Liga prvakov

VIDEO: Messi, Neymar ali Suarez: ko ne veš, od kje preti večja nevarnost

Barcelona, 25. 11. 2015 08.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Rome ne bodo novembrskega večera v Barceloni ohranili v lepem spominu. V italijansko prestolnico odhajajo s hudim porazom in pol ducata golov v mreži(6:1). Katalonci so pripravili pravo ekshibicijo tekmecevm, blestel je udarni tri Barce Messi, Suarez, Neymar.

Potem ko so "uničili" madridski Real v La ligi se je Barcelona znesla še nad Romo v 5. krogu skupinskega dela lige prvakov. Barca si je tako brez težav zagotovila prvo mesto v skupini in mirno pričakuje zadnji krog skupinskega dela in nato drugi del tekmovanja. Na zadnjih dveh tekmah so dosegli kar 10 golov, prejeli pa le enega, tako so Realu "zabili" štiri, Romi pa kar pol ducata golov.

Ob povratku Lea Messija, ki je začel v prvi postavi, se je seveda naigral katalonski trio napadalni trio. Skupaj je trojica Messi-Neymar-Suarez po hokejskem štetju dosegla kar sedem točk za štiri gole in tri podaje: Luis Suarez dva gola in podaja, Messi dva gola in podajo, Neymar podajo (in tudi zgrešeno enajstmetrovko). Res je skorajda nemogoče ustaviti takšen napadalni stroj, ko je v formi.

Luis Suarez je dosegel dva gola.
Luis Suarez je dosegel dva gola. FOTO: Reuters

Za mnoge je bil najboljši igralec tekme tokrat Suarez, tako so menili tudi na uradni strani UEFA, ki je dosegel dva gola, predvsem drugi, ko je zadel iz prve, je bil izjemen. A je Urugvajec izpostavil Messija, ko je po tekmi dejal: "Vsi igralci, ki pridejo na igrišče, naredijo tisto, kar se od njih pričakuje. Odigrali smo perfektno tekmo, čeprav je bilo še nekaj praznega prostora v prvem polačsu. Leo, Neymar in jaz smo zadovoljni z ekipo in veseli, da lahko igramo za Barcelono. Messi je najboljši na svetu in vesel sem zaradi njega, njegovih golov in dejstva, da je odigral celo tekmo ob povratku."

Svoj delež je kot omenjeno dodal tudi argentinski zvezdnik, ki je bil precej skromen v izjavi: "Dobro je bilo odigrati vseh 90 minut. Korak za korakom se počutim boljše. Zadovoljen sem z rezultatom  in res smo lahko zadovoljni, kako se stvari odvijajo, vendar je pred nami še veliko tekem. Poizkušali bomo obdržati ta nivo igre. Vesel sem pohval zaradi mojih igre, vendar želim le pomagati ekipi in upam, da bomo izpolnili naše cilje ob koncu sezone."

 

 

Na twitterju se je Messiju zahvalil tudi Gerard Pique, strelec četrtega gola po Argentičevi podaji, ob tem je zbodel soigralca v reprezentanci in klubu Munirja El Haddadija: "Hvala Leo, ti mi podaš, ne kot MunirHaddadi! Zelo sem vesel zmage, gola in uvrstitve naprej."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (46)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

