Liga prvakov

FOTO in VIDEO: Messi se požvižga na uroke – Argentinec zabil prva gola Čechu, Barça opravila z Arsenalom

London, 23. 02. 2016 16.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Arsenal je tudi šesto leto zapored tik pred ekspresnim slovesom iz Lige prvakov že na prvi stopnički izločilnih bojev. Londončani so imeli svoje priložnosti na prvi tekmi osmine finala proti Barceloni, toda Katalonci so slavili z dvema zadetkoma prvega zvezdnika Lionela Messija (0:2).

Izvrsten rezultat proti izvrstni ekipi, toda par še ni odločen. Proti njim smo že igrali takšne tekme in vemo, česa so sposobni. Prvi goli proti Petru Čechu? Končno mi je uspelo zadetki, glavna stvar pa je vseeno izvrsten rezultat, zelo sem zadovoljen z delom ekipe v vseh trenutkih. Prvi polčas so odigrali zelo dobro, pomagali so si in vedeli smo, da v drugem polčasu ne bodo zdržali. Našli smo prostore in tako odprli tekmo. Prišli smo do zelo dobrega rezultata, toda šli bomo na zmago. Na srečo sem izkoristil enajstmetrovko. Zapravili smo jih že nekaj, toda vratarji so nas že dobro proučili. Lionel Messi, napadalec Barcelone

Dvoboj starih znancev in ponovitev pariškega finala iz leta 2006 je na stadionu Emirates požela izjemno zanimanje svetovne javnosti, ki je na tekmo nestrpno čakala vse od žreba osmine finala. Arsene Wenger je v prvo postavo za tekmo proti Barceloni postavil tudi čilskega reprezentanta Alexisa Sancheza, ki je v London prestopil prav iz Katalonije, a so mu zadnje mesece na Otoku po izjemnih predstavah pokvarile poškodbe. Francoski strateg je za četrtega vezista za osamljenim napadalcem Olivierjem Giroudom izbral Alexa Oxlada-Chamberlaina, medtem ko se je njegov kolega Luis Enrique odločil za identično postavo kot v lanskem finalu Lige prvakov. Luis Suarez je od prve minute napadel klub, ki je zanj pred leti že plačal odkupno klavzulo Liverpoolu, a nato od prestopa ni bilo nič. Prvi gostujoči zvezdnik Lionel Messi je imel medtem v postavi Kataloncev možnost, da prekine urok Petra Čecha in stadiona Emirates. Proti češkemu vratarju in na zelenici kluba iz severnega Londona namreč Argentinec še nikoli ni zabil niti gola. Arsenal se je od prve minute kljub na papirju bolj zaprti postavitvi pogumno spustil v boj s favoriziranim nasprotnikom. Glavni sodnik Cüneyt Cakir je že po drugem ostrejšem štartu na tekmi pokazal prvi rumeni karton, dobil ga je levi bočni branilec domačega moštva Nacho Monreal, ki je daleč od vrat nerodno zrušil Ivana Rakitića. Arsenal je v sedmi minuti resno zapretil zadnji vrsti Barcelone, ko je po akciji starega znanca iz španske lige Mesuta Özila do strela znotraj kazenskega prostora prišel Aaron Ramsey, a zadel v blok. Valižan je sicer fantastično podal s peto na začetku akcije, na koncu pa ostal brez največje nagrade v obliki zadetka.

