Liga prvakov

UEFA: V Ligi prvakov je prostora zgolj za enega bika s krili, Red Bull razpet med Salzburgom in Leipzigom

Salzburg, Leipzig, 22. 02. 2017 16.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši RB Lepizig so v letošnji sezoni največje presenečenje nemške Bundeslige. Klub, ki ga deluje pod pokroviteljstvom proizvajalca energijskih pijač Red Bull, je v letošnji sezoni prvi zasledovalec vodilnega Bayerna in je v igri za nastop v Ligi prvakov v prihodnji sezoni. V igri pa je še en Red Bullov klub, in sicer avstrijski Salzburg. A po pravilih Uefe je prostora v tekmovanju zgolj za eno ekipo z istim pokroviteljem.

Red Bull Leipzig je že v prvi sezoni med nemško elito na dobri poti, da se uvrsti v Ligo prvakov, Dolgo časa so bili tudi vodilno moštvo Bundeslige, dokler jih ni proti koncu jesenskega dela prehitel prvi favorit Bayern.
Red Bull Leipzig je že v prvi sezoni med nemško elito na dobri poti, da se uvrsti v Ligo prvakov, Dolgo časa so bili tudi vodilno moštvo Bundeslige, dokler jih ni proti koncu jesenskega dela prehitel prvi favorit Bayern. FOTO: AP

Novinarji avstrijskega časnika Salzburger Nachrichten so vznemirili nogometna kluba Leipzig in Salzburg z novico, da bo v naslednji sezoni ligo prvakov lahko igral le eden izmed njiju. Čeprav kluba ne prihajata iz istih držav - Leipzig iz Nemčije, Salzburg iz Avstrije, pa imata isto vodstvo, kar naj bi bil razlog, da bi ligo igral le en klub. Oba sta pod lastništvom avstrijskega proizvajalca osvežilnih pijač Red Bulla, ki pa o pravilu Evropske nogometne zveze (Uefa), da dva kluba z istim lastnikom ne smeta igrati v ligi, ne ve nič. O tem zaenkrat ne želi govoriti niti krovna zveza.

"Vsekakor bo UEFA spoštovala svoja pravila, toda o tem, kdo bo igral med prvaki, je zdaj še nesmiselno govoriti. To so za nas le špekulacije, najprej se morata ekipe v ligo uvrstiti, nato dostaviti dokumentacijo, šele potem bo jasno, ali je prišlo do težave ali ne. O tem bomo lahko govorili šele pred naslednjo sezono," je dejal predstavnik Uefe za stike z javnostjo.

Oglasil pa se je tudi predsednik Leipziga Oliver Mintzlaff, ki je dodal, da ga ne skrbi, da bi Uefa res šla tako daleč. "Vodstvo moštva Leipzig ni zaskrbljeno in tudi, da bi Uefa kaj že ukrepala, ni res. Če se bomo uvrstili v Ligo prvakov, sam ne vidim razloga, zakaj ne bi v prihodnji sezoni tam tudi nastopili," še doda Mintzlaff. Leipzig se lahko v Ligo prvakov uvrsti skozi nemško državno prvenstvo, ki ima zagotovljena tri mesta v skupinskem delu in še eno v dodatnih kvalifikacijah. Na drugi strani mora Salzburg, v primeru, da postane prvak avstrijskega državnega prvenstva, skozi kvalifikacije, kot prvak. In po mnenju časopisa nastane tu problem, če se obe ekipi uvrstita v najelitnejše evropsko klubsko tekmovanje. 

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

matej1111
22. 02. 2017 19.35
+3
Čudno, glede na to, da so Etihad, Fly Emirates pa pobodni naftari skoro pokrovitelji vsakega drugega kluba.
yyyeb
22. 02. 2017 18.10
+2
sramota za nogomet
mrbungle
22. 02. 2017 22.24
+2
Isti pokrovitelj ali isti lastnik? Zjasnite se. Ker npr. Nike je kar parim pokrovitelj, se posameznikom so...