Liga prvakov

VIDEO: Nogometaši Seville ganljivo slavili z obolelim trenerjem Berizzom, ki se bori z rakom prostate

Sevilla, 22. 11. 2017 08.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometni klub Sevilla preživlja težke čase. Čeprav je zadnji nasprotnik Maribora v letošnjem skupinskem delu Lige prvakov na večernem obračunu uprizoril izjemen povratek in po zaostanku z 0:3 remiziral z Liverpoolom (3:3), vse v klubu in španskem nogometu skrbi stanje trenerja Eduarda Berizza.

Tumor na obušesni žlezi je aprila 2014 Barceloni za večno vzel trenerja Tita Vilanovo, ki se je z zahrbtno boleznijo dolgo časa pogumno boril in med zdravljenjem tudi vodil člansko moštvo Blaugrane.

Španski mediji so poročali, da bo Sevilla v kratkem razkrila podrobnosti zdravstvenega stanja trenerja Eduarda Berizza, ki bo začel zdravljenje raka prostate. Priljubljeni Argentinec z vzdevkom Toto naj bi se bojeval z zahrbtno boleznijo, zgodaj zjutraj v sredo je Sevilla to potrdila v uradni objavi na spletu. "Zdravniška služba Sevilla FC sporoča, da so trenerju prvega moštva, Eduardu Berizzu, odkrili adenokarcinom prostate. Po prihajajočih pregledih bo jasno, kakšno pot bo izbral pri zdravljenju. Sevilla FC želi izkazati maksimalno podporo svojemu trenerju v teh trenutkih in mu želi hitro okrevanje," so Andaluzijci zapisali v sporočilu za javnost.

Berizzo je z varovanci v torek zvečer proslavil enega največjih podvigov v karieri, saj se je njegovo moštvo vrnilo po zaostanku s kar 0:3. Na domačem stadionu Ramona Sancheza Pizjuana je nato dva gola prispeval Wissam Ben Yedder, ki je večkratne osvajalce Lige Evropa vrnil med žive, v zadnjih sekundah pa je po podaji iz kota izjemen povratek kronal Guido Pizarro. Omenjeni nogometaš je po zadetku stekel ravno k svojemu strategu, ki ga je nato objelo celotno moštvo ob robu igrišča. Španski mediji predvidevajo, da to dokazuje, da so njegovi najbližji sodelavci oziroma nogometaši vedeli za bolezen.

Berizzo (desno) slavi po golu za 3:3 v Sevilli.
Berizzo (desno) slavi po golu za 3:3 v Sevilli. FOTO: AP

Nedavno je v španskem nogometu odmeval primer člana Athletic Bilbaa Yeraya Álvareza, ki so mu konec leta 2016 diagnosticirali raka na modih. Junija 2017 se je bolezen vrnila in Alvarez je moral na kemoterapijo, od konca septembra spet trenira.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rolesx
22. 11. 2017 09.53
+4
Že v prvem polčasu je mel Liverpool srečo da Sevilla ni dala več golov ne samo enega
Debely
22. 11. 2017 10.43
+4
Katero tekmo si pa ti gledal? Realno bi moralo biti gol ali dva razlike za Liverpool. Neodločeno je pa zadosti pošten rezultat.
Iniesta
22. 11. 2017 09.30
+6
Machetekills007
22. 11. 2017 09.01
-12