Liga prvakov

VIDEO: Vijoličasti so verjeli v nov podvig: 'Vsi dihamo kot eno'

Maribor, 23. 08. 2017 12.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Za nogometaši Maribora je nora noč slavja po še tretji uvrstitvi v skupinski del elitne Lige prvakov. In potrebno je poudariti - zasluženo! Več kot zasluženo! Strokovno vodstvo na čelu z izjemno uspešnim trenerjem vijoličastih Darkom Milaničem je v vsakem trenutku verjelo ekipi, ki si je za enega od glavnih ciljev sezone začrtala ravno preboj med 32 najboljših moštev na stari celini.

Več videovsebin
  • Izjava Marcosa Tavaresa po tekmi Maribor - Hapoel B.
    01:45
    Izjava Marcosa Tavaresa po tekmi Maribor - Hapoel B.
  • Izjavi Valona Ahmedija in Martina Milca po tekmi Maribor - Hapoel B.
    01:53
    Izjavi Valona Ahmedija in Martina Milca po tekmi Maribor - Hapoel B.
  • Izjava Mitje Vilerja po tekmi Maribor - Hapoel B.
    00:43
    Izjava Mitje Vilerja po tekmi Maribor - Hapoel B.
  • Trener Maribora Darko Milanič po novem podvigu
    01:16
    Trener Maribora Darko Milanič po novem podvigu
  • Milanič o občutkih po ovacijah s tribun
    00:51
    Milanič o občutkih po ovacijah s tribun
  • Milanič o taktični in psihološki pripravi na tekmeca
    02:57
    Milanič o taktični in psihološki pripravi na tekmeca
  • Iz SVETA: Celotna Slovenija trepetala do zadnje sekunde tekme
    03:08
    Iz SVETA: Celotna Slovenija trepetala do zadnje sekunde tekme
  • Iz SVETA: Pot do zgodovinskega uspeha ni bila enostavna
    04:02
    Iz SVETA: Pot do zgodovinskega uspeha ni bila enostavna
  • Iz 24UR: Mitja Viler - junak tekme
    03:05
    Iz 24UR: Mitja Viler - junak tekme
  • IZ 24UR: Mariborski podvig za Ligo prvakov
    02:35
    IZ 24UR: Mariborski podvig za Ligo prvakov

Veselje na zelenici in ob njej sinoči nabito polnega Ljudskega vrta je bilo nepopisno. Mariborčani so si zasluženo priigrali še tretji nastop med evropsko klubsko nogometno smetano, s taktično brezhibno predstavo in fanatično borbenostjo so svojim najzvestejšim privržencem priredili novo veliko slavje, za katerega verjamemo, da je trajalo dolgo v noč.

Valon Ahmedi je bil eden od ključnih mož pri preboju Maribora v elitno Ligo prvakov.
Valon Ahmedi je bil eden od ključnih mož pri preboju Maribora v elitno Ligo prvakov. FOTO: Aljoša Kravanja
Strateg vijoličastih Darko Milanič se je pred vstopom v novo sezono moral soočiti z dejstvom, da ne bo mogel računati na pomoč treh nosilcev igre iz minulega tekmovalnega obdobja - ideologa igre v zvezni vrsti Dareta Vršiča, upokojenega reprezentančnega napadalca Milivoja Novakovića in izkušenega osrednjega branilca Rodriga Defendija. Toda to ni odvrnilo 50-letnega Primorca od prepričanja, da si nova, pomlajena, a v nasprotju z minulimi sezonami veliko bolj všečna zasedba Maribora, lahko priigra tako želeno Ligo prvakov. "Neverjetna zgodba. Pred dvema mesecema, če bi kdo kaj takega rekel, bi težko verjel. Toda vse skupaj se izide in te pripelje, da pišeš neverjetne zgodbe. Šport in življenje sta polna tega. Ni to prva in ne zadnja. Sreča, da je tako, da ni vse po nekem kalupu in da se dogajajo take stvari, ki se ne morejo doseči, če v slačilnici ni ekipa tako trdna skupaj, kot je naša," je na tiskovni konferenci po še eni zgodovinski tekmi Maribora uvodoma povedal presrečni trener Darko Milanič, ki je, kot je pozneje priznal, po izjemnem posredovanju nič kolikokrat opevanega čuvaja mreže Jasmina Handanovića, ko je v 89. minuti uspel ubraniti zelo natančen strel z glavo prvega zvezdnika Hapoela Be'er Sheve Anthonya Nwakaemeja, vedel, da bodo aktualni slovenski državni prvaki v sezoni 2017/18 zaigrali med evropsko klubsko elito.
Četrtkov žreb skupin Lige prvakov iz Monte Carla bomo spremljali v živo od 18. ure dalje na 24ur.com.


