Liga prvakov

Zidane zavrnil možnost, da bi zamenjal Beniteza

Madrid, 24. 11. 2015 09.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji nogometni zvezdnik madridskega Reala Zidane je bil kot kaže znova v kombinacijah za vlogo prvega trenerja ob pričakovanju revolucije v taboru galaktikov po hudem porazu na El Clasicu. Predsednik Reala Perez je zavrnil spremembe in Rafa Benitez je dobil klubsko zaupnico.

Španski mediji so po ponižujočem porazu na domačem stadionu proti večnim rivalom iz Barcelone napovedovali prelomno sejo upravnega odbora madridskega Reala, po kateri pa se ni zgodilo prav nič pretresljivega. Rafa Benitez kot trener galaktikov še vedno uživa polno podporo predsednika kluba Florentina Pereza, čeprav so navijači belega baleta po madridski sramoti zahtevali tako Benitezovo kot tudi Perezovo glavo.

Rafa Benitez in Cristiano Ronaldo
Rafa Benitez in Cristiano Ronaldo FOTO: Reuters
"Izbrali smo ga prav zaradi njegovega profesionalizma, njegovih dosežkov, izkušenj in sposobnosti. Rafa je šele začel svoje delo, zato mu pustite delati, da bo lahko dosegel zastavljene cilje ..., in tudi zmage bodo prišle," je Perez želel pomiriti nezadovoljne. Benitez je dobil priložnost za nadaljevanje, a ob novih porazih in predvsem slabi igri ne bo dočakal konca sezone na klopi Reala. 

Mediji so sicer že našli ustreznega kandidata za mesto na klopi. V športni javnosti je zaokrožilo ime nekdanjega slovitega francoskega reprezentanta Zinedina Zidana, ki pri Realu v drugoligaški druščini trenutno vodi rezervno postavo madridskega moštva Castillo.

Zidane je sicer takoj zavrnil možnost, da bi prevzel prvo ekipo: "Sem trener Realovih rezervistov pri Castilli, Benitez pa je trener prvega moštva. In tako je tudi najboljše v tem trenutku. Ob koncu minule sezone sem imel preveč pomislekov, kajti sam pri sebi sem vedel, da nisem dovolj zrel za prevzem prvega moštva. Delam majhne korake in se mi nikamor ne mudi. Najpomembneje je, da me moje delo iz dneva v dan izpolnjuje in da sem srečen."

Zinedine Zidane
Zinedine Zidane FOTO: Reuters
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