StarDeluxe
26. 11. 2015 12.12
+3
Messi, Suarez in Neymar = TANK! Tako vidi golman, ko tečejo ti trije nogometaši Barcelone proti njemu. :)
Srednja sola
25. 11. 2015 18.03
+13
ena beseda za igro proti realu in romi FANTASTIČNOOO
devetdeset
25. 11. 2015 16.49
-13
Neverjetno, kako pomemben igralec za Barceolono je postal Neymar. Prav pri vseh golih je bil začetnik akcije, ki se je nato končala z golom z lucidnimi podajami oziroma nastavitvami ubijalskih akcij za zadetek. Še malce mora dozoreti in profesionalno izvajati enajstmetrovke pa bo res postal vrhunski in je trenutno za Barcelono morda ceo bolj koristen igralec kot Messi.
Porocilo
25. 11. 2015 17.39
+13
Sigurno je pomemben clen ekipe in verjamem, da bo koristnejsi od Messia a ko Messi ne bo vec igral pri Barceloni. Messi ima nogometne gene
apodgraj
26. 11. 2015 09.20
Proti Romi je Neymar iz minute v minuto deloval vse bolj nestrpem . Preveč je bila prisotna želja po zadetku in vse je šlo pri njemu preveč na silo . Staro pravilo , ki pa ne velja samo v športu na splošno je, da vsaka uporaba sila prej škoduje , kot koristi .
FCBCULE1899
25. 11. 2015 15.19
+24
Ma ni kaj! ekipa igra kot še nisem videl,MSN pa totalno brez konkurnece,vidi se da se neymar razvija v enega izmed najboljših igralcev!Tukaj je tudi Sergi Roberto,ki je od lani do letos napredoval za 10 svetlobnih let. Messi pa tako no comment,pride po 2 mesečni odsotnosti in z laganico da 2 gola..daleč najboljši igralec v zgodovini nogometa :)
rambek
25. 11. 2015 15.16
+12
Zame je Suarez Top igralec.. To je kazal v ajaxu in posebej se v liverpoolu sedaj pa v barceloni. Je pa res dajo to trenutno najboljsi napadalni trijo. 3 vrhunski igralci. Neymar se ima cas ampak se vedno klasa. Vrhunski igralec... Tukaj se je rakitic in seveda Arda fantasticna vec. Nesmemo pozabiti doktorja iniesta glavni akter barcelonine in spanske dominacije zadnjih let. Slovela sta z xavijem. Sedaj pa ima druge tudi vrhunske pomocnike v reprezentanci kakor tudi v klubu. V obrambi pa seveda Pique najboljsi stoper danasnjaga casa morda bi rabil se kaksno bolj vrhunsko pomoc kot je bil on Puyolu. Tukaj se je nepogresni in borbeni mascherano. In seveda hitri jordi alba eden boljsih levih bocnih na svetu. Dani Alves odigral svoja najboljse tekme je in je jil eden najboljih desnih bocnih na svetu. Sedaj ima ze pripravljeno menjavo Vidala. Sergi in Rafinha dva igralca zeljne igre in dosegovanja odlicna igralca. Ne smemo se pozabiti Adriana morda premalo cenjenega ampak vrhunskega zelo koristnega igralca. Vermealen in Matheu tudi dokaj kvalitena igralca uporabna v skokih slednji je ze malca v letih kakor Alves in Mascherano kar je lahko problem. Pred Enriqujem se je probala barcelona 30 letnike po hitrem postopku znebit. Morda kaksna napaka. Upam se na kaknso okrepitev, da bodo se mocnejsi podjetnejsi in da bodo nasprotniki padali kot zastavo. To je klub ki je sposoben najvec in se bo.. Pred njimk trepatajo vsi tudi Real Madrid, Bayern, Psg, Man City, Juventos, Atletico Madrid.....
kameltrajbar
25. 11. 2015 15.13
+28
...toliko se opeva napadalna trojka..le redko kdo pa omeni Busquetsa.....to kar ta dela v obrambi...vse gre čez njega...res,daleč najbolši zadnji vezni na svetu..nihče mu ne seže do kolen....čeb meu real tazga igralca,bi bli rezultati popolnima drugačni...:)
265004
25. 11. 2015 15.18
+5
deloma se strinjam s tabo,za mene je zadnji vezni eden najpomembnejših v ekipi.Za mene je najboljši zadnji vezni Mascherano,ki sicer v Barci igra drugo pozicijo,ampak samo zato ,ker je Mascherana lažje dati nazaj kot Busquetsa.Drugače pa sta to najboljša zadnja vezna tudi za mene.
SigourneyWeaver
25. 11. 2015 15.23
+13
Hvala bogu da je nekdo končno omenil Busija, brez dvoma najboljši zadnji vezni na svetu zadnje čase, ne pozabimo da Iniesta in Xavi ne bi delovala tako dobro kot sta, če jima nebi hrbta vedno čuval Busquets. Za moje pojme je boljši kot Mascherano, ta je boljši od Busquetsa le v "lolmljenju nog", organizacija napadov, prekinjanje napadovj, same podaje je pa Busi klasa zase.
