Liga prvakov

Teden pred tekmo z Realom kaos v Neaplju: trener Sarri naj bi po sporu s predsednikom odšel

Neapelj, 21. 02. 2017 14.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po poročanju medijev v Italiji se je "vojna" med trenerjem Napolija Mauriziem Sarrijem in vročekrvnim predsednikom sinje modrih Aureliem De Laurentiisom dokončno razplamtela, potem ko je svoje prvo vroče poglavje doživela januarja po remiju z južnjaškim rivalom Palermom. Po izmenjavi žaljivk naj bi se Sarri v kratkem poslovil.

Sarri (v ozadju) na tekmi Reala in Napolija v Madridu.
Sarri (v ozadju) na tekmi Reala in Napolija v Madridu. FOTO: AP
Nocoj na Kanalu A in VOYO prenašamo slovenski obračun Kevina Kampla (Bayer L.) in Jana Oblaka (Atletico M.). V sredo se nam ob 20.30 pridružite na dvoboju FC Porta in Juventusa, povratni dvoboj Napolija in Reala pa bomo spremljali v torek.

To vsekakor ni idealna priprava na spektakel, ki Napoli čaka prihajajoči torek (prenos ob 20.30 na Kanalu A in VOYO), ko pod Vezuv na povratno tekmo osmine finala Lige prvakov prihaja branilec naslova Real Madrid. Neapeljčani so po porazu v Madridu (1:3) menili, da še imajo možnosti pred svojo armado navijačev na stadionu San Paolo, kjer pa ni vse tako, kot bi moralo biti. Razlog je spor trenerja Maurizia Sarrija s predsednikom Aureliem De Laurentiisom, s katerim sta si ostre besede izmenjevala v dneh po gostovanju na stadionu Santiaga Bernabeua. De Laurentiis je svoje moštvo obtožil "bojazljivosti" na derbiju z Realom, Sarri pa mu je takoj vrnil žogico. "Predsednik bi moral govoriti z mano, ne pa s televizijo. V Castel Volturnu (tam stoji Napolijev center, op. a.) sem jaz in odločam jaz," je jasno dejal nekdanji trener Empolija.

To naj bi bila zgolj zadnja kaplja v morje dvoboja med obema petelinoma, La Gazzetta dello Sport piše, da se je vse začelo z remijem na januarski tekmi s Palermom. Prišlo naj bi tudi do žaljivk v smeri De Laurentiis-Sarri po koncu obračuna, saj slovitemu filmskemu producentu s Sicilije ni bila všeč začetna postava, medtem ko je Sarri še vročeglav in užaljen dejal, da bo odšel. Športni direktor Cristiano Guintoli je uspel pomiriti trenerja in stopil na njegovo stran, tudi sam pa je zagrozil z odstopom. Zdaj na Apeninskem polotoku napovedujejo Sarrijevo slovo, ki naj bi se zgodilo ob koncu sezone. Igralci podpirajo priljubljenega trenerja, pod taktirko katerega so v tej sezoni nanizali nekaj izjemnih rezultatov. In kaj bi bilo za Sarrija slajše, kot premagati ali morda celo izločiti veliki Real pred očmi svojega (trenutno) največjega sovražnika ...?

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sp9s
21. 02. 2017 21.50
+1
izločiti real hahahaha ker vic
FootballMaster
21. 02. 2017 14.56
-3
Ziher spet general Franco kriv...
Paštašutar
21. 02. 2017 15.14
-1