Liga prvakov

VIDEO: Rimske sanje o Ligi prvakov in 20 milijonih zaslužka 'odplaknili' rdeči kartoni

Rim, 24. 08. 2016 08.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Roma je s skupnim izidom 4:1 izpadla v kvalifikacijah za Ligo prvakov, med elito bo nastopil Porto, Rimljanom ostaja v uteho Liga Evropa. Na dveh tekmah so trije nogometaši Rome dobili rdeče kartone, kar je dovolj zgovoren podatek. Na povratni tekmi sta morala predčasno v garderobo De Rossi in Emerson.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Roma - Porto
    07:21
    Vrhunci tekme Roma - Porto
  • Vrhunci tekme Porto - Roma
    04:16
    Vrhunci tekme Porto - Roma

Roma je lani igrala v skupinskem delu Lige prvakov in nato v osmini finala izpadla proti kasnejšemu zmagovalcu madridskemu Realu. Rimljani so imeli letos višje cilje, a so se ti sesuli v prah že v kvalifikacijah, italijanski nogomet pa je dobil še eno zaušnico. Roma je v minuli sezoni zasedla tretje mesto v Serie A in se uvrstila v kvalifikacije, a je bil v odločilnem krogu po dveh tekmah boljši portugalski Porto. Rimljanom ostajajo nastopi v Ligi Evropa, italijanske upe o odmevnem rezultatu me elito pa ohranjata prvak Juventus in drugi Napoli, ki sta neposredno uvrščena v skupinski del Lige prvakov. Neuspešnost italijanskih klubov v kvalifikacijah je že kronična, spodletelo jim je petkrat v zadnjih šestih sezonah.

Pri Gazzetti dello Sport so zapisali, da je Luciano Spaletti opozoril igralce pred tekmo na previdnost, a se njegovi nasveti niso obrestovali. Za De Rossija je bil to že 14 rdeči karton v njegovi karieri, pred njim je od aktivnih igralcev v "vodstvu" le Sergio Ramos (19 izključitev). In ti rdeči kartoni so "težki" vsaj 20 milijonov evrov, kolikor bi Roma lahko iztržila z uvrstitvijo v skupinski del in dobrimi igrami (vsako moštvo, ki zmaga v play-offu dobi dva milijona evrov, nato še avtomatično 12 milijonov evrov za nastope v skupinskem delu. Potem so tukaj še nagrade za zmago, remi, itd...). Gazzetta je ocenila, da je bil najboljši igralec Radja Naingollan (ocena 7), najslabša pa De Rossi in Emerson (obema ocena 4), trener Spaletti je dobil oceno 4,5. Za De Rossija so zapisali, da je storil povsem nepotreben prekršek 80 metrov od gola in dodali, da se je Roma izločila sama.

Emerson je bil izključen na tekmi proti Portu.
Emerson je bil izključen na tekmi proti Portu. FOTO: AP
Roma je, vsaj glede na Spalettijeve izjave, osem mesecev čakala na to priložnost. Vendar so jo zapravili sami, krivca za polom na Olimpijskem stadionu pred domačimi navijači pa sta kapetan Daniele de Rossi in Emerson, ki sta dobila rdeča kartona in sta na cedilu pustila soigralce, deveterica pa ni imela možnosti za preobrat. Roma je po neodločenem izidu v gosteh pri Portu doma doživela polom, saj je izgubila z 0:3. Kapetan Rome je bil eden od igralcev, na katere so najbolj trdno stavili trener in navijači, a je nepredvidljivi De Rossi storil grob prekršek in moral v slačilnico že v prvem polčasu.

Ali je šlo tudi za slabo psihološko pripravo moštva, za kar krivdo italijanski mediji valijo na Spalettija, saj je težko napredovati, če so bili na dveh tekmah izključeni kar trije igralci. V Portu je moral z igrišča Thomas Vermaelen, na včerašnji tekmi pa kot omenjeno še dva njegova soigralca. Spaletti je o rdečih kartonih dejal: "Vsi trije so bili plod naivnosti. To je bil razlog. Odkar sem prevzel moštvo lansko sezono, nikoli nismo končali tekme z deseterico, sedaj pa se je to zgodilo dvakrat. Nimam prave razlage, ne razumem zakaj. V vsakem primeru bi morali reagirati bolj mirno. Dvakrat smo ostali brez igralca in tega ne morem sprejeti. Izgubili smo pomembno tekmo, kar bo za nas zelo težko pozabiti."

"Dobro smo bili pripravljeni, a smo začeli slabo. Prvo tekmo smo odigrali z desetimi, drugo z devetimi igralci. Lahko bi bil psihološki problem, ker smo sicer fizično zelo dobro pripravljeni. Nismo odigrali tako kot znamo in ne vem, zakaj se je to zgodilo," je potek tekme komentiral Kevin Strootman, ki pa ni hotel biti kritičen do posameznikov: "Jezni smo, ker smo zamudili res lepo priložnost. Nobenega ne bom krivil, to smo izgubili skupaj, kot ekipa."
Trener Rome Luciano Spaletti je bil razočaran nad svojimi igralci.
Trener Rome Luciano Spaletti je bil razočaran nad svojimi igralci. FOTO: AP
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

martinov
24. 08. 2016 12.19
+7
RIP ROMA. Poljski sodnik je pokazal, da ima nekaj v mednožju, da je izključil dva domača igralca! Upam in se že veselim, da tudi za NK Maribor velja, da gre po teh kvalifikacihah v pozabo. Človeško je, da se spomniš lepih trenutkov, s totimi iz Maribora, pa ni bilo zadnje leto nič lepega ! Verjamem, da bo Corar voznik avtobusa, Zaho sprevodnik (pobiral bo menadžerske ponudbe za odpisane nogometaše), Milanič pa bo pospravljal njivovo prtljago. Želel bi si, da Pušnik s Hajdukom zgubi proti Macabiju, ker bi se nato lahko vrnil v Maribor. Marjan zmagaj s Hajdukom, ker te je škoda, da pri prišel nazaj v Maribor in bi tu zopet trpel trpinčenje uprave kluba !
kemuri
24. 08. 2016 11.54
-5
No no Rossi ne bi rabil dobit rdeči karton.
peggi
24. 08. 2016 11.54
+2
Odlićna tekma :) Dobr ,da sm stavila na Porto se mi je izplačalo :)
Symbolic
24. 08. 2016 09.52
+8
Popolnoma zasluženo slovo... tako naivno zgubit tekmo!