Liga prvakov

Totti tudi ob poslovilni sezoni ostaja institucija in prvi kralj Rome

Rim, 17. 08. 2016 13.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Legendarni Francesco Totti je napovedal upokojitev po tej sezoni, njegovi že 25. Italijanski napadalec bi rad pustil pečat tudi v tej zadnji sezoni. Najraje seveda že kar drevi na tekmi odločilnega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov proti Portu (prenos na Kanalu A in VOYO ob 20.35).

Krizmatični napadalec, ki je vse življenje zvest Romi, bo šel v zgodovino kluba in tudi evropskega nogometa. Francesco Totti bo septembra dopolnil 40 let in kot je napovedal poleti, ko je za eno leto še podaljšal pogodbo, bo sezona 2016/2017 zadnja v njegovi bogati karieri. Nekdanji italijanski reprezentant bi rad seveda igral čim več, vendar bo to odvisno od trenerja Luciana Spalettija, s katerim v minuli sezoni nista bila v najboljših odnosih.

Totti je brez dvoma rimska "institucija", kar mu priznavajo tudi navijači in soigralci. Zelo ga ceni tudi klubski menedžer Mauro Baldissoni, ki je za SI dejal: "Francesco je sin tega mesta. Ni samo nogometaš. Ni samo najboljši nogometaš. Ni samo idol. Je član družine. Je brat. je sin vseh tistih, ki navijajo za Romo."

Porto : Roma
Porto : Roma FOTO:
Veliko pripadnost klubu in mestu je potrdil tudi Totti: "Za nas Rimljane je posebno močna vez z mestom in našimi barvami. Sebe ne bi imenoval ikono, ampak le prebivalca Rima, ki je za večno zaljubljen v to mesto. Čutim velik občutek ponosa, da sem nosil dres Rome vsa ta leta in dal sem dal vse za ta klub." To pove dovolj in zato bo verjetno njegova 25.(!) sezona najbrž nekaj posebnega. Zanesljivo bo dosegel še nekaj golov do svoje uradne upokojitve. Trener ga je postavil na seznam 23 igralcev, ki jih je prijavil za tekmo na slovitem stadionu Dragao, ali bo zvečer dobil priložnost, pa lahko preverite v neposrednem prenosu tekme zadnjega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov, ko Porto gosti Romo. 

Trener Spaletti se zaveda pomembnosti tekem s Portom: "Play-off je za nas ključen, Liga prvakov je za vse  veliki cilj. Tekmi s Portom sta za nas zelo pomembni in trdo smo trenirali, da bomo pripravljeni. Lažje bi bilo, če bi bili nosilci, vendar tako je in moramo biti pripravljeni. Moramo razmišljati kot veliko moštvo in biti pripravljeni na dvoboj s katerim koli nasprotnikom."

Prenos tekme Porto - Roma spremljajte na Kanalu A in VOYO ob 20.35.
Porto - Roma
Porto - Roma FOTO:
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.