Liga prvakov

FOTO in VIDEO: Rekordnih 12 golov v Dortmundu, Kampl v Moskvi podal za točko

Moskva, Sevilla, Dortmund, 22. 11. 2016 23.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min
Avtor
Ž.L./N.A.
Komentarji
7

V petem krogu Lige prvakov sta se v skupini E pomerila CSKA Moskva in Bayer Leverkusen, tekma se je končala z izenačenim izzidom. Na preostalih tekmah večera pa smo bili priča rekordnemu izkupičku v Dortmundu, zmagi Juventusa v Sevilli, Leicester pa si je že zagotovil napredovanje v osmino finala.

Več videovsebin
  • Vrhunci srečanja Monaco - Tottenham Hotspur
    04:13
    Vrhunci srečanja Monaco - Tottenham Hotspur
  • Vrhunci srečanja CSKA Moskva - Bayer Leverkusen
    01:40
    Vrhunci srečanja CSKA Moskva - Bayer Leverkusen
  • Vrhnuci srečanja Dinamo Zagreb - Lyon
    01:54
    Vrhnuci srečanja Dinamo Zagreb - Lyon
  • Vrhunci srečanja Sevilla - Juventus
    05:46
    Vrhunci srečanja Sevilla - Juventus
  • Vrhunci srečanja Leicester City - Club Brugge
    02:34
    Vrhunci srečanja Leicester City - Club Brugge
  • Vrhunci srečanja Koebenhavn - Porto
    01:52
    Vrhunci srečanja Koebenhavn - Porto
  • Vrhunci srečanja Borussia Dortmund - Legia Varšava
    06:41
    Vrhunci srečanja Borussia Dortmund - Legia Varšava

Potem ko je Bayer v četrtem krogu na Wembleyju z golom Kevina Kampla premagal Tottenham, so farmacevti nujno potrebovali še zmago v Moskvi, če so želeli še naprej ohranjati upe o napredovanju v osmino finala letošnje izvedbe Lige prvakov. In srečanje v Moskvi proti domačemu CSKA-ju so otvorili prav na takšen način. V 16. minuti so namreč po uigrani akciji s prekinitve žogo spravili do Kevina Vollanda, ki je rutinirano poslal žogo za hrbet domačega čuvaja mreže Igorja Akinfejeva. Z asistenco pri zadetku pa se je izkazal prav Kampl, ki je poslal odlično žogo v kazenski prostor, ki je na napačni nogi ujela prav vse domače branilce. Slovenski reprezentant je v zadnjem času v odlični formi, saj je na zadnjih dveh tekmah, ki ju je odigral za Bayer, zadel prav toliko zadetkov. Za zadnjega je v nemški Bundesligi potreboval zgolj 60 sekund, a to na koncu ni bilo dovolj za zmago njegovega moštva, saj jih je premagal novinec v ligi RB Leipzig, ki je tudi vodilno moštvo nemškega prvenstva.

Veselje Bayerja ob zadetku Vollanda, ki pa je bil na koncu dovolj zgolj za točko.
Veselje Bayerja ob zadetku Vollanda, ki pa je bil na koncu dovolj zgolj za točko. FOTO: AP

V drugem polčasu so domačini od začetka silovito pritisnili na vrata Bernda Lena, ki se je nekajkrat izkazal z izvrstnimi posredovanji, enkrat na sami golovi črti. Leno se je sicer po zadnji tekmi nemškega prvenstva znašel v nemilosti medijev, saj je bil krivec pri enem zadetku Leipziga. V 76. minuti pa je nemški vratar vendarle moral pobrati žogo iz svoje mreže. Domačini so namreč prišlo do izenačenja na 1:1. Benjamin Henrichs je nespametno posredoval v svojem kazenskem prostoru in glavni sodnik Alberto Undiano Mallenco je bil primoran pokazati na belo točko. K žogi je pristopil Bibras Natcho in poslal žogo za hrbet Lena, ki je bil sicer izjemno blizu, da bi strel ubranil. Do konca srečanja se izid ni več spremenil in ekipi sta si razdelili točki v skupini E. Bayer si je po osvojeni točki tudi zagotovil napredovanje v izločilne boje, kamor se več ne more uvrstiti CSKA.