mmickica
25. 11. 2015 15.55
+8
Kameltrajbar, jaz se pa popolnoma strinjam s tabo! To kar predvsem letos počne Buskets, je fenomenalno in niti ne samo v obrambi! Kakšne podaje ima človek, zadnje čase je kot Xavi! Meni letos veliko boljši od Maschetana, ki je tudi parkrat igral v tej vlogi zadnjega veznega. In na sploh se mi zdi, da Madch letos ni v tisti pravi formi. Pa saj še bo, v to ne dvomim!
mmickica
25. 11. 2015 15.58
+5
SW, zdaj vidim, da si že ti napisal skoraj to kot jaz, hehe...ja, res je, Buskets je postal glavni organizator igre in izjemno dobro mu gre od rok (nog)!
Seljako1899
25. 11. 2015 16.40
-1
Po 7 letih igranja na top nivoju si ga zdj napisu in mislš da si toplo vodo izumu...Busquets odkar igra v prvi ekipi je na top nivoju in za moje pojme je že cel čas v top3 zadnji vezni...Tip je genij..
kameltrajbar
25. 11. 2015 16.44
+3
..:))))...napisal samo zato..ker ga tako redko omenjajo....:))
geoid
26. 11. 2015 14.22
saj bo sedaj zato za nagrado v idealni enajsterici UEFE! Aja čakaj malo? kameltrajbar je zadel bistvo! Absolutno podcenjen in spregledan.
265004
25. 11. 2015 14.56
+6
nekaj za mojega prijatelja sportka. Stari ,včeraj si videl tap in v treh potezah .1 korak Suarez da GOL,2 korak Suarez mojstrsko PODA do Messija,3korak Suarez s super TEHNIKO zabije gol iz voleja!!Torej GOL,PODAJA,TEHNIKA.....pa uživej v popoldnevu
Felipao
25. 11. 2015 19.55
+0
Mislim, da je debata o tap in golih in špicah popolnoma mimo. Suarez ravno tako sodeluje v organizaciji napada, poleg tega pa se dobro ujame z ostalima dvema in to je tisto kar je najbolj pomembno, ne individualna kvaliteta.
ledr
25. 11. 2015 14.43
+7
To je 'vesoljska' ekipa in v tem trenutku morda najmočnejša na svetu. V tem trenutku je nemogoče igrati z njimi. Rudi Garcia, trener Rome
11Njr
25. 11. 2015 14.35
+9
lukača naj nekdo nauči izgovarjat katalonske priimke
mmickica
25. 11. 2015 16.01
+2
Saj imaš prav, vendar kaj meniš, kako bi Katalonec izgovoril na primer priimek Pšeničnik, ali Plajnšček, ipd...?
11Njr
25. 11. 2015 16.58
+0
če je teško izgovorit pol človek ima opravičilo toda če je že reku Žordi alba je lahko reku tudi serŽi roberto serŽio busquets serŽi samper
11Njr
25. 11. 2015 16.58
+1
če je teško izgovorit pol človek ima opravičilo toda če je že reku Žordi alba je lahko reku tudi serŽi roberto serŽio busquets serŽi samper...bi ga razumel če bi bilo težko ampak moraš priznat da od teh naštetih so vsa lahka imena oz priimki
Felipao
25. 11. 2015 19.56
+2
Sergio Busquets nima katalonskega imena, je kar Serhio :) Ostala dva pa sta seveda Serži.
rambek
25. 11. 2015 13.15
+10
Danes ni bil neymarjev dan se pa vidi kaj pomeni igralec svetovnega najvecjega formata. Morda trenutno najboljsi igralci Messi,Saurez,Lewandovski,Neymar,Aguero,Sanchez. Pique dokazal zakaj je trenutno najboljsi obrambni igralec na svetu. Manjka jim se en kakovostni oz, da se Vermelan prebudi. Sredino imajo fantasticno morda se kaksen, da se klop poveca.Roberto.se razvija tukaj se je Busquets in seveda Mascherano ki zraven rakitica in inieste lahko odigrata prfektno na svojem zadnjem veznem polozaju. Upam na vsaj enega napadalca visokega kova kot je bil pedro inpd...
Srednja sola
25. 11. 2015 18.10
+1
ne zakaj še enega napadalca sej mamo MSN rabmo bol še kšnga branilca kot je recimo pepe ramos marcelo lahm itd.
damjannoo
25. 11. 2015 12.11
-23
kakšen kmet je Neymar. Se je spravu podcenjevat nasprotnika s tisto 11m
Pop92
25. 11. 2015 13.13
+16
žalit ni treba, je pač poskusil na tak način :P
11Njr
25. 11. 2015 14.35
+14
zadnje 11m je strelal na tak način in vedno zadel zato je tudi proti romi šel tako strelat
ledr
25. 11. 2015 14.39
+2
Vsi trije so nogometni virtuozi, imajo pa vsi težave s streljanjem enajstmetrovk... To jim pa ne leži...
Srednja sola
25. 11. 2015 18.12
+1
ja barca ma res velik težav s temi enajstmetrovkami
Felipao
25. 11. 2015 19.57