"Pri rezultatu 1:0 sem v nekoliko v šali mislil, naj sodnik hitro piska konec. A šalo na stran, bil sem osredotočen na dogajanja na igrišču do konca tekme. Fantje so ob koncu tekme vse opravili z odliko. Ko sem videl, da je v 89. minuti Jasmin Handanović obranil strel, sem vedel, da je to zelo močan znak, da se bomo uvrstili v Ligo prvakov. Psihološka priprava je bila primerna, pri taktični pa smo točno vedeli, kako bo tekmec igral. Predvideli smo poteze, ki jih bo vlekel v drugem polčasu. Zanimivo je to, da smo izgubili ključne igralce minule sezone, karte premešali in ustvarili delovno vzdušje. Enostavno so igralci začutili svojo priložnost in željo, da se izkažejo. Prvi dnevi priprav so pokazali, da lahko dosežemo veliko. Uspel nam je veliki met na presenečenje vseh," se je kakovosti svojega moštva zavedal Milanič in odkrito priznal, da so mu vzkliki mariborskega občinstva le nekaj trenutkov po koncu tekme ogreli srce. "Zelo sem zadovoljen, da so vzklikali moje ime, kot sem tudi zadovoljen, da so nekatera, ki jih že dolgo niso. Moral sem res veliko narediti, da sem to slišal, a nikoli ni prepozno."

Vloga neuničljivega kapetana Marcosa Tavaresa je vselej ogromna. Tudi tokrat je navdušil nabito polne tribune Ljudskega vrta z borbenostjo in nepopustljivostjo.
Vloga neuničljivega kapetana Marcosa Tavaresa je vselej ogromna. Tudi tokrat je navdušil nabito polne tribune Ljudskega vrta z borbenostjo in nepopustljivostjo. FOTO: Aljoša Kravanja

Tako klubski predstavniki kot tudi nogometaši izraelskega državnega prvaka so z nedeljskim prihodom v štajersko prestolnico nakazali, da se zavedajo pomembnosti povratnega obračuna, toda kasnejša mimika obrazov in obnašanje nekaterih posameznikov so dali jasno vedeti, da so (preveč) prepričani v končni uspeh. "Ko smo se pogovarjali pred tekmo, ko so govorili, da je nas strah in tako naprej. Njih je bilo strah. Mi smo bili osredotočeni na svojo nalogo. Naredili smo vse to, kar dela Maribor vedno. Na prvi tekmi smo imeli aktiven rezultat. Včeraj so bili Izraelci na treningu precej razposajeni. Tako kot Islandci, a je to bistveno višja kakovost. Ta razposajenost, ko imaš nasproti tekmeca, ki je trd, ima lahko tudi drugačen učinek. Glede psihološke priprave smo vedeli, v katero smer bo šlo. V taktični pripravi pa smo bili izjemni. Točno smo vedeli, kako bo nasprotnik nastopil. Točno smo vedeli, kaj bomo naredili ob polčasu, ko bo v igro vstopila številka 18 in kako bodo potem igrali, pripravljeni smo bili na številko 99, ko bo vstopil v igro. Vse smo predvideli," se je o taktični in psihološki pripravi na tekmeca ter sam potek obračuna razgovoril Milanič.   

V taboru poraženca je bilo razumljivo veliko slabe volje. Trener Hapoela Barak Bekhar je želel nekoliko umiriti strasti: "Razočaranje med nogometaši je veliko. Toda to je nogomet, smo profesionalci, ki morajo sprejeti poraz proti dobremu moštvu Maribora. Imeli smo svoje priložnosti, ki pa jih na žalost nismo izkoristili. Časa za objokovanje izgubljenih priložnosti nimamo, saj nas že v kratkem čakajo nove zahtevne preizkušnje. Gremo naprej."