Barcelona je do 15. minute prevzela nadzor nad igro in žogo, toda prostora za prave akcije ni imela. V 22. minuti se je največja priložnost v dotedanjem poteku tekme ponudila Oxladu-Chamberlainu, ki je malce srečno prišel do žoge znotraj kazenskega prostora po sicer lepi akciji, nato pa v padcu streljal točno v Ter Stegna, ki je že ležal na zelenici in hvaležno zadržal žogo. Še ena domiselna akcija, na katero ni imela odgovora statična obramba Barcelone, se je v 26. minuti končala s podajo Gerarda Piqueja vratarju Ter Stegnu, a je Cakir verjetno pravilno ocenil, da ni šlo za indirektni prosti strel. Turški delivec pravice je nato z nekaj zaporednimi odločitvami ujezil domače navijače in trenerja Wengerja, ki je vstal s klopi po dosojenem prekršku Francisa Coquelina nad Messijem. Prav Argentinec je s povsem nenevarnim strelom z glavo, ki je zletel visoko prek vrat, v 31. minuti najbolje orisal katalonsko nemoč v Londonu. Nato pa tri minute kasneje fantastična akcija gostov, ki se je začela s podajo s peto Andresa Inieste, končala pa s prodorom in padcem Messija blizu roba kazenskega prostora. Messi je poskušal z zvitim strelom po tleh, ki pa ni pretental nikogar in končal v živem zidu. Za nameček je začel še protinapad domačih, v katerem pa je Oxlade-Chamberlain predolgo odlašal s podajo in "kasiral" še oster štart Javierja Mascherana. Fantastičen prodor Neymarja bi v 41. minuti lahko privedel do strela Rakitića, ki pa je v skladu s torkovo gostujočo predstavo čakal in odložil žogo za strel Messiju, ki je od bloka zletel v kot. Zadnja akcija polčasa je prinesla tudi najlepšo priložnost za goste, ki so povsem izigrali londonsko zadnjo vrsto, Suarez pa je po podaji Messija namesto strela izbral povratno žogo argentinskemu kolegu in zapravil prvo pravo priložnost prvakov v prvih 45 minutah. Še eno "kraljevsko" priložnost je imel Suarez na glavi že čez nekaj sekund, ko mu je diagonalno podajo akrobatsko v sredino vrnil Daniel Alves, a je bil Urugvajec z nekaj metrov nenatančen z glavo.

Andres Iniesta s soigralci ni imel veliko prostora za domiselne akcije.
Andres Iniesta s soigralci ni imel veliko prostora za domiselne akcije. FOTO: AP
V nekem trenutku bi morali zadeti tukaj, zato si ne zaslužimo ničesar. Nikoli jih ne boš ustavil v celotnih 90 minutah. Še bolj smo tvegali in nato so zabili. Imeli smo dovolj priložnosti, da bi zabili vsaj en gol. Zdaj se moramo osredotočiti na Premier League. Čez en mesec nas spet čaka Barcelona in še vedno imamo možnosti. Nikoli se ne predamo. Per Mertesacker, branilec Arsenala

Kako pomemben nakup je bil za domači klub Čech je izkušeni vratar, ki je Barcelono v črno v polfinalu zavil že kot član Chelseaja, pokazal v enem prvih napadov drugega polčasa. Iniesta je Neymarja poslal v matno situacijo pred češkega vratarja, ki je dobil "dvoboj ena na ena". Wenger je prvo menjavo opravil že v 50. minuti, ko je iz igre potegnil načetega Oxlada-Chamberlaina, ki si ni povsem opomogel po štartu Mascherana v zaključku prvega polčasa. V igro je prišel Theo Walcott, ki je morda malce presenetljivo obsedel na klopi. Toda drugi polčas je bil še naprej povsem v znamenju gostov, ki pa so zapravljali priložnosti z zapletanjem čistih priložnosti. Eno takšno je Neymarju v 55. minuti pripravil Messi, Brazilec pa je namesto strela vnovič iskal podajo. Arsenal se je prebudil po skoraj točno uri igre, ko je Giroud najprej nevarno meril v blok po akciji z Özilom, nato pa poskusil z glavo in resno preizkusil Ter Stegna, ki se je spet izkazal s parado pri tleh. Vroče je bilo pred Nemčevimi vrati tudi v 65. minuti, ko se je žoga odbijala od številnih nogometašev, nato pa je sledil divji strel Girouda proti sedežem v zadnji vrsti. Katalonci so odgovorili silovito in najprej si je Messi pripravil zelo ugoden položaj za strel znotraj kazenskega prostora, a zadel Pera Mertesackerja, Suarezov poskus na drugo vratnico pa je zletel mimo vseh soigralcev.

