Liga prvakov

Valverde: Mascherano ne bo zapustil Barce, igral bo na El clasicu

Barcelona, 05. 12. 2017 08.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trener katalonskega nogometnega velikana Barcelone Ernesto Valverde je prižgal rdečo luč za januarski odhod argentinskega reprezentanta Javierja Mascherana, ki je pred kratkim izrazil željo, da po osmih letih zapusti klub, v katerem v zadnjem času ni bil v prvem planu.

Ernesto Valverde
Ernesto Valverde FOTO: AP

Argentinec Javier Mascherano je na začetku sezone izgubil mesto v začetni enajsterici, iz katere ga je izrinil Samuel Umtiti, ki pa se je poškodoval na zadnji prvenstveni tekmi proti Celti iz Viga. A Mascherano ga v naslednjih tekmah ne bo mogel nadomestiti, saj ima tudi sam poškodovano mišico. "Masche je naša legenda, naš igralec, na katerega še vedno resno računamo. Verjamem vanj, želim si, da se čimprej vrne, nikakor pa ne bom dovolil, da nas januarja zapusti," je pred torkovo tekmo Lige prvakov proti Sportingu dejal Valverde in napovedal, da bo Macherano 23. decembra najbrž igral na derbiju proti Real Madridu. Do takrat naj bi mesto drugega centralnega branilca zasedel Belgijec Thomas Vermaelen, ki pa ima tudi veliko težav s poškodbami. "Obstaja tudi možnost, da na mesto branilca postavim Sergia Busquetsa ali Lucasa Digneja, vsekakor imam dovolj možnosti in sem zadovoljen s tem, kar imam na razpolago," poškodbe centralnih branilcev ne skrbijo trenerja.

Javier Mascherano naj bi zaigral na tekmi z Realom.
Javier Mascherano naj bi zaigral na tekmi z Realom. FOTO: AP

Mascherano se je pred kratkim pogovarjal z novinarjem ESPN, v pogovoru je izrazil željo po odhodu iz Barcelone: "Sem oseba, ki dobro ve, kdaj je nečesa konec. Po dolgih osmih letih ne vem več, kaj bi še lahko dal klubu, zato si želim oditi. Ne bom rekel, da z lahkim srcem, prav nasprotno. Posloviti se od ekipe, v kateri sem preživel enkratne trenutke, bo nekaj najtežjega v življenju."

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

modelx
05. 12. 2017 09.03
+2
havier vs vermaelen? pa kaj je tu za razmišljat. varmealna ven. haiver je še vedno zakon. je pa dobro, da je barca dobila umtitija. havier še vedno prešprinta 99,99 napadalcev
Johnny_J
05. 12. 2017 14.49
-1