V taboru Maribora bodo po dnevu premora z velikim zanimanjem spremljali četrtkov popoldanski žreb iz Monte Carla, kjer bodo kapetan Marcos Tavares in druščina izvedeli imena tekmecev skupinskega dela Lige prvakov v sezoni 2017/18. Kot poudarjajo v vijoličasti garderobi, posebnih želja nimajo, bi pa si želeli gostiti čim več zvenečih imen. Neymar s PSG-jem v 'peklu' Ljudskega vrta? Ne sliši se slabo, mar ne?!  

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (503)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hrvat_Ante
24. 08. 2017 19.52
-1
Tavares se najbolse govori slovensko
MaunelNeuer
24. 08. 2017 22.14
+1
vectron
23. 08. 2017 20.42
+4
bravo Maribor, hvala za nepozaben večer v Ljudskem vrtu
soba666
23. 08. 2017 22.55
-1
Crazy Joe
23. 08. 2017 19.56
+1
Sicer nisem kak goreč fan nogometa, ampak fantom in strokovnemu vodstvu NK Maribor kapo dol. ZZ top, se mi je sicer malo zameril takrat v Koreji na SP-ju, ampak človek šteka zadevo in mislim, da mu ni kaj oporekat glede strokovnosti in vodenja. Mislim, da bi bili lahko nogometaši Mariborja za vzgled tudi parlamentarcem. Zaho zaradi mene pa lahko kandidira tudi za Predsednika Države. Mislim da bi še najbolj izstopal od konkurence ( Murko, Roza, Ljudmila, tisti komedijant, ki je zdaj župan in ostali...)
MacekMuri75A
23. 08. 2017 19.46
-2
Sem navijač Olimpije. Mariboru želim, da sanira dolgove, odigra ligo prvakov častno z ekipo, s katero se je vanj uvrstil ter se leto poda z Olimpijo v borbo za naslov. Vse ostalo (nakup novih igralcev dražjih igralcev za boljši rezultat v LP) bi pomenil dokončen finančni propad Maribora.
soba666
23. 08. 2017 22.59
-1
ha, ha, pojej kako mandarino, čeprav nima dosti vitaminov
sinhron
23. 08. 2017 19.19
-2
Če bo Maribor igral tako v nadaljevanju , kot je igral to tekmo se nima kaj bati , tudi največjih klubov , če pa bo igral tako kot je igral v Izraelu , bo svojo pot klavrno končal !
DeDa46
23. 08. 2017 19.13
tinitoni
23. 08. 2017 18.35
Isti dan kot se je igrala tako pomembna tekma sem bil na camp nav-u da sem preveril sveto travico ker sem verjel v uspeh maribora...
Debely
23. 08. 2017 18.15
-13
Vsi dihajo kot eno? Očitno težave z astmo.
FesterAdams
23. 08. 2017 18.17
+0
Simon Zps
23. 08. 2017 19.51
+0
Debely
24. 08. 2017 17.42
-2
Ne, nas ne. Zakaj bi bili kanon futr, tako kot boste vi...
MaunelNeuer
24. 08. 2017 22.15
+1
badi 27
25. 08. 2017 17.57
NajboljsiBoguniverzuma
23. 08. 2017 18.14
+26
Sem iz lj, ampak v evropskih tekmovanjih pa podpiram vsak slovenski klub. Maribor je inštitucija, medtem, ko bodo pri Olimpiji morali še veliko žgancev pojesti, da bodo nekoč resen klub!! Upam, na čim boljše nasprotnike, ker bo to najlepše darilo za vse, ki nam za naš nogomet ni vseeno. MB nima kaj izgubiti, dobi pa lahko ogromno!!!
FesterAdams
23. 08. 2017 18.15
+5
ZDA
23. 08. 2017 18.42
+4
helter skelter
23. 08. 2017 18.08
+10
