Liga prvakov

Trener Cityja razgrel ozračje pred dvobojem z Realom: 'Prav njih sem si želel, ko sem bil tam, je bilo grozno!'

Manchester, 23. 04. 2016 14.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Tudi prihajajoči teden bo na Kanalu A in VOYO nogometno obarvan. Obetata se dve izjemno zanimivi tekmi polfinala Lige prvakov, na torkovi v goste k Manchester Cityju prihaja desetkratni prvak Real Madrid. Manuel Pellegrini, nekdanji strateg belega baleta, bo na klopi Cityja še posebej motiviran.

Pellegrini je z Man. Cityjem v četrtfinalu pripravil precejšnje presenečenje z zmago nad Paris Saint-Germainom.
Pellegrini je z Man. Cityjem v četrtfinalu pripravil precejšnje presenečenje z zmago nad Paris Saint-Germainom. FOTO: AP
Manuel Pellegrini je moral Real Madrid kot mnogi pred njim zapustiti s sklonjeno glavo. Kljub rekordni sezoni, v kateri je njegov klub zbral 96 točk v La Ligi, je izgubljen boj za naslov s prav tako rekordno Barcelono, ki je s Josepom Guardiolo nabrala 99 točk, pomenil hiter konec za čilskega stratega. V njegovi edini sezoni na stadionu Santiaga Bernabeua je moral Real preživeti tudi pokalno blamažo proti nižjeligašu Alcorconu, izpadel pa je tudi iz osmine finala Lige prvakov, tako da za Južnoameričanom ni "jokal" praktično nihče. A zdaj bo lahko diplomirani strojnik užalostil navijače na Santiagu Bernabeuu na klopi Manchester Cityja, od katerega v polfinalu Lige prvakov nihče ne pričakuje podviga, za razliko od Čilenca, ki bi se rad v velikem slogu poslovil od klopi meščanov.

"Real bo začel tekmi kot favorit, zaradi imena in zgodovine. Na igrišču pa bomo še videli, oboji imamo izvrstne igralce. Madrid ima tudi manjšo prednost, saj povratno tekmo igra doma, toda na žrebu smo si želeli prav njih,"
je Pellegrini opozoril v pogovoru za španski dnevnik MARCA. "To je ekipa, ki lahko zabije zadetek 'iz ničesar', zelo močni so tudi v protinapadih in imajo zelo močne igralce z zelo dobrimi tehničnimi sposobnostmi. Imajo veziste, kakršne bi si želel tudi jaz, kakršni so denimo Toni Kroos, Luka Modrić, Isco in James Rodriguez, zelo potenten pa je tudi njihov napad. Ta ekipa tudi izkorišča napake nasprotnikov. Obramba je malce pokrpana v nekaterih pogledih, a vse velike ekipe imajo težave v obrambi. To je cena, ki jo plačaš, če igraš napadalno," dodaja 62-letnik iz Santiaga.

Novi in stari trener Cityja, Guardiola (levo) in Pellegrini.
Novi in stari trener Cityja, Guardiola (levo) in Pellegrini. FOTO: AP

Čilski trener, ki je v polfinalu Lige prvakov igral že z Villarrealom (2006), se je dotaknil tudi svojega naslednika na klopi sinje modrih Guardiole. Trener Bayerna je že več mesecev javno znani izbranec vodstva kluba, pri katerem deluje več Guardiolinih nekdanjih sodelavcev iz Barcelone, Pellegrini pa priznava, da bi Katalonec slej kot prej zasedel njegovo mesto. Zanimivo, Pellegrini se je v Madridu po sezoni 2009/10 "moral umakniti" Joseju Mourinhu, ki je kot trener Reala postal veliki nasprotnik Guardiole in Barcelone.

"Klub si je vedno želel delati z Guardiolo, to pa je logično, ker imajo odnos še iz časov pri Barceloni,"
je nadaljeval Pellegrini, ki je pred časom sicer odkrito priznal, da je predčasna objava dogovora z Guardiolo škodovala njegovi ekipi v boju za angleški naslov. "Pep je bil na tržišču in jasno je bilo, da ga bodo vzeli, ko bo prost. Tudi, če bi jaz osvojil dva naslova v Ligi prvakov in dva naslova v Premier League, bi Guardiola vseeno prišel," je še povedal Pellegrini. "Moja odgovornost je, da pridemo čim višje - priti v finale Lige prvakov in to tekmovanje osvojiti. Enako je v prvenstvu. Moramo zagotoviti, da smo med prvimi štirimi. To so profesionalne reči. Imam zelo dober odnos z ljudmi, ki vodijo klub, s Txikijem (športnim direktorjem Begiristainom, op. a.), s Ferranom (direktorjem Sorianom, op. a.). To ni nič v primerjavi z groznimi odnosi, ki smo jih imeli pri Realu."

Dvoboj starih znancev boste lahko v prenosu spremljali v torek od 20.30 naprej na Kanalu A in VOYO.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Symbolic
26. 04. 2016 13.22
No, "počelo je počelo"... Gol v gosteh bi bil zelo koristen...
blazter
24. 04. 2016 13.35
No, če zmaga City, si želim finale z Bayernom. In zmago Citiya. Pa ,da Pep z dolgim nosom pride v City. Drugače pa po moje spet madridski finale.
LaDecima
23. 04. 2016 20.07
+1
Pocasi fantje..osebno mislim, da nam lahko City dela velike tezave, saj imajo kopico vrhunskih nogometašev(Aguero,De Bruyne,Otamendi..ipd)
Iniesta
23. 04. 2016 19.14
+0
CR jim bo dal vetra ... nic bat ...
apodgraj
24. 04. 2016 09.52
+1
Nikar ne pričakjute ,da bo Ronaldo , kar tako zabijal gole Cityju , kot je proti Wolfsburgu . Splet okoliščin in posledica hat tricka Ronalda proti Wolfsburgu , sta bili storjeni dve veliki napaki obrambnih igralcev . Take in podobne situacije , se ne dogajajo vsaki dan in tudi jih ne moremo pričakovati . Zgodilo se je in zelo težko se bo to ponovilo .
Barbarezo
23. 04. 2016 17.06
-4
ja da naus jokov pellegrini .. na koncu
Barbarezo
23. 04. 2016 16.32
-2
JJZGEODPRASKAKATJO
23. 04. 2016 15.35
-13
SAM DA NI PODKUPLJIVE UEFALONE PA NAJ ZMAGA NAJBOLSI
Barbarezo
23. 04. 2016 16.45
-8
apodgraj
24. 04. 2016 09.55
+1
Ne vem, kaj je tako podkupljivega v igri Barce , da kar naprej fantaziraš , morda celo sanjaš po noči .Povej že enkrat , kje ti vidiš podkupljivost in koga Barce podkupje .