Liga prvakov

Tuchel: Di Maria je naš blagoslov

Pariz, 27. 02. 2019 14.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometni klub Paris Saint-Germain je tik pred izločilnimi boji v Ligi prvakov ostal brez dveh udarnih mož v napadu, Neymarja in Edinsona Cavanija, a njuna odsotnost se zaenkrat še ne pozna. Zasluge za to gredo tudi odličnemu Angelu Di Marii, ki je trenutno v fantastični formi.

Angel Di Maria je trenutno v odlični formi.
Angel Di Maria je trenutno v odlični formi. FOTO: AP

Še pred nekaj tedni je bilo videti, da se nad Paris Saint-Germainom zgrinjajo temni oblaki. Izločilni boji v Ligi prvakov so se nezadržno bližali, trener Thomas Tuchel pa je v kratkem razmaku ostal kar brez dveh nosilcev igre. Najprej se je poškodoval Neymar, nato še Edinson Cavani, Parižane pa je čakal dvobo z Manchester Unitedom, ki je pod vodstvom Oleje Gunnarja Solskjaerja začel nizati dobre rezultate. V odsotnosti dveh odličnih napadalcev je vse kar zna pokazal Angel Di Maria. Argentinec je na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov proti svojemu nekdanjemu moštvu prispeval dve asistenci in bil najbolj zaslužen, da je PSG na Old Traffordu slavil z 2:0. Nad predstavami Di Marie je navdušen tudi strateg aktualnih francoskih prvakov Tuchel, ki krilnega napadalca že dalj časa občuduje.

"Di Maria je z Real Madridom osvojil Ligo prvakov. Spremljal sem njegove predstave, bil je ključni igralec v najpomembnejših tekmah. Odločal je obračune. Spomnim se finala proti Atleticu. Bil sem navdušen nad njegovo miselnostjo in kakovostjo. Zdaj je moj igralec in že nekajkrat sem povedal, da je blagoslov. Vsak dan kaže svojo kakovost in psihično čvrstost. Je izjemno zanesljiv. Vsak dan je eden izmed prvih na treningu, je vrhunski profesionalec s pravim pristopom. Z njim lahko zmagujemo, saj igra za zmage in doseganje golov. Za nas je zelo pomemben, saj ima kakovost v zaključkih akcij in zabija gole. Njegov strel je kakovosten in natančen. Videti je, da se dobro počuti, je zelo samozavesten, dosegel je številne pomembne gole in prispeval asistence. To je dobro in naj le ostane tako. Pogrešamo Edija in Neymarja, a imamo Angela," je po poročanju goal.com povedal Tuchel.

DI MARIA

Di Maria je sicer na zadnjih dveh tekmah dosegel kar tri gole, PSG pa veseli tudi dejstvo, da se bosta kmalu vrnila tudi Cavani in Neymar. Urugvajec se bo ta teden spet pridružil treningom Parižanov in bi lahko bil nared že za povratno tekmo proti Manchester Unitedu prihodnji teden, brazilski superzvezdnik pa naj bi po poškodbi stopala okreval do četrtfinala Lige prvakov. Če bo seveda PSG na Parku princev ubranil prednosti, ki si jo je zagotovil na prvi tekmi.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

idiu3krasne
27. 02. 2019 18.59
-4
Messi pa kot jezus...in se vse podre...nasprotniku.
Chaparral M
27. 02. 2019 21.37
+2
derek angelus
28. 02. 2019 07.10
+1
pol pa pride bog( roma) in jih nabije kot kanto
NIX50
28. 02. 2019 11.34
+2
HAHAHA... Bravo Derek! Lepa! XD ... kaj se pa napenja revež, tm gor! Dam nej si ga nese tega Messija! (sej ceu svet ve, da je tip strupen, pa če priznajo al pa ne.) Ne rabš bit pa naporn :/