Kaj je v 68. minuti razmišljal Giroud, ve le francoski napadalec, ki je prišel do žoge po komičnem izbijanju Piqueja, nato pa povsem osamljen v kazenskem prostoru podal v prazno. To so bile najboljše minute domačega moštva, ki pa je v šoku spremljalo akcijo za vodstvo gostov v 71. minuti. Neymar je potegnil po levem boku in nato v sredini zaposlil osamljenega Messija, ki je "položil" svojega starega nasprotnika Čecha in poslal žogo v nebranjeni del mreže. Wenger je ekspresno reagiral in namesto Girouda v igro poslal Dannyja Welbecka. Para bi bilo verjetno že konec, če bi Suarez v 78. minuti izkoristil izjemno priložnost po samostojni akciji Messija, a je Urugvajec žogo mimo že premaganega Čecha poslal v vratnico. Tudi Katalonci bi lahko bili v slogu topničarjev hitro kaznovani, a Ramsey v 79. minuti pred Ter Stegnom, ki ga je izvrstno zaprl, ni uspel preusmeriti v gol. Messi na žalost domačih navijačev še ni rekel zadnje besede in po slabem izbijanju domače obrambe je Argentinec prišel do žoge znotraj kazenskega prostora, zrušil pa ga je rezervist Mathieu Flamini, ki na zelenici ni bil niti minuto. Messi je vstal, vzel žogo in še drugič v večeru matiral češkega vratarja, ki ga je poslal v napačno smer in mu po več kot desetih urah medsebojne suše zabil že drugi gol večera. Čech je v prvi minuti sodnikovega podaljška ohranil vsaj minimalne upe za goste pred povratnim obračunom, ko je po predložku Suareza refleksno ustavil strel Neymarja z glavo. Ena redkih črnih pik pred tekmo na Camp Nouu je rumeni karton Piqueja, zaradi katerega katalonski branilec ne bo imel pravice nastopa. Barcelona bo Londončane čez nekaj tednov morda sprejela kot ekipa, ki je ostala najdlje neporažena v vseh tekmovanjih, saj je z zmago v Angliji nanizala že 33. tekmo brez poraza. Absolutni rekord, 34 tekem, zaenkrat drži Real Madrid (sezona 1988/89).

Liga prvakov, osmina finala, prva tekma:

Arsenal – Barcelona 0:2 (0:0)
Messi 71., 83./11-m

Postavi:

Arsenal: Čech; Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Monreal; Coquelin, Ramsey, Özil; Oxlade-Chamberlain, Sanchez, Giroud.

Barcelona: Ter Stegen; Alves, Pique, Mascherano, Alba; Busquets, Rakitić, Iniesta; Messi, Suarez, Neymar.