Messi je enkrat že povedal, da večkrat kot streljaš enajstmetrovke, težje je zadeti, ker te trenerji in vratarji pridno analizirajo in počasi ugotovijo v katero stran večkrat streljaš.
geoid
26. 11. 2015 14.27
11Njr, tako je. in na to taktiko je prestopil, ker je nekaj 11m falil z njegovim značilnim dolgim cepetavim zaletom. tako da je šlo samo za menjavo taktike, a slabo izvedbo, nobeno podcenjevanje! in potem je panelka tudi podcenjevanje? Neymar, če je že koga osmešil, je to sebe.
tedoU4B9Xmedo
25. 11. 2015 10.56
+4
"...blestel je udarni tri Barce Messi, Suarez, Neymar" Trio, ne tri.
tedoU4B9Xmedo
25. 11. 2015 10.59
+3
Trenerja Olimpije in Maribora bosta rekla, da Barcelona Olimpiji ali Mariboru ne bi mogla zabiti toliko golov, saj pravita, da je slovenski nogomet med najboljšimi v Evropi :)
mariomandzukic
25. 11. 2015 10.53
+10
ze lani,ko se ta briljantni napadalni trojcek ni proigral,sem pisal,da je to najboljsi napad v zgodovini in ne sam to,tale barca je najboljsa in najbolj dominantna ekipa v zgodovini.barca ima vse,hitrost,tehniko,agresijo in ne vidim niti ene ekipe,ki bi lahk prekinla to neverjetno dominacijo v naslednjih 2,3 sezonah.
bent2
25. 11. 2015 12.47
+1
To je mogoče malo pretiran komentar. Tudi že letos je komu uspelo premagati Barco. Tako da se mi zdi pretirano reči, da ker so sedaj zabeležili nekaj lahkih in prepričljivih zmag, da bodo kar dominantni naslednje 2-3 sezone... Ampak bomo videli.
fafajonka
25. 11. 2015 13.14
+5
mario, kaj se je zgodilo....o hrvatih pa nič?
geoid
26. 11. 2015 14.28
bent2 ima prav! počasi in najprej je treba skočiti, potem reči hop. V LP pa sploh, v tekmah na izločanje je vse mogoče. Tudi, če je (bo) Baca še ne vem kako dobra, tudi drugi znajo marsikaj in niso naivni. Pa še malo sreče in presenečenje je tu, oz. v LP je vsako leto kako presenečenje.
mmmmmmmnnnnnnmmm
25. 11. 2015 10.50
+2
Roma roma...zacnes v bunkarju..pol pa dobis 1..2..3..pa si se vedno v bunkarju...kako pol naj zmagas?pa koloko samo hvale kako bodo napadalno igrali...ne zasluzijo si da gredo naprej..
bent2
25. 11. 2015 12.50
+1
Kar sem jaz včeraj videl v prvem polčasu ni bil bunker. Obrambna vrsta Roma je stala precej visoko. Barca si je veliko priložnosti tako ustvarila z visokimi diagonalnimi ali natančnimi globinskimi podajami. Drugega polčasa pa nisem natančno gledal.
Srednja sola
25. 11. 2015 18.14
+1
ne ni to da bi roma igrala v bunkerju vidl se je da res nč ne morjo barci pa so se pač branl pa šli na protinapade
jurci275
25. 11. 2015 10.35
+4
fantastičen trio,...
Srednja sola
25. 11. 2015 18.15
+1
se strinjam s tabo sm ne morš hvalt sm msn-ja cela ekipa je bla fantastična
peggi
25. 11. 2015 10.30
+30
Najboljša tekma kar sem jih kadarkoli gledala :)Fantastična igra od prve do zadnje minute od prvega akterja na igrišču do golmana :)Messi se je vrnil v velikem slogu in na najboljši možni način ,kot da sploh neb bilo nič :)Suarez še kar naprej zabija mogoče in nemogoče in je v fenomenalni formi,Neymar nadaljuje s svojimi superiornimi predstavami in resnično mi je žal,da včeraj ni zabil gola tudi on .Roma je bila namreč včeraj zrela za Titanik 2 ,6 golov v njeni mreži je dejansko še malo lahko bi jih pokasirali še dosti več in samo golmanu se lahko zahvalijo za tiste ,ki niso končali tam kjer bi morali :)No končno pa si je pri Barci pohvale zaslužil tudi Ter Stegen in dokazal da lahko tudi on brani na vrhunski ravni in da ne rabi počenjat neumnih napak :) Vsi igralci si zaslužijo čiste 10 tke za prikazano:) Izrazi na njihovih obrazih so povedali vse smeh ,smeh ,smeh in še enkrat smeh ,temu se reče prava ekipa,prijatelji na in izven terena delujejo kot eno dihajo eden za drugega so kot ena velika srečna družina :) Kakšen užitek jih je gledat vedno znova in znova :)Bravo !!!!
265004
25. 11. 2015 14.59
+2
kolk si že ti napisala da bo rezultat????
mackon08
25. 11. 2015 10.21
+9
Barcelona je pokazala kako se igra, Roma pa je mislila da igra proti Italijanski ekipi kjer je igra kot počasni posnetek. Za nastavljanje offsajda moraš imeti v glavi in hitrih nogah.