Kot sem že napisal pred časom, pa so se nekateri norčevali, Maribor je trenutno zraven Dinama, najmočnejši klub v tej regiji. Organiziran celo najboljše... Če se samo spomnim, kje je bil Maribor v času Juge, ko je le malo pokukal v 1. ligo, in kje je danes.... Čestitke fantom in upravi, zaslužili ste si....Obenem pa velika graja Mestni občini Maribor in nesposobnemu županu Fištravcu. Upam, da UEFA ne bo uresničila grožnje izpred 3 let, ko so dovoljenje za štadion izdali pogojno, zaradi katastrofalne stare tribune .... V tem času občina kot lastnik objekta ni storila NIČ !!!! Kakorkoli, levi ali desni, če ne bi spodili Kanglerja, bi bila stara tribuna že ziher obnovljena ..... Tako pa si ne znam predstavljati, kaj bodo v MB storili s Fištravcem, če, bog ne daj, Ljudski vrt ne dobi licence za LP .....
CURVANORD Zanetti
23. 08. 2017 19.06
+4
Zalostno je da spomenisko varstvo je dalo soglasje da se drevesa na cesta zmage ulici poderejo,za tisti kup starega zelezja in betona od zastarele stare tribune pa ne.Oni bizgec od zupana pa raje z sponzorusa nori okrog in pomerja klobuke
MacekMuri75A
23. 08. 2017 19.37
+0
Če ne boste dobili dovoljenja v Mariboru, boste pa tekme igrali v Stožicah. Potem bo šele veselo. Upam vseeno, da jih boste igrali v LV.
CURVANORD Zanetti
23. 08. 2017 21.37
Mah saj se bo pri nas zupan tudi zamenjal in upam da uredi zadeva pa da se podere in zgradi nova tribuna,dovoljenje za letos pa je Zaho komaj komaj z pomocjo ne vem koga uredil
BOSON
23. 08. 2017 22.37
+1
Nikjer drugje ne bomo igrali, kot v LV. Očitno ultimat o prenovi še ni bil nikdar dokončen. Ko bo treba, bo stara tribuna zrihtana.
BOSON
23. 08. 2017 22.38
+1
FesterAdams
23. 08. 2017 18.02
+13
TREBA BI BILO TUDI OBELODANITI, KAKO JE MARIBORSKI DIVERGENTNOGLEDI ŽUPAN ZAHRBTNO IN HINAVSKO POSLAL REDARJE DELIT KAZNI NEPRAVILNO PARKIRANIM AVTOMOBILOM. BANDA ZAHOJENA S ŠKRLAKOM NA GLAVI. NAVIJAČI BI VČERAJ PO TEKMI MORALI RAZBITI NAJMANJ POL MARIBORA. SAM JIM KOT PTUJČAN TEGA NITI NE BI ZAMERIL. ŠE POMAGAL JIM BI. AMPAK TO SI DOBRO ZAPOMNIMO! PRI NASLEDNJI VSTAJI NAJ FIŠTRAVCEV ŠKRLAK LETI S SREDINE STAREGA MOSTA V DRAVO, ŠKILAVEC PA V NJEM. KAJ SE TAKO RAVNA Z LJUDMI, KI OD DALEČ PRIDEJO NAVIJAT ZA VIJOLIČNE??!!!!!!!!!!!!!! TAKE ZAHRBTNOSTI ŠE SE ZOKI NE BI DOMISLIL, NJE...
Debely
23. 08. 2017 18.16
-3
kameltrajbar
23. 08. 2017 18.26
-1
eh...lih župan se stem ukvarja...:))))...trol si....)
FesterAdams
23. 08. 2017 20.53
Brez skrbi, da se. Na take priložnosti komaj čaka. In Debely, glasen sem zato, ker me po navadi v minuti ali dveh izbrišejo. Pogojni refleks, ko zagledajo moj avatar, zgleda. Kvaliteta komentarja ni pomembna, je itak ne prepoznajo.
Maxx365
24. 08. 2017 15.41
-1
če bi imel res tako kvalitetne komentarje kot praviš, te ne bi brisali, glede na zgornjega se pa kar strinjam z adminom
MaunelNeuer
24. 08. 2017 22.16
ddolores
23. 08. 2017 17.47
-7
Skupina bebcev bo najbolj atraktivna - Ronaldo, Zdrahović, Mourinho.....
