Liga prvakov

VIDEO: Napoliju ni pomagal govor 'ranjenega' Maradone, optimizem ostaja: 'Real čaka vroča noč!'

Madrid, Neapelj, 17. 02. 2017 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Legendarni argentinski nogometaš Diego Armando Maradona je bil v središču pozornosti pred, med in po obračunu madridskega Reala in Napolija, ki ga je v osmini finale Lige prvakov kljub zgodnjemu zaostanku na koncu zanesljivo dobil kraljevi klub (3:1). Italijani se vseeno ne predajajo, Maradona jih je po besedah vratarja Pepeja Reine prišel vzpodbujat tudi v slačilnico.

Maradona ob svojih "gostovanjih" redkokdaj ne poskrbi za kakšno sočno zgodbo.
Maradona ob svojih "gostovanjih" redkokdaj ne poskrbi za kakšno sočno zgodbo. FOTO: AP
S prenosi Lige prvakov na Kanalu A in VOYO nadaljujemo tudi v prihajajočem tednu. Ogledali si boste lahko tekmi Bayer Leverkusen ‒ Atletico Madrid (torek ob 20.30) in Porto ‒ Juventus (sreda ob 20.30).

Zaradi Diega Maradone je bilo bolj kot običajno zanimivo že kosilo vodilnih mož Real Madrida in Napolija, na katerem je mitski Argentinec po trditvah mnogih kazal znake opitosti. Reakcija Realovega direktorja in nekdanjega stanovskega kolega Maradone Emilia Butraguena je hitro napolnila svetovni splet (spodaj), a je argentinski zvezdnik kljub več kot očitnem uživanju v madridskem gostoljubju zvečer lahko prišel vse do slačilnice svojega nekdanjega kluba. Vratar Napolija Pepe Reina je razkril, kako je Maradona na povabilo predsednika Aurelia De Laurentiisa poskušal podžgati svoje naslednike v sinje modrem dresu, kar mu je na nek način tudi uspelo. Napoli je hitro povedel z zadetkom Lorenza Insigneja, na koncu pa so Karim Benzema, Toni Kroos in Casemiro poskrbeli za preobrat, kljub dvema goloma zaostanka pa moštvo z Apeninskega polotoka skupaj z italijanskimi mediji ostaja optimistično pred velikim povratnim obračunom na domačem stadionu San Paolo. Da Realu ne bo lahko, je opozoril tudi trener Maurizio Sarri, ki ga je barviti predsednik De Laurentiis javno napadel zaradi domnevno preslabe predstave Neapeljčanov. A ti bodo do druge tekme osmine finala pod Vezuvom, ki jo bomo prav tako prenašali na Kanalu A in VOYO, seveda stopili skupaj v lovu na enega največjih podvigov v zgodovini kluba.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Res je (Maradona, op. a.) prišel v slačilnico in nas vzpodbudil," je Napolijev španski vratar Reina dejal za radio Onda Cero. "Rekel je, da mesto Neapelj pričakuje uspeh te ekipe in da moramo to storiti zanje. Zavedali smo se pomembnosti te tekme za naše navijače," je dodal izkušeni španski reprezentant. Maradona je v svetovnih medijih pred tekmo "blestel" tudi zaradi obiska policije v hotelu Eurostar Suites Mirasierra, kjer je bil nastanjen s spremljevalko Rocio Olivo. Kljub domnevno glasnem prerekanju Argentinca in njegove izbranke jim ni bilo potrebno posredovati, Maradona pa je prek družbenih omrežij sporočil, da je šlo zgolj za "šov" v režiji španskih medijev. V kakršnem koli stanju je Maradona že bil v slačilnici Napolija, mu v vsakem primeru ni uspelo preprečiti prvega poraza južnjakov po 29. oktobru (poraz z Juventusom v Serie A), kaj lahko pa bi se zgodilo, da bo nepozabni Južnoameričan, ki je sinje modrim prinesel edina državna naslova, med posebnimi gosti tudi 7. marca na povratnem obračunu. "Pomerili smo se z izvrstnim Real Madridom in moramo jim čestitati," je še dodal Reina, rojeni Madridčan, ki pa je v karieri namesto za Real igral za njegovo največjo nasprotnico Barcelono. "Reči se niso dobro razpletle, ne zaradi naših pomanjkljivosti, temveč zaradi Realovih zaslug, odigrali so popolno tekmo. Jasno je, da so favoriti, a ni še konec. Par je še odprt," meni Reina, ki pa ga zgodovina ne podpira.

Vodilni klub La Lige je v zadnjih osmih parih osmine finala Lige prvakov vedno napredoval po zmagi na prvi tekmi, Napoli pa je v primeru poraza štirikrat zapored izpadel. Je pa res, da Real v svoji zgodovini rezultata 3:1 v osmih poskusih ni uspel ubraniti kar štirikrat, ravno tolikokrat pa je branilcem naslova uspelo napredovati v naslednji krog. "Vemo, da bo težko, a poskusili bomo," je pristavil Reina. "Še vedno ostaja 90 minut na stadionu San Paolo. To bo prekrasna tekma na San Paolu, Real lahko pričakuje vročo noč. Z 'vročino' našega stadiona kot enajst pogumnih mož ne bomo imeli česa izgubiti. Verjamemo, da lahko preobrnemo rezultat, ker lahko Madrid doma premagamo z 2:0. Vse od oktobra nismo izgubili in ta zmaga nas ne bo potrla. Moramo analizirati tisto, kar ni delovalo, delati pa moramo na rečeh, pri katerih se lahko izboljšamo."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

periot22
17. 02. 2017 16.13
-1
Nosečka nova slovenska beseda?
TomažNovak
17. 02. 2017 10.15
+3
Napoli ni sposoben dati tri gole Realu, vsekakor bo Real enega zadel, ima namreč najboljši protinapad na svetu. Sploh, če bo igral Bale. Trenutno lahko Real ustavi samo Bayern.
FootballMaster
17. 02. 2017 13.38
-2
BRAVO7115
17. 02. 2017 10.15
+3
kaj bo....še ena zmaga Reala.....
tedoVV2HCmedo
17. 02. 2017 10.12
-5
Kot vsakič pišem, Real je plačal, da je dobil najlažji klub. Gledal sem do 1-1. Realov naval je bil prehud, Napoli ni mogel spraviti žoge do sredine, ko so jo dobili v svojem kazenskem prostoru.
Bravo7
17. 02. 2017 14.52
-1
Napoli je zgubil tekmo po 109 dneh če se ne motim tko niso tko slabi
PIERREBRICE
17. 02. 2017 09.48
-1
San Paolo bo sedmega marca ''gorel''! Kaj to pomeni za ''galaktike'' pa že čivkajo vrabci.
idiu3krasne
17. 02. 2017 08.15
+5
A je črtica belega tudi bila prisotna? Samo prašam...
TomažNovak
17. 02. 2017 08.58
+1