Poljski prvoligaš Legia je na tujem terenu skušal zmanjšati zaostanek v skupini, nasproti pa mu je tokrat stal vodilni Dortmund. Za pravo presenečenje je že v začetku tekme poskrbel Aleksandar Prijović, z golom v levi del mreže in tako dodobra presenetil vratarja Romana Weidenfellerja. Vendar pa se je Dortmund maščeval že nekaj minut kasneje, ko je z zadetkoma v 17. in18. minuti zadel Šindži Kagava, ki je mojstrsko opravil z obrambo Legije. Za 3:1 je v 21. minuti poskrbel še Nuri Sahin, ki je izkoristil napako gostujočega vratarja. Legia je zaostanek zmanjšala že v naslednji minuti, ko je priložost za zadetek vnovič izkoristil Prijović. Nekaj minut zatem je Legia zatresla prečko, kar so kaznovali nogometaši Borussie in z golom Ousmana Dembeleja kronali protinapad. Borussia je ta večer pokazala izvrstno strelsko formo, saj je zabil še kapetan Marco Reus. Prednost Borussie je v zadnjih minutah polčasa želel s hat-trickom povečati Kagava, vendar pa je sodnik njegovo slavje prekinil in pokazal na prepovedan položaj. Po povratku na zelenico v drugem polčasu je Borussia svoje vodstvo le še povečala, za zadetek je vnovič poskrbel Reus, ki je bil le malenkost oddaljen od prepovedanega položaja. Prava golijada se je nadaljevala v 57.minuti, ko je prostor dobro izkoristil Michal Kucharczyk. Tekma je gledalcem vsekakor ponudila z lepim številom strelov na gol, v 78. minuti je tako lepo priložnost zapravil Pierre-Emerick Aubameyang, ki je lepo podajo želel pretvoriti v zadetek, vendar se je poskus končal le z vratnico. Le nekaj minut kasneje je odbito žogo dobro izkoristil Felix Passlack in z glavo zadel za 7:3. Tri minute kasneje je za žogo v mreži Borussie poskrbel Srb Nemanja Nikolić, proti koncu drugega polčasa pa je zadetek Reusa le še utrdil prvo mesto v skupini F. Tekma je tako postregla s kar 12 goli, kar je novi rekord v tem tekmovanju. 

Marco Reus se je s hat-trickom vpisal med prve strelce tekme z Legio.
Marco Reus se je s hat-trickom vpisal med prve strelce tekme z Legio. FOTO: AP

Po izgredih na ulicah Seville so se strasti preselile na zelenico stadiona Ramona Sancheza Pizjuana. Že v deveti minuti je Juventusovo mrežo po lepi akciji iz kota izkoristil Nicolas Pareja, ki je s čudovitim strelom zatresel mrežo stare dame. Nekaj minut kasneje, v 27. minuti Mario Mandžukić ni izkoristil lepe priložnosti iz šestnajstmetrskega prostora, saj je žoga letela čez gol, kasneje pa je vrata vratarja Sergia Rica zgrešil tudi Sami Khedira. Drugi rumeni karton je drago stal Franca Vazqueza, ki si je z grobim prekrškom zaslužil rdečega, Juventus si je tako še pred polovico tekme pridobil številčno premoč in jo pred koncem prvega polčasa tudi izkoristil. Italijanom je vendarle uspelo izenačiti, z bele točke je zadel Claudio Marchiso. Pred koncem drugega polčasa pa je zmedo v obrambi sebi v prid obrnil Leonardo Bonucci, v zadnjih izdihljajih tekme pa je za končni rezultat 1:3 poskrbel Hrvat Mario Mandžukić.

Zagrebški Dinamo je tokrat gostil Lyon, vendar pa njegove barve  zaradi rdečega kartona ni branil mladi Petar Stojanović, član slovenske izbrane vrste. Igralec Lyona Jordan Ferri je zapravil lepo priložnost, saj je žoga zadela vratnico Dinama, tako se je prvi polčas končal brez zadetkov. V drugem polčasu je najprej zapretil Lyon, vendar pa je bil vratar Dominik Livaković na pravem mestu, v 72. minuti pa je vendarle uspelo Alexandru Lacazette, ki je na stadionu Maksimir dosegel zadetek za Francoze in s tem končno minimalno prednost moštva iz Lyona. 