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (258)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nucky10
24. 02. 2016 18.46
+2
Zadovoljen bi bil tudi z remijem v Londonu, tako pa mislim, da si je Barca včeraj na stežaj odprla vrata četrtfinala Lige Prvakov.. Doma pa še ena rutnirana zmaga 2:0,3:0 in gremo v četrtfinale.. Visca Barca!!
metallica-one
24. 02. 2016 21.03
+2
Ma tudi če igrajo 0:0 sam da ni kakih poškodb...tako lagano sportski
mmickica
24. 02. 2016 15.32
+8
Super tekma! Taktično zelo dobra poteza Barce - v prvem polčasu ne pokaži nič, da oni ne bodo uspeli zamenjati taktike, v drugim jih pa dotolči! Imela sem občutek, da če bi Arsenalu uspelo zadeti 1x, 2x, bi Barci za 2 gola več... Lahko, da me občutek vara, ampak delovali so tako, kot da imajo še veliko veliko rezerve.
jgm
24. 02. 2016 15.49
-4
Delovali so tako, kot da ne vedo, kako bi se jih lotili. Arsenal je v prvem polčasu igral zelo disciplinirano in prežal na protinapade, pravega zaključka pa ni bilo.
mmickica
24. 02. 2016 17.09
+5
jgm, v drugem polčasu so se očitno spomnili, kako se jih lotiti, hehehe...
Symbolic
24. 02. 2016 20.48
+1
Nekam si se danes "skrivala" Mm... Sem mislil, da nisi "zadovoljna" z doseženim rezultatom.... LOLOL
mmickica
24. 02. 2016 21.51
+1
Symbolic, več kot zadovoljna! Samo časa je bolj malo zadnje čase, pa se bolj pozno oglasim.
Symbolic
24. 02. 2016 22.29
+2
Ma hecal sem se... Če se spomnim, sva pred tekmo nekaj pogovarjala prav o takšnem izzidu...
jgm
25. 02. 2016 16.11
To, da v celem prvem polčasu ni strela na vrata, gotovo ni del taktike.
ronsen
24. 02. 2016 12.17
-6
Pa sej če so res tak dobri BARCELONA jim je za privoščit jih je res lepo gledat sicer pa ŠPANIJA neka veselila z 1 osvojenim naslovom svetovnega prvaka doslej se ne more primerjat z BRAZILIJO ITALIJO NEMČIJO ARGENTINO URUGVAJEM imajo pa na ljubskem lepe rezultate sej je prav pa lep pozdrav
ronsen
24. 02. 2016 12.18
+4
na koncu pa naj zmaga tisti ki si najbolj zasluži
Flamee
24. 02. 2016 11.56
+17
Kako ste eni nori za Ronaldom, da ga omenjate na Barcini tekmi. Povrh vsega pa še taki vzdevki, da se sploh zamislimo lahko v kakšni družbi živimo. V sramoto ste ostalim navijačem svojih klubov, ki normalno komentirajo tekme in rivala. Kar se tiče sodnika, sodil je dobro, morda kakšna napaka ko je napačno dosodil out in podobno a to so drobnarije. Čestitke Barci še enkrat. Vsi navijači bodite fer do navijačev nasprotnih klubov, ne postavljat vzdevke igralcem.
265004
24. 02. 2016 11.46
+10
mandžukič Barcelona je poslala ponudbo da bi mladinci Dinama zaigrali za Barcelono.Barca bi svoje pustila v zagrebu in doplačala,da lahko pobere igralce Dinama.Pogovarjajo se še o višini odškodnine.La masia bo od sedaj čisto Hrvaška .Dominanca brez primere
mariomandzukic
24. 02. 2016 11.57
-5
katalonec olmo(17) je bil najveci talent la masije in se je odlocil da bo sel na posojo v dinamo,kr se njemu in njegovim zastopnikom
mariomandzukic
24. 02. 2016 11.59
-7
zdi,da bo preko dinama lazje prsel do prve ekipe barcelone.tezko si je sploh zamislit,da bi ksn mladi spanski reprezentant,izbral maribor oz olimpijo,kot kluba kjer se splaca gradit svojo karijero.
modelx
24. 02. 2016 18.27
+1
minđa, pa kolk je tvoj iq? a je nad lediščem? dvomim!
StarDeluxe
24. 02. 2016 11.23
+8
