahko uvrstitev zagotovijo prav z zmago nad današnjim tekmecem. Srečanje si boste lahko ogledali v živo na Kanalu A in VOYO od 20.00 dalje.

Varovanci Massimilijana Allegrija lovijo uvrstitev v osmino finala.
Varovanci Massimilijana Allegrija lovijo uvrstitev v osmino finala. FOTO: Reuters
Ekipi Juventusa in Manchester Cityja sta si nasproti stali že v prvem krogu letošnje sezone lige prvakov, takrat so se zmage na stadionu Etihad z 2:1 veselili nogometaši stare dame. Varovanci Massimilijana Allegrija nocojšnje srečanje pričakujejo z dobro popotnico, saj so se v italijanski Serie A veselili velike zmage nad velikim rivalom, ekipo Milana. Na drugi strani prihajajo meščani v srečanje močno psihološko ranjeni, saj jih je v 13. krogu angleške Premier League na njihovem Etihadu s kar 4:1 ponižal Liverpool.

Nasprotnega mnenja je domači branilec Giorgio Cheillini, ki pravi, da je za njegovo ekipo slabo, da je City tako visoko izgubil zadnjo tekmo, saj bodo še bolj motivirani in željni zmage proti njegovi ekipi. "Želel bi si, da bi Manchester City prišel k nam bolj sproščen in z boljšo popotnico, kot pa bo. So ekipa, ki premore veliko talenta in mislim, da bi bilo lažje igrati proti njim, če bi bili bolj sproščeni in ne bi doživeli takšnega poraza, kot pa so ga. Kljub temu, da so že uvrščeni v osmino finala, bodo zaradi dogodkov v soboto zelo motivirani in željni maščevanja zaradi visokega poraza, ki so ga doživeli. Toda mi bomo odigrali svojo tekmo, upamo, da bo dovolj dobra, saj si želimo zagotoviti napredovanje že to sredo", je za Sky Italia povedal Giorgio Chiellini.

Giorgio Chiellini opozarja, da bo tekmec nocoj močno motiviran.
Giorgio Chiellini opozarja, da bo tekmec nocoj močno motiviran. FOTO: Reuters
Stara dama, ki je junija letos igrala v finalu lige prvakov, je ena iz med petih ekip, ki v letošnji sezoni tega tekmovanja še ne poznajo poraza. Z zmago nad nocojšnjim tekmecem s severozahoda Anglije, pa si lahko en krog pred koncem skupinskega dela že zagotovijo napredovanje v izločilne boje. Tja jih pelje tudi remi ob predpostavki, da Sevilla ne doseže zmage proti Borussiji Mönchenglabach. Toda to zagotovo ne bo v mislih igralcev Juventusa, saj bo za njih proti modrim iz Manchestra štela zgolj zmaga, saj si želijo zagotoviti prvo mesto v skupini, ki v izločilnih bojih prinaša teoretično lažje nasprotnike. Tudi forma stare dame je v zadnjem času vedno boljša, saj so v vseh tekmovanjih na zadnjih sedmih tekmah izgubili zgolj enkrat. Allegri na srečanju zagotovo ne moral računati na Brazilca Hernanesa, ki ima prepoved nastopa zaradi kartonov. Prav tako ne more računati na poškodovana Samija Khediro in Roberta Pereyro, vprašljiv je tudi nastop Patricea Evraja in Martina Caceresa.

Manuel Pellegrini pričakuje boljšo igro svojih varovancev.
Manuel Pellegrini pričakuje boljšo igro svojih varovancev. FOTO: Reuters
Na drugi strani so aktualni angleški podprvaki, nogometaši Manchester Cityja že uvrščeni v izločilne boje in se prvič v njihovi zgodovini spogledujejo z osvojitvijo prvega mesta v skupinskem delu lige prvakov. To mesto si lahko zagotovijo z zmago nad nocojšnjim tekmecem v Torinu. Naloga vsekakor ne bo lahka, saj jih je Juventus na uvodni tekmi letošnje sezone lige prvakov že premagal. Še slabša popotnica, kot omenjeni poraz, je zagotovo boleča zaušnica, ki so jo meščani prejeli s strani Liverpoola v domačem prvenstvu, kjer tudi niso več vodilno moštvo lige. Prvi mož stroke pri modrih iz Manchestra, Manuel Pellegrini, je bil po tej tekmi zelo razočaran in ni razumel, kako so lahko njegovi varovanci tako slabo igrali in danes pričakuje veliko boljši pristop s strani njegovih varovancev. Bacary Sagna in Ellaquim Mangala, naj bi odigrala tako slabo tekmo, zaradi nedavnih dogodkov v Parizu in njuni glavi naj ne bi bili na 'pravem' mestu v času obračuna. Zagotovo težava, ki jo bo Pellegrini pred nocojšnjo tekmo, skupaj z igralcema poiskušal razrešiti. Dobra novica za 62-letnega Čilenca je zagotovo povratek najboljšega
strelca njegove ekipe Sergija Agüera, ki se je po poškodbi uspešno vrnil v ekipo in tudi dosegel edini zadetek za svoje moštvo proti Liverpoolu. Poraz v soboto je bil za meščane prvi po devetih tekmah, na katerih so zabeležili sedem zmag in dva remija. Pellegrini na nocojšnji tekmi ne bo moral računati na Wilfreda Bonyja, Samirja Nasrija, odsotna bosta tudi dva ključna moža začetne enajsterice, in sicer Vincent Kompany in David Silva.
Alvaro Moratta je odločil prvo medsebojno srečanje današnjih tekmecev.
Alvaro Moratta je odločil prvo medsebojno srečanje današnjih tekmecev. FOTO: Reuters

Srečanje Juventus - Manchester City si boste lahko ogledali v živo na Kanalu A in VOYO od 20.00 dalje.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

blackwizard
25. 11. 2015 09.54
+2
to bi juve moral zmagat
rambek
25. 11. 2015 09.15
-3
City bi to moral dobiti.