Liga prvakov

Bale (spet) poškodovan, Zidane ne skriva zaskrbljenosti pred povratno tekmo z Bayernom

Madrid, 14. 04. 2017 14.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Navdušenje po zmagi v Münchnu je v taboru Real Madrida vžgalo govorice o drugem zaporednem slavju v Ligi prvakov. Prednost je pred torkovo povratno tekmo (prenos ob 20.30 na Kanalu A in VOYO) lepa, a jo bo beli balet najverjetneje moral braniti brez napadalca Garetha Bala.

"Ne bo igral, bomo pa videli, kako bo vnaprej. Gotovo pa je, da nekakšne težave ima, gre za edem in ničesar ne bomo tvegali," je z zaskrbljujočimi novicami glede stanja Garetha Bala na petkovi novinarski konferenci postregel Realov trener Zinedine Zidane. Francoski strateg je Bala zamenjal med prvo četrtfinalno tekmo Lige prvakov z Bayernom, ki jo je Real dobil z 2:1, po dvoboju pa je potrdil, da je menjavo izpeljal zaradi poškodbe. Valižanski zvezdnik si je močno želel zablesteti v letošnji evropski sezoni, ki bo svoj vrhunec dočakala v njegovem domačem Cardiffu, kjer bo na sporedu finale, a ima eden izmed junakov lanskega Eura 2016 še naprej številne težave s poškodbami.

Real, zmago mu je z "dvojčkom" na Allianz Areni prinesel Cristiano Ronaldo, bo moral skorajda zagotovo na povratnem dvoboju z Bayernom igrati brez Bala, ki je močno vprašljiv tudi za prihajajoči "El Clasico" z Barcelono v španskem prvenstvu. "Morali bomo videti, kako bo iz dneva v dan, kako se bo vse skupaj razvijalo. Bomo videli, kako bo v torek. Tako bomo postopali. Ne moremo razmišljati drugače. Pričakujem, da bo v kratkem spet z nami. Edem se je pojavil na mečni mišici. Gre za težave z mišico. Na tej mišici je prestal operacijo, ko pa igra, ga začne motiti. Skrbi me, ker mi ni všeč, ko vidim, da se igralci poškodujejo, še posebej na ciljni ravnini. A nič ne moremo storiti. Ničesar ne bomo tvegali," je pred naslednjo tekmo s Sportingom iz Gijona nadaljeval Zidane.

Trenerja Carlo Ancelotti in Zinedine Zidane (levo) med tekmo v Münchnu.
Trenerja Carlo Ancelotti in Zinedine Zidane (levo) med tekmo v Münchnu. FOTO: AP

"Njegovo razpoloženje ni tako slabo, želi si biti z ekipo. Zelo si je želel, a ve, da ni nič resnejšega. Je pa udarec, ko te ni tri mesece, nato pa se vrneš s tekmami in treningi. Potrebno je ostati miren, on pa takšen tudi je ..." je o Otočanu še povedal nekoč odlični vezist, ki po herojski predstavi na Allianz Areni seveda ni pozabil pohvaliti strelca obeh golov. "Moramo biti zadovoljni s tem, kar (Ronaldo) govori, da bo ob koncu sezone v najboljši formi in to me veseli. Res je, da je dobro, je motiviran, zelo dober. Malo igralcev je, ki bodo dosegli sto golov v evropskih tekmovanjih," meni Zidane, ki se je odzval tudi na izjave rojaka in napadalca Reala Karima Benzemaja. Ta naj bi v zadnjem času shujšal za pet kilogramov, kar je morda ključno pripomoglo k dvigu forme nekdanjega člana Lyona.

"Pet kilogramov? Vidi se. On sam je poskrbel za to. Res je, da je fizično dobro pripravljen, boljši, ve, da je pomembno, da je celotno leto v formi, še bolj pa zdaj, ko igramo za vse naslove. In igramo vsake tri dni," pravi Zidane. "Ponosen sem na to, kar počnemo vsak dan. Danes sem na treningu videl eno zelo osredotočeno ekipo, z intenzivnostjo, močjo. Tako je iz dneva v dan. Imam skupino in igralce, ki so zelo profesionalni, v užitek pa mi je, da sem vsak dan z njimi."

Gareth Bale (desno) najverjetneje ne bo nared za drugo tekmo z Bayernom.
Gareth Bale (desno) najverjetneje ne bo nared za drugo tekmo z Bayernom. FOTO: AP

Zidana z dobrimi predstavami v tej sezoni redno razvajajo tudi papirnati rezervisti, branilec Nacho Fernandez je v Münchnu odigral zelo dobro tekmo, še en rezervist Marco Asensio je kmalu po prihodu na zelenico podal Ronaldu za njegov drugi zadetek večera. "Asensio je pripravljen, to je pokazal. Če igra devetdeset, deset ali eno minuto ... Osredotočen je na vse, kar počne. Z Marcom bom računal tako kot z vsemi. Lahko sem ponosen na igralce, na to, kako trenirajo. Zelo so zavzeti," še pravi Zidane, čigar moštvo s tekmo manj vodi na lestvici pred veliko nasprotnico Barcelono, s katero Madridčane derbi še čaka.

