Liga prvakov

Velike težave za Atletico: brez bočnih branilcev za prvo tekmo polfinala na Bernebeuu

Madrid, 30. 04. 2017 11.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Atletico je na zadnji poraz v prvenstvu odgovoril z visoko zmago na Kanarskih otokih proti Las Palmasu (0:5), kjer pa je trener Diego Simeone tik pred tekmama z Real Madridom v polfinalu Lige prvakov izgubil še enega branilca.

Oblak (z žogo) posreduje ob Gimenezu (levo).
Oblak (z žogo) posreduje ob Gimenezu (levo). FOTO: AP
Prva tekma polfinala Lige prvakov med Real Madridom in Atleticom je na sporedu v torek, seveda s prenosom na Kanalu A in VOYO ob 20.30.

Ob dejstvu, da sta Hrvat Šime Vrsaljko in izkušenejši Španec Juanfran Torres že praktično odpadla za uvodni polfinalni obračun Lige prvakov z madridskim Realom, so novice o poškodbi Joseja Marie Gimeneza še toliko bolj boleče za tabor Atletico Madrida. Varovanci Diega Simeoneja so z vrhunsko predstavo zabrisali spomin na zadnji poraz pred domačimi navijači z Villarrealom (0:1), Jan Oblak se je s soigralci v Las Palmasu veselil celo ene najvišjih zmag te sezone, ki pa so jo rdeče-beli spet drago plačali. Urugvajec Gimenez je obležal poškodovan in bo skorajda zagotovo odsoten s torkove tekme na Bernabeuu, zato španski mediji špekulirajo, da bo moral na položaju bočnega branilca igrati kar srednji branilec, Črnogorec Stefan Savić. Atletico je imel na Kanarskih otokih vse pod nadzorom in z goloma še nedavno poškodovanega francoskega napadalca Kevina Gameiroja že po 18 minutah vodil s 3:0, Gimenez pa je v 67. minuti zahteval menjavo in se prijel za levo stegensko mišico.

Podrobnejših podatkov Madridčani, ki so kasneje slavili s 5:0 po golih Thomasa Parteyja in Fernanda Torresa, niso razkrili, več pa so razkrili nedeljski pregledi v prestolnici. Rdeče-beli so potrdili, da gre za poškodbo "druge stopnje", ki bo Urugvajcu onemogočila njegov nastop na obeh dvobojih z mestnimi sosedi. Prva opcija za tekmo z Realom je na desnem boku Savić, ki na desnem boku igra zgolj za reprezentanco Črne gore, a bi Simeone lahko poskusil tudi s Thomasom in celo Kokejem, trdijo španski kolegi. "Ne razmišljamo še o Real Madridu, uživamo v tej tekmi," je pred dolgim letom nazaj na celino povedal Simeone. "Zelo dobro smo znali prebrati to tekmo, jasno smo že od samega začetka pokazali, da iščemo tisto, kar si želimo. Morali bomo videti, kako bo z Gimenezom. V vsakem primeru pa bomo našli rešitve za torkovo tekmo. Ponosen sem na naš odgovor po prejšnji tekmi (poraz z Villarrealom, op. a.). Ne bom se utrudil, ko to ponavljam: ti igralci so neverjetni. Beseda ekipa naš klub dela še večji." Atletico je zmago potreboval tudi zaradi pobega Sevilli na tretjem mestu, čeprav imajo Andaluzijci z ravno toliko točkami zaostanka še tekmo v dobrem sredi krčevitega boja za neposredno uvrstitev v Ligo prvakov.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

1juventino
01. 05. 2017 20.48
-2
Kdo sodi obe polfinalne tekme ?
Kollerik
30. 04. 2017 21.17
-1
Kera sreča spet za Real Madrid.... Žal ATM nima niti Messija in bečki bodo spet lahko "veliki"....
Spinaliss
30. 04. 2017 18.01
+3
Simeone zgleda ko Zorro.