Barça je v drugem polčasu popolnoma eksplodirala, kar je bilo tudi za pričakovati. Lepa tekma z lepimi akcijami, še posebej tista z Messijem in Neymarjem, ki je vodila do prvega gola. Bravo Barça, čestitke! Zdaj bo povratna toliko lažja. Força Barça !!!
šumar
24. 02. 2016 11.09
+7
rojalovčki ste videki kako se strelja 11 metrovka haha
peggi
24. 02. 2016 10.52
+4
Disciplinirana igra Barce se je obrestovala.Arsenal pa je pokazal že na samem začetku,kdo je gospodar na terenu in zaigral zelo agresivno imel nekaj odličnih 100% priložnosti a se je Ter Stegen izkazal s fantastičnimi obrambami .Na drugi strani Barca ni imela veliko možnosti za kake čarovnije posebne sorte saj so jih topničarji dobro pokrival,če pa so že prišli do fantastične šanse pa niso bili uspešni pri strelu,sploh Suarez ni imel svojega večera ,tudi Neymar ga ni imel vse do tiste odlične asistence Suarezu ,ki je naprej superiorno podal Messiju ta pa je v svojem čarovniškem slogu zabil ubijajoče fantastičen gol za vodstvo.No ,ko pa je padel v kazenskem prostoru in se je čakala 11m ,to jr bila pomoje najboljša izvedba le te :)Mojster ostaja mojster,Messi greši iz 11m a ko je ta najbolj pomembna je pri strelu le te 100% in to je tisto kar šteje.Vsi igralci Barce so fantastično opravili svojo vlogo med boljšimi posamezniki je pa včeraj vsekakor bil tudi Dani Alves,..Skratka dobra tekma z ugodnim rezultatom za Barco.
grozjak
24. 02. 2016 11.07
+4
barca je imela 5 100% šans, tko da, če bi vsi vse zadeli, bi blo ene 5:2, kar pa je še vedno premalo za kak hvalospev ponižanemu in nemočnemu arsenalu...................
265004
24. 02. 2016 11.27
+0
peggi-kameleon a boš začela še za Arsenal navijat ,ker tukaj se je pa lepo videlo kdo je gospodar na igrišču.Po tvoje Arsenal.Jaz pa pravim da je sramota da se na domačem igrišču potegneš v bunker in čakaš na kakšen protinapad.Jaz ti priporočam da nehaš za Barco navijat pa se skoncentriraš na Real!!!
peggi
24. 02. 2016 12.57
+3
kameltrajbar
24. 02. 2016 10.06
+6
...žal ars ni izkoristil svojih priložnosti...ko so se v 2 polčasu nespametno odprli..je sledila kazen...:)))...odpreti se proti takim napadalcem je enako samomoru...kazen je sledila...:).......
kameltrajbar
24. 02. 2016 10.10
+7
..v glavnem..fantastična tekma..2 podobni nogometni filozofiji...enkratno...škoda le.ker ars ni zabil vsaj en gol..da bi povratna bila bolj zanimiva...:)
Symbolic
24. 02. 2016 10.06
+27
Ja, kaj pa pravite na Cüneyta Çakιra? Fantu ni ušel niti najmanjši detail... Vse je videl, imel je igro pod nadzorom od prvega do zadnjega piska! Avtoritetno zatrl vsak poskus prigovora na njegove odločitve, ali kakšno "petelinjene" med igralci... Svoje delo je opravil z odliko!
kameltrajbar
24. 02. 2016 10.07
+15
vectron
24. 02. 2016 10.33
+8
modelx
24. 02. 2016 18.28
+1
Symbolic
24. 02. 2016 20.45
Cüneyt Cakir je na 3. mestu "Referees Top 10 all time"... Leta 2010 je napredoval med prvokategorniške sodnike, junija 2011 pa v kategorijo ELITNIH sodnikov... A ti je zdaj bolj jasno modelx?
rambek
24. 02. 2016 10.00
-16
Mascehrano Alves Adriano .Matheiu Iniesta. So za prodaja leta so tukaj. Zal.
enakostzavse
24. 02. 2016 10.02
+9
grozjak
24. 02. 2016 10.11
+9
nimaš pojma...................pejt ovce štet.......
SigourneyWeaver
24. 02. 2016 10.33
+12