Beli balet letos beleži dobre rezultate na vseh pomembnejših dvobojih, ki jih praviloma ne izgublja. To je po Zidanovem mnenju "zapisano v DNK" Reala. "Da ne izgubljamo proti velikim? To je v DNK tega kluba. To je velika zgodovina tega kluba. Vemo, da je takrat, ko je najtežje, naš trud največji. To je del DNK tega kluba. Zato smo zadovoljni, ko so na sporedu takšne ključne tekme. Všeč nam je, ko igramo za te naslove. Imamo igralce z izjemno miselnostjo. Res je, da vedno pričakujemo še več, želimo si pripraviti več priložnosti in zabiti več golov, a prepričan sem, da je naša kakovost tolikšna, da lahko zabije prav vsak. To pa se kaže na vsaki tekmi. A veliko tudi delamo na treningih. Več kot delamo, več možnosti imamo, da nam uspe," je še povedal Francoz.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (27)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rolesx
15. 04. 2017 08.04
+0
Gay.na.ldo pa je plačal 260 000 evrov da ga sodišče oprosti posilstva. Pristaši gayn.alde.ka dajte si duška. Kraljevi klub je oproščen vsega na sodiščih :) medtem pa pravo nasprotje velja za katalonce
dark horse
14. 04. 2017 20.46
-9
Kje je pa obajava da je Cr obtožen posilstva ki naj bi se zgodil leta 2009?? Aja če bi bil to Messi bi že bilo objavljeno in par tisoč komentarjev na to temo in obtožb s strani vsevedov tule.
Trend01
14. 04. 2017 21.15
+11
He, he. In to je nemški Der Spiegel ugotovil dan, dva potem, ko je Bayernu nasul 2 gola in tik pred povratno tekmo? Ga pa dekleta rada obtožujejo posilstva. Najprej leta 2005, nato 2009. Torej sledi še kakšna iz 2013? Če "lovače" hitro razširijo noge v upanju, da bodo ujele nekega zvezdnika, to še ne pomeni, da je prišlo do posilstva. Je pa več kot možno, da ji je dal denar in da molči. Je pač izgubila tisti trenutek slave, ki jo je pričakovala. Če bi bilo to res in bi ga tožila, je teh 375.000 dolarjev mačji kašelj proti temu kolikor bi dobila v civilni tožbi. Ajd, malo se zresnite pri takšnih obtožbah. Pardon - zgodbah. P.s. - pa še "filmska zvezda" bi punca postala. Škoda. :-(
Beslic
14. 04. 2017 22.16
+6
Fora je, da vsi vejo da posilstva ni bilo, je pa seveda to rekla gospa, ki je zavohala denar.
Rolesx
15. 04. 2017 08.07
+4
Mesi pa je utajl davek v času podelitve zlate žoge! Sedaj govori čez sodnike kr nogometaši kraljevega kluba ne počnejo :) in nikoli niso
manucao
14. 04. 2017 20.11
+1
Jutri počivajo Ronaldo in Benzema. Mislim, da je to spet odlična poteza Zidana, ki je do sedaj vedno zadel s rošadami.
Trend01
14. 04. 2017 20.27
+1
Ronaldo je tudi staknil lažjo poškodbo. Verjetno bo zaradi tega počival. Plus tega ima 4 rumene kartone in bi še en rumen prišel malo neumno pred tekmo z Barcelono. Torej Asensio - Morata - Vázquez? Pa Isco - Kovačić - James na sredini?
Dany75
14. 04. 2017 20.11
+3
Zamenjav za Bejla imamo dovolj,in menim da se njegova odsotnost nebi smela poznat ..res je,da nima srece to sezono,je pa dejstvo da so Asensio,Morata in Vasquez dovolj motivirani da bo mogoce se brez Bejla boljse ... Glede Ronalda pa menim da bo na torkovi tekmi se bolj napaljen,in se lahko zgodi da bo spet zabil,vsaj en gol ... naslednjo sezono pa bi ga blo treba kar prodat,saj bi s tem naredili korenito spremembo v ekipi in hkrati tudi lep posel da se lahko kaj zasluzimo in uporabimo sredstva za kaksna dva konkretna nakupa! Tekmo v torek, pa bo treba odigrat z glavo,ne pa z šminko ! Hala Madrid
Iniesta
14. 04. 2017 19.52
+0
Bejl je prevec steklen ... drugace pa odlicen igralec.
mackon08
14. 04. 2017 18.58
-1