alien8potnik
28. 11. 2015 13.11
carlo, vrni se!
VECCHIASIGNORA
27. 11. 2015 11.22
noben si ne upa XD
265004
27. 11. 2015 10.44
super!!Sam Benitez naj čim dalj ostane.
realmadrid 1
24. 11. 2015 17.27
+3
Zidane je pameten. Ve, da bi ze ob najmanjsem kiksu letel, kar seveda ni prav, razen kaksne izjeme ala Benitez, ki je cista kontra od Reala. Stojim za tem, da se Beniteza odpusti in da se nazaj pripelje Carla ali pa vsaj kaksnega drugega "normalnega" trenerja.
meskic
24. 11. 2015 17.05
+1
Carlo Ancelotti je bil z razlogom odpuscen. V dveh sezonah je pogorel v La ligi, saj je bil Real prvic 3., drugic pa 2. na lestvici. To je za Real nesprejemljivo. V 4 ligaskih el clasicih je je Real zmagal samo enkrat (3-1), izgubil pa je trikrat (2-1, 3-4, 2-1). Na 12 tekmah proti Barci, ATM in Valencii je Real osvojil od moznh 36 samo 9 tock. Barca je na teh 12 tekmah proti Realu, ATM in Valencii osvojila kar 26 tock. Torej, lahko recemo, da je neuspeh v La ligi spodnesel Ancelotti-ja.
Iniesta
24. 11. 2015 17.41
-1
Drzi to kar je Meskic napisal. Voditi real je izredno tezko zaradi vseh teh zvezdnikov. Lahko bi Murija nazaj pripeljali, se prej pa Ronalda prodali ...
VECCHIASIGNORA
27. 11. 2015 11.23
BARCA 2014
24. 11. 2015 15.43
+5
Najboljši nogometni klub v Madridu ? Odgovor Atletico
Mr.Somebody
24. 11. 2015 14.12
-2
Ancelotti je rekel, da nima problemov z vrnitvijo v Real. Ampak kaj ko je Perez malo poseben
lookaaa
24. 11. 2015 15.11
+3
tudi meni je cudno, da so karla kar odzagali (navsezadnje so igrali dobro in lepo, tudi slacilnica ga je podpirala). dokler je imel zdravo ekipo, so igrali atomsko. potem se je poskodoval modric, cela obramba, pa james, bale... logicno, da je posledicno tudi igra reala padla. dokler so bili vsi zdravi, so mleli vse pred seboj. tudi asistirati so znali, tudi cr7 je bil tisti cas v samem vrhu po asistencah.... + dajal je ogromno golov, kot tudi benz in bale in ostali... sedaj pa nek bojec pristop, brez igre, z neko obrambno taktiko. proti psg se jim je izslo, proti barci je vsa umazanija priplavala na povrsje.
bent2
24. 11. 2015 15.21
+2
Pa Sevillo si pozabil. V bistvu proti vsaki malo močnejši ekipi se ne izide... to ni več naklučje. Pomislite: ne samo letos, tudi prejšnja leta. Z lahkoto celotno sezono harali vse pred seboj, potem, ko je bilo pa treba osvajati lovorike pa konec. Ker na koncu pridejo tekme proti težkemu nasprotniku. In koker pride malo boljši nasprotnik, tak ki se dobro brani na sredini, Real ne more razvit svoje igre po bokih, kjer imajo Marcelo, James, Bale in njim podobni odličen predložek, Ronaldo in Benz pa odlično eksekucijo. Pa ne rabi bit Barca al pa Atletico, dovolj je Sevilla, letos celo Malaga... da ne naštevam. Da prebiješ sredino moraš met pa uigrano ekipo, takšno brez egoističnih posameznikov, ekipo, kjer igralci točno vejo eden za drugega kje kdo stoji... Tik-tak 5 podaj pa si pred golom...
bent2
24. 11. 2015 14.04
+2
OUT: Ronaldo, Benzema in Kross. IN: napadalec v stilu Aguero. Bale na levo - boste videli, kako se bo fant razcvetel, ko ne bo več Ronalda. Na mestu Krossa (CDM) naj bo Casemiro ali Kovačič. Ostalo pa naj ostane tako kot je. Kdo naj igra na zdajšnem mestu Balea je še vprašanje, ampak za moje pojme ni tako pomembno ... Jamesa Rodrigueza in Modriča pa za 1 mesec v karanteno, pa naj si žogo podajata. Potem pa Jamesu čarobno paličico v roke in gremo po LaUnDecimo!
bent2
24. 11. 2015 14.07
+3
Seveda to velja za naslednjo sezono, ko bo trener Zizou... Letošnja sezona je za moje pojme izgubljena. Ne zaradi točk, ampak zaradi tega, kako je postavljena igra. Vam kar povem, kaj se bo zgodilo: Real bo še naprej brez problema premagoval majhne ekipe. Prepričan sem da bo osvojil na koncu 2. mesto v Laligi, kjer bo seveda Barca prvak. Če bodo imeli srečo z žrebom bodo morda celo napredovali do polfinala LigePrvakov... Več od tega pa se tudi letos ne bo zgodilo...
bent2
24. 11. 2015 14.13
+3
Pa zaposlit nekoga, ki bo po vsaki tekmi študiral posnetke in gledal, če kdo simulira in faulira zaradi nervoze. Takšne igralce za 5 tekem posedeti na klop. Potem bodo morda začeli razmišljati o svoji igri, ne pa o sodnikih in o tem, kako jih okrog prnest. Tu mislim predvsem na Ramosa (Ronalda ni več v ekipi). Ramos je zame legenda - njemu in njegovi pripadnosti kluba se klanjam, ampak če bi bil malo bolj osredotočen na igro zadnje čase bi bilo marsikaj drugače. Poleg tega je pa kapetan - Ronalda bi moral poslat nekam.
Trend01
24. 11. 2015 15.51
-1
Bi se kar strinjal z vsem napisanim. "Sveta" trojica BBC je prišla v neko "luknjo" iz katere ne najdejo poti. Sploh proti top ekipam. Dejansko se vsi zabijajo v sredino. A Real je namočnejši po krilih. Kje je tu logika. CR je očitno nezadovoljen, Benz ima glavo vprašanje kje (v vsakem primeru mora oditi. Pa prekrški, pa ta kozlarija zdaj... non stop nekaj). Bale? Morda, A kaj, ko ne vemo česa je sposoben, ko je pa non stop poškodovan. Višek so tudi Nacho, Arbeloa, Čerišev. Pepe ima tudi že 32 let. Čerišev kot kaže ne bo dobil možnosti. Potrebno je dati več možnosti Vazquezu, Jeseju. Ta bosta dušo pustila na igrišču. Sta le domačo. Isco? Ja in ne. Ima genialne in katastrofalne predstave. A zadaj čakajo Asensio, Vallejo (ta je res še malo mlad), Mascarell in sploh še Medran, Mayoral, Narvaez, Diaz. Ven so dali tudi Lucasa Silvo. Real bi (po mojem mnenju) potreboval le enega top CFja, ki bi dušo puščal, garal ter zadeval. Vse ostalo imajo. Tudi Modrić mi vse bolj bledo deluje. Danilo bo pa še pokazal da zna igrati. In kdo pozna te mlade igralec bolje kot Zidane? Nihče.
kameltrajbar
24. 11. 2015 19.56
kameltrajbar
24. 11. 2015 14.00
+6
..pametno od zidana...dokler je perez na oblasti....:)))
bohinj je zakon
24. 11. 2015 13.56
+0
dobro da je odklonil............vsaj nekaj pameti ima
rambek
24. 11. 2015 13.34
-3
Dejansko nima madrid vec izbire. Morda se bo Mourinho vrnil itn...