Liga prvakov

Zidane za finale ostal brez Varana, vseeno se ima za srečneža: 'Vodim najboljši klub na svetu!'

Madrid, 22. 05. 2016 14.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Real Madrid bo prihajajoči finale Lige prvakov zagotovo odigral brez Raphaëla Varana, potem ko so iz kluba potrdili, da si je francoski branilec težje poškodoval stegensko mišico. Zinedine Zidane se lahko sicer z varovanci precej umirjeno pripravlja na zmenek z Atleticom v milanskem finalu.

Priprave na finale bodo v taborih obeh madridskih klubov počasi prešle v zaključno etapo.
Priprave na finale bodo v taborih obeh madridskih klubov počasi prešle v zaključno etapo. FOTO: AP
Finale bomo 28. maja od 20. ure naprej prenašali na POP TV. Še zadnjič v sezoni bo z vami komentator Tomaž Lukač.

Prvi postavi Atletica in Real Madrida sta pred sobotnim finalom Lige prvakov še uganki, a nekaj je že zdaj gotovo: francoski branilec Raphaël Varane, ki sicer po vsej verjetnosti v nobenem primeru ne bi začel tekme, je že odpadel iz kombinacij za nastop. Trener Zinedine Zidane bo tako obrambo, če bosta oba nared, zagotovo sestavil s Pepejem in kapetanom Sergiem Ramosom, iz Reala pa so potrdili poškodbo stegenske mišice druge stopnje. To pomeni, da bo francoski reprezentant tik pred domačim evropskim prvenstvom počival vsaj tri tedne. Zidane s svojim kadrom sicer večjih težav nima, čeprav so španski mediji v nedeljo poročali o manjši spremembi načrtov glede Cristiana Ronalda. Ta naj bi čutil nekaj posledic zaradi naporne sezone, v kateri praktično ni počival (razen zaradi poškodbe), vse do finala pa naj bi vadil po posebnem programu.

"V finale prihajamo v dobri fizični in psihični formi," je v zadnjem pogovoru za spletno stran Evropske nogometne zveze Uefa.com povedal Zidane. "Zaključek ligaške sezone je bil izjemen. Vemo, da bo proti Atleticu težko. Kot sem že rekel - možnosti so 50-odstotne, tako bo od prve minute pa do konca. Vemo, kako težko je osvojiti Ligo prvakov. Pot nikoli ni mirna, lahko bi rekli, da smo že dosegli del svojega cilja. Zdaj pa je naša glavna naloga, da storimo vse, kar je v naši moči, da bi zmagali. Ne moremo reči, da se Atletico le brani. Igrajo tudi nogomet in nasprotnikom se po robu postavijo tako, da jim je težko. Tega se zavedamo, pripravljamo se in želimo odigrati našo tekmo, da na koncu ne bomo ničesar obžalovali."

Zidane se je kalil pod nadzorom enega največjih - Carla Ancelottija.
Zidane se je kalil pod nadzorom enega največjih - Carla Ancelottija. FOTO: Reuters

Zidane se pred dvobojem z ekipo slovenskega reprezentanta Jana Oblaka opira v moč kolektiva, brez dobrega nogometa ša, pravi, Real ne bo imel možnosti za zmago na San Siru. "Najmočnejša plat Reala? Menim, da je to ekipa, to je zame najpomembneje. Res lahko igralci posamično naredijo razliko, toda naša močna točka je skupina. Vsi se počutijo pomembne in imajo svoje mest. Vedo, da lahko le skupaj osvojimo trofejo kot ena ekipa in s trudom vseh," je nadaljeval Zidane. "Za nas je najpomembneje, da dobro igramo nogomet. Za zmago moraš vedno igrati dober nogomet. Poskusili bomo združiti oba vidika in biti tisti dan na vrhuncu naših moči. Moramo se dobro pripraviti, ta dva tedna imamo, da se pripravimo na tekmo. Vemo, da bomo morali, če želimo zmagati, kar je najpomembneje, tudi igrati dobro."

Nekdanji francoski vezist je seveda prispeval levji delež k največjim (predvsem evropskim) uspehom kluba, njegov zadetek iz glasgowskega finala pa je sploh legendaren. A skromni Zidane kljub izvrstnemu začetku službovanja v članskem moštvu belega baleta ne pozablja, da je velik srečnež. "Najboljša stvar, ki se mi je zgodila, je igranje za Real Madrid. Sanjal sem, da bi igral v tem klubu, rad sem ga imel, želel sem si nadeti sloviti beli dres. To je postalo resničnost zahvaljujoč predsedniku, ki me je pripeljal kot igralca. Zdaj imam to srečo, da treniram najboljši klub na svetu, zato sem srečen človek," še pravi Zidane.

"Tisti naslov iz leta 2002 je bil pomemben predvsem zato, ker je bila to trofeja, ki je manjkala. To, da sem jo osvojil z Real Madridom, je bila smetana na torti. Le še to sem moral doseči in to mi je usleo v tem klubu, zato je bilo prekrasno. Osvojil sem jo tudi ob boku (Carla) Ancelottija, ko je bil on prvi trener, jaz pa njegov pomočnik skupaj s Paulom Clementom. Zdaj imam novo priložnost, da se merim v finalu, kot trener. Cenim vsak trenutek, ki sem ga preživel tukaj, samemu sebi pa pravim, da sem velik srečnež, ker sem imel veliko kariero v tem klubu. Da, tisti volej (na tekmi z Bayerjem v Glasgowu, op. a.) se je zgodil po predložku Roberta Carlosa ... S takšnim volejem zabiješ le enkrat v karieri. Poskusil sem ga ponoviti, a to je bilo nekaj, kar se je zgodilo le tisto nič in to kar v finalu Lige prvakov. Za takšne reči ni pojasnil. Moraš biti le zadovoljen in uživati ob tem, ko zabiješ takšen zadetek. Manjkala mi je le še Liga prvakov in osvojil sem jo z Real Madridom - s takšnim zadetkom ... Veliko srečo sem imel, da sem doživel te trenutke z Real Madridom.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mmmmmmmnnnnnnmmm
24. 05. 2016 17.12
če bi varan hodil v ledeno kopel z ronald-om bi bil zdrav ko da je prišel z maroka
idiu3krasne
23. 05. 2016 14.47
+1
Najboljši...Real...REALno je to Barca...in to z naskokom.
poserjemsenavas
23. 05. 2016 10.42
Kar se gola tiče, je meni osebno najlepši od vseh do sedaj v finalih LP.