Liga prvakov

VIDEO: Šov Aguera na Etihadu, Guardioli gre s Cityjem kot podmazano

Manchester, 15. 09. 2016 11.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Manchester City v novi sezoni pod vodstvom novega trenerja Pepa Guardiole deluje brezhibno. Na domačem stadionu Etihad je ceno plačala nemška Borussia Mönchengladbach, ki je izgubila kar s 4:0. Junak tekme je bil Sergio Agüero s "hat trickom".

Sezona se je komajda dobro začela, pa je Manchester City že "izobesil" kandidaturo za naslov najboljšega tako v Ligi prvakov kot v angleškem prvenstvu. Sezona je sicer še zelo, zelo dolga, a City trenutno deluje kot dobro namazan stroj, ki mu poveljuje nekdanji trener Barcelone in Bayerna Pep Guardiola. Pod njegovim vodstvom še niso naredili napake v korakih, v Premier League so še edino neporaženo moštvo po štirih krogih (razlika v golih +7), izjemno so odprli tudi sezono v elitni Ligi prvakov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na stadionu Etihad so kar s 4:0 "odpihnili" Borussio (M), v vrhunski formi je Sergio Agüero. Argentinski napadalec je prvi gol dosegel v 9. minuti tekme po podaji Aleksandra Kolarova, po pol ure igre je iz enajstmetrovke povišal na 2:0 (po prekršku nad Ilkayjem Gündoganom), tretji gol pa prispeval v v 77. minuti po podaji hitrega Raheema Sterlinga. Agüero se je "razcvetel" pod vodstvom Guardiole, na petih tekmah v tej sezoni je dosegel že devet golov. Po tekmi je dejal: "Poglejte, Liga prvakov ni lahka, to je očitno, vendar naš cilj se je truditi in se vrniti tja, kar smo dosegli lansko leto, to je polfinale. Vendar to je proces, moramo nadaljevati v tej smeri in upati, da gremo še korak dalje. Imamo odlične igralce, vrhunsko moštvo in tega smo sposobni."

Guardiola v svojem slogu ni želel preveč razglabljati o svoji vlogi: "Mislim, da je Sergio dober, ker je pač dober. Bil je dober tudi pri Manuelu Pellegriniju. Bil je dober v državni reprezentanci. Edino dejstvo je, da sem hotel Sergia prepričati, da je njegov talent, kako se znajde v kazenskem prostoru, nekaj povsem naravnega. Tega ga ne morem učiti, vendar mora vedeti, da mu je moštvo v oporo, mu želi pomagati in to sem ga želel prepričati."

Sergio Agüero je dosegel tri gole za City.
Sergio Agüero je dosegel tri gole za City. FOTO: AP
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
15. 09. 2016 20.10
+1
Prezgodaj je se za bilo kaksno oceno pepovega dela. Sezona se je sele zacela in pomembnejse preizkusnje sele pridejo ... Zaenkrat mu kar gre.
drimtim
15. 09. 2016 17.45
+1
City letos brez konkurence.
taft01
15. 09. 2016 14.14
+4
Agüero je pod Pellegrinijem igral zelo toplo-hladno, ceprav je zabil kar nekaj golov ampak je blo tako da je na eni tekmi zabil 3-5 golov nato pa 3-4 tekme nic pod pepom pa je zaenkrat zelo konstanten