Harry Kane se je vpisal med strelce na tekmi v Monaku.
Harry Kane se je vpisal med strelce na tekmi v Monaku. FOTO: AP

Petouvrščeni v angleški Premier League, londonski Tottenham, je gostoval pri vodilnem AS Monacu, ki pa že v začetku tekme ni izkoristil enajstmetrovke po napaki Erica Dierja. Vratar Hugo Lloris je ubranil strel v spodnji levi kot zvezdnika Radamela Falcaa. V 15. minuti je bil nadvse aktiven tudi Valere Germain, vendar pa so njegovi napori ostali zaman. V drugem polčasu se je Monaco na igrišlče vrnil z novimi močni in že v samem začetku zapretil gostom, lepo priložnost pa je izkoristil Djibril Sidibe. Na svoj račun je prišel tudi Tottenham v 52. minuti, ko je zadel Harry Kane, vendar Monaco ni ostal dolžen nasprotnikom in že minuto kasneje je žogo v angleško mrežo pospravil Thomas Lemar ter rezultat povečal na 2:1. Monaco je želel svoje vodstvo še povečati in že nekaj minut kasneje je čudovito podajo izkoristiti Falcao, vendar pa je bil Lloris na pravem mestu. Pred iztekom drugega polčasa so pred Monacovimi vrati za lepo priložnost poskrbeli tudi Angleži, vendar je strel Dele Allija zgrešil vrata. Tottenham je po porazu že izpadel iz nadaljnjega tekmovanja. 

Angleški prvak Leicester se je v 5. krogu pomeril proti Club Brugge KV. Že v samem začetku tekme je nedoslednost nasprotnikovih branilcev izkoristil Šindži Okazaki, ki je zatresel mrežo Belgijcev. Po napaki v enajstmetrskem prostoru je svojo priložnost dobro izkoristil Riyad Mahrez, ki je z močnim strelom utrdil rezultat 2:0. Po prihodu iz slačilnice v drugem delu tekme je s samostojno akcijo zapretil Jose Izquierdo, ki je akcijo kronal s čudovitim zadetkov v desni kot. Leicester kljub vodstvu ni odnehal in v 69.minuti je vratom Ludovica Butelle zapretil Jeffrey Schlupp, vendar pa je vratar njegov strel brez težav obranil.Proti izteku tekme se je pokazalo še nekaj lepih priložnosti za gostitelje z Otoka, vendar pa je rezultat do konca ostal nespremenjen. S tem si je Leicester zagotovovil napredovanje v osmino finala, kar je velik uspeh za klub, ki letos prvič tekmuje v Ligi prvakov.  V danski prestolnici je Koebenhavn gostil portugalski Porto, v prvi postavi pa je nastopil tudi slovenski reprezentant Benjamin Verbič, ki je sicer imel nekaj lepih priložnosti, vendar pa se je tekma končala brez zadetkov. 

Izidi 5. kroga skupinskega dela Lige prvakov:

CSKA Moskva – Bayer Leverkusen 1:1 (0:1)
Natcho 76./11-m.; Volland 16.
Kevin Kampl je odigral vseh 90 minut in bil podajalec pri edinem zadetku Bayerja.

Dinamo Zagreb – Lyon 0:1 (0:0)
Lacazette 72.

Borussa Dortmund – Legia Varšava 8:4 (5:2)
Kagava 17., 18., Sahin 20., Dembele 29., Reus 32., 52., 90., Passlack 81. ; Prijović 10., 24., Kucharczyk 57., Nikolić 83.

Koebenhavn – FC Porto 0:0

Leicester City – Club Brugge KV 2:1 (2:0)
Okazaki 5., Mahrez 30.; Izquierdo 52.

AS Monaco – Tottenham 2:1 (0:0)
Sidibe 48., Lemar 53.; Kane 52.
Radamel Falcao (Monaco) je v 11. minuti zgrešil enajstmetrovko.

Sevilla – Juventus 1:3 (1:1)
Pareja 9.; Marchisio 45., Bonucci 84., Mandžukić 90.
RK: Vazquez36./Sevilla

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

murkecc
23. 11. 2016 10.37
+4
Bravo Dinamo, 0 točk, 0 golov, dominacija.
Zoran Petkovic
23. 11. 2016 11.33
+1
Paradox
23. 11. 2016 10.31
-2
To nikakor ni dobra tekma, če pade 12 golov.. slaba obramba, slab golman.
skrajnež
23. 11. 2016 09.06
-1
zdej si je pa zaslužu mal počitka frizurko. Še dobr de ni reprezentančne akcje, bi bil spet poškodovan...
Viejo cabron
22. 11. 2016 20.22
+0
Kampl je igral slabo!
Optimisty
22. 11. 2016 20.21
MaunelNeuer
22. 11. 2016 20.19
+7