Liga prvakov

VIDEO: Kako so navijači Atletica pozdravili junaka Jana - 'Obli Oblaku' tokrat priznanje Uefe ni ušlo

München, Madrid, 05. 05. 2016 16.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Madrid je spet prestolnica evropskega klubskega nogometa, v središču pozornosti pa se je po izvrstni predstavi na polfinalni tekmi Lige prvakov proti Bayernu znašel vratar Atletica Jan Oblak. Evropska nogometna zveza (Uefa) ga je tokrat le izbrala v najboljšo enajsterico.

Slovenski nogometni vratar Jan Oblak, ki se je z madridskim Atleticom uvrstil v finale Lige prvakov, se je po izvrstni polfinalni predstavi na povratni tekmi v Münchnu proti Bayernu pričakovano znašel v najboljši enajsterici kroga. V prejšnjem krogu mu je naziv "ukradel" Joe Hart (Manchester City), ki je blestel proti Real Madridu. "Slovenski vratar je bil varna zadnja linija obrambe, imel je niz izvrstnih posredovanj, najpomembnejše pa pri obranjeni enajstmetrovki Thomasa Müllerja," so pri Evropski nogometni zvezi (Uefa) pojasnili Oblakov izbor. V najboljši enajsterici so iz Atleticove ekipe še Juanfran, Diego Godin in Antoine Griezmann. Real, ki je v polfinalu izločil Man. City in bo tako 28. maja v Milanu za prestižno lovoriko igral proti mestnemu tekmecu, zastopajo Daniel Carvajal, Toni Kroos, Luka Modrić in Gareth Bale, Bayern pa David Alaba, Xabi Alonso in Arturo Vidal. Manchester City je ostal brez igralca v naj postavi kroga.

Pri Atleticu se je slavje manj kot dva dni po velikem uspehu v Münchnu že malce poleglo, klub pa je na spletu objavil nekaj podob iz zakulisja gostovanja na Allianz Areni. V zgornjem videu si lahko ogledate, kako je Diego Simeone po tekmi ganjeno snemal prazen stadion Allianz Arena, kjer so gostujoči navijači še naprej vztrajali s pesmijo. Argentinec se sicer s svojo družino, ki je v domovini, na ta način redno sliši po največjih uspehih. Ganjeni so bili tudi nekateri varovanci, med njimi urugvajska branilca Diego Godin in Jose Maria Gimenez. "Ne morem verjeti, to smo mi, gremo! Neverjetno!" je v klubsko kamero povedal Gimenez. "Ganjen sem zaradi tega trenutka. To je res nekaj unikatnega in kot vedno pravimo - priložnosti je potrebno izkoristiti, a moramo ostati takšni, kot smo. Moramo se boriti, delati in gotovo bo šlo vse tako kot je treba," je že na robu solz v slačilnici izdavil Godin.

"Še en finale in gremo po zmago! V Milanu smo, tega smo si želeli, zdaj pa v boj, borili se bomo," je dodal kapetan Gabi Fernandez. Slavje se je kasneje preselilo tudi na zelenico, med igralci, ki so šli še enkrat pozdravit navijače, je bil tudi slovenski reprezentant Oblak. Škofjeločan je velike ovacije doživel tudi ob povratku v Madrid, v Münchnu pa je lahko pozdravil svojo sestro in mamo. Že med tekmo se je razlegala navijaška pesem: "Obli Oblak, vsak dan te imam raje ..." Manj sreče je imel strelec odločilnega zadetka Antoine Griezmann, ki se na posnetku čudi, ker ne more najti svojih najdražjih. "Samo jaz ne morem najti svojih staršev. Kje pa so?" se v smehu sprašuje Francoz, ki mu kasneje sicer uspe. Fernando Torres je po zapravljeni enajstmetrovki zatrdil, da zadetek "hrani" za dvoboj z madridskim Realom v finalu. "Zdaj nam je ostalo le še tisto najlepše, to je bilo le za ogrevanje. Gol hranimo za finale," pove Torres. "Želel je, da bi malce trpeli," ga je zbodel Saul Niguez

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

GuzutiHrzantes
09. 05. 2016 17.02
Prvaki lige prvakov.