Liga prvakov

VIDEO: Zidane še vedno jezen zaradi kazni: Cristiano bi, če bi bil v formi, zabil štiri gole

Madrid, 21. 09. 2017 17.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Dvakrat je Cristiano Ronaldo zabil za sredino zmago madridskega Reala nad ciprskim Apoelom, s katero je beli balet uspešno začel že svojo drugo zaporedno obrambo naslova v Ligi prvakov (3:0). Ob zmagi na stadionu Santiaga Bernabeua je imel trener Zinedine Zidane kljub temu kar nekaj pripomb.

Veliko zbadljivk se je zaradi odsotnosti s sredine tekme vsulo na račun vzhajajočega zvezdnika Madrida Marca Asensia. Španski reprezentant je moral uvod v Ligo prvakov izpustiti zaradi vnetja, ki je nastalo po tem, ko si je obril noge. Nazaj k resnejšim temam: vezist Mateo Kovačić naj bi zaradi poškodbe zadnje stegenske mišice (desnega aduktorja) počival najmanj šest in največ osem tednov.

Legendarni Francoz Zinedine Zidane namreč meni, da bi Cristiano Ronaldo lahko samo v sredo štirikrat zatresel mrežo Ciprčanov, a se je moral zadovoljiti le z dvema zadetkoma. Razlog Zidane vidi v pomanjkanju tekem, Ronaldo je namreč v Primeri Division na hladnem že en mesec, potem ko je na superpokalnem derbiju z Barcelono na Camp Nouu odrinil glavnega sodnika. Na domačem stadionu je na sredinem obračunu z Apoelom zadel že po 12 minutah, ko je v mrežo preusmeril ostro žogo Garetha Bala v sicer skromnem prvem polčasu branilcev naslova, ki so le enkrat merili v okvir vrat. In zadeli. Ronaldo je na 2:0 povišal z bele točke kmalu po začetku drugega polčasa, potem ko je sodnik hitro pokazal na belo točko zaradi igre z roko Roberta Laga, kapetan Sergio Ramos pa je po dobi uri zadel z akrobatskim strelom in postavil končnih 3:0. Realova prevlada bi se lahko na rezultatu še bolj poznala, a je Ronalda enkrat ustavila zastavica stranskega sodnika, enkrat pa glavni delivec pravice ni pokazal na belo točko. Poleg tega je Portugalec z neposredne bližine zatresel prečko, sodniki pa niso uslišali njegovih protestov, češ da je žoga prečkala črto.

Zidane (na fotografiji) v prvenstvu na Ronalda ne more računati že lep čas, Real je na zadnjih dveh tekmah tudi remiziral.
Zidane (na fotografiji) v prvenstvu na Ronalda ne more računati že lep čas, Real je na zadnjih dveh tekmah tudi remiziral. FOTO: AP
"Najboljši na svetu je, vedno je tam, vedno daje gole," je po tekmi svojega asa pohvalil Zidane. "Če bi bil danes v formi, bi zabil štiri," je nadaljeval Francoz in s tem zbodel odgovorne v španskem prvenstvu, ki so po mnenju realovcev drakonsko kaznovali Portugalca zaradi prerivanja z glavnim sodnikom na predzadnjem el clasicu. "Vemo, kaj lahko Cristiano stori. Zadovoljni smo z drugim polčasom in z dejstvom, da nismo dobili gola," je pristavil Zidane, ki je moral spet odgovarjati na vprašanja o Garethu Balu. Ta je sicer sodeloval pri dveh od treh golov Reala in deloval bolje po selitvi na levo krilo, spet pa je moral poslušati žvižge z dela tribun zahtevnega Santiaga Bernabeua. "Žvižgov nisem slišal, slišal sem le aplavz," je na vrženo kost novinarjem odvrnil Zidane. "Bale lahko igra na več položajih. Po štirih mesecih potrebuje nekaj časa, da ujame najboljšo formo. Vsi bomo videli Garetha v najboljši izvedbi, gotovo," je prepričan Zidane, ki je priznal, da sam takšnega gola, kot ga je zabil kapetan Ramos, v igralskih časih ni bil sposoben doseči. "Jaz tega nisem zmogel, le redki so tega sposobni. Sergio običajno zadeva z glavo, 'chilena' (škarjice, op. a.) je bila malce čudna," je pristavil Zidane, ki mu je večer v Madridu malce pokvarila poškodba vezista Matea Kovačića, Zagrebčan je moral iz igre že v prvem polčasu, pregledi pa bodo pokazali, kako resna je poškodba, a naj bi bil nekdanji član Dinama Zagreba kmalu nared.

Ramos je v drugem polčasu z akrobatskim vložkom premagal ciprskega vratarja.
Ramos je v drugem polčasu z akrobatskim vložkom premagal ciprskega vratarja. FOTO: AP

"Morate verjeti, rad grem naprej in ko to storiš, se lahko vedno zgodi kaj nepričakovanega," je svoj gol pred mikrofoni BeIn Sports podoživel Ramos. "'Chilena' mi je vedno uspevala, gol je pripomogel k umirjanju tekme. Tudi v Sevilli sem kar nekajkrat zabil tako. Ronaldo? Res je, da 'Cris' zabija veliko golov in da je za nas ključnega pomena. Njegove ravni ne morete postavljati pod vprašaj, dokler bo v formi, bo to koristilo Madridu."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CURVANORD Zanetti
14. 09. 2017 18.22
Ta Zidane mora biti fejst jezen da je 24 ur objavil dva enaka clanka na to temo:-D
MaunelNeuer
15. 09. 2017 19.26
Drago Kugler
22. 09. 2017 20.15
+1
rekel, da je ronaldo najboljši nogometaš.zidan ve, da je messi z drugega planeta.
zajebant2
14. 09. 2017 17.59
+1
Če on ne bo imel onega bi bil ženska
MaunelNeuer
15. 09. 2017 13.15
+1
če bi messi kaj pokazal tudi v repki bi priznal da je najboljši, tak pa.....
StarDeluxe
14. 09. 2017 17.34
+5
Lahko bi, če bi sodnik dosodil še dva penala. Proti Apoelu je pa res težko zabijat.
apodgraj
15. 09. 2017 15.13
+2
Tudi gol Ramosa je bil dosežen na silo , obrambnega igralca , kar grobo položil na tla . Če bi se to zgodilo igralcu Barce , bi sodnik zagotovo sodil prekršek v napadu . Dosojena roka je bila še bolj sporna , ampak sodnik je po protestu Ronalda le pokazal na belo točko . Tako , da so tudi sodniki imeli veliko vpliva na končni rezultat.
sportko47
14. 09. 2017 17.21
+6
Ne , 5 bi jih !!! Ne morm verjet da en tolk ugleden šprtnik daje take izjave !!! Kot trener naj rajš poskrbi da se bojo njegovi igralci obnašal tko kot je primerno za vrhunskega športnika na tem nivoju! Problem pa je da te isti trenerji svetujejo kot del taktike in sploh folklore v nogometu da na tak način vršijo pritisk na sodnike! Ko pa jih dobijo po prstih so pa vsi tolk začudeni! Pa ne velja zdej to le zanj in Real, govorim na splošno ! Nogomet je v tem pogledu podn od podna vseh športov! Sama simuliranja, ugovarjanja sodnikom z enim samim ciljem , zmagat za vsako ceno!
+4