Po moje gre Real naprej, so že na prvi tekmi pokazali da so v formi, drugi par Juventus, tu sploh dileme ni, obrambo ima odlično pa še zabije kadarkoli.
Trend01
14. 04. 2017 18.54
+7
Bale je "najmanjši" problem trenutno. Z lahkoto ga menjata Lucas Vázquez ali Asensio. Pa bodo igrali 4-4-2. Nič hudega. Bolj problematično je, da ni CB-jev. Ramos in Nacho bi morala odigrati vse tekme do vrnitve Varana ali Pepeja. Menda bo/bi proti Gijónu celo Casemiro odigral na položaju CBja. Carvajal tako ali tako v soboto ne sme igrati. Takoj nato sledi povratna z Bayernom in nato Barcelona. Pa še Nacho ima 4 rumene kartone v LaLigi. Verjetno proti Gijónu tudi ne bo igral. Težke bitke čakajo igralce Reala v naslednjih 10ih dneh. In bolj malo počitka. A za takšno plačo... kdo ne bi "trpel"? Tudi Zidana seveda verjetno zdajle kar "glava boli".
Iniesta
14. 04. 2017 19.53
-1
Real bo hihon premagal brez tezav ... prevec so kvalitetni ...
Trend01
14. 04. 2017 20.24
+3
Poznam nekatere navijače nekega kluba, ki to ves čas govorijo kako bodo z lahkoto.... A zdaj še ti? Lahkih ali "levih" ekip ni več v LaLigi. Sploh na kakšen dober njihov dan, na njihovo top dnevno formo in hiter gol in v bunker.
sauber
14. 04. 2017 18.01
+2
In potem nekateri skozi sezono pametujejo, da je Bale boljši kot Ronaldo. Kaj ti pomaga nekdo, ki ima nonstop probleme s poškodbami in manjka na preveč tekmah. Bale ni vreden niti polovico zneska, ki ga je Real namenil za njega.
Mr.Somebody
14. 04. 2017 18.26
+3
Ne prbiji, bale je "lastnonožno" prinesel pokalni naslov Realu ter nato leto kasneje v finalu lige prvakov zadel gol v podalšku za 2:1. Že takrat je popolnoma upravičil svojo ceno.
Iniesta
14. 04. 2017 19.54
-1
grevid
14. 04. 2017 17.40
Bogi Bale....
cripstoned
14. 04. 2017 17.32
+6
bejl se mora prodati...človek je več na bolniski kot v sluzbi....pobrat za njega 100milijonov dodat še malo pa v nakup po hazarda....to je zadnja sezona za bejla, jamesa in benzemaja....naslednjo sezono bojo pa v real prisli hazard, aubameyang ali mbape in de gea.....pa imajo golmana, napadalca in wingerja ki bodo lahko vsaj 5sezon v klubu....
Paštašutar
14. 04. 2017 17.25
+1
Tezava Reala sta samo dva branilca(Ramos,Naco) vse ostalo je pokrito,upajmo pa da z Baleom vseeno ni nic resnega,z nekaj potezami je zadnjih par tekem pokazal,da se pocasi vraca v formo ! Sam res pocasi !
selecao
14. 04. 2017 17.10
-14
Da ne boste presenečeni, če bo šla Barca naprej, relček bo pa ostal doma.
-16
Ce bo barca imela toliko senkanega kolikor je imel Juve na prvi tekmi..gre barca gladko naprej..drugace pa bo tezko
cripstoned
14. 04. 2017 17.29
+9
barca lahko samo napreduje če bojo spet sodniki njihov 12, 13, 14, 15 igralec hahahhaha...real bo v finalu...da ne bos presenecen ker jaz bom presrecen....barca drugega kot sramoto spanskemu nogometu ne dela....zato pa sta tu oba kluba iz madrida ki resujeta spansko cast...
rolica
14. 04. 2017 17.29
+5
Barca žal nima prave ekipe tako da ima malo možnosti....bi bilo pa fajn da se sestavijo,če ne letos pa naslednje leto
cripstoned
14. 04. 2017 17.33
+3
rolica: barca ima pravo ekipo samo ko so sodniki na njihovi strani....ko pa teh ni so pa na nivoju granade!
rolica
14. 04. 2017 17.41
+4
Če si za real ti žal ne moremo pomagati ampak real ima super ekipo in delujejo odlično pri barci pa ni tako in ne bluzi o nekih sodnikih ker ima in real in atletiko tudi 12 in 13,...igralca in to večkrat
Paštašutar
14. 04. 2017 18.08
-1
Pricakujem Turka Cakirja in cel kup kartanov za kata-LONCE !!!Skoraj 100% tudi kakega rdecega,proti koncu tekme !!
rolica
14. 04. 2017 17.06
+2
Bo že Ronaldo zmogu