Ti bi Iniesto prodal, daj raje bodi tiho, ker tvoji komentarji so navadna sramota. Potem pa še nabijaš da bi pripeljal Ozila, ki zgine vsako pomembno tekmo
Hammurabi
24. 02. 2016 10.41
+8
Rok predikaka. Že petič zamenjal nick. Ampak piše pa iste bedarije.
Krtek007
24. 02. 2016 10.51
+2
grozjak
24. 02. 2016 11.09
+3
ampak samo zato, ker je hrvat. igra kar v redu............
šumar
24. 02. 2016 11.16
+5
vsi govorite kolk ima barca slabih igralcen in so za prodat a nihce je nemore premagat haha zanimovo če so tko slabi haha
jgm
24. 02. 2016 15.54
+0
Mascherano in Alves sta se izkazala. Najbolj hlodast je bil Pique.
ZlonamerniGeneralFranco
24. 02. 2016 18.00
Pique je simbol katalonije, zanj ni sans da odide.
Symbolic
24. 02. 2016 20.51
Zakaj pa nisi tudi sebe navedel? A ja, ker te ne bi nihče kupil... a ne?
rambek
24. 02. 2016 09.58
-15
Barcelona zmore vec. Prevec lukenj v obrambi. Premalo suvereni v napadu.
grozjak
24. 02. 2016 10.12
+15
tu so samo tvoje luknje v glavi, .................
šumar
24. 02. 2016 11.17
+4
+1
Porocilo
24. 02. 2016 09.49
+18
Meni osebno je bila podaja Neymarja ena lepsih potez v zadnjem casu. S kaksno lahkoto je spravil zogo do Messija
Symbolic
24. 02. 2016 09.47
+12
Najprej: pohvala 24 Ur, da ni bilo policijske ure sinoči (verjetno zaradi tekem LP... najbrž, jim je "prišlo" koliko klikov bi s tem zgubili)! Dobra tekma, super izhodišče za Barco na povratni...Težko verjamem, da je možno kakšno presenečenje... Kolikokrat smo slišali pri nekem zadetku: "mojstrovina"... Včeraj smo pa tudi videli "mojstrovino" pri prvem zadetku Messija: najprej spravi Čeha na "ležalnik", potem pa zabije... Verjetno se je nekdo spraševal kdo bo izvajal 11-metrovko... Priznam, da sem "cvikal", ko je Messi vzel žogo... Po uspešnem zadetku pa sem pomislil: "Eh, Wenger, kdo te je vleko za jezik ..." Gledano splošno: imel je Arsenal lepe šanse ampak, tudi Barcelona jih je imela (Neymar / Suarez)... Tokrat me je Alves demantiral, bil je dokaj zanesljiv! Iniesta? Precej napačnih podaj... ne vem, ali EMŠO ali utrujenost (Enrique sploh ni menjal!)... Tudi Busquetz je na momente deloval dekoncentrirano... No, če je dosežen tak izzid na gostovanju, je brez veze nekoga "kritizirat"! Nasmiha se 1/4 finale LP...
grozjak
24. 02. 2016 09.38
+10
upam, da so še zadnji dvomljivci na lastne oči videli kako je angleška liga superiorna, močna in oh in sploh. na svojem stadionu pri zaostanku igrati bunker......jaz raje fašem petardo, kot da se tako osramotim!!
mariomandzukic
24. 02. 2016 10.02
+5
ma angleska liga je dost odzad za laligo,dokaz zato je tudi leichester city,ki brez problema vodi v angleski ligi.tezko si je zamislit,da bi en levante v laligi premagoval barco,real,atletico in drzal prvo mesto ob vseh teh velikanih.
mariomandzukic
24. 02. 2016 09.23
-17
velika bercelona z najbolj znamenito nogometno solo na svetu la masijo,prhaja v zagreb na dvoboj 1/4 finala juniorske lige prvakov.dinamo ima eno izmed najboljsih generacij v zgodovini,predvodeno z brekalom,morom,semperom,lovrenom,.,.ki je pred leti osvojila najbolj prestizen turnir evropskega mladinskega nogometa Nike preier cup v manchesteru.mandzukic je vceri pokazal,da je guardiola naredil veliko napako,ko je namest njega pripeljal lewandovskega v munich,bil je igralec tekme in se enkrat demonstriral svojo neverjetno moc.o raketi skoda besed,gre za najbolj standardnega nogometasa danasnje barcelone in naravnega naslednika velikega xavja.dominacija,aja pa se to,james bond 007 prhaja v dubrovnik.