MaunelNeuer
24. 08. 2017 22.18
saturnsky23 saturnsky23
23. 08. 2017 17.15
+0
Fantje moji, kakšna Magna, kakšna lakirnica. Podpora vsaj trem ,štirim klubom od države seveda, ligo Evropa, liga prvakov, to je tovarna, nogomet, kakšni Kocijančiči na smučeh, Prevci...Mi moramo tu udarit, kakšno sankanje in smučanje.
dajno
23. 08. 2017 17.17
+3
Imaš prav! Če bi trije naši klubi dobili tako podporo kot magna od države, bi eden redno igral ligo prvakov, druga dva pa ligo Evropa
lev10
23. 08. 2017 17.14
+3
Za Benzemaja po podpisu nove pogodbe (kmalu), naj bi znasala odkupna klauzula miilarda euro ??? A to resno?
dajno
23. 08. 2017 17.18
-1
To pomeni suženj do konca. Če ne bo dober bo vegetiral na klopi, stran pa ne bo mogel
mejacrnikal
23. 08. 2017 17.07
+5
Mislim,da od uvrstitve MB v Ligo prvakov,tudi ostalim prvoligasem v Sloveniji kapne slab 1mil€ oz si razdeljo..tako je bilo vsaj leta 2014
SENCA2X
23. 08. 2017 17.13
+11
Res je vsi prvoligaški klubi razen MB-ja dobijo finančno injekcijo za razvoj podmladka,cca120.000 eurov.Hvala MB.
odkimasin
23. 08. 2017 17.06
-18
Ne dihamo vsi kot eno, jaz ne diham z vami!
mejacrnikal
23. 08. 2017 17.08
+8
dajno
23. 08. 2017 17.20
+4
Debely
23. 08. 2017 18.16
-3
MaunelNeuer
24. 08. 2017 22.18
Rde?iAlarm
23. 08. 2017 16.58
+15
mariboru čestitke iz zasavja vsi smo navijali zanje do zadnje sekunde fantje so dokazali da se z borbeno igro da doseči marsikaj tudi sanje
zaenotnost
23. 08. 2017 16.53
+14
vsa čast Mariboru borili so se kot levi zaslužili so si to želim jim, da še kakšnega premagajo...braaavo!
milankovic
23. 08. 2017 16.37
+12
Bravo Maribor.Pokazali ste se kot izkušena in borbena ekipa, ki je zmožna do konca obraniti minimalno prednost. Privoščim vam v skupini enega španskega velikana .
mejacrnikal
23. 08. 2017 16.50
+4
Sodec po bobnih,se v Mariboru obetata dva vrhunska giganta
snorki123
23. 08. 2017 16.13
+1
Mimogrede kdaj bo pa seznam objavil katanec za Slovaško? Me zanima če se bodo kakšni igralci iz slovenske lige znašli na seznamu.
CURVANORD Zanetti
23. 08. 2017 16.22
+1
mejacrnikal
23. 08. 2017 16.22
+3
mejacrnikal
23. 08. 2017 16.23
+2
CURVANORD Zanetti
23. 08. 2017 16.23
+2
"Iiiigraci" iz slovenske liiigge n niso kvaliii teta.
mejacrnikal
23. 08. 2017 16.25
Pa par bi se jih lahko vkljucilo,ampak res par hahaha
Castrum
23. 08. 2017 16.37
+1
curvanosr...točno tako, lpfm krgkala ne gre za nihklo. OK?
Debely
23. 08. 2017 18.17
+0
Slovaško? Če se ne motim igramo z Litvo.
mejacrnikal
23. 08. 2017 19.30
MacekMuri75A
23. 08. 2017 19.39
+1
Tekma s Slovaki bo ključna za kvalifikacije In jo MORAMO dobiti. Že remi nas vodi v zelo nevarne vode.
Debely
24. 08. 2017 17.45
Hja, vidim, da najprej igramo s Slovaki. Glede reprezentance nisem na tekočem kot pred 15 do 20 leti. To pove vse o mojem odnosu do reprezentance. Najprej me zanima Liverpool, nato Olimpija, šele potem reprezentanca. Tako pač je.