Liga prvakov

Zidane pred potjo v Kijev: Liverpool je kompleksna celota, ki jo izjemno spoštujemo

Madrid, 22. 05. 2018 11.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši madridskega Reala preprosto živijo za takšne tekme. Če so varovanci Zinedina Zidana razočarali z letošnjimi nastopi v domačem državnem prvenstvu in pokalu, pa so z vnovično uvrstitvijo v veliki finale elitne lige prvakov potrdili sloves velikega moštva, ki si kljub 12. naslovom v najprestižnejšem evropskem klubskem tekmovanju goreče želi osvojiti še 13. Tretjega zapovrstjo ...

Finalni obračun med madridskim Realom in Liverpoolom si bo moč ogledati v neposrednem prenosu na POP TV in VOYO v soboto, 26. maja, ob 20.00. Nikar ne gre zamuditi dvoboja Cristiana Ronalda in Mohameda Salaha!
Zinedine Zidane je že kot vrhunski nogometaš doživel in preživel marsikaj. Zmagovalna miselnost od nekdaj povezuje 45-letnega francoskega stratega in madridski Real, ki ga v vlogi glavnega trenerja (uspešno) vodi zadnji dve leti in pol. Morda bo ravno omenjeni dejavnik jeziček na tehtnici v finalnem obračunu z Liverpoolom, ki ga bomo v soboto, 26. maja, neposredno prenašali od 20. ure dalje na POP TV in VOYO.

"Zelo težko karkoli povem o rivalu, ker me v teh trenutkih najbolj zanima moje moštvo. Ekipa sodelavcev že nekaj dni proučuje igro nasprotnika, jo analizira in obenem pripravlja strategijo za sobotni obračun. Ne glede na vse vzpone in padce skozi sezono sem iz dneva v dan zelo ponosen na svoje nogometaše, ki dokazujejo svojo veličino. Ponosen sem, da sem trener Reala," je na zadnji tiskovni konferenci pred potjo v Kijev uvodoma dejal strateg 'galaktikov', ki zavrača kakršna koli namigovanja, da bo angleški predstavnik v soboto veliko bolj lačen zmage kot njegovo moštvo.

Strateg madridskega Reala Zinedine Zidane poudarja, da bodo tako redsi kot tudi galaktiki 'umrli' na kijevski zelenici za osvojitev naslova najboljšega nogometnega kolektiva na stari celini.
Strateg madridskega Reala Zinedine Zidane poudarja, da bodo tako redsi kot tudi galaktiki 'umrli' na kijevski zelenici za osvojitev naslova najboljšega nogometnega kolektiva na stari celini. FOTO: AP
"To so neumnosti. Moji igralci s svojim odnosom na treningih, pristopom in lakoto po novih lovorikah dokazujejo, da jih tudi v zrelih nogometnih letih zanima le eno - zmagati na vsaki naslednji tekmi. Vsak, ki bo stopil na zelenico v Kijevu, bo, verjemite mi, dal absolutno vse od sebe, da se znova veselimo proti nasprotniku, ki premore ogromno kakovosti. Ne le v napadu, kot mnogi radi poudarijo. Liverpool je kompleksna celota, ki jo izjemno spoštujemo," je z izbranimi besedami o sobotnem, kijevskem rivalu govoril Zidane.

Ronalda niti v sanjah ne bi zamenjal za Salaha
Na vprašanje španskega novinarskega kolega, ali bi zamenjal svojega prvega zvezdnika Cristiana Ronalda za v letošnji sezoni izjemnega Egipčana Mohameda Salaha, je Zinedine Zidane kot iz topa izstrelil: "Nikoli, ker ni potrebe govoriti o nasprotnikovih igralcih. Govorim izključno o svojih nogometaših." 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Real bo imel v soboto edinstveno priložnost, da se vpiše v zgodovino kot prvo moštvo na stari celini, ki je trikrat zapovrstjo pokorilo nogometno Evropo. "Ta podatek niti ni tako pomemben kot dejstvo, da smo se trikrat zapovrstjo uvrstili veliki finale, kar je vražje zahtevno delo. Še posebej v tej sezoni, v kateri smo na poti do taistega finala morali izločiti tri najtežje mogoče nasprotnike. To je dokaz, da je moštvo lačno velikih zmag. Vsem že osvojenim lovorikam navkljub. Oboji, tako mi kot Liverpool imamo svoje načrte, kako priti do konca. To bi znal biti spektakularen finale," je zaključil Zidane.  

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

poserjemsenavas
22. 05. 2018 18.31
-1
tri najtežje nasprotnike kar jih je! ubogi navijači mesija, saj vas bo še kap
idiu3krasne
22. 05. 2018 18.23
+0
3. Na vasi...nič od niča...
idiu3krasne
22. 05. 2018 18.22
+0
Zidan ve da ga bo Klopp stresel iz gat...se že pajtla.
cripstoned
22. 05. 2018 14.02
+12
tako je zidane...dejstvo pa drzi kot pribito...igrati 3 zaporedna finala je najtezja zadeva sploh ce si za zadnje finale moral premagati 3 ekipe ki bi z lahkoto lahko igrale finale...kakorkoli obrnemo so igralci in trener reala za veliko ljudi ze zmagovalci....v soboto bo v kijevu nekdo spisal zgodovino in real ima vse da mu to uspe...top ekipa, top trener, dalec najvecj izkusenj in najboljsi strelec tega tekmovanja....tudi liverpool ima svojo racunico ampak real je pa le real.....reaaaaaaaaaal maaaaaaaaaaaaadrid
ehjaehja
22. 05. 2018 14.20
+2
MKII
22. 05. 2018 14.25
-7
Daj povej kere tabletke ždereš, da še jaz kero ruknem?
MKII
22. 05. 2018 14.25
-7
Mirhollio
22. 05. 2018 14.28
-3
cripstoned
22. 05. 2018 14.41
-1
thisisanfield...stavim ce ne bi bil liverpool v finalu da sploh ne bi komentiral....do 2 let nazaj si pa navijal za barco ....hahahaaha....kaj vam dela real...mirhollio...za tebe enako velja...spet neki novi vzdevki ki bodo aktualni do sobote potem pa mrk...hahahaha
MKII
22. 05. 2018 15.21
-5
Johnny_J
22. 05. 2018 15.52
+1
Crispi,še posebej je to velik uspeh,ker je LP edino tekmovanje kjer sodeluje real!
apodgra
22. 05. 2018 16.01
+3
Ponosen je na svoje igralske sposobnosti ekipe in srečen , da je trener ekipe Reala . Kaj pa bo potem ,če Realu ne uspe osvojiti naslova lige prvakov. Po statistiki ena najuspešnejših ekip v zgodovini nogometa ostala v tej sezoni brez ene lovrike , to pa pomeni pravo katastrofo.
apodgra
22. 05. 2018 16.09
+2
cripstoned Real je svetovno priznana nogometna institucija, ampak kljub temu še vedno potrebuje pomoč prometnikov -sodnikov , ki jim trasirajo pot do še edine preostale možne lovrike. Upam , da se bo ta pravljica enkrat končala in naslov prišel v prave roke. Srečno Liverpool in veliko zadetkov v mreži Reala .
idiu3krasne
22. 05. 2018 18.22
-3
Mirhollio
23. 05. 2018 15.23
Stari jaz sem na tem forumu ze x let. Ampak za razliko od vas noliferjev ne pisem gor za vsaki prdec... Sicer pa saj se vidi za keri klub navijas, kaj se sploh trudim...