I_LOVE_FOOTBALL
24. 02. 2016 09.34
-1
Saj pa dominacija, je kdo sploh dvomil v to? Meni osebno je še sedaj uganka, zakaj Barcelona, Bayern, Real, United usw. ne kupujejo same Hrvate, saj je jasno, da samo tako lahko izboljšajo kvaliteto svojih moštev! Perišič, Brozovič, Šindenfeld, Čorič, Pletikosa, Subašić itd. Vse izjemni hrvaški talenti, ki si zaslužijo igranja za tp klube! Pamislim, da močno žališ Hrvate s tem, da so naslednjiki Xavija, Zidana itd. Vsi ti nogometaši so EDINSTveNI, v prihodnosti bodo velika imena nasledniki Pletikose, Kovačiča, Rakitića...
grozjak
24. 02. 2016 09.41
+3
v lamasiji žogi že nekaj časa pravijo LOPTA. v madridu resno razmišljajo o tem in bo na širšem področju kmalu v veljavi. enako se nam obeta na evru 2016.........
grozjak
24. 02. 2016 09.41
+3
upam mario, da ti je prišlo..................
pako-san
24. 02. 2016 09.42
+4
Mario pa ti pojma nimas kaj kvasis....malo se zamisli
fafajonka
24. 02. 2016 09.44
+2
POVEMRESNICO
24. 02. 2016 09.51
+4
Mandžukič je dober igralec, vendar dosti slabši od Lewandovskega. To ve vsak, ki se vsaj malo spozna na nogomet.
mariomandzukic
24. 02. 2016 09.58
-5
za Brekala,ceprav je star sele 17 let,je ze jasno,da ga dinamo nebo mogel vec dolgo zadrzat v zagrebu.fant je enostavno prevelik talent.njegov nacin igre,je podoben,kot ga je v najboljsih letih igral franck ribery,z to razliko da je brekalo velik hitrejsi in prodornejsi.upam si napovedat,da bo ta fant cez,3.4 leta v najozjem izboru za zlato zogo.hvala familiji mamic
mariomandzukic
24. 02. 2016 10.00
-9
POVEMRESNICO leva bo se moral velik lovorik osvojit,da bi ga lahk primerjali z mandzakadabro
rambek
24. 02. 2016 10.01
-4
Rakitic je trenutnl stevilka 1 na svetu v vezni liniji. Zlahka je sil
mariomandzukic
24. 02. 2016 10.05
-5
modric,inesta,rakitic,ti trije so trenutno najboljsi vezisti na svetu
enakostzavse
24. 02. 2016 10.05
+7
A ni včeraj igral Arsenal proti Barceloni ? Kaj imajo tu hrvatarji za iskat ?
grozjak
24. 02. 2016 10.14
+4
Paštašutar
24. 02. 2016 10.41
+3
Marjo,kolk hrvatov igra v prvi ekipi pr mladincih Dinama???????'
Krtek007
24. 02. 2016 10.53
+7
phahaha k pa Rakitiču rečeš da je naslednik xavija se pa vid da maš prepih v glavi
mariomandzukic
24. 02. 2016 10.58
-1
Paštašutar vsi razn gojaka(bosanec),olma(katalonec) in sose,so hrvati
Hammurabi
24. 02. 2016 09.18
+1
Zdaj pa počakajmo na žreb četrtfinala. Bayern, Real ali Chelsea bi bil najboljši žreb, da bo potem finale samo formalnost.
brutal9999
24. 02. 2016 08.54
-34
Zaka pa ni podal iz penala? Aja v prvenstvo morta igrat dva za enga da sta boljša od ronalda..
Barca17 1
24. 02. 2016 09.15
+21
fihner
24. 02. 2016 09.38
+9
fafajonka
24. 02. 2016 09.46
+9
Symbolic
24. 02. 2016 09.56
+4
Bogi Brutal... samo to si izvlekel iz tako dobre predstave... samo to te je "mučilo"...
265004
24. 02. 2016 11.42
+3
brutal dobra analiza tekme.Čestitam znalac!!!!
Felipao
24. 02. 2016 08.43
+19
Ko bi Wenger vsaj bil tiho glede Messija in njegovega "slabega" izkupička proti Čechu :)
tekač
24. 02. 2016 08.40
+10
Argentinski tango, Brazilska samba in Urugvajska kandomba na angleških zelenicah. Po nogometni domišljiji in če hočete tudi po znanju se tu vse začne in konča.